Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

ΛΑΡΚΟ: Γιατί κινδυνεύει να κλείσει το μονοπώλιο που όλοι θέλουν να το αγοράσουν

ImageΠως γίνεται μια εταιρεία όπως η ΛΑΡΚΟ να είναι ευρωπαΪκό μονοπώλιο στο νικέλιο, να θέλουν όλοι να την αγοράσουν (Κινέζοι, Ρώσοι, Γερμανοί, όμιλος Μυτιληναίου κλπ) και να κλείνει αυτή η περίπτωση μόνο στα σύγχρονα ελληνικά μυστήρια μπορεί να καταταχθεί. Σημιεώνουμε ότι το νικέλιο είναι στρατηγικό μέταλλο με εφαρμογές κυρίως στην αεροναυπηγική και την αμυντική βιομηχανία.
Τώρα, για το θέμα που προέκυψε και αφορά το ενδεχόμενο κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ ως τα τέλη του μήνα δίνει σε ανακοίνωσή του το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Όπως αναφέρει:

«Στο ΤΑΙΠΕΔ έχει μεταβιβασθεί το 55,19% των μετοχών της ΛΑΡΚΟ, από το Ελληνικό Δημόσιο, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

» Μοναδική μέριμνα του ΤΑΙΠΕΔ είναι η μεγιστοποίηση της αξίας όλων των προς αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την ουσιαστική αύξηση –και όχι απλώς διατήρηση- των θέσεων εργασίας.

» Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, διότι η Εταιρεία αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα βιωσιμότητας το οποίο καθιστά την αξιοποίησή της ιδιαίτερα δυσχερή και απαιτεί την αναζήτηση εφικτών, εναλλακτικών δυνατοτήτων με νηφαλιότητα, επαγγελματισμό και συνεργασία. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι:


  • Με βάση τα πλέον πρόσφατα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας (λογιστικές καταστάσεις 30/9/2011), η Εταιρεία έχει αρνητική καθαρή θέση.
  • Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC/DG Comp) εξετάζει εάν η Εταιρεία έχει εισπράξει σημαντικές κρατικές ενισχύσεις τις οποίες οφείλει να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο
  • Αν και η ΛΑΡΚΟ είναι ο μοναδικός παραγωγός νικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι σημερινές τιμές του νικελίου, η γενικότερη διεθνής οικονομική συγκυρία και τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα, φαίνεται ότι οδηγούν την Εταιρεία σε συσσώρευση λειτουργικών ζημιών. Αν καταλάβετε κάτι, πείτε το και σε μάς...

  • Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: