Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ -1-




του Μιχάλη Τσολάκη

  Μετά από δυόμιση χρόνια εφαρμογής των αδιέξοδων και πανθομολογουμένως αποτυχημένων μνημονιακών πολιτικών, παρατηρούμε ένα πολύ περίεργο φαινόμενο, την παθητική στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών απέναντι στην καταστροφή2.
 Πρόκειται για κάτι πολύ παράξενο εκ πρώτης όψεως και η εξήγησή του, σε καμία περίπτωση δεν είναι απλή ή μονομερής.
Οι λόγοι είναι πολλοί, αλληλοδιαπλεκόμενοι και ανατροφοδοτούμενοι όπως ο κατάρρευση του Κεντρώου/Κεντροαριστερού χώρου, η αδυναμία των αντιμνημονιακών κομμάτων (ΑνΕλ, ΣΥΡΙΖΑ, οι υπόλοιποι είναι …..στον κόσμο τους!)

να κάνουν τις σωστές κινήσεις και να δώσουν ένα όραμα στον ελληνικό λαό, το χαμηλό επίπεδο της εκπαίδευσης του μέσου Έλληνα3, ο τυπικός ελληνικός κακοήθης ατομισμός και …..ζαμανφουτισμός, η κόπωση, ο ατομοκεντρικός χαρακτήρας της κοινωνίας μας κτλ. Αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο κινείται η τρικομματική συγκυβέρνηση των συνεργατών του 4ου Ράιχ, με γνώμονα δύο βασικές αρχές, την τυφλή υποταγή στην νεοαποικιοκρατία και την εξυπηρέτηση σε αυτό το πλαίσιο, όσο γίνεται πληρέστερα της κλεπτοκρατίας. Όμως υπάρχει κάτι ακόμη που θα έπρεπε να τραβήξει την προσοχή μας και για το οποίο μόνο αποσπασματικές, αφοριστικές αναφορές έχω συναντήσει. Όλη η συμπεριφορά των συνεργατών (όποτε αναφέρομαι σε συνεργάτες να θεωρείτε  ότι πρόκειται για συνεργάτες του 4ου Ράιχ!) και του απαράτ που ελέγχουν, δίνει την αίσθηση ότι, υπάρχει μια πολύ καλά στημένη(προφανώς με την βοήθεια policy makers, επικοινωνιολόγων, ψυχολόγων με ειδίκευση στην μαζική ψυχολογία κα.) επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Η επιχείρηση αυτή αποσκοπεί στον αφοπλισμό της Ελλάδας δια της παράτασης και της εμβάθυνσης, της σύγχυσης, του κατακερματισμού, της συνενοχής, της κατάθλιψης, της αίσθησης απόλυτης αδυναμίας και τελικά της μοιρολατρίας με στόχο την ευκολότερη λεηλασία της. Τις βασικές αρχές αυτής της ύπουλης και υπονομευτικής για την Ελλάδα πολιτικής επιχειρεί να αναδείξει το παρόν κείμενο!

  Αρχή πρώτη  ,΄΄ divide et impera ΄΄ ! Η συγκυβέρνηση των συνεργατών, από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε ότι η πολιτική της παράδοσης της χώρας ως λάφυρο στους νεοκονκισταδόρες, δεν μπορεί παρά να προκαλέσει την απόλυτη αντίθεση του συνόλου των Ελλήνων.
Αποτελεί λοιπόν συνειδητή επιλογή της, ο με κάθε τρόπο, σε κάθε περίσταση και με κάθε αφορμή διχασμός των Ελλήνων! Ως αποτέλεσμα, επιδιώκεται να αποφευχθεί η συσπείρωση μεγάλων πλειοψηφιών που θα μπορούν να ανατρέψουν την πολιτική υποτέλειας και λεηλασίας της χώρας!

 Έτσι, επινοήθηκε η αγεωγράφητη θεωρία των άκρων4, με την οποία επιχειρείται ο διχασμός ανάμεσα στο Κέντρο (που ελέγχουν και μετέτρεψαν σε κλεπτοΚέντρο από δεκαετίες!) και στις υπόλοιπες δυνάμεις που συλλήβδην …..τσουβαλιάζουν υπό την επωνυμία άκρα! Πχ η Χρυσή Αυγή που αναποδογυρίζει πάγκους (απόλυτα καταδικαστέο!) είναι άκρο, οι ΝΔ/ΠΑΣΟΚ που….. αναποδογύρισαν την πατρίδα είναι ……μετριοπαθές Κέντρο!!! Άλλη μια επινόηση είναι ο διαχωρισμός ευρωπαϊστών (ΠΑΣΟΚ/ΝΔ που όμως δημιούργησαν και συντηρούν την κρίση που απειλεί να μας θέσει εκτός ΕΕ!) και αντιευρωπαϊστών, όπου συλλήβδην κατατάσσουν και σχηματισμούς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑνΕλ που είναι υπέρ της ΕΕ.

Μία άλλη διαχωριστική γραμμή που προσπαθούν να στήσουν οι σύγχρονοι συνεργάτες των Γερμανών, είναι ανάμεσα στους μεταρρυθμιστές (δηλαδή τους εαυτούς τους ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ΄΄μεταρρυθμίζουν΄΄ το κράτος που οι ίδιοι…..έστησαν στρεβλό, με το αζημίωτο βέβαια!!!) και τις συντεχνίες του παρελθόντος (αυτούς δηλαδή που οι ίδιοι διόρισαν, δίδαξαν τις γνωστές χυδαίες συμπεριφορές και πάντοτε σε κάθε δυσκολία κάλυψαν!!!).
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η ρητορική για το αναπόφευκτο του …..καινούργιου (ναι καλά καταλάβατε το καινούργιο είναι …..οι ΝΔ/ΠΑΣΟΚ με τους σπόνσορες και παρατρεχάμενούς τους, που τόσα χρόνια παρασιτούσαν στο κορμί της Ελλάδας ώσπου τελικά την διέλυσαν!) έναντι του παλιού που αργοπεθαίνει (και του οποίου αρχιτέκτονες είναι οι …..ίδιοι!!! Αλλά δείχνουν τον…..ΣΥΡΙΖΑ!!!)! Παρομοίως η επιχείρηση Ξένιος Ζευς5, που εφόσον διεξάγεται σε λάθος πλαίσιο6, φυσικά δεν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, βοηθά όμως στον διχασμό των Ελλήνων και τον προσεταιρισμό των αρνητικά διακείμενων προς τους μετανάστες.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνούμε την περίφημη ρητορεία των αποκρατικοποιήσεων (ξεπούλημα υπό τις παρούσες συνθήκες!), με την οποία αποσκοπούν να κερδίσουν τους φιλελεύθερους, προκαλώντας πόλωση με τους κρατιστές! Και τους …..επάρατους δημοσίους υπαλλήλους (που οι ίδιοι διόρισαν!!!) εναντίον των οποίων στρέφουν την υπόλοιπη κοινωνία ενώ στην πραγματικότητα βουλιάζουν και τους μεν και τους δε! Τέλος έντονα καλλιεργείται η αντίθεση διαδηλωτές (μπαχαλάκηδες,ΣΥΡΙΖΑίοι, αναρχικοί, άεργοι, τεμπέληδες, πράκτορες κλπ) κατά μη διαδηλωτών (εργαζόμενοι, νοικοκυραίοι, πατριώτες, μεροκαματιάρηδες κλπ) !

Τελικός στόχος της ΄΄κατοχικής΄΄ συγκυβέρνησης  είναι, να διαλύσει το οπτικό πεδίο του μέσου Έλληνα έτσι ώστε να χάσει το δάσος και να βλέπει μόνο ξέχωρα δέντρα! Σε κάθε ένα από αυτά τα ΄΄ δέντρα  ΄΄, θα κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού που θα της επιτρέπουν να προσεταιριστεί ομάδες πολιτών (εδώ ΄΄κολλάει΄΄ και το έλλειμμα στην εκπαίδευση του νεοέλληνα που αναφέρω στις υποσημειώσεις!) λόγω του ΄΄ δέντρου ΄΄ και μόνο, ενώ το δάσος θα αφανίζεται μέρα με την μέρα!
Υπό αυτό το πρίσμα η πρόσφατη εμφυλιοπολεμική ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν είναι, ενώ η ανακοίνωση για την βίλλα Αμαλία αποτελεί την φυσική συνέχεια της !

  Αρχή δεύτερη , η χρήση Οργουελιανής νεογλώσσας. Η εξαπάτηση του ελληνικού λαού και ο κατακερματισμός του αντιμνημονιακού χώρου σε επίπεδο πολιτών προϋποθέτουν την ανάλογη ιδιόλεκτο! Έτσι με την βοήθεια των ΜΜΕ (των πορνοκάναλων όπως πολύ σωστά τα χαρακτήρισε ο Μιχαλολιάκος!) παρατηρούμε την επινόηση μιας …..νέας γλώσσας!
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (αναπόφευκτο υπό τις παρούσες συνθήκες αν πουλήσουμε!) είναι …..αποκρατικοποίηση!
 Η σύλληψη και ο εγκλεισμός των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι ο …..Ξένιος Ζευς7!!! Η αποκάλυψη της πραγματικότητας και η περιγραφή της με μελανά χρώματα, είναι …..χαρά για τα προβλήματα της χώρας8!!!
Το ότι λάβαμε τον Δεκέμβριο την δόση του Ιουλίου (αυτήν που αν εκλεγόταν ο ΣΥΡΙΖΑ,  δεν θα μας την έδιναν τον Ιούλιο και δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις !) είναι …..τεράστια επιτυχία !!!
Τα συνδικάτα είναι οι ….άθλιες ΄΄συντεχνίες΄΄ που μας ΄΄ βούλιαξαν ΄΄, η απόλυτη υποταγή όμως της συγκυβέρνησης στις μόνες συντεχνίες που ελέγχουν την χώρα (ΣΕΒ, εφοπλιστές, μιντιάρχες, τραπεζίτες κα! ) είναι ο …..δρόμος του εκσυγχρονισμού !
 Η παρακίνηση προς παραβίαση του Συντάγματος από τον υπουργό οικονομικών είναι …..πατριωτικό καθήκον!
Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και είμαι βέβαιος πως, πολλά άλλα παραδείγματα μπορεί να αναφέρει ο κάθε αναγνώστης !

  Αρχή Τρίτη , η επανανακάλυψη της σταλινικής πρακτικής του ΄΄ εχθρού του Λαού ΄΄Έχει στηθεί μια ολόκληρη μια ολόκληρη επιχείρηση, που εντυπωσιάζει με την επιτυχία της διείσδυσής της, για να πειστεί ο μέσος πολίτης ότι το πρόβλημα της Ελλάδας οφείλεται στον…..ΣΥΡΙΖΑ!!!
Το φοβερό …..επιχείρημα είναι ότι αφού το ΠΑΣΟΚ φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την καταστροφή και αφού ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του9 μετακινήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί βρίσκεται και η ευθύνη της καταστροφής! Τα λογικά άλματα της συγκεκριμένης…..ανοησίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανή! Σύσσωμο το κλεπτοΠΑΣΟΚ της διαπλοκής, των μηχανισμών και της διαφθοράς, υπό την ηγεσία του καθηγητού που …..φύλαγε το στικάκι στο σπίτι του, είναι συσπειρωμένο με τους γαλάζιους διαπλεκόμενους υπό τον Αντώνη Σαμαρά και πάντα στην υπηρεσία της κλεπτοκρατίας!
Στον ΣΥΡΙΖΑ θα βρει κανείς σημαντικό μέρος της απογοητευμένης βάσης και στελέχη που δεν είχαν ούτε τον πρώτο ούτε καν τον δεύτερο λόγο! Και όμως παρά τον παραλογισμό της θεωρίας αυτής, η εκμετάλλευση της οργής του κόσμου από τους κλεπτοκράτες είναι τόσο έντεχνη που τελικά πείθει πολλούς!

  Αρχή τέταρτη, η συκοφαντία. Προσωπικές επιθέσεις συνήθως σε απόλυτα κατινίστικο επίπεδο, που αναπαράγονται άπειρες φορές από τους παπαγάλους του συστήματος και αποσκοπούν στο να πλήξουν την ηθική ακεραιότητα των αντιπάλων του μνημονίου. Αυτό αφορά ιδιαίτερα ανθρώπους με ρόλο κλειδί στις πολιτικές εξελίξεις πχ Πάνος Καμμένος10 (τεράστια ζημία στην ΝΔ από ΑνΕλ αλλά και ο μόνος πιθανός μετεκλογικός σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ), που κατηγορήθηκε ότι χρηματοδοτείται από τον Βουλγαράκη και ότι ψευδόταν για την γνωστή ιστορία με το non paper. Όλα αυτά κατά διαβολική σύμπτωση από ανθρώπους που τα …...ανακάλυψαν ομαδικά μόλις τώρα και παραιτήθηκαν επίσης …..ομαδικά και ενώ ουδεμία απόδειξη προσκομίζουν για τους ισχυρισμούς τους11!
 Ο Βαρουφάκης επίσης, αφού έχει γίνει πολύ ενοχλητικός, όντας δικαιωνόμενος ακατάπαυστα από τις εξελίξεις, παρουσιάζεται ως άνθρωπος …..του Σόρος!
 Ο Τράγκας αφού τήρησε αντιμνημονιακή στάση, έγινε ύποπτος φοροδιαφυγής κτλ

  Αρχή πέμπτη , η άσκηση ψυχολογικής βίας στους πολίτεςΕδώ τον κύριο ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ, τα οποία καθημερινά τρομοκρατούν τον Έλληνα, για το πόσο αμαρτωλός υπήρξε (όχι ότι εν μέρει δεν υπήρξε! Άλλο είναι το θέμα!), για την συμφορά που μας περιμένει αν δεν εφαρμόσουμε το αυτοκτονικό μνημόνιο, για την φοβερή …..δουλειά που κάνει η κυβέρνηση των συνεργατών, για τον επικίνδυνο ΠασοκοΣΥΡΙΖΑ, για την αναξιοπιστία των αντιμνημονιακών γενικά κλπ.
 Όλα αυτά είτε σε ατελείωτους παραληρηματικούς μονολόγους είτε σε πάνελ με το λιγότερο τρεις μνημονιακούς συν τον δημοσιογράφο και έναν αντιμνημονιακό συνομιλητή που κατά κανόνα, ποτέ δεν αφήνεται να εκφράσει πλήρως άποψη! Υπάρχει όμως και μία ακόμη άθλια μεθόδευση απότοκος του συνδυασμού των αρχών 5,6, και 7, με την οποία επιδιώκεται τελικά να γίνει αδύνατη η νόμιμη διαβίωση του Έλληνα! Κλασσικό παράδειγμα το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο φορολογώντας άγρια τον μικρομεσαίο από το 1ο Ευρώ και τιμωρώντας τον επειδή έκανε…..οικογένεια (!!!) (θα μπορούσε να το έχει σκεφτεί ο Ερντογάν!), τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην φοροδιαφυγή ! Αυτό όμως είναι και το επιδιωκόμενο από την κλεπτοκρατία η οποία θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη όσο και αν αυτό ηχεί παράξενα !
Πρώτον, εξασφαλίζει την υστέρηση στα έσοδα άρα και νέα μέτρα 12 και δεύτερον μας μετατρέπει όλους σε συνενόχους !!!
Διότι από την στιγμή που ο πολίτης παρανομήσει (εξαναγκασμένος από τους κλεπτοκράτες για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του!) θα είναι στο έλεος των διωκτικών αρχών σε πρακτικό επίπεδο ! Ακόμη χειρότερες όμως θα είναι οι συνέπειες σε ψυχολογικό επίπεδο, ποιος θα διαμαρτυρηθεί ενάντια στην κυβέρνηση των συνεργατών όταν δεν πληρώνει φόρους και ο καθένας μπορεί να τον εγκαλέσει ως ….υπεύθυνο της κατάντιας της Ελλάδας!
 Αυτό είναι το βαθύ, εγκληματικό νόημα του …..Παγκάλειου ΄΄ μαζί τα φάγαμε ΄΄ !!!
Στόχος της συγκυβέρνησης των Μερκελιστών είναι όλοι μαζί να …..συμμετέχουμε στην απάτη ! Εμείς για να επιβιώσουμε και οι προστατευόμενοί τους για κερδίσουν δις Ε (ξανα!)!

  Αρχή έκτη, η απόσπαση της προσοχής του κοινού από τα μείζονα θέματα. Με ενέργειες εντυπωσιασμού πχ προσωπική εντολή του πρωθυπουργού για την μετάβαση κλιμακίου του ΣΔΟΕ στην Ύδρα για …..τσακώσει την …..επικίνδυνη ταβερνιάρισσα (λες και είναι δουλειά του πρωθυπουργού!) !!! Ή με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού είσοδος της αστυνομίας σε καταληφθέν κτίριο !!! Με τον συνεχή υπερτονισμό του κινδύνου της Χρυσής Αυγής (υπαρκτός αλλά μπροστά στον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι συνεργάτες του 4ου Ράιχ δευτερεύων!), με επιλεκτικές φυλακίσεις πχ του Άκη Τσοχατζόπουλου (ένοχος αλλά ολοφάνερα χρησιμοποιείται ως το αλεξικέραυνο του συστήματος!) ή του Λαυρεντιάδη με χρόνια καθυστέρησης ώστε να διασωθούν όλοι οι υπόλοιποι (εδώ ο πρωθυπουργός μας δεν είχε χρόνο να δώσει προσωπικές εντολές για άμεση σύλληψη!)!

  Αρχή έβδομη , η πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού σε συνδυασμό με το αλλοπρόσαλλο των νομοθετημάτων. Αποτελούν ανεξάρτητο παράγοντα, που αποβλέπει στην απορρόφηση του Έλληνα, από τον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης και τον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας, ώστε να μην έχει χρόνο, δυνάμεις αλλά ούτε και την διαύγεια να σκεφτεί τι γίνεται γύρω του! Έτσι γίνεται εύκολα βορά του κάθε …..Σίμου Κεδίκογλου και της γκαιμπελικής τακτικής των ίδιων, αδιάκοπα επαναλαμβανόμενων ψευδών !

  Αρχή όγδοη , η αποστασία ! Εδώ είναι φανερό ότι ο αχάριστος μαθητής Σαμαράς έχει κατά πολύ ξεπεράσει τον …..δάσκαλο Μητσοτάκη! Όλη του η καριέρα είναι μια ατελείωτη αλυσίδα αποστασιών (ΠολΑν, ΛΑΟΣ και τώρα ΑνΕλ!!!) συνυφασμένων με αποτυχίες (Μακεδονικό, ΠολΑν, υπουργείο Πολιτισμού και τώρα δυστυχώς διακυβέρνηση της Ελλάδας ελέω Καραμανλή που προφανώς τον έκρινε επαρκώς ….ανίκανο για να τον εμπιστευτεί !!!), πράγμα που δείχνει και το ποιόν του ανδρός!

  Αρχή ένατη , η δημιουργία κομμάτων που επιτείνουν την σύγχυση, την αβεβαιότητα και τον κατακερματισμόΑρχής γενομένης της ΔημΑρ , η οποία δημιουργήθηκε σε ανύποπτο χρόνο, τώρα όμως φαίνονται οι συνέπειες της δημιουργίας της ως το πλέον κρίσιμο ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ13 ! Η αποστασία στους ΑνΕλ, αν και δεν φαίνεται να οδηγεί στο επιθυμητό για την κλεπτοκρατία αποτέλεσμα, σιγοντάρεται από τα κλεπτοΜΜΕ, με την ελπίδα δημιουργίας νέου κόμματος που θα διασπάσει τους οπαδούς των ΑνΕλ! Στην συνέχεια μάλλον προβλέπεται η ένταξή του (αν καρποφορήσει η όλη αθλιότητα!) στην μεγάλη κλεπτοπαράταξη που θα προκύψει από την κυοφορούμενη ένωση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ !

  Αρχή δέκατη , αν παρόλα αυτά τα πρόβατα αντιδράσουν όπως πχ με το μνημόνιο 3 και την μεγαλειώδη συγκέντρωση εναντίον του, τότε χρησιμοποιείται ο συνδυασμός φυσικής βίας και προβοκάτσιας ! Οι δυνάμεις καταστολής με τους γνωστούς ΄΄ άγνωστους ΄΄ προβοκάτορες αναλαμβάνουν την καταστολή ! Και φυσικά πάντα φταίνε οι …..διαδηλωτές γενικά και αόριστα και η γνωστή …..συμμαχία αναρχικών, αριστεριστών, τρομοκρατών, μεταναστών, πρακτόρων και βέβαια απαραιτήτως ΣΥΡΙΖΑ που είναι η …..συνισταμένη όλων των παραπάνω!!!!!
   Όσο πιο πολύ θα προχωρά η διαδικασία αποικιοποίησης της Ελλάδας, με τόσο μεγαλύτερη ένταση θα εφαρμόζει η συγκυβέρνηση των συνεργατών, την υποχθόνια και εθνοκτόνα τακτική της. Έχει πολύ μεγάλη σημασία πέρα από τους στόχους, να αντιληφθούμε και τα τεχνάσματά της, για να μπορέσουμε να αντιδράσουμε με επιτυχία σε αυτά. Δυστυχώς στην αντίπερα όχθη, το αντιμνημονιακό στρατόπεδο είναι κατακερματισμένο και πολύ κατώτερο των περιστάσεων ! Θα πρέπει να γίνει συνείδηση ότι απαιτούνται ευρείες συγκλίσεις στον κατώτερο δυνατό παρονομαστή14, ώστε να καταφέρουμε να υπερασπίσουμε την χώρα από τους νεοαποικιοκράτες . Όταν αυτό επιτευχθεί , έχουμε χρόνο να επιδοθούμε στο αγαπημένο μας σπορ από αρχαιοτάτων χρόνων, να …..βγάλουμε τα μάτια μας !            

      
1 Το ότι το κείμενο αναφέρεται σε δέκα αρχές δεν σημαίνει ότι εξαντλεί την …..ατζέντα! Σίγουρα υπάρχουν και άλλες μεθοδεύσεις που εφαρμόζονται αδιάκοπα από την συγκυβέρνηση και που αν σκεφτεί ο καθένας μας θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε!
2  Η διαπίστωση αυτή φαίνεται περίεργη, διότι από όλες τις μετρήσεις προκύπτει η αντίθεση του ελληνικού λαού προς τις μνημονιακές πολιτικές και η απαισιοδοξία του για το τελικό τους αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά οι αντιδράσεις είναι υποτονικές! Ένας από τους λόγους είναι η προσδοκία μερίδας των συμπολιτών μας ότι …..ίσως κάτι γίνει! Η αστοχία των αντιμνημονιακών κομμάτων επίσης παίζει ρόλο. Όμως οι τεχνικές της κυβέρνησης που περιγράφονται στο κείμενο έχουν την κύρια ευθύνη!
3 Εδώ κάποιος θα μπορούσε να αντιτείνει ότι οι Έλληνες είναι μορφωμένοι μέχρι (παρα)μόρφωσης με τόσους πτυχιούχους στην χώρα! Τα πτυχία όμως δεν κάνουν τον άνθρωπο πιο μορφωμένο γενικά, το πολύ πολύ να τον κάνουν πιο ειδικό σε έναν τομέα (στην Ελλάδα και αυτό δεν είναι σίγουρο!) και πιο υπερφίαλο, με απαιτήσεις για άποψη επί παντός επιστητού. Επιπλέον, τώρα φαίνεται η …..σοφία του συστήματος εκπαίδευσης, που έδινε πάντα τεράστια σημασία στην παπαγαλία και τιμωρούσε κάθε ……κριτική σκέψη! Όταν μάθεις από μικρός απλά να αποστηθίζεις κείμενα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τελικά θα καταλήξεις να παριστάνεις την …..ηχώ του …..τιτάνα του πνεύματος, Σίμου Κεδίκογλου! Αυτά για να μην πλανόμεθα ότι στην παιδεία των Ελλήνων δεν υπήρχε σχέδιο!!!

4 Έχω αναφερθεί στον εγγενή παραλογισμό αυτού του ιδεολογήματος στο ΄΄ ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΄΄ στην ενότητα πολιτική. Είναι φανερό ότι το κλεπτοΚέντρο αποτελεί τα άκρα της νέας πολιτικής γεωγραφίας (με την έννοια των πιο απόμακρων και εχθρικών προς τον ελληνικό λαό πολιτικών σχηματισμών ενώ τα δήθεν άκρα είναι το λαϊκό Κέντρο της εποχής μας!
4 Άλλος ένας Οργουελιανός ευφημισμός που ο Μεγάλος Αδελφός θα ενέκρινε απόλυτα!

5 Εφόσον αποτελούμε την κύρια πύλη εισόδου λαθρομεταναστών στην ΕΕ και ι σχύουν οι συνθήκες Σέγκεν-Δουβλίνο 2, ότι και να κάνουμε είναι αδύνατο να θέσουμε υπό έλεγχο το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης !
6 Θα το ξαναπώ διότι βλέπω τους προγόνους μας να γελούν μαζί μας από …..τον ουρανό! Άκου Ξένιος Ζευς !!!

7Να υπενθυμίσω την γνωστή δήλωση Τσίπρα για την Αργεντινή, την απόλυτη δικαίωσή του και ότι το 2013 οι δείκτες της Ελλάδας θα είναι χειρότεροι της Αργεντινής της κρίσης! Όποτε κάποιος μιλήσει για την θλιβερή πραγματικότητα κατηγορείται ότι δεν συμμετέχει στην …..εθνική προσπάθεια και ακόμη χειρότερα ότι την …..υπονομεύει!

8Στην αρχή γινόταν λόγος για τα ….στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά αποδείχτηκε πως πέρα από τον Κουρουμπλή, την Σακοράφα (αν δεχτούμε ότι αυτοί οι δύο είχαν βαρύνοντα λόγο στο ΠΑΣΟΚ, κάτι που πάντως είναι μεγάλη υπερβολή!) και ίσως την  Κατσέλη, μάλλον κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από αυτά που είχαν εξουσία δεν προσχώρησε σε αυτόν. Επίσης στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο αριθμός των ΠΑΣΟΚογεννών (και βέβαια δεν μιλάμε ούτε καν για δευτεροκλασάτα στελέχη!) είναι μηδαμινός! Πρόσφατα, άρχισα να διαβάζω άρθρα προς την αντίθετη κατεύθυνση! Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει ΄΄ χώρο ΄΄ στους νεοεισερχόμενους, που υποαντιπροσωπεύονται και αυτό είναι…..έλλειμμα δημοκρατίας!!! Δηλαδή ότι και αν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξ ορισμού …..αμαρτωλός!!!  

9Η αναταραχή στους ΑνΕλ έχει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά αποστασίας, καθώς μια ομάδα στελεχών, απόλυτα συγχρονισμένα, διαπίστωσαν χίλια μύρια …..στραβά στο κόμμα και τον Πάνο Καμμένο και αποχώρησαν ένας ένας με την σειρά (ώστε η κρίση και η εσωστρέφεια να διαρκέσουν όσο γίνεται περισσότερο!)! Επίσης προέβησαν σε καταγγελίες (Βουλγαράκης, non paper ) που πάντως δεν στηρίζουν πουθενά! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης, η συμπεριφορά των ΜΜΕ, που έκαναν την τρίχα τριχιά (στην τελική έφυγαν 8-10 στελέχη από τα οποία μόλις δύο βουλευτές!) αλλά υποβάθμισαν απόλυτα το γεγονός ότι σύσσωμη η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και το κόμμα τάχτηκαν με την πλευρά της ηγεσίας! Αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά λοιπόν πόσο αδίστακτη είναι η κλεπτοκρατία, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της αλλά και το πολιτικό και ηθικό επίπεδο του Αντώνη Σαμαρά που τίποτα άλλο από αποστασίες δεν έχει να επιδείξει στην πολιτική του καριέρα (ΠολΑν, ΛΑΟΣ, ΑνΕλ!), εκτός αν εξαιρέσουμε τις …..αποτυχίες (Μακεδονικό, ΠολΑν, υπουργείο πολιτισμού, διακυβέρνηση της Ελλάδας!)!

10 Μένει τώρα να μετρηθεί η επίδραση των γεγονότων αυτών στην κοινή γνώμη. Η κατάρρευση πάντως του ΠΑΣΟΚ (ευτυχώς για τηνΕλλάδα !) αλλά και η διαφαινόμενη κάμψη της ΔημΑρ δεν επιτρέπουν στην κλεπτοκρατία να αποκομίσει σημαντικά πλεονεκτήματα από την πιθανή διάβρωση των ΑνΕλ !

12 Και όπως δυστυχώς αποδεικνύεται, τα μέτρα είναι ο σκοπός και όχι το μέσο προς κάποιο στόχο από την χυδαία ταξικά σκεπτόμενη κυβέρνησή μας !


14 Σε μια σύγχρονη ή τέλος πάντων σχετικά σύγχρονη κοινωνία όπως η ελληνική, η διάσπαση των συλλογικοτήτων του παρελθόντος και ο ατομοκεντρισμός , σχεδόν στην κακοήθη εκδοχή του Στίρνερ, είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα! Ο πολιτικός κατακερματισμός αν και φαίνεται ξαφνικός και απότοκος της κρίσης, στην πραγματικότητα ακολούθησε  τον κοινωνικό κατακερματισμό που αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο από την κρίση. Υπό αυτές τις συνθήκες, η συγκρότηση ενός ισχυρού πόλου που θα αντισταθεί στο αντίπαλο δέος της νεοαποικιοκρατίας/κλεπτοκρατίας σε θετική βάση (σύγκλιση απόψεων/στόχων) και μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια (εντός του 2013 θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία της χώρας για τα επόμενα 25-30 χρόνια!) μοιάζει ουτοπική! Είναι πολύ λογικότερο να επιδιωχθεί μία συσπείρωση σε αρνητική βάση (η οποία θα οριστεί ως ενάντια στο μνημόνιο!) και η οποία σε ένα αρχικό στάδιο, θα εμποδίσει την μετατροπή της Ελλάδας σε λατινοαμερικανική μπανανία ! Στην συνέχεια, οι πολιτικές δυνάμεις/ρεύματα που θα την συγκροτήσουν, μπορούν να ακολουθήσουν τον δρόμο τους!

Μιχάλης Τσολάκης

http://www.efenpress.gr/

1 σχόλιο:

Iωάννης είπε...

Ενδιαφέρον αν δεν αποτελούσε προσπάθεια ξεπλύματος του ανθελληνικού ΣΥΡΙΖΑ... Αναφέρεται λες και η συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αθώες περιστέρες.

ΥΓ Για το γνωστό mixalis tsolakis πρόκειτε;