Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

ΤΡΑΙΝ-ΟΣΕ ή ΤΡΕΛ-ΟΣΕ;


Και στα πιο σύγχρονα μέσα μαζικής μεταφοράς συμβαίνουν ατυχήματα, τα οποία συνήθως οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη. 

  Στο χθεσινό ατύχημα με το ΙΝΤΕΡ-ΣΙΤΙ (που μετετράπη σε ΙΝΤΕΡ-ΣΠΙΤΙ  αφού  παραλίγο να σκοτώσει και τους ενοίκους του σπιτιού το οποίο διέσχισε στην ανεξέλεγκτη πορεία του, στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης), εκτός από  τους αστάθμητους παράγοντες  την... "κακιά ώρα", την απροσεξία  ενδεχομένως, του μηχανοδηγού, την πιθανή κακή συντήρηση των γραμμής ή της αμαξοστοιχίας που είχε σαν αποτέλεσμα τους τρεις νεκρούς και τις δεκάδες τραυματιών, προκύπτουν και πολλά άλλα ερωτηματικά στα οποία πρέπει να δοθεί ΑΜΕΣΑ απάντηση.

 Από τον ανώτερο στην ιεραρχία μέχρι τον τελευταίο αρμόδιο του ΟΣΕ:

1- Μετά το ατύχημα, ποια ήταν η παρουσία και το ενδιαφέρον τους για τους επιβάτες που κατάφεραν να επιζήσουν ;

2- Φρόντισαν να τους μεταφέρουν με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη;

3- Φρόντισαν  να φιλοξενηθούν οι επιβάτες  σε ξενοδοχεία της πόλεως, αφού πολλοί από αυτούς ήσαν από Αθήνα και ξαφνικά βρέθηκαν ζωντανοί μεν αλλά χωρίς τα πράγματά τους, αφού αυτά έμειναν μέσα στα αναποδογυρισμένα και κατεστραμμένα βαγόνια, χωρίς χρήματα, με σχισμένα  ρούχα, χωρίς κινητά τηλέφωνα ,ζαλισμένοι, τρομοκρατημένοι μέσα στη νύχτα σε ένα άγνωστο μέρος;

4- Φρόντισαν για τη διατροφή τους για την οικονομική τους ενίσχυση (για τα πρώτα έξοδά τους);

 Όσοι είχαν γνωστούς ή ήσαν Θεσσαλονικείς, ειδοποίησαν συγγενικά τους πρόσωπα και τους παρέλαβαν με ΙΧ αυτοκίνητα. Οι υπόλοιποι συγκεντρώθηκαν στο Σιδηροδρομικό Σταθμό στο Άδενδρο και παρηγορούσαν αλλήλους!!!


Ποιος από αυτούς τους αρμοδίους ενδιαφέρθηκε και με ποιο τρόπο για όλα αυτά;
Κανείς!
Άν δεν υπήρχε η υποδειγματική και εντυπωσιακή κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος  καθώς και η συμπαράσταση των κατοίκων της περιοχής,ακόμα εκεί θα ήσαν οι επιζήσαντες, παγιδευμένοι μέσα στα παλιοσίδερα.

Αλήθεια, ποιος εγγυάται την ασφάλεια και ομαλή λειτουργία των τραίνων ; Υπάρχει φύλαξη όταν αυτά είναι σταθμευμένα, μέχρι να ξαναχρησιμοποιηθούν σε άλλο δρομολόγιο ή απλά εγκαταλείπονται στη βρωμιά,στη τύχη τους και προσιτά στον οποιονδήποτε που θα ήθελε να κάνει δολιοφθορά; 

Θα μας πουν ότι  φυλάσσονται. Τότε, αφού φυλάσσονται, πως έχουν βαφτεί με ...γκράφιτι και με ασυνάρτητες επιγραφές και "μπογιατο-λύματα" ;

Άρα αυτοί που έχουν το χρόνο να βάφουν αφοδεύματα στα βαγόνια και στις αυτοκινητάμαξες έχουν και τη δυνατότητα να τις σαμποτάρουν !

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υπάρξει για όλα αυτά εισαγγελική έρευνα σε βάθος που εκτός από την επιμέτρηση ευθυνών για το ατύχημα, να διερευνήσει και το θέμα φυλάξεως και ασφαλείας των συρμών και να αποδώσει ευθύνες στους υπεύθυνους.

-Ήδη θα έπρεπε να είχαν υπάρξει παραιτήσεις και απολύσεις για την εγκληματική αδιαφορία ως προς τη τύχη των επιζησάντων επιβατών, οι οποίοι αντί να μεταφερθούν άμεσα στη Θεσσαλονίκη και να τύχουν όλης της προαναφερθείσης μεταχειρίσεως, έμειναν στο 'Αδενδρο,  να περιμένουν το επόμενο τραίνο για να τους μεταφέρει...δωρεάν (πάλι καλά) στον προορισμό τους και μετά; Ας έκοβαν το λαιμό τους!!!

-Αν υπήρχαν κάποιοι που ήθελαν να επιτύχουν τον εξευτελισμό του ΟΣΕ, το πέτυχαν! Έτσι ο μελλοντικός αγοραστής του, θα τον πάρει σε καλή τιμή  ...

-Ας εξεταστεί και ο ενδεχόμενος δόλος...

Α. Αλεξανδρής


http://www.efenpress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: