Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Εταιρεία Σκοπιά("Μαρτύρων του Ιεχωβά")

Το 1872 ο αμερικάνος έμπορος Κάρολος Ρώσσελ ίδρυσε μια ιδιωτική επιχείρηση, που εξελίχθηκε σε μετοχική εταιρεία. Επειδή είχε βάλει τα μεγαλύτερα κεφάλαια, αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος. Στο βιβλίο του ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ, που κυκλοφόρησε μετά το θάνατο του, γράφει πως ήταν ‘θεοφώτιστος’ καθώς και πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Ο ίδιο αναφέρει ότι δεν ήταν αρκετά τίμιος με τις εμπορικές του δραστηριότητες. Μετά το θάνατο του(1916) τον διαδέχθηκε ο Ιωσήφ Ρόδερφορδ(1917-1942)και εκείνον ο Νάθαν Νόρρ(1942-1977). Σήμερα πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Φρέντ Φράνς .Η εταιρεία αυτή, που σήμερα ονομάζεται «Βιβλική και Φυλλαδική εταιρία Σκοπιά», στην αυτοβιογραφία της η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό «Σκοπιά», με τίτλο «Σύγχρονη Ιστορία των Μαρτύρων του Ιεχωβά» παραδέχεται: «Στην αρχή η ιδιοκτησία αυτή κατείχετο νομίμως από την Εκδοτική εταιρεία του Πύργου, ιδιωτική επιχείρηση που διευθύνετω προσωπικά από τον Κ. Τ. Ρώσσελ. Τον Απρίλιο του 1898 η ιδιοκτησία της εγκαταστάσεως αυτής και του ακινήτου μεταβιβασθεί στο νόμιμο σωμάτιο, στη βιβλική και Φυλλαδική Εταιρεία Σκοπιά»(Περ. «Η Σκοπιά» 15 Ιουνίου 1955, σελ.193).

Επομένώς αυτό το οποίο πρέπει να έχει υπ’ όψιν του κάποιος που έρχεται σε επαφή με τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ή είναι «μάρτυρας» είναι ότι έχει να κάνει με μια ιδιωτική Επιχείρηση, που σκοπός της είναι το κέρδος!!!

Το περιοδικό «Σκοπιά», δηλαδή το όργανο της εταιρείας, που κυκλοφορεί κατά εκατομμύρια αντίτυπα το δεκαπενθήμερο, μας πληροφορεί ακόμα και πόση ήταν η κάθε μετοχή στη μετοχική εταιρεία «Σκοπιά». Ήταν δέκα δολάρια και η κάθε μετοχή αντιπροσώπευε μια ψήφο. Αυτό το λέει καθαρά το περιοδικό «Σκοπιά»(1η Αυγούστου 1955 σελ. 241, σημ. θ΄) Σήμερα καταλήγει η «Σκοπιά», υπάρχουν δύο οργανώσεις: η μια του «Ιεχωβά» και η άλλη του σατανά. Στην πρώτη ανήκουν οι μάρτυρες του «Ιεχωβά», ενώ όλες οι κυβερνήσεις, οι εκκλησίες κ.τ.λ. ανήκουν στην οργάνωση του σατανά. Σκοπός της οργάνωσης του «Ιεχωβά», λέει η εταιρεία είναι να αποδειχθεί ο σατανάς ψεύτης και να βρεθεί ο Θεός αληθινός. Αυτό γίνεται με το να υπάρχουν στη γη άνθρωποι που να απορρίπτουν την «οργάνωση του σατανά» και να εντάσσονται ολόψυχα στην «οργάνωση του Ιεχωβά». Έτσι, κατά την αντίληψη αυτή, δεν σώζει ο Θεός τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος καλείται να «σώσει τον Θεό», να αποδείξει δηλαδή τον Θεό αληθινό και τον διάβολο ψεύτη εδώ είναι το νόημα της ζωής του ανθρώπου» Αν είναι δυνατό!!! Το δημιούργημα(άνθρωπος) να σώσει το δημιουργό των πάντων ,το Α και Ω της ζωής. Η σημερινή ηγεσία της εταιρείας «Σκοπιά» απορρίπτει όλο το περιεχόμενο της Χριστιανικής πίστης: το τριαδικό δόγμα, την Θεανθρωπότητα του Χριστού, την ανάσταση του Κυρίου(διακηρύττει πως στη θέση του Χριστού «αναστήθηκε» ο αρχάγγελος Μιχαήλ!)την εν Χριστώ σωτηρία της ψυχής και την αιώνια κόλαση, της εικόνες κ.α. Στη θέση της λατρείας του Θεού τίθεται η διάθεση των προϊόντων της «Σκοπιάς», ένα νέο είδος ειδωλολατρίας. Οποίος δεν υπακούει τυφλά στις εντολές του Μπρούκλιν, κηρύσσεται «αντάρτης εναντίον του Ιεχωβά» και πετάγεται έξω από το «καταφύγιο», στην «οργάνωση του σατανά».Πολλές φορές οι «προφητείες» που «έβλεπαν» δεν εκπληρώθηκαν.

Image

Βιβλιογραφία, Εγκυκλοπαιδικό λεξικό θρησκειών και αιρέσεων …και σύγχρονών ιδεολογικών ρευμάτων.(Εκδ. Ι. Μ. Τροοδιτισσάς), Αναζητώντας την αλήθεια(Νικόλαου Μαυρομάγουλου* πρώην «μάρτυρα»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: