Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Θέλουν ..."Ξυπόλυτο τάγμα" τον ΕΣ;

τέτοιο στρατό θέλουν; (φωτο αρχείου)

Σύμφωνα με καταγγελόμενα από αναγνώστες μας που υπηρέτησαν και υπηρετούν σε διάφορες μονάδες, το ενδιαφέρον της Υπηρεσίας τους είναι αν φέρουν κανονικά τη στολή τους και σταματά εκεί!
Σε κανέναν από τους Υπαξιωματικούς και στρατιώτες, δεν χορηγείται ύφασμα για ραφή στολών, ενώ παράλληλα η Υπηρεσία, απαιτεί την ύπαρξη των διαφόρων στολών ( παραλλαγής, υπ΄αριθμ. 8, μπατλ ντρες, τζακετ κ.λ.π).

Πρέπει λοιπόν από τον πενιχρό και απαράδεκτο μισθό τους, να αγοράσουν μόνοι τους το ύφασμα και να πληρώσουν και τα ραπτικά! Αν προσθέσουμε και πηλίκια, μπερέ, άρβυλα και υποδήματα εξόδου, τότε δεν φθάνει ολόκληρος ο μισθός ενός μηνός!

  Το ...συναρπαστικό όμως είναι ότι σε σχετικά σήματα του ΓΕΣ, στα οποία ζητά να πληροφορηθεί αν έχουν εφοδιασθεί όλοι (με έξοδά τους;) με όλων των ειδών τις προβλεπόμενες στολές, οι διάφορες μονάδες αναφέρουν... θετικά, καίτοι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα!

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

8 τρόποι για να αυξήσεις την αυτοεκτίμησή σου


Η αυτοεκτίμηση είναι κάτι που αδιαμφισβήτητα όλοι θέλουμε. Το ζήτημα είναι πως μπορούμε να φτάσουμε πρακτικά να την ενισχύσουμε. Ακολουθούν 8 πρακτικές που μπορείς να εφαρμόσεις εύκολα στην καθημερινότητά σου για να επιτύχεις την αύξηση της αυτοεκτίμησής σου. 
Συντονίσου με το σώμα σου 
 
Το να σέβεσαι και να τιμάς τις ανάγκες σου, περιλαμβάνει και το να γνωρίζεις τι συμβαίνει στο σώμα σου. Συνήθως όμως οι άνθρωποι δεν του δίνουν σημασία, ειδικά όταν τους πιέζει ο χρόνος. Για να το υπενθυμίζεις στον εαυτό σου βάλε ένα ξυπνητήρι στο κινητό σου να χτυπάει κάθε δύο ώρες. Όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι, αναρωτήσου πως αισθάνεσαι και τι μπορείς να κάνεις για το σώμα σου. Για παράδειγμα, εάν έχεις ένταση, μπορεί να θελήσεις να πάρεις μερικές βαθιές αναπνοές, να διαλογιστείς ή να περπατήσεις για 10 λεπτά. Διατηρώντας τον εαυτό σου χαλαρό, θα καταφέρεις να σταματήσεις το στρες και άρα την έκκριση ανεπιθύμητων ουσιών στο σώμα σου που σου προκαλούν ασθένεια και κατάθλιψη.
Συντονίσου με τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου 
 
Είτε καθίσεις καθημερινά, είτε μια φορά την εβδομάδα, η διατήρηση ενός ημερολογίου είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος να αποκτήσεις πρόσβαση στην διαδικασία της σκέψης και των συναισθημάτων σου. Μπορείς να αρχίσεις πολύ απλά γράφοντας «Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι…» ή «Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι…» Έπειτα κατάγραψε σε μια λίστα όλα τα πράγματα που σου προκαλούν ένα συγκεκριμένο συναίσθημα. Για παράδειγμα, εάν είσαι θυμωμένος, γράψε «Αισθάνομαι θυμωμένος,» και για τα επόμενα δύο λεπτά κατάγραψε όλα τα πράγματα που σε θυμώνουν στη ζωή σου. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να επιλύσεις ένα πρόβλημα είναι να αναγνωρίσεις ακριβώς από που πηγάζει. Μην τεμπελιάζεις σκεπτόμενος ότι ξέρεις τι σε εκνευρίζει. Όταν τα γράψεις, θα δεις ότι υπάρχουν πράγματα που δεν είχες σκεφτεί ποτέ ότι σου κάνουν κακό. 
Ζήσε τα όνειρά σου καθημερινά 
 
Το να γνωρίζεις και να ζεις τα όνειρά σου είναι μια μεγάλη πράξη αγάπης προς τον εαυτό σου. Άσε στην άκρη τα πρέπει και σκέψου τι πραγματικά αγαπάς να κάνεις. Ποιες δραστηριότητες σου φέρνουν χαρά; Ποιες είναι οι κλίσεις σου; Τι θα έκανες δωρεάν; Τι αγαπούσες όταν ήσουν παιδί; Δεν χρειάζεται να παραμερίσεις την καριέρα σου για να ζήσεις τα όνειρά σου. Μπορείς να κατευθύνεις τα όνειρά σου στην καθημερινότητά σου, είτε για παράδειγμα γράφοντας ποίηση, είτε ζωγραφίζοντας το απόγευμα. Η καλύτερη στιγμή να υλοποιήσεις τα όνειρά σου είναι ΤΩΡΑ. Μην περιμένεις να έχεις χρόνο, εάν μετά τη δουλειά σου θέλεις απαραιτήτως πρώτα να κάνεις όλες τις υπόλοιπες εργασίες του σπιτιού, των παιδιών και όλων των υπολοίπων και στο τέλος, εάν περισέψει χρόνος, να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Ποτέ δεν θα περισέψει χρόνος. Και στο κάτω κάτω τι στάση είναι αυτή; ΞΥΠΝΑ! Δεν είναι ελεημοσύνη – ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!
Ασκήσου 
 
Προτίμησε εκφραστικές ασκήσεις όπως η χοροθεραπεία, το Τάι Τσι, η γιόγκα κ.α. οι οποίες θα σε βοηθήσουν να αποβάλλεις τις εσώτερες εντάσεις σου από τη μία και από την άλλη θα σε βοηθήσουν να έρθεις σε μεγαλύτερη επαφή με τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, ενώ ταυτόχρονα θα σου χαρίσουν μια πιο θετική προοπτική της ζωής εξισορροπώντας το πνεύμα με το σώμα σου. 

Βάλε όρια 
 
Η οριοθέτηση είναι ζωτικής σημασίας για οποιαδήποτε υγιή σχέση. Εάν προσπαθείς να ευχαριστείς συνέχεια όλους τους άλλους, η διατήρηση των ορίων είναι αδύνατη. Ξεκίνα με λίγα βήματα και να θυμάσαι… το να είσαι καλός δεν έχει να κάνει με το να ευχαριστείς. Το να είσαι καλός έχει να κάνει με το να είσαι δίκαιος στους άλλους ενώ ταυτόχρονα είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. 

Αντικατέστησε τον κριτή μέσα σου 
 Αυτή η αυστηρή φωνή που σου ασκεί διαρκώς κριτική δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να ξεστομίζει κατάφορα ψέματα. Η δική σου εσωτερική φωνή είναι ευγενική, υπστηρικτή και γεμάτη αγάπη. Οπότε, κάθε φορά που η εσωτερική κριτική βγαίνει στην επιφάνεια, αναγνώρισε ότι όλες αυτές οι δηλώσεις είναι ψευδείς και αντικατέστησέ τες με άλλες ρεαλιστικές, επιβοηθητικές και συμπονετικές. 
Γράψε ένα ερωτικό γράμμα 
 
Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται άβολα με το να επαινούν τον εαυτό τους ή έστω με το να αναγνωρίζουν τα προτερήματά τους. Αλλά δεν υπάρχει καμία αλαζονεία στην αυτοεκτίμηση. Δεν εκτιμάς τους αγαπημένους σου λόγω των ποιοτήτων τους; Γράψε ένα γράμμα γνωστοποιώντας στον εαυτό σου όλα τα προτερήματά σου, τις προσπάθειες και τις επιτυχίες σου. Εάν σου είναι δύσκολο, δοκίμασε να το κάνεις μέσα από τα μάτια ενός φίλου σου. Τι θετικά θα έλεγε ένας φίλος σου για σένα; Και όποτε θα αισθάνεσαι μίζερος, γύρνα και δες αυτά που θα σημειώσεις τώρα. 

Βγάζε τον εαυτό σου έξω… 
 
Αντιμετώπισε τον εαυτό σου όπως θα έκανες στον εραστή σου. Ποια μέρη σου αρέσει να επισκέπτεσαι; Ποιες δραστηριότητες προσθέτουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου; Τι τρέφει την ψυχή σου; Πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου κάνοντας πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο. Για την ακρίβεια, πήγαινε τώρα στο ημερολόγιό σου και προγραμμάτισε κάποιες ημερομηνίες μέσα σε αυτόν τον μήνα. Κάθε μέρα, η αγάπη σου προς τον εαυτό σου σου δίνει τη δυνατότητα να συντονιστείς με τις ανάγκες σου και τις επιθυμίες σου και να ανταποκριθείς σε αυτά με φροντίδα και συμπόνοια. Είσαι ένας όμορφος άνθρωπος, που κάνει λάθη αλλά κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Όπως ακριβώς αγαπάς την οικογένειά σου άνευ όρων, μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου χωρίς πρέπει, όρους και προϋποθέσεις. 

Κάνε ένα βήμα τη φορά. Σου αξίζει ό,τι καλύτερο! 

12 πράγματα για τη δημιουργική σκέψη που δεν διδάχτηκες στο σχολείο

Μετάφραση: Άννα Παππά


Απόψεις για τη δημιουργική σκέψη που, συνήθως, δε διδάσκονται.

1. Είσαι δημιουργικός. Ο καλλιτέχνης δεν είναι κάποιο ειδικό άτομο. Ο κάθε ένας από εμάς είναι ένα ξεχωριστό είδος καλλιτέχνη. Ο καθένας μας γεννήθηκε για να σκέπτεται δημιουργικά και αυθόρμητα. Η μόνη διαφορά μεταξύ ενός δημιουργικού ανθρώπου και ενός μη δημιουργικού είναι μια μικρή δοξασία: Οι δημιουργικοί πιστεύουν ότι όντως είναι δημιουργικοί. Αντίθετα, αυτοί που νομίζουν ότι δεν είναι δημιουργικοί, τελικά, δεν είναι δημιουργικοί. Από τη στιγμή που θα πιστέψεις στον εαυτό σου αρχίζεις να αναζητάς τις δεξιότητες που χρειάζεσαι ώστε να εκφράσεις την ταυτότητά σου και τα πιστεύω σου. Να γιατί αυτοί που πιστεύουν ότι είναι δημιουργικοί, τελικά γίνονται δημιουργικοί. Αν όμως πιστεύεις ότι δεν είσαι δημιουργικός δεν υπάρχει λόγος να διδαχθείς και να μάθεις πώς θα γίνεις δημιουργικός, απλά γιατί δεν πρόκειται να γίνεις. Στην πραγματικότητα, πιστεύοντας ότι δεν είσαι δημιουργικός απαλλάσσεις τον εαυτό σου από την προσπάθεια ή τη δοκιμασία για κάτι καινούριο. Όταν κάποιος σου λέει ότι δεν είναι δημιουργικός, τότε μιλάς με κάποιον που δεν έχει ενδιαφέρον και ούτε θα κάνει κάποια προσπάθεια να γίνει.
2. Η δημιουργική σκέψη είναι (ήδη) έργο. Πρέπει να διακατέχεσαι από πάθος και αποφασιστικότητα για να βρεις τον τρόπο της πραγματοποίησης νέων και διαφορετικών ιδεών. Μετά πρέπει να έχεις υπομονή και εγκαρτέρηση απέναντι σε κάθε εναντιότητα. Όλες οι δημιουργικές μεγαλοφυΐες εργάζονται σκληρά και με πάθος για να πραγματοποιήσουν απίστευτο αριθμό ιδεών, οι περισσότερες από τις οποίες είναι κακές. Πράγματι, περισσότερα κακά ποιήματα γράφτηκαν από μεγάλους ποιητές, παρά από μικρούς. Ο Tomas Edison υλοποίησε 3,000 διαφορετικές ιδέες για συσκευές φωτισμού προτού τις αξιολογήσει για την πρακτικότητα και την ωφελιμότητά τους. Ο Wolfgang Amadeus Mozart συνέθεσε περισσότερα από 600 μουσικά έργα, μεταξύ των οποίων 41 συμφωνίες, και κάπου 40 όπερες και (θρησκευτικές) λειτουργίες, κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του. Ο Rembrandt παρήγαγε γύρο στους 650 πίνακες και 2,000 άλλα σχέδια και ο Picasso εκπόνησε περισσότερες από 20,000 δημιουργίες. Ο Shakespeare έγραψε 154 σονέτα. Μερικά ήταν αριστουργήματα, μερικά δεν ήταν καλύτερα από αυτά που οι σύγχρονοί του θα μπορούσαν να γράψουν, και μερικά ήταν απλώς κακά.
3. Πρέπει να κάνεις τις κινήσεις που θα σε κάνουν δημιουργό. Όταν παράγεις ιδέες ενεργοποιείς αδρανείς μέχρι την ώρα εκείνη νευρικές συνάψεις που γυρίζουν τον εγκέφαλό σου από το off στο on. Όταν συλλαμβάνεις ιδέες αναγκάζεις τον εγκέφαλό σου ώστε να αυξήσει την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων του. Όσο πιο πολύ προσπαθείς να συλλάβεις καινούριες ιδέες τόσο πιο δραστήριος γίνεται ο εγκέφαλός σου και τόσο πιο δραστήριος γίνεσαι κι εσύ. Αν θέλεις να γίνεις καλλιτέχνης και το μόνο που κάνεις είναι να ζωγραφίζεις έναν πίνακα κάθε μέρα, τελικά θα γίνεις καλλιτέχνης. Πιθανόν να μην γίνεις ένας Vincent Van Gogh, αλλά θα γίνεις σπουδαιότερος καλλιτέχνης από κάποιον που δεν προσπάθησε ποτέ.
4. Ο εγκέφαλός σου δεν είναι computer. Ο εγκέφαλός σου είναι ένα δυναμικό σύστημα το οποίο συνεχώς εξελίσσει τα πρωτόκολλα λειτουργίας του αντί να υπολογίζει, στατικά, όπως κάνει ο κομπιούτερ. Ο εγκέφαλός σου εξελίσσεται και ανατροφοδοτείται με την ενέργεια που παράγεται από τις εμπειρίες του, πραγματικές ή φανταστικές. Μπορείτε λοιπόν να αποκομίσετε εμπειρία, απλά δημιουργήστε την με την φαντασία σας. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ μιας πραγματικής εμπειρίας και μιας εμπειρίας που φαντασιώθηκε ζωηρά και με λεπτομέρειες. Αυτή η ανακάλυψη είναι που κατέστησε ικανό τον Albert Einstein να επινοήσει, μέσα από πειράματα με σενάρια καθαρής φαντασίας, τις επαναστατικές θεωρίες σχετικά με το σύμπαν και το χρόνο. Κάποια ημέρα, για παράδειγμα, φαντασιώθηκε ότι είναι ερωτευμένος. Δύο εβδομάδες μετά φαντασιώθηκε μία συνάντηση με τη γυναίκα που ερωτεύτηκε. Αυτό τον οδήγησε στη σύλληψη της θεωρίας της αναιτιότητας, (ότι δηλ. δεν υπάρχει προφανής αιτία για κάθε τι που συμβαίνει). Η ίδια διαδικασία της επεξεργασίας των εμπειριών επέτρεψε στον Walt Disney να δώσει ζωή στις φαντασιώσεις του.
5. Δεν υπάρχει καμία σωστή απάντηση. Η πραγματικότητα είναι διφορούμενη. Ο Αριστοτέλης είπε ότι η πραγματικότητα είναι είτε Α, είτε Β. Δεν μπορεί να είναι και τα δύο. Ο ουρανός είτε είναι μπλε, είτε δεν είναι. Αυτός όμως ο τρόπος σκέψης, μαύρο-άσπρο, δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα αφού ο ουρανός έχει ένα δισεκατομμύριο διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε. Οι φυσικοί ανακάλυψαν ότι το φως μπορεί να είναι είτε σωματίδιο, είτε κύμα ανάλογα με τον παρατηρητή. Το μόνο βέβαιο στη ζωή είναι η αβεβαιότητά της. 
Όταν προσπαθείτε να βρείτε ιδέες, καλό είναι να μην τις κρίνετε όταν αυτές έρχονται. Τίποτα δεν σκοτώνει την δημιουργικότητα πιο γρήγορα από την αυτοκριτική των ιδεών τη στιγμή της δημιουργίας τους. Σκεφτείτε ότι όλες τις ιδέες σας είναι πραγματοποιήσιμες και φτιάξτε όσες περισσότερες μπορείτε προτού να αποφασίσετε ποια θα διαλέξετε. Ο κόσμος δεν είναι ούτε λευκό ούτε μαύρο. Είναι γκρι.
6. Ποτέ μην αρκείσαι στην την πρώτη σου καλή ιδέα. Να προσπαθείς συνεχώς να βρεις μία καλύτερη. Ύστερα συνέχισε μέχρις ότου βρεις μία ακόμη πιο καλή. Το 1862, ο Phillip Reis παρουσίασε την εφεύρεσή του η οποία μπορούσε να διαβιβάσει μουσική δια μέσου σύρματος. Και ήθελε λίγες μέρες μόνο για να την βελτιώσει σε τηλέφωνο, που θα μπορούσε να διαβιβάσει ομιλία. Στη Γερμανία, οι ειδικοί στην επικοινωνία προσπάθησαν να τον αποτρέψουν να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις, ισχυριζόμενοι ότι ο τηλέγραφος είναι ήδη πολύ καλός (και επομένως δεν χρειαζόμαστε τηλέφωνα). Έτσι κανένας δεν θα αγοράσει ούτε θα χρησιμοποιήσει ποτέ τηλέφωνο. Δέκα χρόνια μετά, ο Alexander Graham Bell κατοχύρωσε την ευρεσιτεχνία του τηλεφώνου. Ο Spenser Silver τελειοποίησε μια νέα κόλλα για την εταιρία 3Μ η οποία κολλά χαρτιά που όμως μπορούν εύκολα να αποκολληθούν. Αρχικά πωλήθηκε σαν κόλλα χαρτιού αλλά δεν είχε εμπορική επιτυχία. Ο Silver όμως δεν πτοήθηκε. Κάποια μέρα ο Arthur Fry, υπάλληλος επίσης της 3M, έψελνε με την εκκλησιαστική χορωδία όταν ο σελιδοδείκτης του έπεσε από το υμνολόγιο. Ο Fry επικάλυψε τον σελιδοδείκτη με την κόλλα του Silver και ανακάλυψε ότι ο σελιδοδείκτης παρέμενε στη θέση του αλλά και απομακρυνόταν εύκολα χωρίς να καταστρέφει τη σελίδα. Έτσι γεννήθηκαν τα αυτοκόλλητα χαρτάκια που γράφουμε τις σημειώσεις μας. Ο Thomas Edison, στη δουλειά του, αδιάλειπτα προσπαθούσε να γεφυρώσει μία ιδέα του με μία άλλη. Έτσι γεφύρωσε την μεταφορά του ήχου με την καταγραφή του ήχου. Γεφύρωσε δηλαδή το τηλέφωνο με τον φωνογράφο και τις κινούμενες εικόνες, επινοώντας τον κινηματογράφο.
7. Να το περιμένεις ότι οι ειδικοί είναι αρνητικοί. Όσο πιο ειδικός και σπεσιαλίστας γίνεται κάποιος τόσο ο νους του στενεύει και τόσο παγιώνεται η πεποίθησή του ότι είναι ο απόλυτος. Συνεπώς, όταν έρχονται αντιμέτωποι με διαφορετικές ιδέες, θα πρέπει να τις ασπάζονται. Συμπίπτει αυτό με ότι οι ίδιοι νομίζουν σωστό; Εάν δεν συμπίπτει, οι ειδικοί θα ξοδέψουν όλο τους το χρόνο για να αποδείξουν και να εξηγήσουν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αλλά και αν γίνει δεν θα λειτουργήσει. Δεν θα ψάξουν για τρόπους που θα το κάνουν να δουλέψει διότι αν τελικά δουλέψει θα αποκαλύψει ότι αυτό που οι ίδιοι θεωρούσαν ως απόλυτο τελικά δεν είναι απόλυτο. Για τον ίδιο λόγο όταν ο Fred Smith δημιούργησε την Federal Express (σημ. ταχυμεταφορές), κάδε ειδήμων στις κατ΄ οίκον παραδώσεις προφήτεψε ότι είναι μια καταδικασμένη επιχείρηση. Διότι τελικά, λένε, αν αυτός ο τρόπος παράδοσης είναι βιώσιμος, η κρατική ταχυδρομική υπηρεσία θα το είχε κάνει από καιρό.
8. Εμπιστέψου το ένστικτό σου. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να χάσει το κουράγιο του. Ο Albert Einstein είχε αποβληθεί από το σχολείο του διότι η συμπεριφορά του είχε αρνητική επίδραση στους συμμαθητές του. Αργότερα, απέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και έπρεπε, για ένα χρόνο, να παρακολουθήσει φροντιστήριο ώστε να γίνει τελικά αποδεκτός και ήταν ο μόνος στην τάξη του που δεν πήρε βοηθητική, σε καθηγητή θέση, διότι κανένας καθηγητής δεν τον ήθελε. Ένας μάλιστα καθηγητής είπε ότι ο Einstein είναι το «πιο τεμπέλικο σκυλί» που είχε ποτέ το πανεπιστήμιο. Του Beethoven οι γονείς είχαν πει ότι ήταν υπερβολικά χαζός για να γίνει συνθέτης μουσικής. Οι συνάδελφοι του Charles Darwin (Δαρβίνος) τον αποκαλούσαν τρελό. Όταν τελειοποιούσε τη θεωρία της Εξέλιξης των Ειδών, έλεγαν ότι αυτά που κάνει δεν είναι παρά πειράματα ενός τρελού. Ο Walt Disney απολύθηκε από την πρώτη του δουλειά, σε μια εφημερίδα, με τη δικαιολογία ότι «στερείται φαντασίας». Ο Thomas Edison, που έλαβε μόνο δύο έτη τυπικής εκπαίδευσης, ήταν τελείως κωφός από το ένα του αυτί και βαρήκοος από το άλλο. Απολύθηκε από την πρώτη του δουλειά ως παιδί που μοιράζει εφημερίδες. Αργότερα απολύθηκε από τη δουλειά του ως τηλεγραφητής, παρόλα αυτά έγινε ο μεγαλύτερος εφευρέτης στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
9. Δεν υπάρχει κάτι όμοιο με την αποτυχία. Όποτε προσπαθείς να κάνεις κάτι και δεν πετυχαίνει δεν αποτυγχάνεις, διότι έχεις ήδη εντοπίσει αυτό που δεν δουλεύει. Να διερωτάσαι πάντα: τι έχω διδαχτεί από κάτι που δεν λειτουργεί; Μπορεί αυτό να εξηγήσει κάτι που ακόμα δεν άρχισα να εξηγώ; Και τι ήδη ανακάλυψα πριν ακόμα αρχίσω να ανακαλύπτω; Κάθε φορά που κάποιος σου λέει ότι «δεν έκανε ποτέ λάθος» να ξέρεις ότι μιλάς με κάποιον που δεν προσπάθησε ποτέ για κάτι καινούριο.
10. Δεν βλέπεις τα πράγματα όπως είναι. Τα βλέπεις όπως εσύ είσαι. Διερμήνευσε τις εμπειρίες σου. Όλες οι εμπειρίες είναι ουδέτερες. Δεν έχουν νόημα. Εσύ τις δίνεις νόημα ανάλογα με τον τρόπο που τις διερμηνεύεις. Αν είσαι παπάς, βλέπεις την μαρτυρία του Θεού παντού. Αν είσαι άθεος βλέπεις τη απουσία του Θεού από παντού. Η ΙΒΜ κάποτε παρατήρησε ότι κανείς στον κόσμο δεν θα έχει προσωπικό υπολογιστή. Η ΙΒΜ επεξήγησε ότι δεν θα υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον. Οι Bill Gates και Steve Jobs που εγκατέλειψαν τις σπουδές τους, διείδαν την απουσία των ηλεκτρονικών υπολογιστών σαν μία τεράστια ευκαιρία. Κάποτε ο Thomas Edison προσεγγίστηκε από έναν βοηθό του τη στιγμή που ήταν απασχολημένος με το νήμα ενός λαμπτήρα. Ο βοηθός τον ρώτησε γιατί δεν τα παρατά, αφού στο κάτω κάτω, όπως του είπε «έχεις αποτύχει 5,000 φορές». Ο Edison τον κοίταξε στα μάτια και τον απάντησε ότι δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τη λέξη αποτυχία διότι «εγώ επινόησα 5,000 πράγματα που δεν λειτουργούν». Δομούμε την πραγματικότητά μας με το πώς επιλέγουμε να ερμηνεύσουμε τις εμπειρίες μας.
11. Να προσεγγίζεις το πρόβλημα με τους δικούς του όρους. Μην εμπιστεύεσαι την πρώτη σου προσέγγιση σε ένα πρόβλημα, αν είναι διαποτισμένη με τον συνήθη τρόπο που σκέπτεσαι. Πάντα να βλέπεις το πρόβλημά με πολλαπλές προοπτικές. Να θυμάσαι πάντα ότι το ζητούμενο είναι η εύρεση μιας προοπτικής που άλλος δεν βρήκε. Ψάξε για εναλλακτικές λύσεις. Γράψε την ουσία του προβλήματος με διάφορους τρόπους και με διαφορετικές λέξεις. Παίξε έναν άλλο ρόλο, για παράδειγμα, πως θα το έβλεπε κάποιος άλλος, πως θα το έβλεπε ο Jay Leno, ο Pablo Picasso ή ο George Patton. Ζωγράφισε μία εικόνα του προβλήματος, κάνε ένα μοντέλο, ένα καλούπι. Κάνε έναν περίπατο και ψάξε για πράγματα που, μεταφορικά, υποδύονται το πρόβλημα και ρίξε γέφυρες ανάμεσα στα πράγματα αυτά και το πρόβλημα. Ζήτησε από φίλους και ξένους να σου πουν πώς αυτοί βλέπουν το πρόβλημα. Ρώτησε ένα παιδί. Πως θα μπορούσε ένα δεκάχρονο να το λύσει; Ρώτησε έναν γέροντα. Φαντάσου ότι εσύ είσαι το πρόβλημα. Όταν αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, τα πράγματα που βλέπεις αλλάζουν.
12. Μάθε να σκέπτεσαι αντισυμβατικά. Οι δημιουργικές ιδιοφυίες δεν σκέφτονται αναλυτικά και λογικά. Οι συμβατικοί, λογικοί, αναλυτικοί σκεπτικιστές αποκλείουν όλες τις πληροφορίες που δεν έχουν σχέση με το πρόβλημα. Επιδιώκουν μεθόδους που περιορίζουν τις δυνατότητες. Οι δημιουργικές ιδιοφυίες είναι σκεπτικιστές χωρίς περιορισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι ψάχνουν για μεθόδους που περιλαμβάνουν τα πάντα ακόμη και πράγματα που μοιάζουν αντικρουόμενα και τελείως άσχετα. Η δημιουργία σχέσεων και δεσμών μεταξύ άσχετων και ανόμοιων θεμάτων είναι μια απόδειξη του πως τα μυαλά μπορούν και γεννούν ποικίλα πρότυπα σκέψης. Στη συνέχεια, τα νέα πρότυπα οδηγούν σε νέους δεσμούς, ικανούς με διαφορετική μέθοδο εστίασης στην πληροφορία και διαφορετικές δυνατότητες να διακρίνουν επάνω σε τι ακριβώς εστίασαν. Να πως δημιουργούνται πρωτότυπες και αληθινά μυθιστορηματικές ιδέες. 
Ο Albert Einstein κάποτε έκανε την περίφημη παρατήρηση: Η φαντασία είναι πιο σπουδαία από τη γνώση. Και ενώ η γνώση περιορίζεται σε όλα όσα γνωρίζουμε και κατανοούμε, η φαντασία αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο και όλα που κάποτε θα γνωρίσουμε και θα κατανοήσουμε.
το διαβάσαμε εδώ: http://enallaktikidrasi.com

Γίγαντες και Νάνοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας


“Προς τον κ. Παπούλια: Είστε πρόεδρος της Δημοκρατίας; Αν είχα τη δύναμη, θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όχι εσάς αλλά τον Ισλανδό πρόεδρο, τον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. Μπορεί να καυχιόμαστε ότι εμείς γεννήσαμε την δημοκρατία, αλλά πάει καιρός πια που δεν έχουμε συγγένεια μαζί της.

Όταν το ισλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε κάποιο νόμο παρόμοιο με το Μνημόνιο 1 και στάλθηκε για επικύρωση στον πρόεδρο της δημοκρατίας, αυτός ενεργοποίησε το μόνο… δικαίωμα που είχε, όπως κι εσείς: δεν το υπέγραψε και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε δημοψήφισμα στη χώρα αυτή. Η εξήγηση ήταν σαφής:


«Δεν μπορώ εγώ ή οι λίγοι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το νόμο να αναλάβω την ευθύνη να επικυρώσω ένα νόμο που θα επηρεάσει τη ζωή κάθε πολίτη της χώρας μου. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα μόνο ο λαός μπορεί να αποφασίσει».

Το δημοψήφισμα έγινε και ο λαός απέρριψε το νόμο. Δεν είχε άδικο: τρεις τράπεζες είχαν δανειστεί 80 δις ευρώ, ήτοι το δεκαπλάσιο από το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα της χώρας, είχαν χρεοκοπήσει και τώρα ζητούσαν από το λαό να πληρώσει τους δανειστές σε διάφορες χώρες.

Οι πολιτικοί άρχισαν νέες συνομιλίες με τους δανειστές και έφεραν τροποποιημένο σχέδιο στη Βουλή (κάτι σαν Μνημόνιο 2), το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και στάλθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για επικύρωση. Και πάλι εκείνος είπε όχι και ζήτησε νέο δημοψήφισμα.

Το επιχείρημά του ήταν σαφέστατο:

«Στα μεγάλα θέματα δεν αποφασίζουν προσωρινοί ηγέτες, ηγέτης είναι ο λαός και αυτός θα αποφασίσει».
Χρειάστηκε να κατεβεί στους δρόμους για να υπερασπιστεί την θέση του, ενάντια στη λυσσαλέα επίθεση των πολιτικών. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν την σύζυγό του να αγκαλιάζει διαδηλωτές που η αστυνομία τους έχει πνίξει στα καπνογόνα. Ήταν ανένδοτος στις αρχές του:


«Υπάρχουν χώρες πιο ισχυρές οικονομικά από μας, εμείς όμως δεν πρόκειται να βάλουμε το κέρδος πάνω από τη Δημοκρατία».

Στο νέο δημοψήφισμα ο λαός απέρριψε και το Μνημόνιο 2.
Ο πρόεδρος το πήγε ακόμα πιο πέρα και ζήτησε αναθεώρηση του συντάγματος, μόνο που αυτή τη φορά η αναθεώρηση δε θα γινόταν από πολιτικούς, αλλά από τον ίδιο το λαό. Το επιχείρημά του ήταν και πάλι ατράνταχτο:


«Ο λαός είναι η υπέρτατη εξουσία, αυτός πρέπει να συντάξει το σύνταγμα».

Έγιναν χιλιάδες συναντήσεις, στάλθηκαν άπειρα ηλεκτρονικά μηνύματα και η λαϊκή επιτροπή κατέληξε σε μια μορφή του συντάγματος που φυσικά δεν είχε ούτε παραγραφές, ούτε ασυλίες και ούτε φοροαπαλλαγές για τους πολιτικούς.

Δεν έχει γίνει ακόμα δημοψήφισμα για το σύνταγμα, καθώς οι πολιτικοί παλεύουν με κάθε μέσο να το καθυστερήσουν, αλλά δε θα το πετύχουν για πολύ.
Σε κάποια στιγμή χρειάστηκε να καλέσουν το ΔΝΤ για βοήθεια, αλλά υπό ένα όρο:


«Θα σας πληρώσουμε ό,τι δανειστούμε, αλλά υπό ένα όρο:
δεν θα πειραχθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα κοινωνικά προγράμματα, γιατί είμαστε μια σκανδιναβική σοσιαλιστική κοινωνία και σκοπός μας είναι η ευημερία του πολίτη και όχι τα κέρδη των τραπεζών».

Ούτε κεραμίδα να έπεφτε στα κεφάλια των αρμόδιων του ΔΝΤ, αλλά τελικά το δέχτηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ταμείου, γιατί κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κάνουν με άτομα όπως … (δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα).

Αλλά ο πρόεδρος μιας δημοκρατίας δε σταμάτησε εκεί: ζήτησε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά όλων των πολιτικών και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η έκθεση της αδέσμευτης επιτροπής έφτασε τις 2,500 σελίδες και χρειάστηκαν 45 συνεχείς ώρες για να διαβαστεί από καλλιτέχνες, συγγραφείς, απλούς πολίτες σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας.
Και το συμπέρασμά ήταν σαφές: δεν ευθύνεται ο λαός για όσα έκαναν οι πολιτικοί, οι οποίοι εκλέχτηκαν λέγοντας τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκαν.

Τρία χρόνια μετά η Ισλανδία αρχίζει να βγαίνει από την κρίση, στην Ελλάδα μας λένε ότι θα χρειαστούν δεκαετίες και αν….

Και κάτι ακόμα: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ισλανδίας δεν το έκανε αυτό για να κρατηθεί στην καρέκλα. Πριν λίγες μέρες δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επόμενη θητεία.

«Εκπλήρωσα το χρέος μου στο λαό μου» ήταν η λακωνική δήλωσή του (όχι, δεν είπε αν ήταν και στην Εθνική Αντίσταση).

Μήπως κ. Παπούλια θα έπρεπε να επισκεφθείτε τους Βίκινγκς της Ισλανδίας για να πάρετε κάποια μαθήματα δημοκρατίας; Μήπως αυτοί που έτρωγαν βελανίδια όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, τώρα ξέρουν καλύτερα τι σημαίνει δημοκρατία, ενώ εσείς την ευτελίζετε (ουσιαστικά μια πράξη αιμομιξίας) στη χώρα που γεννήθηκε;

Και μια ακόμα δήλωσή του Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον:
«Έχω την σταθερή εντύπωση ότι τα κόμματα στη Βουλή δεν εκφράζουν αυτή την εποχή αντίστοιχη αναλογία στο λαό».

Εσείς θα κάνατε ποτέ αυτή τη δήλωση, που είναι πασιφανής σε κάθε έλληνα πολίτη;

Θα ήθελα να σας δω δίπλα στον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. Έτσι για να καταλάβω τι σημαίνει γίγαντας και τι νάνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας….

Για την αντιγραφή, Κλεάνθης Γρίβας.”
 επιστολή του ομογενή Χρήστου Μαγγούτα από το Τορόντο του Καναδά  από τις 9 Μαρτίου 2012
Δημοσιευμένη εδω: www.oraelladas.gr
με τίτλο: Τα στερνά τιμούν τα πρώτα;
 
Εικόνα από την ίδια περίοδο...
toxotis

Υπόλογος για Εγκλήματα Εμβολιασμών ο Bill Gates

Παράνομα πειράματα με εμβόλια σε μικρά παιδιά στην Ινδία ~ και Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας! 

Αυτές είναι οι κατηγορίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο Bill Gates σε δικαστήριο στην Ινδία...
θα συνεχίσει άραγε να χαμογελά πλατιά μετά;...
 Έχουν περάσει μόλις λίγα χρόνια από την έλευση ενός εισηγητή μοντέρνου συστήματος ενεργειακής ιατρικής που πέρασε από την Ελλάδα, όπου βρέθηκα να κάνω τη μεταγλώτισση, ο οποίος μετά τις υπέροχες πληροφορίες σχετικά με την ενεργειακή ιατρική, θέλησε να τονίσει το "φιλανθρωπικό προφιλ" του "Μάστερ" του, και δημιουργού της "σχολής" αυτής, υπογραμίζοντας τη συνεργασία του με τον Bill Gates, αλλά και τα εμβόλια που στέλνει ήδη μέσω των ιδρυμάτων που δημιούργησε... γα το καλό των κατοίκων της Αφρικής... 
Στο σημείο εκείνο όπως καταλαβαίνεται... γκρεμίστηκε η όμορφη εικόνα που είχε δημιουργηθεί στην πορεία τους σεμιναρίου και γεννήθηκε ένα μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με το πραγματικό ποιόν του "Μάστερ"... που στα πλαίσια της πνευματικότητας, της φιλανθρωπίας και της ενεργειακής ιατρικής... φαίνεται πως βρήκε ένα νέο τρόπο αύξησης των εισοδημάτων του... (ως πρώην στέλεχος μάρκετινγκ... διόλου περίεργο...) 
Ξεκινώ με τούτο διότι δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που κατά την αναζήτηση τους παρασύρονται από διάφορες "αυθεντίες"... και κατά κάποιο τρόπο προς εκείνους τους εν Ελλάδι ακόλουθους του συστήματος απευθύνω ιδιαίτερα τις ακόλουθες πληροφορίες για το "φίλο" του Μάστερ τους... Bill Gates... (νομίζω πως δε χρειάζεται να ονοματίσω ούτε το σύστημα, ούτε τον Μάστερ... όσοι ήταν παρώντες θα κατάλαβαν ήδη ποιον αφορά... )
 Ας δούμε όμως ποιο είναι το έγκλημα του Gates σύμφωνα με τις κατηγορίες που καταγγέλονται από την Ινδία...παρακολουθώντας το άρθρο της Christina England σε απόδοση της Βίκυς Χρυσού.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Health Impact News εκκρεμεί δίκη ενάντια στο ίδρυμα του Gates (Gates Foundation), μετά από έρευνες του Ανώτερου Δικαστηρίου της Ινδίας
To Health Impact News αναφέρει: 
“Ενώ η απάτη και η διαφθορά στη βιομηχανία του εμβολίου αποκαλύπτονται πλέον σε καθημερινή σχεδόν βάση, τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ συνεχίζουν να αγνοούν σε μεγάλο βαθμό ανάλογες ειδήσεις. Έξω από τις ΗΠΑ, ωστόσο, οι αυτοκρατορίες του εμβολίου αρχίζουν να καταρρέουν, και οι αγγλικές εκδόσεις των σχετικών ειδήσεων είναι διαθέσιμες μέσω του Διαδικτύου. Μια τέτοια χώρα είναι η Ινδία, όπου το ίδρυμα Bill & Melinda Gates και η αυτοκρατορία εμβολίων τους γίνονται παρανάλωμα πυρός, συμπεριλαμβανομένης μιας εκκρεμούς δίκης που εξετάζεται επί του παρόντος από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας” [1] 
Το άρθρο του The Health Impact News επικεντρώνεται κυρίως σε μια τετρασέλιδη αναφορά που πρόσφατα δημοσίευσε το Economic Times India. Περίεργη για να μάθει περισσότερα, η συντάκτης του κειμένου, το οποίο μεταφέρω εδώ από το http://vactruth.com/, ερεύνησε την ιστορία αυτή και ανακάλυψε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, (WHO), το ίδρυμα του Gates και δύο οργανισμοί που ίδρυσαν από κοινού, το PATH (Program for Appropriate Technology in Health) και το GAVI (Global Alliance for Vaccines and Immunization), πήραν φωτιά μετά από το εισαγωγικό της αναφοράς που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αρχικά από τους Kalpana Mehta, Nalini Bhanot και Dr. Rukmini Rao το 2012, που τελικά εισακούστηκε από τη δικαιοσύνη. 
Οι Υποβάλλοντες την αίτηση δηλώνουν στην αναφορά τους:
 "Το ίδρυμα BMGF (Bill and Melinda Gates Foundation), το PATH και ο ΠΟΥ με εγκληματική αμέλεια δοκίμαζαν τα εμβόλια σε ευάλωττα τμήματα του πληθυσμού, αγράμματους και ελλειπώς ενημερωμένους διευθυντές σχολείων, μαθητές και γονείς, οι οποίοι δεν έδωσαν εν επιγνώσει τη συναίνεσή τους, ούτε πληροφορήθηκαν σχετικά με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις, ούτε και ενημερώθηκαν πως απαιτείται να παρακολουθούνται μετά τον εμβολιασμό. "[2]

Νεαρά κορίτσια από διάφορες φυλές πειραματόζωα εμβολίων HPV 

 

 Η εφημερίδα Economic Times της Ινδίας δημοσίευσε την έκθεση αυτή το 2014 και δήλωνε πως πράγματι το 2009 είχαν πραγματοποιηθεί δοκιμές σε 16.000 μαθητές του σχολείου στο Άντρα Πραντές, στην Ινδία, χρησιμοποιώντας το εμβόλιο για τον ιό του θηλώματος του ανθρώπου (HPV), το Gardasil.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που συντάχθηκε από τον KP Narayana Kumar, εντός ενός μηνός από τη λήψη του εμβολίου, πολλά από τα παιδιά αρρώστησαν και το 2010, πέντε από αυτά είχαν πεθάνει. Άλλα δύο παιδιά αναφέρεται πως έχουν πεθάνει στη Βαντοντάρα, Γκουτζαράτ, όπου εκτιμάται πως 14.000 παιδιά φυλών εμβολιάστηκαν με ένα άλλο εμβόλιο για τον ιο HPV, το Cervarix, που κατασκευάζεται από την GlaxoSmitheKline (GSK).

 Με σοκαριστικό τρόπο η έκθεση αναφέρει, πως πολλές από τις μορφές χορήγησης "άδειας"/συναίνεσης που χρησιμοποιήθηκαν για τον εμβολιασμό των κοριτσιών, είτε τις υπέγραψαν παράνομα οι φύλακες από τους ξενώνες όπου πολλά από τα κορίτσια κατοικούσαν, είτε έγινε χρήση των δακτυλικών αποτυπωμάτων των αναλφάβητων γονιών τους.

Αυτή η παρωδία, δεν είχε γίνει αντιληπτή μέχρι που μια ομάδα ακτιβιστών υγείας της Μη Κυβερνιτικής Οργάνωσης SAMAπου ειδικεύεται στην υγεία των γυναικών, αποφάσισε να ερευνήσει τι είχε συμβεί. Σύμφωνα με την έκθεση, είχαν συγκλονηστεί όταν ανακάλυψαν πως συνολικά 120 κορίτσια αρρώστησαν, παρουσιάζοντας μια ποικιλία συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένων  "επιληπτικών κρίσεων, σοβαρούς πόνους στο στομάχι, πονοκεφάλους και εναλλαγές διάθεσης."

Η Economic Times δήλωσε:  

«Η Sama αναφέρει επίσης πως υπήρξαν περιπτώσεις όπου προκλήθηκε πρώιμη έναρξη της εμμήνου ρύσεως μετά τον εμβολιασμό, βαριές αιμορραγίες και σοβαρές κράμπες στην κοιλιακή χώρα πολλών μαθητριών. Η μόνιμη επιτροπή επέκρινε τις σχετικές πολιτειακές κυβερνήσεις για την κακής ποιότητας έρευνα που αφορούσε τις συνθήκες αυτών των θανάτων
Όπως είπαν βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουν ότι «και οι επτά θάνατοι, με συνοπτικές διαδικασίες, θεωρήθηκαν ως άσχετες με τους εμβολιασμούς χωρίς να έχουν γίνει εις βάθος έρευνες ...« θεωρητική αιτία των θανάτων ήταν: αυτοκτονία, τυχαίoς πνιγμόs σε πηγάδι (γιατί όχι αυτοκτονία;), ελονοσία, ιογενείς λοιμώξεις, υπαραχνοειδή αιμορραγία (χωρίς αυτοψία) κ.λπ. "
 Αυτές οι πληροφορίες γίνονται ακόμη πιο σοκαριστικές όταν ανακαλύπτεις ότι η οργάνωση που χρηματοδότησε τη "μελέτη" δεν ήταν άλλη από την Bill και Melinda Gates Foundation, η οποία χαρακτήρισε το πρότζεκτ ως ¨απόλυτη επιτυχία¨.  

Ο Kumar έγραψε:  
«Σύμφωνα με την BMGF, τον ΠΟΥ, τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυναικολογίας και Μαιευτικής (International Federation of Gynaecology), καθώς και την Ομοσπονδία Μαιευτικών και Γυναικολογικών Εταιρειών της Ινδίας (Federation of Obstetric and Gynaecological Societies of India) ο εμβολιασμός συνιστάται "ως αποδεδειγμένο και άκρως αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ».

..."Στο πρότζεκτ χρησιμοποιούνται εμβόλια τα οποία έχουν λάβει άδεια στην Ινδία και που έχουν χορηγηθεί με ασφάλεια σε όλο τον κόσμο δεκάδες εκατομμύρια φορές, αποτρέποντας αμέτρητες περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ασθένειες και θανάτους," «διατείνεται εκπρόσωπος της BMGF σε μια ηλεκτρονική απάντηση (βλ GAVI & PHFI create incentives …)

 Και ο Kumar συνεχίζει : «Ο ρόλος του BMGF στη χρηματοδότηση των αμφιλεγόμενων μελετών, ωστόσο, έχει οδηγήσει πολλούς ακτιβιστές της υγειονομικής περίθαλψης στην Ινδία να εκφράσουν τις ανησυχίες τους.  
«Το BMGF πρέπει να αναλάβει την πλήρη ευθύνη, διότι ο PATH χρηματοδοτείται από αυτούς. Επίσης, είναι ανήθικο, οι άνθρωποι που υπερασπίζονται την αιτία των εμβολίων να είναι οι ίδιοι με αυτούς που επενδύουν στην ανάπτυξη εμβολίων », είπε ο V Rukmini Rao, ένας από τους ακτιβιστές οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για κλήση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε σχέση με τις μελέτες του εμβολίου HPV. "  [3]

Απολύτως, και δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται πως οι οργανώσεις αυτές βρίσκονται μπλεγμένες σε  παράνομες δοκιμές εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες.  


Το Ίδρυμα Gates, ο ΠΟΥ, το PATH, η GAVI, και η UNICEF    πίσω από την καταστροφή με τα εμβόλια στο Τσαντ  

 

Το Δεκέμβριο του 2012, στο μικρό χωριό Γκουρό, στο Τσαντ της Αφρικής, που βρίσκεται στην άκρη της ερήμου Σαχάρα, 500 παιδιά κλειδώθηκαν στο σχολείο τους, με την απειλή, ότι εάν δεν συμφωνούν να εμβολιαστούν με εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα, δεν θα λάβουν περαιτέρω εκπαίδευση.


Αυτά τα παιδιά εμβολιάστηκαν χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους. Tο εμβόλιο ήταν ένα προϊόν δίχως άδεια , το οποίο εξακολουθεί να διανύει την τρίτη και τέταρτη φάση της δοκιμής του. Μέσα σε λίγες ώρες, εκατόν έξι παιδιά άρχισαν να υποφέρουν από πονοκεφάλους, έμετο, έντονους ανεξέλεγκτους σπασμούς και παράλυση. Η αναμονή των παιδιών για ένα γιατρό άρχισε. Έπρεπε να περιμένουν μια ολόκληρη εβδομάδα για να φτάσει ένας γιατρός, ενώ η ομάδα των εμβολιαστών προχώρησε σε εμβολιασμό και άλλων ατόμων στο χωριό. Όταν ο γιατρός ήρθε επιτέλους, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για τα παιδιά.

Η ομάδα των εμβολιαστων, βλέποντας τι είχε συμβεί, εγκατέλειψε το χωριό μέσα στο φόβο. Το αρχικό άρθρο γραμμένο σε μια μικρή, τοπική εφημερίδα που ονομάζεται La Voix, η μόνη εφημερίδα που δημοσίευσε την αρχική ιστορία, δήλωσε ότι σαράντα παιδιά μεταφέρθηκαν τελικά σε νοσοκομείο στο Faya και αργότερα με αεροπλάνο σε δύο νοσοκομεία στη Ντζαμένα, την πρωτεύουσα του Τσαντ.  
Σύνδεσμος για σχετικό  άρθρο στο VacTruth  




Αφού στοιβάχτηκαν σαν ζώα, πολλά από αυτά τα άρρωστα, αδύναμα παιδιά τελικά στάλθηκαν  πίσω στο χωριό τους χωρίς διάγνωση και σε κάθε οικογένεια δόθηκε ένα μη επιβεβαιωμένο ποσό  £ 1000 από την κυβέρνηση.  
Δεν έχουν υπογραφεί έντυπα και δεν υπάρχει σχετική τεκμηρίωση. Είχαν ενημερωθεί ότι τα παιδιά τους δεν είχαν υποστεί βλάβη από το εμβίλιο. Ωστόσο, αν αυτό ήταν αλήθεια, γιατί η κυβέρνηση τους έδωσε σε κάθε οικογένεια £ 1000, που έχει περιγραφεί ως δωροδοκία; Το μόνο κύριο ειδησεογραφικό κανάλι που έχει επισημάνει τα δεινά αυτών των φτωχών παιδιών ήταν ένα τοπικό κανάλι που ονομάζεται Τσαντ, και γύρισε πλάνα από την επίσκεψη του τότε Πρωθυπουργού του Τσαντ στα παιδιά στο νοσοκομείο.
 
Το VacTruth έχει αντίγραφα και των δύο αναφορών, όπως και ιατρικά και κυβερνητικά έγγραφα σχετικά με την υπόθεση. Παρά τα αποδεικτικά αυτά στοιχεία και παρά την εκτενή κάλυψη του γεγονότος, παράλληλα με τηλεοπτική κάλυψη, για άλλη μία φορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε ως "επιτυχία". Σχετικά βίντεο στο λινκ της αναφοράς υπ' αριθμό  [4] και [5]

Οι ομάδες που ήταν αναμεμειγμένες στο "πρότζεκτ" αυτό ήταν το PATH, ο ΠΟΥ, η UNICEF και το Ίδρυμα Gates. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το όλο σχέδιο έτρεχε από το Bill και Melinda Gates Foundation

Σε δελτίο τύπου, το Ίδρυμα Gates δήλωσε
"Το MenAfriVac είναι μια τεράστια επιτυχία για την παγκόσμια κοινότητα υγείας. Είναι το πρώτο εμβόλιο που αναπτύχθηκε ειδικά για την Αφρική, και αυτό αποδεικνύει ότι οι παγκόσμιες εταιρικές σχέσεις συνεργασίας μπορούν να αναπτυχθούν και να προσφέρουν υψηλής ποιότητας εμβόλια χαμηλού κόστους. Πριν από δέκα χρόνια, είχαμε επενδύσει στον Project για το Εμβόλιο Μηνιγγίτιδας, ένα καινοτόμο μοντέλο που έφεραν εις πέρας από κοινού το PATH, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, υπουργοί Υγείας της Αφρικής και το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, σήμερα, γιορτάζουμε το αποτέλεσμα: ένα σύγχρονο εμβόλιο που πωλείται  για λιγότερο από 50 σεντ ανά δόση στις ΗΠΑ, με την δυνατότητα να δώσει τέλος στις θανατηφόρες επιδημίες μηνιγγίτιδας στην Αφρική. Πιστεύουμε ότι τα εμβόλια είναι μια από τις καλύτερες αγορές στην παγκόσμια υγεία. Τον Ιανουάριο οι Bill and Melinda Gates  εξήγγηλαν δημόσιο κάλεσμα ώστε να γίνει η δεκαετία αυτή η Δεκαετία των Εμβολίων.  Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να λανσάρουμε τη δεκαετία αυτή από το να εισαγάγουμε ένα νέο εμβόλιο που θα βελτιώνει και θα σώζει ζωές.” [6] 
Το VacTruth μπορεί να αποδείξει το αντίθετο.

 (σημείωση τοξότισσας... γι' αυτό "γιορτάζουμε" σήμερα τον κατασκευασμένο πανικό Έμπολα που εισάγεται επίσης από την Αφρική? επειδή επένδυσαν προ δεκαετίας σε ειδικό εμβόλιο ειδικά για την Αφρική? MenAfriVac.. τι σικ...)

 Κυβερνητική Έρευνα θεωρεί την GAVI υπεύθυνη για πολλαπλούς θανάτους

Παρά το γεγονός ότι το  Ίδρυμα Gates αποκαλεί τα εμβόλια "μία από τις καλύτερες αγορές στην παγκόσμια υγείακυβερνητική έρευνα στο Πακιστάν έχει βρεί ακριβώς το αντίθετο. Το 2011, η Express Tribune δημοσίευσε μια ιστορία αναφέροντας ότι
"ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ: κυβερνητική έρευνα διαπίστωσε ότι τα εμβόλια πολιομυελίτιδας για βρέφη που χρηματοδοτούνται από την Παγκόσμια Συμμαχία για τον εμβολιασμό και την Ανοσοποίηση (Global Alliance for Vaccination and Immunisation/GAVI) προκαλούν το θάνατο όπως και αναπηρίες σε περιφερειακές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν.  
Η αναπάντεχη αποκάλυψη αποτελεί μέρος μιας έκθεσης για την έρευνα που παρασκευάζεται από την Επιτροπή Ελέγχου του Πρωθυπουργού (PMIC) σχετικά με τη λειτουργία του διευρυμένου προγράμματος για την Ανοσοποίηση (EPI)  
Η PMIC, με επικεφαλής τον Malik Amjad Noon, συνέστησε στον πρωθυπουργό Yousaf Raza Gilani να αναστείλει αμέσως τη χορήγηση όλων των τύπων των εμβολίων που χρηματοδοτούνται από την GAVI
 "Σύμφωνα με την Express Tribune, οι κύριοι εμβολιασμοί που οδήγησαν στη σχετική αναφορά ήταν το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας και το 5 -σε-1 εμβόλιο pentavelent, το οποίο φέρεται να είναι υπεύθυνο για το θάνατο και την αναπηρία αριθμού παιδιών στο Πακιστάν, την Ινδία, τη Σρι Λάνκα, το Μπουτάν και την Ιαπωνία. Τα εμβόλια που χρηματοδοτήθηκαν από την Παγκόσμια Συμμαχία για τον εμβολιασμό και την Ανοσοποίηση (GAVI), μια οργάνωση που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Παιδικού Εμβολιασμού του Ιδρύματος Bill και Melinda Gates, τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών, το Ίδρυμα Ροκφέλερ, το Παιδικό Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών (UNICEF), ton  Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την Παγκόσμια Τράπεζα.
  Έγγραφο της επίσημης έρευνας που δημοσιεύτηκε στην Express Tribune επιβεβαιώνει: 
“Η αναφορά βεβαιώνει, ‘Τα προμηθευόμενα εμβόλια δεν έχουν δοκιμαστεί σε εργαστήρια για να επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα και την γνησιότητα τους. Αυτό αφήνει περιθώρια για τη χρήση ψευδών και παραποιημένων εμβολίων.’” [7] 
Αν αυτό αληθεύει, τότε για άλλη μια φορά το ίδρυμα Gates συνδέεται με μαζικούς εμβολιασμούς όπου γίνεται χρήση αδοκίμαστων και μη ασφαλών εμβολίων. 

Ανήθικους χαρακτηρίζουν το Ίδρυμα Gates και τον ΠΟΥ Ιατρικοί εμπειρογνώμονες 

  Το 2012, ο Ramesh Σανκάρ Mumbai, ένας συντάκτης που γράφει για την ιστοσελίδα Pharmabiz, ανέφερε ότι δύο ειδικοί γιατροί από την Ινδία είχαν κατηγορήσει το Ίδρυμα Gates και τον ΠΟΥ ως ανήθικους. Στην έκθεσή του, ο Mumbai δήλωσε ότι ο Dr. Neetu Vashisht και ο Δρ Jacob Puliyel του Τμήματος Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο του Αγίου Στεφάνου στο Δελχί, έγραψαν τις ακόλουθες πληροφορίες στην έκθεσή τους στο τεύχος Απριλίου του Ινδικού Εντύπου Ιατρικής Δεοντολογίας.
  «ταν ανήθικο από τον WHO και τον Bill Gates να εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα, όταν ήξεραν 10 χρόνια πίσω, ότι δεν ήταν ποτέ δυνατό να πετύχει. Το να βάζεις φτωχές χώρες να δαπανούν τις λιγοστές πηγές τους σε ένα αδύνατο όνειρο κατά τα τελευταία 10 χρόνια ήταν ανήθικο “  
Το Pharmabiz.com αναφέρει ακολούθως πως Dr. Vashisht και ο Dr. Puliyel συνεχίζουν την αναφορά τους δηλώνοντας πως:
" 'Αλλο ένα μείζον ζήτημα ηθικής που αναδύεται από την καμπάνια αυτή είναι η αποτυχία διεξοδικής έρευνας της αύξησης της επίπτωσης της οξείας χαλαρής παράλυσης που δεν οφείλεται σε πολιομυελίτιδα (NPAFP) σε περιοχές όπου χρησιμοποιήθηκαν πολλές δόσεις του εμβολίου. Η NPAFP κλινικά δύσκολα διακρίνεται από την παράλυση που προκαλεί η πολιομυελίτιδα, είναι όμως δύο φορές πιο θανατηφόρα. ”  
Το  Pharmabiz.com συνεχίζει: 
Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι ενώ η Ινδία ήταν ελεύθερη από πολιομυελίτιδα το 2011, το ίδιο έτος, υπήρχαν 47500 περιπτώσεις NPAFP. Αν και τα δεδομένα από το Πρόγραμμα Εθνικής Παρακολούθησης Πολιομυελίτιδας της Ινδίας έδειχναν πως το ποσοστό NPAFP αυξήθηκε σε αναλογία προς τον αριθμό των δόσεων εμβολίου πολιομυελίτιδας που δόθηκαν, ανεξάρτητες μελέτες φανέρωναν ότι τα παιδιά που προσδιορίζονται με NPAFP διέτρεχαν περισσότερο από το διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από εκείνους με άγρια λοίμωξη πολιομυελίτιδας. ” [8] 
Η διαφθορά και την εξαπάτηση από αυτές τις οργανώσεις δεν σταματά εκεί.  

Το Ίδρυμα Gates κατηγορείται για 10.000 θανάτους από Εμβόλια!

Το 2013, μια ακόμη έκθεση κατονόμαζε το Ίδρυμα Gates και την GAVI ως υπεύθυνους για  πολλαπλά κρούσματα θανάτων από χρήση αδοκίμαστων εμβολίων σε παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου. Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Occupy Corporatism και γράφτηκε από  τη Susanne Posel αναφέρει:   
“Μέσω μιας έρευνας αποκαλύφθηκε πως η GAVI χρησιμοποιούσε ένα αδοκίμαστο εμβόλιο. Το ότι έδινε αυτό το επικίνδυνο εμβόλιο σε παιδιά από το Πακιστάν φανερώνει την απουσία ενσυναίσθησης σε αυτούς τους οργανισμούς. Η GAVI κατηγορήθηκε για τους θανάτους 10.000 παιδιών στο Πακιστάν καθώς οι απώλειες αυτές προκλήθηκαν από τη στιγμή που πήγαν και χορήγησαν αυτά τα εμβόλια πολυομιελύτιδας.” [9]
Όπως γνωρίζουμε βασικός χρηματοδότης της GAVI είναι το Ίδρυμα Gates. [10]
Ποιος οργανισμός ήταν αυτός που έκανε τις έρευνες που αποκάλυψαν πως η GAVI  χρησιμοποιούσε αδοκίμαστα εμβόλια πολιομυελίτιδας στο Πακιστάν; Σύμφωνα με άρθρο της  Express Tribune, το οποίο αναφέρθηκε πιο πάνω, δεν ήταν άλλος από την κυβέρνηση της Ινδίας, η οποία αμέσως μετά από τη σοκαριστική αυτή αποκάλυψη διέταξε την άμεση παύση χρήσης όλων των τύπων εμβολίων που χορηγούνταν από την GAVI. [7]
Σε πρόσφατη ραδιοφωνική εκπομπή που φιλοξενούσε ο  Sallie O. Elkordy, η Susanne Posel έδωσε τις ειλικρινείς τοποθετήσεις της σχετικά με την άσχημη θέση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.   Προειδοποίηση: Αυτό το ρεπορτάζ δεν είναι για μικρόψυχους. [11]

Συμπέρασμα 

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως παρά τις ολοένα και αυξανόμενες αποδείξεις που περιγράφουν τα πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπραχθεί από το Ίδρυμα Gates, τη GAVI, την UNICEF και την PATH, ο Bill Gates παρουσιάζεται μεταξύ άλλων ως ήρωας.
Ωστόσο σύμφωνα με τον ορισμό του ήρωα  κατά το λεξικό Oxford Dictionary, η λέξη ήρωας  σημαίνει: “Ένα άτομο, συνήθως ένας άντρας, ο οποίος τυγχάνει θαυμασμού ή εξιδανικεύεται για το κουράγιο, τα εξαιρετικά κατορθώματα ή τις ευγενείς ποιότητες του" [12] Το λεξικό που χρησιμοποίησα δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με τον εμβολιασμό αθώων, ευάλωτων παιδιών με αδοκίμαστα και ανασφαλή εμβόλια, προκαλώντας αγωνιώδη, πρόωρο θάνατο. 



___________________________________
Αναφορές: 

  1. http://healthimpactnews.com/2014/bill-melinda-gates-foundation-vaccine-empire-on-trial-in-india/
  2. http://holyhormones.com/womens-health/cancer-womens-health…
  3. http://articles.economictimes.indiatimes.com/2014-08-31…
  4. https://www.youtube.com/watch?v=ZEBGG7KFQpU
  5. https://www.youtube.com/watch?v=dsxSlT_sBRk
  6. http://www.gatesfoundation.org/Media-Center/Press-Releases…
  7. http://tribune.com.pk/story/293191/vaccine-nation-globally-supported-company-is-funding-fatal-polio-shots/
  8. http://pharmabiz.com/NewsDetails.aspx?aid=68352&sid=1
  9. http://www.occupycorporatism.com/the-shocking-truth-about-syrian-polio-resurgence…
  10. http://www.gavi.org/about/partners/bmgf/
  11. http://www.blogtalkradio.com/publicadvocate…
  12. http://www.oxforddictionaries.com/us/definition/american_english/hero
toxotis