Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Σεξ και... αντισύλληψη στην αρχαία Αίγυπτο

ΟΤΑΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕ Ο ΝΕΙΛΟΣ

Εκαναν περισσότερο σεξ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο παρότι η θερμοκρασία ανέβαινε άνετα πάνω από τους 40 βαθμούς. Ηταν η εποχή που πλημμύριζε ο Νείλος φέροντας γονιμότητα και ευφορία στη γη. Οι γεννήσεις άρα γίνονταν περί τον Μάρτιο-Απρίλιο, ωστόσο είχαν και πολλούς θανάτους νεογνών, όπως συνέβαινε σε όλη την αρχαιότητα. Υπήρχαν όμως και μέθοδοι αντισύλληψης -ώστε να συμπίπτουν οι γέννες με τις πλημμύρες του Νείλου- φάρμακα δηλαδή, που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων κοπριά από κροκόδειλους αλλά και μέλι!
Ολα αυτά προέκυψαν από ένα μακάβριο εύρημα στην Αίγυπτο, ένα νεκροταφείο στην όαση του Dakhleh -720 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καΐρου- που χρονολογείται στα 1.800 χρόνια από σήμερα και περιελάμβανε ανθρώπινα κατάλοιπα, η ηλικία των οποίων ήταν μεταξύ 18 και 45 εβδομάδων από τη σύλληψη.
Περί τους 765 τάφους έχουν ερευνηθεί ως αυτή τη στιγμή με τα κατάλοιπα 124 ατόμων, η άριστη συντήρηση των οποίων βοήθησε στον προσδιορισμό της ηλικίας τους κατά το θάνατο. Ακόμη και ο μήνας θανάτου ήταν εύκολο να προσδιορισθεί, καθώς όλοι οι τάφοι ήταν προσανατολισμένοι προς την ανατολή του ηλίου, κάτι που αλλάζει προβλέψιμα όλο το χρόνο. Η περίοδος αιχμής εξάλλου για το θάνατο των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία ήταν επίσης, το Μάρτιο και τον Απρίλιο φανερώνοντας τον μεγάλο αριθμό αυτών που πέθαιναν κατά τη γέννα.
Η έρευνα διεξάγεται από το University of Central Florida με επικεφαλής την καθηγήτρια κυρία Λάνα Ουίλλιαμς, η οποία παρουσίασε με την ομάδα της τα αποτελέσματα στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας στην Χονολούλου. Οπως αποδείχθηκε το νεκροταφείο ανήκε στην ρωμαϊκή πόλη της Κέλλας, που είχε πληθυσμό αρκετών χιλιάδων κατοίκων, οι οποίοι ζούσαν σε μία θρησκευτικά μεταβατική εποχή, καθώς είχαν ασπασθεί ενδεχομένως τον χριστιανισμό χωρίς να έχουν απαρνηθεί και τις παραδοσιακές αιγυπτιακές λατρείες.
Παρότι, λοιπόν, ο ζεστός καιρός του καλοκαιριού μειώνει την λίμπιντο, όπως θεωρείται -ενδεχομένως μάλιστα και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων- οι κάτοικοι αυτής της πόλης επέμεναν στις «παραδόσεις» τους, που εντέλει σχετίζονταν με την ετήσια πλημμύρα του ποταμού Νείλου. Ένα γεγονός σημαντικό σε όλη την αιγυπτιακή ιστορία και δικαιολογημένα, καθώς ο Νείλος ήταν το δώρο στην Αίγυπτο, χωρίς το οποίο δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει αυτόν τον τεράστιο πολιτισμό.
Αν όμως το καλοκαίρι λαμβάνονταν οι αποφάσεις για την απόκτηση ενός παιδιού, εκεί γύρω στον Ιανουάριο, οι συλλήψεις μειώνονταν εντυπωσιακά. Ο λόγος; Σήμερα πιστεύεται ότι πιθανόν αυτό να οφείλεται στον χριστιανισμό και στις απαγορεύσεις σχετικά με το σεξ κατά τη διάρκεια ορισμένων ημερών και περιόδων: Σάββατο, Κυριακή, Τετάρτη και Παρασκευή, τις 40 ημέρες της Σαρακοστής και πριν από τις άλλες γιορτές στις οποίες θα μπορούσαν να λάβουν τη Θεία Ευχαριστία.
[Πηγή: Μ.Θερμού, Το Βήμα]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: