Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ελλάδα made in USA, ξανά από την αρχή...


Από τον Βασίλη Μπόνιο
Κι ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγείται στον Κορυδαλλό κυρίως για τις «γερμανικές» και «ρωσικές» μίζες η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραλάβει «δωρεάν» 400 μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα M1A1 Abrams από τις ΗΠΑ!
Και στο καπάκι καμιά 50αριά μεταγωγικά ελικόπτερα UH-60L Blackhawk επίσης αμερικανικά.
Κατ’ αρχήν κανείς δεν σου χαρίζει τίποτε. Δωρεάν, στα εξοπλιστικά ιδιαίτερα, δεν υπάρχει. Το γεγονός ότι αδειάζουμε προκλητικά τους Γερμανούς
από τους οποίους προμηθευόμασταν τα Leopard σημαίνει ότι τους θεωρούμε ξοφλημένους και ειδικά τη Μέρκελ. Κι αυτό παρότι είναι γνωστό ότι η κρίση που βιώνει η Ευρώπη ξεκίνησε από το φαλιμέντο αμερικανικών τραπεζών.
Δηλαδή παίζει το σενάριο η πολύ πιθανή ήττα του Σαρκοζί να συμπαρασύρει στην έξοδο και τη Μέρκελ και οι δικοί μας που είναι «γάτες με πέταλα» σπεύδουν να ορκισθούν πίστη στην υπερατλαντική σύμμαχο με φόντο και το περίφημο πετρελαικό τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.
Οι Γερμανοί από την άλλη, όλο και πιο λίγο κάνουν αισθητή τα παρουσία τους στην Ελλάδα. Προφανώς (ξανά)διαπίστωσαν δύο πράγματα α) ότι έχουν να κάνουν με ένα άναρχο μπουρδέλο, που το διοικούν πολλές επιμέρους μαφίες και συμφέροντα, το οποίο έχει αντικαταστήσει το επίσημο κράτος και β) ότι η χώρα μας είναι πηγάδι χωρίς πάτο στο οποίο οι ίδιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο με εταιρείες που λαδώνουν και διαπλέκονται με ντόπιους καρχαρίες, όπως η Siemens. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Μέρκελ αφήνει τον Χριστοφοράκο να κυκλοφορεί ελεύθερος στη χώρα ενώ αδιαφορεί και για τον Καραβέλα. Ακόμη και οι ποινές-χάδι που επέβαλλαν τα γερμανικά δικαστήρια στα στελέχη της Μίζενς θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως επιβράβευση των μεθόδων που χρησιμοποίησε η εταιρεία.
Πάντως από τη μεριά μας η ολοκληρωτική παράδοση στις ΗΠΑ μόνο επωφελής δεν μπορεί να είναι για τη χώρα. Ας αναλογισθούμε τι θα είχε συμβεί στη περίπτωση που η πρόσφατη επίθεση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν είχε νεκρούς στο ελληνικό στρατόπεδο με τη γαλανόλευκη να συνοδεύει τις σωρούς.
Έχει προηγηθεί η προσβλητική, για τον Πούτιν, άρνησή μας να του εξασφαλίσουμε γαλήνια διαμονή στο αγιορείτικο ρεσόρτ του Εφραίμ. Όλα αυτά μαζί είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στην Ινδία και αποκαλύπτουν την αδυναμία της ελληνικής πολιτικής και διπλωματίας να βρίσκεται διαρκώς σε κινητικότητα όπως απαιτούν οι κανόνες του διεθνούς παγνιδιού.
Δυστυχώς τέτοιου είδους κινήσεις στη παγκόσμια σκακιέρα παραπέμπουν στις ποδοσφαιρικές γιόμες και τα γιούργια του Νίκου Αλέφαντου.
kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: