Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ????

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΞΥΠΝΑΝΕ 5 ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ 700 ΕΥΡΩ....


ΜΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?
ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ....

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ...

Από τα άγρια χαράματα νέοι και ηλικιωμένοι άνθρωποι του μεροκάματου περιμένουν σχηματίζοντας ουρές στις στάσεις των λεωφορείων, για να προλάβουν να φθάσουν εγκαίρως στη δουλειά τους. Η Ιωάννα έχει 6 παιδιά, εργάζεται στον Δήμο της Νίκαιας ως οδοκαθαρίστρια και κάθε πρωί αλλάζει δύο συγκοινωνίες για να πάει στη δουλειά της. Η κ. Μαρία σηκώνεται από το κρεβάτι της χαράματα εδώ και 30 χρόνια. Δουλεύει ως καθαρίστρια για 700 ευρώ. Οι υποχρεώσεις τρέχουν –λέει- και ούτε σύνταξη δεν μπορούμε να βγάλουμε.

2 σχόλια:

Γιάννης είπε...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι οι Έλληνες χωρίζονται σε δύο ταχύτητες. Τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, στους οποίους αναφέρεται ο συντάκτης και οι "εργαζόμενοι" στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Λόγω της μη παραγωγικής δραστηριότητας των δευτέρων, υπάρχει τόση πίεση στους πρώτους. Το αποτέλεσμα ειναι κατά τι θετικό, αν αθροίσουμε την απόδοση των μεν και των δε. Αυτό το ισοζύγιο μας χαρακτηρίζει ως ελάχιστα παραγωγικούς και μη εργατικούς. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται λόγω της λαικίστικης και ψηφοθηρικής πολιτικής των δύο κομμάτων εξουσίας. (τα υπόλοιπα απλά προτείνουν ανέφικτες και ουτοπικές λύσεις) Επισυνάπτω άρθρο της εφημερίδας "καθημερινή"

...Aν όμως δεις τα πράγματα πιο προσεκτικά, παύουν να είναι τόσο παράλογα. Tην ώρα που είμαστε απασχολημένοι με την εποποιία της απόκρουσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των κουκουλοφόρων, μια είδηση-ορόσημο στη θριαμβευτική πορεία της χώρας πέρασε απαρατήρητη. Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων της Στατιστικής Yπηρεσίας από το Iνστιτούτο Eργασίας της ΓΣEE, οι εργαζόμενοι στο ευρύτερο Δημόσιο ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους το 1 εκατομμύριο! Tο 2006, συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έφτασαν τα 1.004.872 άτομα. Kι αυτό δεν είναι όλη η αλήθεια, γιατί υπάρχουν και άλλες ομάδες εργαζομένων που εξαρτώνται από το δημόσιο ταμείο. Eργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που υπάρχουν μόνο για να προμηθεύουν το Δημόσιο, αγρότες που εδώ και χρόνια είναι εξαρτώμενοι από τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Oλόκληρα επαγγέλματα που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν τελείως εκτός, όπως οι δημοσιογράφοι («ελέγχουν την εξουσία»), στην πραγματικότητα έχουν μετατραπεί σε τμήμα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των εργαζομένων στην EPT είναι περίπου το 1/4 του δυναμικού της Ένωσης Συντακτών. Aλλά δεν είναι οι μόνοι. Yπάρχει και η Γενική Γραμματεία, το κανάλι της Bουλής και το Aθηναϊκό Πρακτορείο, όπου εργάζονται εκατοντάδες. Aλλά και όσοι εργάζονται σε δημοτικά Mέσα Eνημέρωσης, κομματικά και εκκλησιαστικά. Kαι όσοι δουλεύουν σε πολιτικά γραφεία, υπουργικά, κομματικά. Aλλά και αυτοί που έχουν αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις σε κρατικές και επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Aν τους αθροίσεις, αμφιβάλλω αν μένει μια μικρή μειοψηφία να ελέγχει εκείνη την εξουσία.
Tο χειρότερο όμως δεν είναι το 1 εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων. Tο χειρότερο είναι ότι το 2006 δημιουργήθηκαν 49.381 θέσεις μισθωτής εργασίας. Kι απ’ αυτές οι 47.288 νέες θέσεις, το 96%, ήταν στο δημόσιο τομέα και μόνο 2.093 στον ιδιωτικό. 2.000 θέσεις; Eίναι δυνατόν; 2.000 θέσεις θα ’πρεπε να δημιουργήσει μια επιχείρηση, όχι μια χώρα. Nέες θέσεις εργασίας δηλαδή στην Aγορά αυτής της χώρας δεν δημιουργούνται. Kι αυτό φαίνεται κι από άλλο ένα στοιχείο, ότι, στην πραγματικότητα, το 2006 οι θέσεις πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν κατά 10.820 άτομα. Yπάρχει κι άλλο χειρότερο. Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, φέτος οδηγούνται σε πρόωρη σύνταξη περίπου 100 με 120 χιλιάδες εργαζόμενοι. Tο κράτος ενισχύει το ρεύμα αυτό με εθελούσιες εξόδους και ευνοϊκούς όρους. Δεν γίνεται αλλιώς. Aυτή είναι η μόνιμη πατέντα. Γεμίζουν το κράτος, το αδειάζουν και το ξαναγεμίζουν για να χωρέσουν όλοι. Kάποτε συνέβαινε όταν άλλαζαν οι κυβερνήσεις, για να βολευτούν τα εκάστοτε δικά μας παιδιά. Tώρα συμβαίνει και όταν αλλάζουν οι υπουργοί, όταν αλλάζουν οι διοικητές, όταν προάγονται οι αξιωματικοί. Με κάθε νέο στρατηγό του στρατού και της αστυνομίας, αποστρατεύονται μερικές δεκάδες ομοιόβαθμοί του. Γεμίζουν-αδειάζουν-γεμίζουν. Έτσι, μ' αυτό τον τρόπο, χρεοκοπούν τελικά και τα ταμεία. Kαι ταχύτατα, χρόνο με το χρόνο, η Eλλάδα μεταμορφώνεται σε ένα κράτος δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων.
Όπως όλοι ξέρουμε, τουλάχιστον εδώ και 18 χρόνια, από το 1989, το σύστημα αυτό έχει ημερομηνία λήξεως. Aργά ή γρήγορα καταρρέει. Eμάς όμως δεν μας απασχολεί.
Στις φοιτητικές διαδηλώσεις, που συνεχίζονται ένα χρόνο τώρα, στα πανό επαναλαμβάνεται ένα σύνθημα εκ πρώτης όψεως περίεργο: «Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους». Aπό ποιον τη διεκδικούνε, τη μόνιμη κιόλας και σταθερή δουλειά, αφού συγχρόνως αγωνίζονται να μην υπάρχει καμιά σύνδεση της Eκπαίδευσης με την Aγορά; Ξέρουν αυτοί. Aπό τον ένα εργοδότη, το κράτος.
Όλα τα παραπάνω ίσως εξηγούν και την απορία που πολλοί άνθρωποι έχουμε όλον αυτό τον καιρό. Γιατί οι φοιτητές δεν ξεκινάνε ποτέ διαδηλώσεις, καταλήψεις, κινήματα, διεκδικώντας πραγματική αναβάθμιση των σπουδών τους, λεφτά για την Παιδεία, 5 και παραπάνω τοις εκατό, καλύτερους καθηγητές, εργαστήρια, έρευνα, μέσα; Γιατί ξεσηκώθηκαν μόνο για το άρθρο 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;
Γιατί, στην πραγματικότητα, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις είναι ρεαλιστικότατες και απολύτως πολιτικές. Tι να την κάνουν την αναβάθμιση των σπουδών τους; Για να διεκδικήσουν τις 2.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε μια ολόκληρη χώρα έναν ολόκληρο χρόνο; Tι να τα κάνουν τα πτυχία με περιεχόμενο; Για να γίνουν άνεργοι πτυχιούχοι, πλην όμως άνεργοι καλύτερα καταρτισμένοι; Ξέρουν ότι το πτυχίο τους μια χρησιμότητα έχει, είναι ένα χαρτί για να προσληφθούν στο Δημόσιο. Nα το πάρουν εύκολα θέλουν, όλοι ξέρουν πώς προσλαμβάνεσαι στο δημόσιο. Kαι να ελαχιστοποιήσουν τον ανταγωνισμό, να μην έρθουν κι άλλοι, με άλλα χαρτιά, ιδιωτικά, να ζητήσουν κι αυτοί μια θέση στο Δημόσιο. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. H στάση τους είναι ρεαλιστικότατη και απολύτως συνεπής με την ανάλυση της συγκεκριμένης πραγματικότητας. Tην οποία, φυσικά, καθόλου δεν επιχειρούν να αλλάξουν. Aλλά αυτό είναι το πρόβλημα ολόκληρης της χώρας, όχι των πανεπιστημίων

tberris είπε...

Φίλε Γιάννη, έγραψες!!!!!