Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

ΟΙ 7 ΜΥΘΟΙ (ΨΕΜΑΤΑ), ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ!!!

1ος ΜΥΘΟΣ: “Η κρίση είναι (λένε…) παγκόσμια!”

-Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η κρίση είναι των ισχυρών “αποθεματικών νομισμάτων”, κυρίως της Ευρωπαϊκής Ενωσης,Αγγλιας και Η.Π.Α. και οφείλεται στην απληστία του χρηματοτραπεζικού συστήματος.

-Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία, Καναδάς, Ρωσία και άλλες 150 χώρες του πλανήτη έχουν...
διαρκείς αναπτυξιακούς ρυθμούς, για όσο χρόνο τα νομίσματά τους ΔΕΝ αποτελούν στόχο των κερδοσκόπων. Ειδικά η Κίνα “υποτιμά” διαρκώς το δικό της νόμισμα – το γουάν – ώστε να αποφεύγει … δυσάρεστες καταστάσεις.

”Στόχος” γίνονται όσα κράτη έχουν ως νόμισμα το ευρώ και το δολάριο, αφού αυτά τα νομίσματα χαρακτηρίζονται “διεθνή” και προσφέρονται για κερδοσκοπία !

-2ος ΜΥΘΟΣ : “Οσα κράτη έχουν δυνατό παραγωγικό ιστό, βιομηχανία και τουρισμό ΔΕΝ κινδυνεύουν “.

-Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και η Αγγλία (με την ισχυρή λίρα) αποτελούν 4 από τις πιό “παραγωγικές” χώρες του πλανήτη, με αυτοκινητοβιομηχανίες, τουρισμό και πλήρη αυτάρκεια σε ΟΛΑ τα προϊόντα (κάνουν και εξαγωγές !) .

-Και όμως : Η … “κρίση ” έχει χτυπήσει και αυτά τα κράτη αφού τα “διεθνή” νομίσματα που κατέχουν “μεταναστεύουν ” εύκολα προς τρίτες χώρες (Ελβετία κλπ. ) από κερδοσκόπους και οικονομικούς μετανάστες.

-Απλά σκεφτείτε : Γιατί δεν έχει “κρίση” η Τουρκία , η Τυνησία, η Αίγυπτος, η Βραζιλία, η Βουλγαρία, η Κροατία ;(και τόσοι άλλοι…)

-Απλό είναι : ΔΕΝ έχουν ισχυρά νομίσματα ώστε να πέσουν θύματα των κερδοσκόπων. Και επίσης μπορούν να έχουν τον έλεγχο των νομισμάτων τους, αφού το εκτυπώνουν οι ίδιες. Ενώ το ευρώ τυπώνεται μόνον από ΜΙΑ χώρα, τη Γερμανία ! (η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται στη Φρανκφούρτη).

- 3oς ΜΥΘΟΣ : “Αν φύγουμε απ’ την Ε.Ε. και απ’ το ευρώ θα… καταστραφούμε!”

-Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Η Ε.Ε. δεσμεύει τα κράτη – μέλη της με τις “υποχρεωτικές κοινοτικές οδηγίες” , εμποδίζοντας τις παραγωγικές δραστηριότητες τους – με τις …”ποσοστώσεις”- καταργώντας στην ουσία την εθνική τους κυριαρχία.

- Το ευρώ λειτουργεί ως”εργαλείο χρεωκοπίας” στα χέρια των κερδοσκόπων (κάθε λογής !) -βλέπε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία κλπ.

-Η αποδεσμεύσή μας από την Ε.Ε. και η επιστροφή μας στη δραχμή, θα φέρει την αληθινή ανάπτυξη, αφού θα έχουμε το δικαίωμα στην εκτύπωση του δικού μας νομίσματος, θα θέσουμε πλαφόν στις τιμές, (κάτι που δεν επιτρέπει η “ελεύθερη” οικονομία…), γεγονός που θα αποκαταστήσει τη χαμένη μας εθνική κυριαρχία, αξιοπρέπεια και (συγχρόνως) θα μπορούμε να έχουμε ανεξάρτητη πολιτική -και οικονομικη αναπτυξη- έξω απ’ τις “τανάλιες” των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

-Πρέπει -βέβαια- οι απατεώνες που κυβερνούν τη χώρα επί δεκαετίες , να τιμωρηθούν παραδειγματικά ώστε να αποφύγουμε παρόμοιες καταστάσεις κατάχρησης εξουσίας και συσσώρευσης χρημάτων σε λίγα πρόσωπα, όλα μισητά από το λαό !

- 4ος ΜΥΘΟΣ : ” Αν φέρουμε πίσω τη δραχμή θα χάσουμε το … ισχυρό ευρώ και θα έχουμε ένα υποτιμημένο νόμισμα”.

-Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Το ευρώ μπορεί (προσωρινά) να φαίνεται ισχυρό, όμως η αγοραστική του δύναμη σύντομα μπορει να καταρρεύσει, αν ένα -ή περισσότερα -μέλη της ευρωζώνης αποχωρήσουν.

-Εκείνοι που θα ζημιωθούν από την επιστροφή στη δραχμή είναι όσοι έχουν τεράστιες καταθέσεις σε ευρώ- αφού το ευρωνόμισμα ΘΑ ΧΑΣΕΙ μεγάλο μέρος της αγοραστικής του δύναμης. Ομως οι απλοί – μη προνομιούχοι -πολίτες θα ωφεληθούν ΑΜΕΣΑ -και αυτό έχει σημασία !

-Οσο για την ισοτιμία της δραχμής, αυτό είναι πάντα ζήτημα δικάς μας “παρεμβατικής” πολιτικής :

-Εάν έχουμε το δικό μας νόμισμα, είμαστε σε θέση να ελέγχουμε τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και να παρεμβαίνουμε στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών. Σκεφτείτε απλά, πως η Ελλάδα είχε παραγωγική ανάπτυξη εδω και 180 χρόνια ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τη ΔΡΑΧΜΗ, ενώ όταν απέκτησε…ευρώ – απο την 1/1/2002 – οδηγήθηκε στην εξαθλίωση αφού το “ευρωσυνάλλαγμα” οδηγήθηκε από τους “διαπλεκόμενους” απατεώνες του πολιτικοοικονομικού συστήματος εκτός της χώρας μας -στο εξωτερικό – αφήνοντας τους Ελληνες με τα … κέρματα.

- Απλά παραδείγματα :

Μια ημέρα πριν η Ελλάδα μπεί στο ευρώ (31/12/2001)

- Τιμή φραντζόλας ψωμιού 80 δρχ .
-Τιμή εισιτηρίου λεωφορείου 150 δρχ.
-Μπαταρίες (από υπαίθρια αγορά) 100 δρχ.
-Τιμή εφημερίδας 100 δρχ.
-Τιμή κρασιού χύμα (1,5 li.) 300 δρχ.
-Μέσος μισθός 150.000 δρχ.

ΣΗΜΕΡΑ : (Δεκέμβριος 2011)
-Φραντζόλα ψωμιού 0.70 ευρώ = 238 δρχ.
-Εισιτήριο λεωφορείου 1.40 ευρώ = 477 δρχ.
-Μπαταρίες (από υπαίθρια αγορά) 1 ευρώ = 341 δρχ.
-Τιμή εφημεριδας 1-1.30 ευρώ = 341-443 δρχ.
-Τιμή κρασιού χύμα (1,5 lt) 3ευρώ = 1022 δρχ.
-Μέσος σημερινός μισθός 800 ευρώ = 272.000 δρχ.

Αυτονόητο γενικό Συμπέρασμα :

-ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ η τιμή προϊόντων και υπηρεσιών ενώ ο μέσος μισθός (ούτε κάν) διπλασιάστηκε. Δηλ. η αγοραστική δύναμη των πολιτών έπεσε κατά 33% -35% ! Ας σκεφτούμε-επίσης- τις νέες μειώσεις μισθών – συντάξεων και τις αυξήσεις τιμών και υπηρεσιών (ΔΕΗ , εισιτήρια κλπ.) που έρχονται. Χωρίς να υπολογίσουμε τη ραγδαία υποβάθμιση της ποιότητας τροφίμων και υπηρεσιών που πληρώνουν οι πολίτες .

-Υπ’ όψιν ότι σε Γερμανία , Βέλγιο, Γαλλία κλπ. ο πρώτος μισθός είναι 1.500-2.000 ευρώ, ενω οι τιμές πολλών προϊόντων και υπηρεσιών βρίσκονται στα 2/3 των τιμών της χώρας μας! (ειδικά στα SUPER MARKETS).

-Οσο για τη βοήθεια σε “τρόφιμα” που προσφέρει στους φτωχούς η Ε.Ε. (μικρά κιβώτια που περιέχουν κυρίως ζυμαρικά) κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητά τους ή για τυχόν “επιστημονική επεξεργασία” -κάθε μορφής- και ο …νοών νοήτω!

- 5oς ΜΥΘΟΣ : ” Αν κηρύξουμε στάση πληρωμών ως προς το εξωτερικό χρέος θα είμαστε … αφερέγγυοι προς τους δανειστές”.

-Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού ελληνικού “χρέους” είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ είτε γιατί έχει ήδη πληρωθεί (λόγω τοκοχρεωλυσίων) είτε γιατί όσοι μας δάνειζαν ΓΝΩΡΙΖΑΝ από πριν, ότι ήταν ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

-Οπότε “κάπου αλλού ” απέβλεπαν, έχοντας – βέβαια- ως συνεργάτες τους και ντόπιους πολιτικούς…που πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά !

-Πρέπει να γίνει λογιστικός έλεγχος του “χρέους” (ποιές υπογραφές φέρουν τα ομόλογα, τι ημερομηνία έχουν, που πήγαν τα χρήματα και σε ποιούς λογαριασμούς κλπ.) . Φυσικά και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη και τον εθνικό πλούτο- υποτιμώντας παράλληλα την νοημοσύνη των Ελλήνων. Φυσικά δεν θα είναι ειδικά δικαστήρια (τύπου Βουλής)- όπου…. “κόρακας μάτι κοράκου δεν βγάζει”, αλλά λαϊκά με έντιμους-δημοκρατικούς δικαστές.

-6ος ΜΥΘΟΣ : “Η Ε.Ε. προστατεύει τα σύνορά μας”.

-Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Κάθε μέρα εισέρχονται στο έδαφός της Ελλάδας τουλάχιστον 1.000 λαθρομετανάστες από διάφορες χώρες (οι περισσότεροι παραμένουν εδώ…).

-Οσο για το αν θα βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι σε περίπτωση -πχ. κατάληψης κάποιου νησιού – από τους εξ’ Ανατολών γείτονες , αυτό ανάγεται προφανώς στη σφαίρα της …θεωρητικής προσέγγισης. (Φανταστείτε Γάλλους, Ισπανούς, Γερμανούς κλπ. να πολεμούν Τούρκους στο…Αιγαίο. Μάλλον έχετε μεγάλη φαντασία !).

-7ος ΜΥΘΟΣ : Ο “γερμανογαλλικός άξονας” μοιάζει με τον “γερμανοϊταλικό άξονα” του Χίτλερ και του Μουσολίνι τις δεκαετίες του ’30-’40.

-Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Ισχύει – αλλά μόνο σε γενικές γραμμές. Ωστόσο, τότε ήξερες “ποιοί ήταν οι αντίπαλοι”: Σήμερα οι αντίπαλοι είναι απλά “αχυράνθρωποι” ενός άπληστου -σχεδον “αόρατου”- χρηματοτραπεζικού συστήματος που επιδιώκει τον πλήρη έλεγχο και την απόλυτη εξουσία επάνω στα κρατη και στους λαούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: