Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

“Επικίνδυνος ο επαναπροσδιορισμός των συνόρων στα Βαλκάνια”


Νοέμβριος 2, 2011.

«Υπάρχει κίνδυνος με την αλλαγή των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου, να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στα Βαλκάνια», επισημαίνει σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα “The Wall Street Journal”.

Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ,  εδώ και χρόνια  δεν έχουν εκφράσει προθυμία να εξετάσουν τον επαναπροσδιορισμό των συνόρων στα Βαλκάνια, τώρα, όμως, λόγω του κινδύνου των εθνοτικών συγκρούσεων και  της αιματοχυσίας με τις πρόσφατες  διαμάχες  μεταξύ των Αλβανών και των  Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, η απροθυμία της διεθνούς κοινότητας έχει καμφθεί  και ξανασκέφτονται την ιδέα αυτή.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην ιδέα μιας νέας χάραξης των συνόρων,  δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί μια περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης, μετά από τη βία που ξέσπασε αυτό το καλοκαίρι στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

Η εφημερίδα WSJ υπενθυμίζει ότι ο πρώην συντονιστής του Συμφώνου Σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Έρχαρντ Μπούσεκ, αναφέρθηκε πρώτη φορά στην έννοια της αλλαγής των συνόρων και αργότερα, ο Αμερικανός γερουσιαστής Dean Rorabaker, πρότεινε ανταλλαγή εδαφών και πληθυσμών μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

«Ωστόσο, αν και αυτές οι ιδέες μπορούν  να προωθήσουν τη δυνατότητα αλλαγής της διεθνούς πολιτικής, υπάρχει ο κίνδυνος η αλλαγή των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου να  ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στα Βαλκάνια», τονίζει η WSJ.
Το αμερικανικό δημοσίευμα αναφέρει, ακόμη, την ιδέα της ομοσπονδίας μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας, μια ιδέα που φέρεται να προωθείται από τον υπουργό της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

«Ενώ την ιδέα της ομοσπονδίας, δεν θα ήθελε ούτε το Βελιγράδι, ούτε η Πρίστινα και μπορεί να φαίνεται δυσεφάρμοστη, εντούτοις ένα ομοσπονδιακό κράτος υπό την πλήρη αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πετύχαινε και στις δύο πλευρές να απέχουν από ακραίες θέσεις και να συνεχίσουν να βρίσκουν δημιουργικούς συμβιβασμούς», τελειώνει το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας.


--
Πηγή: inanews
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: