Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Οι ...."μη νόμιμοι μετανάστες"!!!

Μη νόμιμος μετανάστης...



Πως να χαρακτηρίσουμε αυτούς που έχουν επιβάλει στις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, όταν αναφέρονται σε λαθρομετανάστες, να τους αναφέρουν (περιφραστικά) ως..."μη νόμιμους μετανάστες";
Με την ίδια λογική, θα έπρεπε οι κακοποιοί να αποκαλούνται "οι μη καλώς ποιούντες"
Οι άσεμνες" μή σεμνές"!
Οι ανώμαλοι: "μη ομαλοί"
Οι βλάκες     : "Μη έξυπνοι"
Και οι άσχετοι υπουργοί: " μη σχετικοί", σαν κι αυτόν που εξέδωσε τέτοια βλακώδη εντολή!!!
Περαστικά τους....

Ο Ήλος (καρφί)


http://www.efenpress.gr/

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Δεν σας θέλει ο λαός.Μαζέψτε τα κι εμπρός...




Κύριοι ( με ή χωρίς εισαγωγικά) πολιτικοί, εσείς που για δεκαετίες δοκιμαστήκατε και αποτύχατε σε όλους τους τομείς!

Εσείς που καταστρέψατε τη Κύπρο με τις συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου.
Εσείς που στείλατε Έλληνες να σκοτωθούν στην...Κορέα!
Εσείς που από τη 10ετία του "60, αποκρύπτετε  την ύπαρξη πετρελαίου στην Ελλάδα!
Εσείς που χωρίσατε το λαό σε τρία στρατόπεδα ( ΕΡΕ-ΕΚ-ΕΔΑ) με τις νεολαίες τους (ΕΡΕΝ-ΕΔΗΝ-ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ) έτοιμες να αλληλοσκοτωθούν!
Εσείς που μέσα σε άσχετα νομοσχέδια (πχ περί καπνών), προσθέτατε ακροτελεύτια άρθρα για αυξήσεις των ήδη παχυλών αμοιβών σας!!!

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ιδιωτικές φυλακές οσονούπω...



Της φυλακής το... κάγκελο γίνεται εσχάτως, ως απότοκο ενός μπαράζ αποδράσεων, ομηρειών, σπασμωδικών μέτρων καταστολής και περαιτέρω περιστολής των όποιων ελευθεριών και δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα οι φυλακές να μετατρέπονται η μία μετά την άλλη σε πυριτιδαποθήκες.

Από την άλλη, στο βάθος αρχίζει να φαίνεται βέβαιη η προσφυγή σ’ ένα περιπεπλεγμένο σύστημα ιδιωτικών «σωφρονιστικών» καταστημάτων, τεχνολογίας κράτησης και επαγγελματιών σεκιούριτι. Για να φτάσουμε όμως εκεί, προϋπόθεση αποτελεί η πυριτιδαποθήκη να εκραγεί, ώστε η φυλακή να απολέσει τον δημόσιο χαρακτήρα της, υπό τις ευλογίες μάλιστα της τρομοκρατημένης από τη βία κοινής γνώμης.

Αν σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά, είναι επειδή σας είχαμε προϊδεάσει με αναλυτικό ρεπορτάζ τον περασμένο Σεπτέμβριο αναφορικά με τον στόχο που είχε η πρόταση για τα βραχιολάκια στους έγκλειστους ως μέτρο αποσυμφόρησης των φυλακών. Πριν γυρίσουμε όμως στο παρελθόν, ας δούμε πώς, ενδιαμέσως, τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης έστρωσαν κι εξακολουθούν να στρώνουν το χαλί στους επιχειρηματίες ανθρωποφύλακες.

Ιδιωτική ασφάλεια
Είναι γνωστές οι απαιτήσεις της τρόικας για δραστική μείωση του δημόσιου τομέα. Αν και ποτέ δεν έγινε ουσιαστική μνεία για ψαλίδι στους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας, έσπευσε να ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο ο Δένδιας, ως προάγγελος της τρόικας, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο, περιγράφοντας την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., μίλησε για μείωση στο ήμισυ των οργανικών μονάδων και δημιουργία ενός σώματος 40.000 ατόμων, αντί των σημερινών σχεδόν 60.000.

Τότε κάποιοι, με δεδομένη την αλματώδη αύξηση της εγκληματικότητας και την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. ν’ ανταποκριθεί, μίλησαν για... παραλήρημα του υπουργού. Όμως ο Δένδιας, πριν απ’ όλους, είχε ερμηνεύσει το τοπίο και έσπευδε να ράψει το κουστούμι της Αστυνομίας στα μέτρα της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του υπουργείου είναι να συρρικνώσει την Αστυνομία στον μέγιστο βαθμό και παράλληλα να διογκώσει τη βιομηχανία της πιστοποιημένης παροχής ιδιωτικής ασφάλειας, η οποία θα βρίσκεται σε ευθεία σύνδεση με τα κέντρα πληροφοριών της Αστυνομίας.

Δεν θα είναι λοιπόν η Blackwater που θα έρθει ν’ αναλάβει καθήκοντα φύλακα και ανθρωποφύλακα, αλλά πολλές εγχώριες και ξένες Blackwater που θα «συνδράμουν» το έργο της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η Αστυνομία προορίζεται να συρρικνωθεί σ’ έναν μηχανισμό το πολύ 40.000 (άλλοι μιλούν ακόμη και για 30.000) υπηρετούντων.
Η αρχή της συρρίκνωσης έχει γίνει με το διετές πάγωμα προσλήψεων και την ποσόστωση στην εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές για κάποια χρόνια. Ίσως μάλιστα να μην απαιτηθεί καν πενταετία, καθώς οι διαφαινόμενες μισθολογικές περικοπές θα οδηγήσουν συντομότερα μεγαλύτερο από τον «προσδόκιμο» αριθμό αστυνομικών στην έξοδο. Θα προηγηθεί βεβαίως η «αναδιάρθρωση» των υπηρεσιών και κυρίως του νέου καθηκοντολογίου, με το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. θ’ απαλλαχθεί από πάρεργα, ώστε απερίσπαστη ν’ αφιερωθεί στο έργο της πρόληψης και, κυρίως, της καταστολής.
  • Πώς όμως θα κρατήσουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο;
  • Πώς θα μειώσουν πάνω από 30% το προσωπικό, άρα και τη δημόσια δαπάνη, χωρίς να γίνει έκπτωση στη δημόσια τάξη;
Η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός αυτών που θα διατίθενται για την ασφάλεια θα υπερδιπλασιαστεί, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες που μπαίνουν υπό τον μνημονιακό ζυγό, αλλά με δύο παραμέτρους: Η πρώτη ότι θα πρόκειται για εξαιρετικά φθηνό προσωπικό, σε αντίθεση με τους ψαλιδισμένους μόνιμους, και η δεύτερη ότι το κυρίαρχο μέλημά τους δεν θα είναι η ασφάλεια του πολίτη. Αυτή θα προκύπτει – όταν και εάν – ως προϊόν αντανάκλασης από την απασχόληση για την προστασία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Όπως σωστά έχετε αντιληφθεί, μπαίνουμε στον αστερισμό των ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας...

ΙΕΚ και άδειες
Το χαλί είχε αρχίσει να στρώνεται από την αρχή της κρίσης και τη δεύτερη θητεία Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όταν καθιερώθηκε η... φοίτηση σε ΙΕΚ όσων ήθελαν να «καταταγούν» στον κλάδο των ιδιωτικών αστυνομικών.
Τότε ψάχναμε να βρούμε ποιων επιχειρηματιών τα συμφέροντα εξυπηρετούνται, παραβλέποντας κι εμείς το βάθος του σχεδιασμού. Η πραγματικότητα άρχισε να αναδύεται στην αυγή του 2012, όταν νομοθετήθηκε η υποχρεωτική φοίτηση σε ΙΕΚ των άνεργων που επέλεξαν την επαγγελματική αποκατάσταση στις εταιρείες σεκιούριτι. Ως προϋπόθεση θεσμοθετήθηκε η... «φοίτηση» για 105 ώρες, ακόμη και μέσω... Skype (!!!), με τον άνεργο να πληρώνει 350 - 450 ευρώ.

Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής της Ν.Δ. Αργύρης Ντινόπουλος με ερώτηση στη Βουλή, μετά τη «φοίτηση» ο επίδοξος σεκιουριτάς θα πρέπει να πληρώσει άλλα 150 ευρώ για νέες εξετάσεις, ώστε να λάβει τη σχετική πιστοποίηση από το ΚΕΜΕΑ (Κέντρο Μελετών Ασφαλείας), φορέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης! Τόμπολα...

Εδώ κρύβεται το μυστικό. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός θεσμού βοηθητικού της κολοβωμένης και φθηνότερης ΕΛ.ΑΣ. και ελεγχόμενου από αυτή προσωπικού, που σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς θα ξεπεράσει πολύ σύντομα τα 60.000 άτομα: ενώ σήμερα το μόνιμο προσωπικό ανέρχεται σε περίπου 60.000 και είναι ακριβό, με τις νέες αλχημείες θα ξεπεράσει τις 100.000 και θα είναι πάμφθηνο. Κατά την άποψή μας, η προοπτική να επιτραπεί στους σεκιούριτι το δικαίωμα οπλοφορίας και οπλοχρησίας βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.
Το δε κράτος θα εξοικονομήσει επιπλέον έσοδα από την υποχρεωτική φοίτηση και την υποχρεωτική πιστοποίηση. Μ’ ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια.

Σεκιούριτι παντού...
Στις 10 Απριλίου ο Δένδιας εδέησε ν’ απαντήσει σε κατατεθειμένη από μηνός ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία του ζητούσαν να εξηγήσει «γιατί δεν έχει μπει στον κόπο να διαψεύσει τα αναγραφόμενα στον Τύπο» και γιατί δεν διέψευσε δημοσίευμα, τον περασμένο Αύγουστο, για την ανάληψη της ασφάλειας του κτηρίου της Βουλής από την ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας Academi, πρώην Ze, πρώην Blackwater. Οι βουλευτές μιλούσαν για εταιρεία με αμαρτωλό παρελθόν, της οποίας το όνομα έχει συνδεθεί με δολοφονίες πολιτών και βασανιστήρια κρατουμένων στο Ιράκ, αλλά και παράνομες πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ο Δένδιας περιορίστηκε ν’ απαντήσει ότι, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, ο πρόεδρος της Βουλής μεριμνά για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλειά της, στο όνομα της οποίας ασκεί την αστυνομική εξουσία, καθορίζει τη δύναμη της Αστυνομίας και εγκρίνει το προσωπικό της που πρέπει να υπηρετεί στη φρουρά της Βουλής, η οποία τελεί αποκλειστικά υπό τις διαταγές του. Υπογράμμισε δε ότι η ΕΛ.ΑΣ., διά της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής, ασκεί το σύνολο των αστυνομικών δραστηριοτήτων. Κι εμείς τον πιστέψαμε...

Βραχιολάκι και ιδιωτικές φυλακές
Με αφορμή τη συζήτηση του νόμου για το λεγόμενο βραχιολάκι στους έγκλειστους των φυλακών, θυμηθήκαμε το προφητικό, όπως αποδεικνύεται, ρεπορτάζ μας του περασμένου Σεπτεμβρίου, με αφορμή μια δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος, περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση στις ελληνικές φυλακές εξαιτίας της συμφόρησης και των μειωμένων δαπανών, αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις για παρακολούθηση των κρατουμένων στην άδειά τους με συσκευή γεωεντοπισμού.

Τότε έκανε λόγο και για την αναγκαιότητα της κοινωφελούς εργασίας ως εναλλακτικής μορφής έκτισης ποινών, ώστε να αποσυμφορηθούν τα σωφρονιστικά καταστήματα. Τα ίδια ακριβώς ζητήματα επανέρχονται τώρα με αφορμή τις αποδράσεις και την... υπερσυσσώρευση ψυχών σε ασφυκτικά γεμάτα κελιά. Επειδή, όπως γράφαμε, είμαστε καχύποπτοι, δείτε πώς καταλήγουμε σε ένα ταξινομημένο αποτέλεσμα: στις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας και στις ιδιωτικές φυλακές...

Καταρχάς, σημειώνουμε ότι πατρίδα των ιδιωτικών φυλακών είναι οι ΗΠΑ. Ακολούθησε η Μ. Βρετανία και στη συνέχεια τις αντέγραψαν Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία. Οι κοιτίδες του νεοφιλελευθερισμού δηλαδή, τον οποίο ευαγγελίζεται το ΔΝΤ και «μεταγγίζει», μαζί με την μπίζνα της φυλακής, σε οποιαδήποτε χώρα καλείται να... διασώσει την οικονομία της. Βρε κάτι συμπτώσεις!
Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή του μηχανισμού γεωεντοπισμού ή γεωδέτησης καθίσταται conditio sine qua non η επιστράτευση της εταιρείας σεκιούριτι. Της ιδιωτικής εταιρείας δηλαδή με το «ανθρωπομετρικό» κέντρο επιχειρήσεων.
  • Για τον κρατούμενο σε άδεια, όσο βρίσκεται στο σπίτι του ισχύουν πάνω - κάτω τα ίδια, καθώς η ηλεκτρονική παρακολούθηση των κινήσεών του ανατίθεται και αυτή στον κεντρικό σταθμό της ιδιωτικής εταιρείας, ενώ μέσω ενσωματωμένου GPS εντοπίζεται ανά πάσα το στίγμα του όταν ξεπορτίζει.
  • Για τους κρατούμενους υπό επανένταξη ή για όσους παρακολουθούν κάποιο ειδικό πρόγραμμα, όπως σπουδών, κοινωνικής εργασίας κ.λπ., που επιτρέπει ελευθερία κινήσεών ακόμη και σε καθημερινή βάση, συμπεριλαμβάνει αυστηρά την ηλεκτρονική παρακολούθηση των κινήσεών τους από τον κεντρικό σταθμό της ιδιωτικής εταιρείας όσο αυτοί βρίσκονται εντός οικίας και μέσω GPS όταν εξέρχονται αυτής.
Όπως είδαμε νωρίτερα, ένας από τους σκοπούς του... μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συρφετού του ΔΝΤ είναι και η ιδιωτικοποίηση των φυλακών. Δεν θεωρείται διόλου τυχαίο πως οι εταιρείες - κολοσσοί που κυριαρχούν στις ΗΠΑ στον τομέα της ιδιωτικοποιημένης φυλακής είναι η γνωστή και στην Ελλάδα εταιρεία σεκιούριτι Group 4 και η Wakenhut (τώρα ονομάζεται GEO Group).

Αυτές οι δύο σχεδόν μονοπωλούν τον κλάδο με 264 σωφρονιστικά καταστήματα, κυρίως στις νότιες και δυτικές πολιτείες, χωρητικότητας 99.000 κρατουμένων. Όπως δείχνουν οι αριθμοί, τα καταφέρνουν αρκετά καλά, αυξάνοντας σταθερά την αναλογία των κρατουμένων σε ιδιωτικές προς κρατικές φυλακές από 6% το 2000 σε 9% το 2007, καθώς και τα κέρδη, που ανέρχονται σε αρκετά δισ. δολάρια.

Στην Ελλάδα θυμίζουμε πως η πρώτη φορά που μπήκε θέμα ιδιωτικής φυλακής ήταν αμέσως μετά το... ριμέικ της απόδρασης Παλαιοκώστα - Ριζάι με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού (22.2.2009), όταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης... Νίκος Δένδιας ανακοίνωνε μια σειρά από μέτρα για την καλύτερη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και μια νέα «νομοθετική ρύθμιση» για την πρόσληψη «διευθυντών φυλακών με ειδικά προσόντα».

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η «Ημερησία» στις 24 Φεβρουαρίου, «η κυβέρνηση προχωρεί τον σχεδιασμό αποκρατικοποίησης και των φυλακών ξεκινώντας με ιδιώτες μάνατζερ». Σήμερα οι συνθήκες για την ιδιωτικοποίηση του σωφρονισμού εμφανίζονται ωριμότερες από ποτέ...


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, οι Ναΐτες Ιππότες και τα 100.000 δολάρια-


του Κώστα Ζαφειρίου
ierovima.gr-
Με αφορμή την δημοσίευση φωτογραφιών από την παρουσία του τιτουλάριου μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού σε τελετή  Ναϊτών Ιπποτών, παρουσία που προκάλεσε σοκ στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, το «ierovima.gr” , έλαβε σήμερα Σάββατο την κάτωθι επιστολή (με φωτογραφικό υλικό) την οποία και δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη:
“ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΙΠΠΟΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού σκοπού
Διακριτικός Τίτλος “OSMTH-Greece”
Είμαστε ένας ζωντανός Οργανισμός, που ακολουθεί το ρεύμα της εποχής του, βασιζόμενος στις παραδοσιακές αρχές και τους κανόνες των Ναϊτών Ιπποτών. Είμαστε μια παγκόσμια αλυσίδα που κάθε κρίκος της έχει δική του δυναμική. Είμαστε οι γνήσιοι απόγονοι των Ναϊτών Ιπποτών που έγραψαν ιστορία σαν Στρατιωτικό Τάγμα την εποχή του Μεσαίωνα.
Το Τάγμα μας διοικείται από τον Μεγάλο Εθνικό Διοικητή Της Επικράτειας της Ελλάδας Μεγαλόσταυρο Ιππότη Dr Παύλο Τσολακιάν.
Μεταξύ των πλέον προεξεχόντων μελών του Τάγματος περιλαμβάνονται διάφορα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, πρώην σύμβουλοι του Προέδρου των ΗΠΑ, μέλη της ευρωπαϊκής υψηλής αριστοκρατίας, Χριστιανοί Καθολικοί, Χριστιανοί Ορθόδοξοι, Αγγλικανικών και Λουθηρανικών Εκκλησιών, διπλωμάτες, και ανώτεροι υπάλληλοι διαφόρων χωρών, των Ηνωμένων Εθνών ή των διακυβερνητικών οργανώσεων και πάνω από εκατό ναύαρχοι και στρατηγοί από διάφορες χώρες.
Η ιδιότητα μέλους του OSMTH απαιτεί την προσφορά στην υπηρεσία. Αν και κάποια από τα μέλη μας είναι μέλη της αριστοκρατίας, ένας τίτλος αριστοκρατίας δεν είναι απαραίτητος για την ιδιότητα μέλους. Αντίστροφα η ιδιότητα μέλους του Τάγματος δεν σημαίνει ότι κάποιος λαμβάνει οποιονδήποτε τίτλο αριστοκρατίας. Οι ονομασίες “Ιππότης” και “Αρχόντισσα” είναι οι παραδοσιακοί τίτλοι που χρησιμοποιούνται στο Τάγμα ως υπενθύμιση ότι τα μέλη μας δεσμεύονται στην Ιπποτική συμπεριφορά.
Αξιότιμοι κύριοι του ieroVima,
Οι σχέσεις μας με την Ορθόδοξη Εκκλησία όπως και με όλες τις Εκκλησίες, είναι άριστες. Έχουμε συνδράμει οικονομικά αρκερά φιλανθρωπικά σωματεία που δραστηριοποιούνται ανά την ελληνική επικράτεια, όπως έχουμε ενισχύσει οικονομικά την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, για το Θεάρεστο έργο που επιτελεί.

Οικονομική ενίσχυση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ειδικότερα (σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που είχαμε εκδώσει) επιθυμώ να σας ενημερώσω, ότι την Τετάρτη 22/02/12 και ώρα 12:30 πραγματοποιήθηκε 45λεπτη συνάντηση της ηγεσίας του Υπάτου Συμβούλιου της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. (Αποστέλλω φωτογραφικό υλικό)
Με τον Μακαριότατο συζητήθηκαν θέματα όπως η Οικονομική Δωρεά των 100.000 δολαρίων του Τάγματος για την αποκατάσταση ζημιών της Μητρόπολης Αθηνών που έχουν προκληθεί από τους σεισμούς του 1999. Επίσης συζητήθηκε η συμβολή του Τάγματος στο θεάρεστο έργο της διανομής τροφίμων σε άστεγους και απόρους της Αθήνας . Βεβαίως συζητήθηκαν και άλλα θέματα του Τάγματος προς ενημέρωση του Μακαριωτάτου.
Η ταυτότητα του Ιπποτικού Τάγματος
Το Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων (OSMTH), η μεγαλύτερη και καλύτερα οργανωμένη ομάδα Ιπποτών σήμερα, είναι μια διεθνής οργάνωση με 7.500 μέλη σε περισσότερες από 48 χώρες.
Είναι μια μη πολιτική και μη κερδοσκοπική χριστιανική οργάνωση που εδρεύει στην Γενεύη στην Ελβετία κάτω από τον ομοσπονδιακό ληξιαρχικό αριθμό CH-660.197299-4.
Ο όρος Στρατιωτικό Τάγμα έχει διατηρηθεί για καθαρά εθιμοτυπικούς και τελετουργικούς λόγους.
Αποτελείται από άνδρες (Ιππότες) και γυναίκες (αρχόντισσες) οι οποίοι έχουν καταδείξει ότι κατέχουν τις υψηλές ηθικές αξίες.
Ο λόγος, τα έργα και όχι το ξίφος είναι το όπλο του σύγχρονου ιππότη. Οι θρησκευτικές μας πεποιθήσεις είναι ο Οικουμενικός Χριστιανισμός και καλωσορίζουμε τα μέλη όλων των χριστιανικών θρησκειών που ενδιαφέρονται για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανθρωπιστικής βοήθειας.
Αναγνωριζόμαστε επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη και διατηρούμε ανώτατο αξιωματούχο του OSMTH ως εκπρόσωπό μας.
Το OSMTH σήμερα, και από το 2002 έχει επίσημα αναγνωρισθεί μέσω της κοινωνικής προσφοράς του, από τον ΟΗΕ, και συμμετέχει ως μέλος σε ειρηνευτικές αποστολές και επιτροπές υπό το καθεστώς ειδικού συμβούλου.
Όπως οι παλαιοί Ναΐτες Ιππότες, λειτουργούμε ως σύγχρονο παγκόσμιο δίκτυο μορφωμένων επαγγελματιών. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να υποστηρίζουμε τους λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας, και προωθούμε τα ιπποτικά ιδανικά της τιμής, της τιμιότητας τα ευγένειας της ανοχής και τη ς υποστήριξης στην οικουμενική χριστιανική πίστη σε όλο τον κόσμο.
Συνεργαζόμαστε με την κυβερνητική ηγεσία και με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, προκειμένου να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια και να συμμετέχουμε σε αποφάσεις για σοβαρές ανθρωπιστικές ανάγκες ή πολιτικά, εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα.
Στόχοι μας η διεθνής προώθηση των διαπολιτισμικών και δια-θρησκευτικών επαφών προκειμένου να ενισχυθούν οι γέφυρες της αδελφοσύνης μεταξύ των εθνών και των πολιτισμών.
Σαν οικουμενικοί χριστιανοί, επιδιώκουμε επίσης την ενημέρωση για τις συγκρούσεις και τις αιτίες που τις προκαλούν ώστε με κατάλληλες ενέργειες, να επιτύχουμε την μελλοντική πρόληψή τους για την ειρηνική συνύπαρξη όλων των εθνών.
Οι αρετές της πίστης, της ελπίδας και της φιλανθρωπίας είναι τα φώτα που καθοδηγούν το Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού της Ιερουσαλήμ., του οποίου τα μέλη επιθυμούν ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ, ακριβώς όπως οι αρχικοί ιππότες είχαν εξυπηρετήσει.
Το ρητό του Τάγματος είναι:
“Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo ad gloriam”,
Όχι για μας Κύριε όχι σε εμάς, αλλά προς το όνομά σου όλη η δόξα”.
(ψαλμός 115, στίχος 1)
Τα πρότυπα ιδιότητας μέλους είναι εσκεμμένα πολύ υψηλά, και η αφιέρωσή μας σε έναν κόσμο προσφοράς απαιτεί σημαντικές προσδοκίες. Η υπηρεσία και η αφιέρωση στα κοινά δεν περιορίζονται στην αποκαλούμενη “ελίτ”. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αποδειχθούν αληθινοί προμαχώνες της ευγένειας, της ευπρέπειας και της αφιέρωσης στην κοινωνία μας. Αυτοί οι σιωπηλοί ήρωες κατέχουν πάντα μια τιμητική θέση ανάμεσά μας.
Σε εκείνους που τους εκφράζουν τα ιδανικά και οι επιδιώξεις μας και επιθυμούν να συμπορευθούν μαζί μας, το Τάγμα των Ιπποτών του Ναού της Ιερουσαλήμ, προσφέρει μια παγκόσμιας ποιότητας αδελφότητα, σε ένα διεθνές δίκτυο ξεχωριστών ανδρών και γυναικών.
Οι επικράτειες μπορούν επίσης να υποστηρίξουν το έργο του Τάγματος με την βοήθεια ατόμων που επιθυμούν να υποστηρίξουν τις δραστηριότητες χωρίς να γίνουν πλήρη μέλη.
Αγαπητοί κύριοι του IeroVima,
Δια της παρούσης ανακοίνωσης, σας γνωστοποιούμε ότι το όραμά μας είναι κοινό. Ο πλανήτης μας είναι το σπίτι όλων μας. Και μέσα από όλες τις ομάδες που συνεργάζονται παρά τις εθνικές, γεωγραφικές και θρησκευτικές διαφορές, για το κοινό μας έργο, σας καλούμε να γνωρίσετε τις δραστηριότητές μας, που αποβλέπουν σε ενότητα, σύμπνοια και δικαιοσύνη.   
 Τέλος σας γνωρίζουμε ότιη Μεγάλη Επικράτεια της Ελλάδος ,του Κυρίαρχου Ιπποτικού Τάγματος του Ναού των Ιεροσολύμων, τελεί υπό τις ευλογίες του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 
Σας αποστέλλω φωτογραφία του  Μεγάλου Εθνικού Διοικητή Της Επικράτειας της Ελλάδας Μεγαλόσταυρου Ιππότη Dr Παύλου Τσολακιάν, καθώς και άλλο φωτογραφικό υλικό, αν επιθυμείτε να το δημοσιεύσετε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την φιλοξενία
Επιτρέψατέ μου να διατηρήσω την ανωνυμία μου (φέρω τον Τέταρτο Βαθμό του Τάγματος)
 H.EChev.————- G.C.T.J.

Τώρα ξέρουμε…


Image
Αλήθεια, εσείς θα αγοράζατε για το παιδί σας φρούτα από αυτές τις περιοχές και θα τις επιλέγατε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές;
Η παραπάνω αφίσα δεν έχει καμία σχέση με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, με θέμα τις  «Μεταλλευτικές δραστηριότητες και επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία». Μίλησαν τρεις καθηγητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Ο κ. Ζάγκας Χάρης, Καθηγητής στη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ο κ. Παναγιωτόπουλος Κυριάκος, Καθηγητής Εδαφολογίας και ο κ. Μπένος Αλέξης, Καθηγητής της Κοινωνικής Ιατρικής & Υγιεινής Ιατρικής Σχολής.
Εμείς, οι πολίτες που παρακολουθήσαμε τις παρουσιάσεις των τριών καθηγητών, μετά την τρίωρη αυτή εκδήλωση, γίναμε σοφότεροι. Τώρα ξέρουμε, πως ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, αφορά όχι μόνον τους κατοίκους του Κιλκίς, της Θράκης και της Χαλκιδικής, αλλά τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά, είτε είμαστε κάτοικοι της Πιερίας, της Λάρισας, των Ιωαννίνων ή της Κρήτης.
Τώρα ξέρουμε, πως για το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να υπάρξουν έσοδα, διότι τα κέρδη από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες, βάσει χουντικού νόμου, καρπώνονται από την ανάδοχο εταιρεία.
Image
Οι πολυδιαφημιζόμενες θέσεις εργασίας είναι απάτη! Πρόκειται για πρωτοφανές ψέμα που στοχεύει στην εκβιαστική συναίνεση σε μια κοινωνία καθημαγμένη από την ανεργία και τα μνημονιακά χαράτσια. Δεν είναι παρά χρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ θέσεις δίμηνης κατάρτισης ανέργων στις μεταλλευτικές διεργασίες, όπου για κάθε καταρτιζόμενο αντιστοιχεί επιδότηση 2.000 ευρώ για τον ίδιο και 4.240 ευρώ για την Ελληνικός Χρυσός. Μόνο το 30% των καταρτιζόμενων θα απασχοληθούν στη συνέχεια υποχρεωτικά από την εταιρεία για τέσσερεις μήνες! Στον αντίποδα αυτών των θέσεων, χιλιάδες άλλες θα χαθούν στην περιοχή καθώς πλήττονται ανεπανόρθωτα από τα μεταλλεία, γεωργία, μελισσοκομία, αλιεία και τουρισμός.
Τώρα ξέρουμε, πως η «επένδυση» αυτή πραγματοποιείται σε μια χώρα, χάρη στα «προσόντα» κάποιων πολιτικών νάνων της Χαλκιδικής και της Ελλάδος που έκαναν ελκυστική την πατρίδα μας για αρπαχτές τύπου ELDORADO! Οι εξορύξεις χρυσού θα σηματοδοτήσουν την οριστική καταστροφή ολόκληρης της Β. Ελλάδας!
Δείτε τις φωτογραφίες που συνοδεύουν την επιστολή αυτή! Από κάθε τόνο ορυκτού που θα βγάζουν από τα σπλάχνα της γης, ανατινάζοντάς την, αφού την αλέσουν και την αναμείξουν με διάφορες δηλητηριώδεις χημικές ουσίες, θα κερδίζουν 0,87 γραμμάρια χρυσού. Σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ίδιας της εταιρείας, καθημερινά θα καταλήγουν 24.000 τόνοι δηλητηριασμένης γης σε δύο φράγματα ύψους 143 και 131 μέτρων. Που; Πάνω σε ένα ενεργό ρήγμα που έδωσε καταστροφικό σεισμό 7 ρίχτερ το 1932 και πρόσφατα, στις 4 Φεβρουαρίου 2013, σεισμό 4,5 ρίχτερ.
Προσέξτε το σύννεφο σκόνης στην αφίσα των διαμαρτυρόμενων Σουηδών. Από τις ανατινάξεις αυτές θα παράγονται καθημερινά 3.116 τόνοι σκόνης,  πλούσια σε (θειούχες) ενώσεις βαρέων μετάλλων: χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, αντιμόνιο, αρσενικό, βάριο, κάδμιο, μόλυβδο, νικέλιο, υδράργυρος, χρώμιο.
Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, η σκόνη φτάνει στη χώρα μας ακόμη και από την έρημο της Σαχάρας. Φανταστείτε λοιπόν, ποια θα είναι η γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής της Β. Ελλάδας όταν η δραστηριότητα αυτή θα διαρκέσει συνολικά 11 χρόνια. Ποιος θα αγοράσει τα ακτινίδια, τα κεράσια, τις φράουλες της Πιερίας, τα μήλα και τα ροδάκινα της Ημαθίας, όταν γνωρίζει, πως μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα παραπέρα, μια εταιρεία θα σκορπά τον θάνατο στον αέρα; Ποιος τουρίστας θα έρθει να ξαπλώσει στις παραλίες του Θερμαϊκού; Αλήθεια, εσείς θα αγοράζατε για το παιδί σας φρούτα από αυτές τις περιοχές και θα τις επιλέγατε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές;
Πολίτες όλης της χώρας, ενώστε της φωνές σας και αντισταθείτε! Καταστρέφεται ένα από τα ομορφότερα κομμάτια γης της ελληνικής επικράτειας. Οι εξορύξεις χρυσού της ELDORADO πρέπει να σταματήσουν! Ας πεινάσουμε! Ας μείνουμε φτωχοί! Ίσως κάποια μέρα, οι επόμενες γενιές, ικανότερες από τη δική μας, μια κοινωνία με λιγότερα πολιτικά τσογλάνια, να μπορέσει να ζήσει καλύτερα. Χωρίς τη γη που εμείς κληρονομήσαμε, οι επόμενες γενιές, με απόλυτη σιγουριά θα χρειαστεί να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς, γιατί τότε η «Ελληνικός Χρυσός» μαζί με τους ταγούς των κεφαλαιοκρατών, θα έχουν ολοκληρώσει την αρπαχτή.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
 http://epicouros.blog.com/2013/03/29/now-we-know/

Η αλήθεια φιμώνεται όταν αποκαλύπτει την διαφθορά!


Η φιμωμένη είδηση του μήνα, που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση!!!
Η δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.
Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι μεσάζοντες) σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!
Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC, ενώ στο YouTube η μαζική διανομή του βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη “Embedding disabled by request”).
Δυστυχώς η τηλεόραση μόνο ρόλο υπνωτισμού παρέχει στην κοινωνία μας. Το μόνο που δείχνουν και το μόνο που μαθαίνουμε είναι το DVD του Μάκη και ποιος θα γίνει παπάς στη θέση του παπά.
Αν μπορούμε να αντιδράσουμε κάπως με τα εφόδια που διαθέτουμε, είναι να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσω του Internet.
Τέτοια mail s πρέπει να γίνονται forward αμέσως.
Παρακαλώ στείλτε το σε όσους μπορείτε. Αυτή η είδηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ επειδή το θέλουν τα συμφέροντα τους.
Βρήκαμε και παραθέτουμε και το βίντεο

 ή αν δεν μπορείτε να το δείτε  πατήστε εδώ
epicourousblog.com

'Οποιος αμφισβητεί τις τράπεζες...πεθαίνει

ΟΠΩΣ ΟΙ ΛΙΝΚΟΛΝ ΚΑΙ ΚΕΝΕΝΤΥ

Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου:
”Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου.”
Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν;
Όταν κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου οι τραπεζίτες που δάνειζαν το κράτος με 24% τόκο προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να τους δίνει τόκο 36%(!!)
Τι έκανε ο Λίνκολν; Απλά ενεργοποίησε το δικαίωμα που έχει κάθε κράτος να εκδίδει χρήμα. Έτσι ο Λίνκολν θαρραλέα άρχισε να τυπώνει δολάρια για τη χρηματοδότηση του πολέμου, σώζοντας τη χώρα του από τις μελλοντικές πληρωμές των υπέρογκων τόκων προς τις τράπεζες.
Και όλοι γνωρίζουμε τι απέγινε ο Λίνκολν λίγο καιρό μετά. Δολοφονήθηκε. Μετά τη δολοφονία του Προέδρου Λίνκολν το 1865 κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να αρνηθεί να δανειστεί η χώρα από τους τραπεζίτες και να μη τους πληρώνει τόκο.
Ή για να ακριβολογούμε, ένας ακόμα Πρόεδρος των ΗΠΑ τόλμησε 100 χρόνια μετά τον Λίνκολν να το ξανακάνει, δηλαδή να μη δανειστεί η χώρα από τις τράπεζες αλλά να εκδώσει χρήμα χωρίς τόκο, και ο οποίος και αυτός είχε την ίδια κατάληξη με τον Λίνκολν. Δολοφονήθηκε και αυτός λίγο καιρό μετά την απόφασή του. Ήταν ο Τζον Κένεντι.
Αλλά για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας πώς ακριβώς οι μεγαλοτραπεζίτες καταδυναστεύουν τις χώρες και τις οικονομίες πρέπει να τους εξηγήσουμε τα παρακάτω απίστευτα (ΝΑΙ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ) αλλά απόλυτα αληθινά πράγματα.
Ενώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ δίνει το δικαίωμα στο Κογκρέσο να εκδίδει χρήμα, η Αμερικανική Κυβέρνηση έχει μεταφέρει το δικαίωμα της έκδοσης του χρήματος και μάλιστα με επιτόκιο στο ‘Federal Reserve’ το οποίο δεν είναι κρατικό αλλά ένα όργανο των μεγάλων τραπεζών που είναι και οι μέτοχοί του. Έτσι λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τυπώνει στα πιεστήριά του το χρήμα που χρειάζεται η χώρα. Αμέσως μετά το δίνει στο ‘Federal Reserve’ δηλαδή στους τραπεζίτες, το οποίο Federal Reserve το δανείζει πίσω στο Αμερικανικό κράτος με τόκο(!!!)
Έτσι για να καταλάβετε: Μόνο ο τόκος που πληρώνουν οι ΗΠΑ στις τράπεζες του Federal Reserve για το Αμερικανικό χρέος φθάνει το χρόνο τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια !!! Προσέξτε: Πληρώνουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι 400 δισεκατομμύρια δολάρια τόκο στους τραπεζίτες για χρήματα που έχει τυπώσει το Αμερικανικό κράτος και τα έχει δώσει δωρεάν στους τραπεζίτες (και οι οποίοι τους τα δανείζουν πίσω με τόκο)(!!!)
Βλέποντας ο Πρόεδρος Κένεντι αυτήν την εξόφθαλμη αδικία για τον Αμερικανικό λαό, αποφασίζει το 1963 με το νόμο Νο:11110 να πάρει πίσω τις εξουσίες του ‘Federal Reserve’ και να τυπώσει και διανείμει χρήμα το ίδιο το κράτος παρακάμπτοντας τους τραπεζίτες.
Τύπωσε δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία το Αμερικανικό Δημόσιο δεν πλήρωνε κανένα τόκο στο Federal Reserve. Μάλιστα τα χαρτονομίσματα του Κένεντι έγραφαν επάνω UNITED STATES NOTE αντί του FEDERAL RESERVE NOTE που γράφεται πάντα. Αυτά τα UNITED STATES NOTE χαρτονομίσματα αποτέλεσαν θανάσιμη απειλή για το Federal Reserve System και τους τραπεζίτες αφού τους αφαιρούσαν δισεκατομμύρια δολάρια τόκους. Πέντε (5) μήνες μετά το τύπωμα των άτοκων δολαρίων ο Πρόεδρος Κένεντι δολοφονήθηκε.
Μετά την δολοφονία του Κένεντι κανένας άλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να κάνει χρήση του νόμου Κένεντι παρ’ότι ο νόμος αυτός ισχύει μέχρι σήμερα(!!) Δηλαδή με το νόμο του Κένεντι θα μπορούσαν οι ΗΠΑ τα περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια που τύπωσαν τα τελευταία 4 χρόνια να τα τύπωναν και να τα χρησιμοποιούσαν χωρίς καθόλου τόκο. Αντίθετα όμως τα τύπωσαν, τα έδωσαν στο Federal Reserve (δηλαδή στους τραπεζίτες), για να τα δανειστούν στη συνέχεια με τόκο(!!!!)
Και για όσους είναι ακόμα δύσπιστοι ας μάθουν τι έλεγε ένας άλλος μεγάλος Αμερικανός Πρόεδρος, ο Τόμας Τζέφερσον (από τους δημιουργούς του Αμερικανικού θαύματος – του τότε, του αληθινού):
Εάν ποτέ στο μέλλον ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει στους τραπεζίτες να ελέγξουν την έκδοση του χρήματος, οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί που θα γιγαντωθούν, πρώτα με πληθωρισμό και μετά με ύφεση, θα στερήσουν από τους ανθρώπους την ιδιοκτησία τους έως ότου τα παιδιά τους ξυπνήσουν άστεγα στη γη που οι πατεράδες τους κατέκτησαν».
Και για την ιστορία: Οι δολοφόνοι και του Λίνκολν (John Wilkes Booth) και του Κένεντι (Lee Harvey Oswald) δολοφονήθηκαν και οι δυο πριν προλάβουν να δικαστούν.
ΠΗΓΗ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εμπορικό ..."Φάουλ" του Πάγκαλου!!!


Τη στιγμή που, σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", προσβλέπει στην δημιουργία επιχειρήσεως σχετιζομένης με εισαγωγή και εμπορία μηχανημάτων καύσεως νεκρών (φούρνων), ο ίδιος αναφερόμενος σε τυχόν βιαία προσαγωγή του στο δικαστήριο για να καταθέσει στη δίκη του Τσοχατζόπουλου, δήλωσε ότι "Αν εμένα με αναγκάσουν βιαίως να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Άκη, θα τον "θάψω". 
Αυτό αποτελεί φάουλ για τις επιχειρηματικές του βλέψεις .
Έπρεπε να πεί  " ΘΑ ΤΟΝ ...ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΩ" για να συνάδει και με το εμπορικό του "δαιμόνιο"!

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Οι μετενσαρκώσεις του Πυθαγόρα

O ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Μία από τις πλέον σημαντικές και αινιγματικές προσωπικότητες όλων των εποχών, που εμφανίστηκαν επάνω στον πλανήτη Γη, είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος δάσκαλος Πυθαγόρας.
Ο Πυθαγόρας από τη Σάμο, όχι μόνο θεωρεί ως δεδομένο τον περίφημο νόμο των επανενσαρκώσεων, στην εφαρμογή του οποίου στηρίζεται ολόκληρο το μετέπειτα εκπαιδευτικό και θρησκευτικό σύστημα της Αρχαίας Ελλάδος, αλλά ισχυρίζεται επιπλέον ότι είναι σε θέση να θυμάται και να αναγνωρίζει επακριβώς τις προηγούμενες ζωές του!
Αυτήν την άκρως σημαντική πληροφορία μας την μεταφέρει ο Διογένης Λαέρτιος στο βιβλίο του «Βίοι Φιλοσόφων» στο ειδικό κεφάλαιο που έχει γράψει για την ζωή και το έργο του Πυθαγόρα.
Το θέμα αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και αξίζει να ανατρέξουμε στο Ιερό Αρχαίο κείμενο, για να διαπιστώσουμε επακριβώς τα όσα ισχυριζόταν ο Πυθαγόρας: …Αυτό το γεγονός (των μετενσαρκώσεων του Πυθαγόρα) το αναφέρει ο Ηρακλείδης από τον Πόντο, ο οποίος ισχυρίζεται τα εξής:
Θεωρούσε δηλαδή ότι (ο Πυθαγόρας), πιθανώς είχε ζήσει κάποτε (σε κάποια άλλη ζωή) με το όνομα Αιθαλίδης και μάλιστα στην ζωή αυτή, ήταν γιος του Ερμή.
Αναφέρει επίσης, ότι ο Ερμής είχε πει στον Πυθαγόρα ότι θα μπορούσε να ζητήσει από αυτόν οποιαδήποτε χάρη, εκτός από το να τον κάνει Αθάνατο! Λέγεται λοιπόν, ότι αυτό που ζήτησε ο Πυθαγόρας από τον Ερμή, ήταν να του χαρίσει την δυνατότητα να γνωρίζει καθόλη την διάρκεια της ζωής του, αλλά και μετά τον θάνατό του, ότι συμβαίνει γύρω του.
(Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ερμής είναι ο Θεός της ορθής Ερμηνείας των ανεξήγητων φαινομένων, αλλά και ο Ψυχοπομπός. Επομένως ο Πυθαγόρας με την αίτησή του, αναφέρεται και συνδυάζει ακριβώς αυτές τις δύο ιδιότητες του Θεού)
Δηλαδή, ουσιαστικά αυτό που ζήτησε ο Πυθαγόρας, ήταν η δυνατότητα να έχει την πλήρη επίγνωση όλων των γεγονότων που συμβαίνουν γύρω του σε ολόκληρη την διάρκεια της ζωής του, αλλά και μετά τον θάνατό του, να εξακολουθεί να έχει την πλήρη επίγνωση των μνημών που απέκτησε κατά την διάρκεια της ζωής του!
Σε μια επόμενη ζωή, ο Πυθαγόρας ενσαρκώθηκε ως κάποιος που λεγόταν Εύφορβος και στη ζωή αυτή, έφερε το τραύμα που προκλήθηκε κατά την ζωή που είχε ενσαρκωθεί ως Μενέλαος.
Ο Πυθαγόρας ισχυριζόταν ότι η ενσάρκωσή του κατά την οποία ονομαζόταν Εύφορβος, προηγήθηκε από την ενσάρκωσή του, στην οποία ονομαζόταν Αιθαλίδης και επομένως σαν συνέπεια αυτής της ενσάρκωσης ως Αιθαλίδης, θα έπρεπε να είχε λάβει το δώρο από τον Ερμή (της διατήρηση αυτής της ικανότητας) που θα του επέτρεπε κατά την περιπλάνηση της Ψυχής του (δηλαδή μετά θάνατον).
Ακόμα και αν μεταμορφωνόταν σε φυτό ή και σε ζώο πριν ενσαρκωθεί πάλι σαν άνθρωπος να εξακολουθεί να διατηρεί αυτήν την ικανότητα. Ακόμα και αν υποστεί και η δική του Ψυχή όλα τα δεινά τα οποία υφίστανται και οι υπόλοιπες Ψυχές κατά την διάρκεια της παραμονής τους στον Άδη. (Αναφέρεται δηλαδή στις ειδικές διαδικασίες που υπόκεινται οι Ψυχές όταν πεθάνει το υλικό σώμα, με αποτέλεσμα να χάνουν τις Μνήμες των προηγουμένων ζωών τους).
Γνώριζε επίσης, όταν ζούσε με το όνομα Εύφορβος, ότι μετά τον θάνατό του, θα επανέλθει στην επόμενη ζωή του με το όνομα Ερμότιμος, Σαν Ερμότιμος θα έπρεπε να επιβεβαιώσει και να αποδείξει το ποιος προϋπήρξε στις προηγούμενες ζωές του, με το να επισκεφτεί την περιοχή της Βραγχίδας.
Αφού εισέλθει λοιπόν στο Ιερό του Απόλλωνα που βρίσκεται εκεί, θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσει την ασπίδα του Μενέλαου, (Αφού όπως αποκάλυψε, ο Μενέλαος υπήρξε κάποτε ο ίδιος, επομένως η ασπίδα αυτή ήταν δική του σε μία προηγούμενη ζωή του.
Θα έλεγε λοιπόν ότι όταν απόπλευσε από την Τροία, αφιέρωσε στον Απόλλωνα την ασπίδα του). Βεβαίως, η ασπίδα αυτή θα είχε ήδη σαπίσει, αλλά θα είχε παραμείνει όμως το πρόσωπο που διακοσμούσε την ασπίδα, το οποίο ήταν φτιαγμένο από ελεφαντόδοντο το οποίο αργεί να φθαρεί. (Το γεγονός αυτό το αναφέρει, διότι προφανώς, κάποτε στην Τροία ο Μενέλαος είχε πληγώσει την Ψυχή του Πυθαγόρα και σαν Ερμότιμος επέστρεψε στον ναό που βρισκόταν η ασπίδα ακόμα και σάπια για να θεραπεύσει την ψυχή του κατά το «Τρώσσας και Ιάσσεται…») και επειδή και ο Ερμότιμος κάποτε θα πέθανε, γνώριζε από πριν ότι θα μετενσαρκωθεί στον Πύρρο τον Αλιέα.
Και θα υπήρχε πάντα στην μνήμη του η γνώση ολόκληρης της σειράς των ενσαρκώσεων από τις οποίες πέρασε. Μετά τον θάνατο του Πύρρου, γεννήθηκε ο Πυθαγόρας ο οποίος είχε αποκτήσει την μνήμη όλων προσώπων που περιγράψαμε.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν διασώθηκε κανένα σύγγραμμα του Πυθαγόρα μετά την διάλυση της σχολής του. Ο Ηράκλειτος που ήταν φυσικός φιλόσοφος, λένε ότι το επιβεβαίωνε και έλεγε το εξής:
«Ο Πυθαγόρας που ήταν γιος του Μνησάρχου, περιέγραψε τους χαρακτήρες όλων των ανθρώπων και αφού δίδαξε αυτές τις περιγραφές, απέκτησε την φήμη του σοφού και του πολυμαθέστατου, αλλά παρόλα αυτά τον κακοποίησαν».
ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ
Τοῦτόν φησιν Ἡρακλείδης ὁ Ποντικὸς (Wehrli vii, fg. 89) περὶ αὑτοῦ τάδε λέγειν,ὡς εἴη ποτὲ γεγονὼς Αἰθαλίδης καὶ Ἑρμοῦ υἱὸς νομισθείη·τὸν δὲ Ἑρμῆν εἰπεῖν αὐτῷ ἑλέσθαι ὅ τι ἂν βούληται πλὴν ἀθανασίας.αἰτήσασθαι οὖν ζῶντα καὶ τελευτῶντα μνήμην ἔχειν τῶν συμβαινόντων.Θεού) ἐν μὲν οὖν τῇ ζωῇ πάντων διαμνημονεῦσαι,ἐπεὶ δὲ ἀποθάνοι τηρῆσαι τὴν αὐτὴν μνήμην.χρόνῳ δ' ὕστερον εἰς Εὔφορβον ἐλθεῖν καὶ ὑπὸ Μενέλεω τρωθῆναι.ὁ δ' Εὔφορβος ἔλεγεν ὡς Αἰθαλίδης ποτὲ γεγόνοι καὶ ὅτι παρ'Ἑρμοῦ τὸ δῶρον λάβοι καὶ τὴν τῆς ψυχῆς περιπόλησιν,ὡς περιεπολήθη καὶ εἰς ὅσα φυτὰ καὶ ζῷα παρεγένετο καὶ ὅσα ἡ ψυχὴ ἐν τῷ Ἅιδῃ ἔπαθε καὶ αἱ λοιπαὶ τίνα ὑπομένουσιν.(Αναφέρεται δηλαδή στις ειδικές διαδικασίες που υπόκεινται οι Ψυχές όταν πεθάνουν, με αποτέλεσμα να χάνουν τις Μνήμες των προηγουμένων ζωών τους).ἐπειδὴ δὲ Εὔφορβος ἀποθάνοι, μεταβῆναι τὴν ψυχὴν αὐτοῦ εἰς Ἑρμότιμον,ὃς καὶ αὐτὸς πίστιν θέλων δοῦναι ἐπανῆλθεν εἰς Βραγχίδας καὶ εἰσελθὼν εἰς τὸ τοῦ Ἀπόλλωνος ἱερὸν ἐπέδειξεν ἣν Μενέλαος ἀνέθηκεν ἀσπίδα,(ἔφη γὰρ αὐτόν, ὅτ' ἀπέπλει ἐκ Τροίας, ἀναθεῖναι τῷ Ἀπόλλωνι τὴν ἀσπίδα,)διασεσηπυῖαν ἤδη, μόνον δὲ διαμένειν τὸ ἐλεφάντινον πρόσωπον.ἐπειδὴ δ' Ἑρμότιμος ἀπέθανε, γενέσθαι Πύρρον τὸν Δήλιον ἁλιέα·καὶ πάντα πάλιν μνημονεύειν, πῶς πρόσθεν Αἰθαλίδης, εἶτ' Εὔφορβος, εἶτα Ἑρμότιμος, εἶτα Πύρρος γένοιτο.ἐπειδὴ δὲ Πύρρος ἀπέθανε,γενέσθαι Πυθαγόραν καὶ πάντων τῶν εἰρημένων μεμνῆσθαι. Ἔνιοι μὲν οὖν Πυθαγόραν μηδὲ ἓν καταλιπεῖν σύγγραμμά φασιν διαπεσόντες. Ἡράκλειτος γοῦν ὁ φυσικὸς μονονουχὶ κέκραγε καί φησι·"Πυθαγόρης Μνησάρχου ἱστορίην ἤσκησεν ἀνθρώπων μάλιστα πάντων καὶ ἐκλεξάμενος ταύτας τὰς συγγραφὰς ἐποιήσατο ἑαυτοῦ σοφίην, πολυμαθείην, κακοτεχνίην."
arxaia-ellinika
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταργούν τα μετρητά - Ελευθερία τέλος!

"ΠΛΑΣΤΙΚΟ" ΧΡΗΜΑ

Η κυβέρνηση φέρνει το πλαστικό χρήμα με το έτσι θέλω καταργώντας ουσιαστικά την ελευθερία των πολιτών να αγοράζουν ότι επιθυμούν χωρίς να καταγράφουν τα προσωπικά τους δεδομένα τυχάρπαστοι τύποι οι οποίοι μας επιβάλλουν να τους εμπιστευόμαστε.
Εξαφανίζονται τα μετρητά από την αγορά, δημεύονται περιουσίες και καταθέσεις, ανακρίνονται επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, για να «σωθεί» η χώρα από τη φοροδιαφυγή.
Αυτά προβλέπονται τουλάχιστον στο νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας του, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο του ελέγχου του Ιουνίου από την τρόικα.
Μέχρι το τέλος Μαΐου το νομοσχέδιο το οποίο θα ανατρέπει τα πάντα στους ελέγχους, στις ποινές και κυρίως στο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί προκειμένου να σταματήσουν οι απειλές από τους δανειστές σε κάθε αξιολόγηση για νέα μέτρα.
Αιχμή του δόρατος θα είναι το περιουσιολόγιο, το οποίο θα περιέχει αναλυτικά όλα τα στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των πολιτών, καθώς οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν καταθέσεις, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, κατοικίες, αγροτεμάχια, κινητά περιουσιακά στοιχεία.
Πάντως το πιο ισχυρό χτύπημα στη φοροδιαφυγή που προσεγγίζει το 12% του ΑΕΠ, θα δοθεί, όπως υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, με την εξάλειψη των μετρητών για συναλλαγές ακόμη και άνω των 300 ή 500 ευρώ και τη χρήση μόνο πλαστικού χρήματος.
Και αυτό γιατί με το νέο σύστημα θα γίνεται αυτόματη καταγραφή των εσόδων των επιχειρήσεων και βεβαίωση των αναλογούντων φόρων, δεν θα χρειάζεται να εκδίδεται απόδειξη ή τιμολόγιο, ενώ θα καταγράφεται η συναλλαγή (και το έσοδο και η δαπάνη του καταναλωτή).
Ταυτόχρονα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ενημερώνεται άμεσα και θα γνωρίζει ποιος χρωστάει και ποιος όχι στο Δημόσιο, αλλά και το οικονομικό προφίλ όλων των φορολογουμένων.
Το σχέδιο που αποκαλύπτει η Real News, περιλαμβάνει αυστηρότερες ποινές που θα συνδεθούν με τη βαρύτητα και τη συχνότητα των φορολογικών παραβάσεων, με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και έμμεσες τεχνικές υπολογισμού της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογουμένων και με σύγκριση οικονομικών στοιχείων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μαίανδρος η συμβίωση της τάξης με το χάος

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ

Για να μην απορείς τι σχέση μπορεί να έχουμε με το σχήμα αυτό αγαπητέ μου αναγνώστη θα σου πω ότι διέπει την ζωή μας.
Το σχήμα είναι μια γλώσσα από μόνο του και αυτήν την φιλοσοφική προσέγγιση που αγγίζει την μυθολογία είναι που θέλω να σου περιγράψω.
Κατ’ αρχή το όνομα Μαίανδρος έχει να κάνει με τον ποταμό της Μικράς Ασίας που ξεκινά από το εσωτερικό της και εκβάλει στο Αιγαίο.
Στις εκβολές του ήταν χτισμένη η Αρχαία Μίλητος πατρίδα του Μεγάλου φιλόσοφου Θαλή. Η παρατήρηση είναι στοιχείο της γνώσης και της εφεύρεσης. Έτσι το σπειροειδές σχήμα των εκβολών του Μαιάνδρου μας έδωσε ένα από τα πιο γνωστά σχήματα της αρχαιότητας. Η κεραμική, η ζωγραφική, η γλυπτική και η αρχιτεκτονική το τίμησαν στο έπακρο. Η σπείρα αυτή βέβαια δεν περιορίσθηκε στις καλές τέχνες.
Η τεχνολογία με πρώτον τον Αρχιμήδη έδωσε λειτουργικότητα σ’ αυτήν την ανακάλυψη, ιδέα, παρατήρηση ή ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο μέσος άνθρωπος.
Οι αντλίες κυβικής διαστολής που δεν είναι εμβολοφόρες χρησιμοποιούν αυτό το σχήμα για να μεταφέρουν ρευστά. Εξέλιξη είναι ο έλικας που χρησιμοποιεί την ίδια αρχή. Η τεχνολογία τον συστημάτων στεγάνωσης πάλι χρησιμοποιεί το ίδιο σχήμα για να αποτρέψει την ροή αερίων και ρευστών σε στροβίλους υψηλής πίεσης.
Τώρα ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι γεννάει ανάλογα με την χρήση του πολλαπλές χρησιμότητες, όπως το γινγκ γιαν που προκαλεί την ισορροπία ή και πολλά άλλα σύμβολα που το κάθε ένα προσδίδει ιδιότητες που συμβάλουν στην οπτική γλώσσα.
Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι πέρα από την σπείρα ένα άλλο σχήμα που παράγεται στον ίδιο ποταμό είναι η πολλαπλή τεθλασμένη. Έτσι όπως είναι και η ζωή μας. Βλέπετε η ομαλή καμπύλη και η ευθεία είναι βαρετές όπως οι ζωή των ανθρώπων που τα βρήκαν όλα έτοιμα. Η ταραχή που προκαλεί δίνει την αστάθεια που χρειαζόμαστε για να καταλαβαίνουμε την αξία αυτής της ζωής.
Το σχήμα βέβαια ξεπερνά ακόμα και την τεχνολογία. Ο ανατολίτικος κύκλος με την δυτική ευθεία έρχονται να ισορροπήσουν με την σπειροειδή κίνηση της ιστορίας, κατά την οποία όλα επαναλαμβάνονται αλλά με την πρέπουσα απόκλισης που κάνει δυσδιάκριτο τον ιστορικό κύκλο.
Για να μπορέσεις βέβαια να αποκολληθείς από την ευθύγραμμη Ευρώπη, το ανατολίτικο πεπρωμένο (κισμέτ) και τους ινδουιστικούς κύκλους (που είναι πολύ καλοί μόνο για τους Ινδούς και τους ευρωπαίους που με το Ράστα μαλλί κάνουν την μικροδιακίνηση ινδικών μπιχλιμπιδιών και αυθεντικής κάνναβης, μέχρι να γίνουν πρωταγωνιστές σε κάποιο Εξπρές του μεσονυκτίου) πρέπει εκτός από τα γράμματα να ψάχνεις και τα σχήματα.
Ο Μαίανδρος είναι ένα σχήμα ισορροπημένο και παράλληλα ανισόρροπο. Είναι χάος με τάξη σε εναλλαγή. Όταν πας να το σχεδιάσεις είναι σαν να σχεδιάζεις την ιστορία ενώ θα δώσεις τα ίδια δεδομένα στις ίδιες συνθήκες θα φαίνεται ίδιο αλλά μόνο αισθητικά αν το κοιτάξει με κάτι που υπερβαίνει τις αισθήσεις σου θα δεις ότι το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό.
Κι αυτό είναι γιατί και ο ίδιος ο άνθρωπος είναι ένα ποτάμι. Πότε ρυάκι, ποτέ ξεροπόταμο χείμαρρος ή πλωτός ποταμός. Το σύμβολο αυτό εκφράζει τον ίδιο τον άνθρωπο. Δεν ρέει τυχαία κάτω από τα κεραμικά και τις ζωοφόρους.
Δείχνει μια βαθιά όψη της ζωή μας που σπάει τα μούτρα της σε μια τεθλασμένη χάνεται σε λαβύρινθους με κομμένα κουβάρια και ταυτόχρονα επιβιώνει από το κακό προστατευμένη από τις ίδιες της τις κακοτυχίες. Ναι φίλοι μου γιατί η τάξη και το χάος κάνουν πάντα καλή παρέα.
Ελπίζω να βοήθησα για να βρείτε την μορφή τους.
arxaia-ellinika
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΣΟ ΒΛΑΒΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ;



ΤΟ ΦΘΟΡΙΟΥΧΟ ΝΑΤΡΙΟ ΣΤΙΣ ΟΔΟΝΤΟΠΑΣΤΕΣ 
Το Φθόριο (fluoride) το γνώριζαν οι γιαγιάδες μας για τη χρήση του σαν ποντικοφάρμακο.
Οι Ναζί γνωρίζοντας τις «ευεργετικές» του ιδιότητες το χρησιμοποιούσαν ως κατευναστικό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επετύγχαναν έτσι, νωθρότητα, απώλεια μνήμης, μειωμένη αντίληψη και σκέψη. Σας θυμίζουν κάτι αυτά τα συμπτώματα;
 
Το Φθόριο καταστρέφει μια ουσία που είναι υπεύθυνη για την ορθή λειτουργία του νευρικού συστήματος, την ακετυλοχολίνη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αδράνεια στη μεταβίβαση εντολών προς τον εγκέφαλο, την αποδυνάμωση της μνήμης ενώ η έλλειψη της ευθύνεται και για τη νόσο Alzheimer. Συν τοις άλλοις, ευθύνεται για μια σειρά καρκινογενέσεις ιδιαίτερα στα οστά καθώς και για οστεοπόρωση και αρθρίτιδα.
 
Από το 1990 το φθόριο έχει συγκαταλεγεί στις καρκινογόνες ουσίες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ με ένδειξη καρκίνου των οστών και οστεοσαρκώματος. Η Διεθνής Ακαδημία Στοματικής Ιατρικής και Τοξικολογίας κατέταξε το φθόριο ως μη αποδεκτό οδοντικό φάρμακο, λόγω της υψηλής τοξικότητάς του.
 
 Έρευνες έδειξαν ότι αν ένα παιδί καταναλώσει 50ml οδοντόκρεμας που περιέχει φθόριο μπορεί να πεθάνει. Θα αναρωτηθείτε γιατί ένα τέτοιο δηλητήριο να κυκλοφορεί σε τέτοιο εύρος και μάλιστα να εμπεριέχετε σε προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά ή ακόμα και βρέφη!
 
Η ιστορία ξεκίνησε το 1945 όταν ένα πείραμα στην Αμερική έδειξε ότι η πρόσληψη φθορίου μπορεί να προστατεύσει από την Τερηδόνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη φθορίωση του πόσιμου νερού σε πολλές Αμερικανικές μεγαλουπόλεις.
 
Το πείραμα αυτό παρ’ ότι έχει καταρριφθεί από νεώτερες (και ποιό εμπεριστατωμένες) μελέτες, συνεχίζει να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο αυτής της πρακτικής ακόμα και στον 21ο αιώνα. Με προφανή σπουδή, Δυτικές κυβερνήσεις ακόμα και σήμερα προσπαθούν να επιβάλλουν φθορίωση νερού σε μεγαλουπόλεις παρ’ όλη την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.
 
Η περιβόητη έρευνα είχε ενισχυθεί από βιομηχανίες χημικών με σκοπό να μπορέσουν να ξεφορτωθούν τα τοξικά τους απόβλητα αμειβόμενες! Γι’ αυτό, το φθόριο που χρησιμοποιήθηκε και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται δεν είναι κάποιο επεξεργασμένο ή εξευγενισμένο προϊόν αλλά κοινό, τοξικό απόβλητο.
 
Ιδιαίτερα για την υγεία των είναι επιβλαβές καθώς καταστρέφει τους ιστούς τόσο των αναπτυσσόμενων δοντιών όσο και των οστών. Το πονηρό σημείο βεβαίως είναι η αρχική διαπίστωση ότι το φθόριο έχει άμεση σχέση με την ικανότητα μνήμης και σκέψης...
 
Επιδράσεις του φθορίου στον άνθρωπο:
 
1) Δηλητηρίαση από φθόριο.
 
Το 1/10 της ουγγιάς είναι ικανό να σκοτώσει άνθρωπο 50 κιλών.
 
2) Οδοντική φθοριοχρωμάτωση
 
Η ποσότητα του φθορίου που μπορεί να προκαλέσει μόνιμα στίγματα στα δόντια είναι σχεδόν η ίδια με την ποσότητα που οι οδοντίατροι προτείνουν για την πρόληψη της τερηδόνας και των σφραγισμάτων.
 
3) Σκελετική φθορίωση. 
 
 Η πλειοψηφία των άρθρων που δημοσιεύθηκαν τελευταία σε επιστημονικά περιοδικά δείχνουν πως η χορήγηση φθορίου οδηγεί σε μεγαλύτερη συχνότητα καταγμάτων. Κάνει τα οστά πιο σκληρά και λιγότερο ελαστικά, ενώ παράλληλα επιταχύνει τη φυσιολογική διαδικασία της οστεοπόρωσης.
 
4) Φθόριο και θυρεοειδής αδένας.
 
Η γενική τοποθέτηση είναι πως το φθόριο αναστέλλει σημαντικά τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Αν δούμε τις τιμές που όρισε το Institute of **** των ΗΠΑ το 1997 ως αποδεκτή ημερήσια ποσότητα για το φθόριο θα διαπιστώσουμε πως η δόση φθορίου που προτείνεται για την πρόληψη της τερηδόνας είναι μέσα στα όρια της δόσης που το φθόριο χορηγούνταν ως φάρμακο σε όσους είχαν υπερθυρεοειδισμό.
 
Οι συνέπειες της χορήγησης αυτής της ποσότητας είναι να αναστείλουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς με αποτέλεσμα την εμφάνιση υποθυρεοειδισμού, τα συμπτώματα του οποίου είναι κατάθλιψη, χρόνια κόπωση, αδυναμία, αύξηση του βάρους, άτυποι πόνοι στις αρθρώσεις και τα οστά, αύξηση των επιπέδων της χοληστερίνης, διάφορα καρδιακά προβλήματα.
 
Τι να φταίει άραγε για το ότι ο υποθυρεοειδισμός τείνει να λάβει διαστάσεις επιδημίας στις κοινωνίες δυτικού τύπου; Λέτε να έχει καμία σχέση η αυξημένη έκθεση στο φθόριο και τα φθοριούχα;
 
5) Η δράση του φθορίου στο Ανοσολογικό σύστημα.
 
 Το φθόριο επιδρά στο ανοσολογικό σύστημα με διάφορους τρόπους με αποτέλεσμα την ελάττωση της λειτουργικότητάς του. Η συνέπεια αυτής της δράσης είναι η μεγαλύτερη ευπάθεια του οργανισμού σε μικρόβια και ιούς και η εκδήλωση διαφόρων αυτοάνοσων παθήσεων. Αυτή η διαταραχή του ανοσολογικού συστήματος έχει προταθεί ως ένας από τους τρόπους με τους οποίους η χρόνια έκθεση σε φθόριο επάγει την καρκινογένεση.
 
 6) Φθόριο και πρόωρη γήρανση.
 
Ένας από τους μηχανισμούς της δράσης του φθορίου ως πρωτοπλασματικού δηλητηρίου είναι η αύξηση του οξειδωτικού stress μέσα στα κύτταρα.
 
7) Φθόριο και καρκίνος.
 
Η χρόνια έκθεση και συσσώρευση φθορίου στον οργανισμό έχει συσχετιστεί με τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου. Η φθορίωση του νερού στις ΗΠΑ ευθύνεται για 10.000 περίπου επιπλέον θανάτους από καρκίνο κάθε χρόνο. Η σχετική έρευνα διεξήχθη το 1980 αλλά τα αποτελέσματά της δεν δόθηκαν στο κοινό παρά μόνο το 1990. Η χρόνια έκθεση σε φθόριο έχει ως αποτέλεσμα τόσο την αύξηση της συχνότητας των επιθηλιακών καρκίνων εν γένει, όσο και την εμφάνιση μιας σπάνιας μορφής καρκίνου των οστών. Στο Journal of carcinogenesis σημειώνεται πως “το φθόριο δεν έχει μόνο την ιδιότητα να εξαλλάσσει τα φυσιολογικά κύτταρα σε καρκινικά, αλλά και την ιδιότητα να αυξάνει τις ικανότητες καρκινογένεσης άλλων χημικών ουσιών”.
 
8) Φθόριο και γονιμότητα.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας του S.C. Freni για την έκδοση του Public Health Service Review το 1991 για την τοξικότητα του φθορίου, έδειξαν ότι η έκθεση σε φθόριο προκαλούσε ελάττωση της ικανότητας αναπαραγωγής και γενετικές βλάβες που μεταδίδονταν από γενιά σε γενιά.
 
 9) Φθόριο και εγκέφαλος.
 
Το φθόριο αναστέλλει τη δράση του ενζύμου ακετυλοχολινεστεράση που συμμετέχει στη μετάδοση του νευρικού συστήματος. Η χρόνια έκθεση στο φθόριο ενδέχεται να σχετίζεται με εγκεφαλικές δυσλειτουργίες που αφορούν κυρίως στη συγκέντρωση της προσοχής και στη μνήμη. Η αυξημένη πρόσληψη φθορίου έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του δείκτη νοημοσύνης.
 
Η επίδραση της υψηλής συγκέντρωσης φθορίου στον εγκέφαλο ενδέχεται να ξεκινάει ακόμα και από το στάδιο του εμβρύου ή του νεογέννητου, όταν η ανάπτυξη του εγκεφάλου είναι περισσότερο έντονη.
 
Το φθόριο προκαλεί μία γενικευμένη διαταραχή της συμπεριφοράς με έναν τρόπο που θα μπορούσε να περιγραφεί, κατ' αντιστοιχία , στους ανθρώπους ως κινητικές διαταραχές, μείωση του IQ και μαθησιακές δυσκολίες.
 
ypogeia-drasi
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η χρεοκοπία της "Δημοκρατίας": "Μεγαλύτερη ασφάλεια - Καλύτερη ζωή είχαμε το 1967"!


Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα δημοσκοπικής έρευνας, με αντικείμενο τη διακυβέρνηση της Ελλάδας κατά την εποχή της στρατιωτικής κυβέρνησης του 1967, καταδεικνύοντας πως η δημοκρατία στη χώρα μας διέρχεται περίοδο σοβαρής κρίσης.
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» το 30% των πολιτών που ρωτήθηκε σχετικά, υποστήριξε πως «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ό,τι σήμερα».
Ειδικότερα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (59%) απάντησε πως σε θέματα ασφαλείας, η κατάσταση τότε ήταν καλύτερη. Παράλληλα, το 46% των πολιτών δήλωσε πως τότε υπήρχε καλύτερη διαβίωση, ενώ το 24% πως η χώρα είχε καλύτερη διεθνή εικόνα εκείνη την ιστορική περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοσκόπηση έγινε με αφορμή την επέτειο της 21ης Απριλίου του 1967.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ουδέποτε παραιτήθηκε η Ελλάδα από τις διεκδικήσεις της! Ξέρουν & τρέμουν οι Γερμανοί...

ΕΓΓΡΑΦΟ-ΦΩΤΙΑ

Αδιάψευστη απόδειξη ότι η χώρα μας ουδέποτε παραιτήθηκε από τις διεκδικήσεις της κατά της Γερμανίας για τα ζητήματα του κατοχικού αναγκαστικού δανείου, καθώς και των πολεμικών, ιδιωτικών και δημοσίων αποζημιώσεων, αποτελεί γερμανικό έγγραφο-φωτιά που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Το Βήμα και το οποίο απέστειλε η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τον Μάρτιο του 1967.
Με το έγγραφο αυτό η γερμανική πρεσβεία απαντά σε σχετική ρηματική διακοίνωση της ελληνικής πλευράς της 9ης Νοεμβρίου 1966 προς τη Βόννη. Η τελευταία λοιπόν ρητά αναφέρει ότι ουδέποτε υπήρξε ελληνική παραίτηση, κατόπιν απαντήσεως που η ίδια η κυβέρνηση της Βόννης έστειλε στην πρεσβεία της στην Αθήνα.
Τον Οκτώβριο του 1965 πραγματοποιούνται συζητήσεις στην Αθήνα μεταξύ της Ελλάδας και Γερμανίας για το ζήτημα, ενώ έχουν προηγηθεί σχετικές επαφές τον Σεπτέμβριο του 1964 και τον Μάρτιο του 1965, με προσωπική μάλιστα εμπλοκή του τότε πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου αλλά και του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως προκύπτει από αυτή τη γερμανική ρηματική διακοίνωση. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του Κέντρου ψάχνει το τι έχει συμβεί την περίοδο της πρωθυπουργίας Καραμανλή με το ζήτημα των αποζημιώσεων.
Οπως σημειώνει η εφημερίδα, προτού λάβει τις σχετικές απαντήσεις από τη Βόννη έχει πέσει και η ίδια από τους αποστάτες. Τελικά έχει αλλάξει σειρά κυβερνήσεων ως τη στιγμή που στις 31 Μαρτίου του 1967, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τη χούντα, το γερμανικό έγγραφο παραδίδεται στο υπουργείο Εξωτερικών, όταν οι Γερμανοί απαντούν ότι η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί αλλά οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα παρασύρουν την απάντηση στο ούτως ή άλλως απόρρητο ελληνικό ερώτημα στην αφάνεια.
Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο, η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα αναφέρει με τη ρηματική διακοίνωσή της (verbal note) με αριθμό πρωτοκόλλου Νο. 68/67 και ημερομηνία 31 Μαρτίου 1967 προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής ιδεών μεταξύ της εξοχότητος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του ομοσπονδιακού υπουργού Εξωτερικών δρος Γκέρχαρντ Σρέντερ που έλαβε χώρα στην Αθήνα τη 15η Οκτωβρίου 1966, η ελληνική πλευρά, μεταξύ άλλων, ήγειρε το ζήτημα των αξιώσεων τις οποίες η Τράπεζα της Ελλάδος ισχυρίζεται ότι έχει εναντίον της Γερμανίας και οι οποίες προέρχονται από ορισμένες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής της Ελλάδας τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Σρέντερ ανέφερε τις επιστολές του διευθυντή του ομοσπονδιακού υπουργείου των Οικονομικών Ράινχαρντ της 30ης Σεπτεμβρίου 1964 στον πρώην πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου και του διευθυντή του ίδιου υπουργείου δρος Κάιζερ της 26ης Μαρτίου 1965 στον βουλευτή-καθηγητή Α. Παπανδρέου. Σε αυτές τις επιστολές γίνεται αναφορά σε δηλώσεις που έγιναν από αντιπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης το 1958 με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ελλάδας που αφορά τη χορήγηση πίστωσης 200 εκατ. μάρκων».
«Οι δηλώσεις των Ελλήνων αντιπροσώπων ήταν της φύσεως που επέτρεψε στη γερμανική πλευρά την ερμηνεία ότι πιθανές ελληνικές αξιώσεις προερχόμενες από την εποχή της γερμανικής Κατοχής δεν θα ακολουθούνταν εν όψει της συμφωνηθείσας γερμανικής οικονομικής βοήθειας. Ωστόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ουδέποτε θεώρησε ότι με δηλώσεις αυτού του είδους, τότε ή σε μεταγενέστερες περιπτώσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε την πρόθεση να παραιτηθεί επισήμως από τις νομικά θεμελιωμένες αξιώσεις που πιστεύει ότι έχει από την εποχή της Κατοχής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».
«Μπορεί να αναφερθεί ότι η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να χορηγήσει την πίστωση 200 εκατ. μάρκων είχε ως κίνητρό της τις φιλικές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας και την επιθυμία να βοηθήσει την Ελλάδα, ανεξάρτητα από τη νομική κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί από την παραπάνω Συμφωνία».
Το γερμανικό έγγραφο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, καταρρίπτει με τον πιο επίσημο τρόπο τους μύθους σχετικά με δήθεν ελληνική παραίτηση, τους οποίους καλλιέργησε έντεχνα και στο παρελθόν αλλά και τώρα, χωρίς όμως ποτέ να φέρει στο φως στοιχεία που να τους στηρίζουν. Αντίθετα, με το παρόν έγγραφο αναγνωρίζει και η ίδια ρητά ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιου είδους αποποίηση από την ελληνική πλευρά.
Με το έγγραφο καταρρέει οριστικά η επιχειρηματολογία της γερμανικής πλευράς σχετικά με κλείσιμο του ζητήματος με τη σύμβαση του 1960, αφού το έγγραφο έχει συνταχθεί και αποσταλεί επτά ολόκληρα χρόνια αργότερα.
Τα ψεύδη για τη Σύμβαση του 1960
Το κύριο επιχείρημα δια του οποίου η γερμανική πλευρά υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει δήθεν παραιτηθεί από τις αξιώσεις της κατά της Γερμανίας από την εποχή της Κατοχής, αφορά τη Σύμβαση του 1960 με την οποία ο Γερμανός εγκληματίας πολέμου Μέρτεν αφέθηκε ελεύθερος παρά την καταδίκη του σε 25 χρόνια κάθειρξης και εστάλη στη Γερμανία έπειτα από ασφυκτικές πιέσεις της τότε γερμανικής κυβέρνησης προς την τότε ελληνική κυβέρνηση.
Ο Μέρτεν ήταν ο βασικός υπεύθυνος για την εξόντωση των ελλήνων εβραίων της Θεσσαλονίκης. Με την υπόθεση αυτή συνδέθηκε η Σύμβαση του 1960 και την παροχή της πίστωσης των 115 εκατ. μάρκων από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Η Σύμβαση όμως αναφέρει ρητά ότι τα χρήματα καταβάλλονται «υπέρ των μέτρων διώξεων για λόγους φυλής, θρησκείας ή κοσμοθεωρίας θιγέντων ελλήνων υπηκόων αίτινες υπέστησαν, συνεπεία των μέτρων τούτων διώξεως, ζημίας, ελευθερίας ή υγείας και ιδίως προς όφελος των επιζησάντων οικείων».
Στο δε τρίτο άρθρο της Σύμβασης αναφέρεται ότι «ρυθμίζονται οριστικώς άπαντα τα ζητήματα αίτινα αποτελούν το αντικείμενον της Συμβάσεως ταύτης».
Δηλαδή η γερμανική πλευρά υπογράφει ότι κανένα άλλο ζήτημα δεν ρυθμίζεται και πολύ περισσότερο δεν κλείνει με αυτή τη Σύμβαση, κάτι που γνωρίζει καλά σήμερα η Γερμανία και γι' αυτό αντιδρά ίσως τόσο σπασμωδικά...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΒΟΣΤΩΝΗ- LIVE: Δυο νεκροί - 23 τραυματίες




Δύο δυνατές εκρήξεις στην γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης έχουν σπείρει τον πανικό και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας της Βοστόνης ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τραγικός καθώς δυο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 23 άλλοι είναι τραυματισμένοι. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα είναι ενήμερος για το περιστατικό καιδιέταξε τις ομοσπονδιακές Αρχές να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στη Βοστώνη μετά τις εκρήξεις στον Μαραθώνιο. Έκτακτα μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν οι ομοσπονδιακές αρχές στη Νέα Υόρκη. 

Δείτε την ώρα που οι δρομείς τερματίζουν και πραγματοποιείται η έκρηξη:

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ -1-




του Μιχάλη Τσολάκη

  Μετά από δυόμιση χρόνια εφαρμογής των αδιέξοδων και πανθομολογουμένως αποτυχημένων μνημονιακών πολιτικών, παρατηρούμε ένα πολύ περίεργο φαινόμενο, την παθητική στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών απέναντι στην καταστροφή2.
 Πρόκειται για κάτι πολύ παράξενο εκ πρώτης όψεως και η εξήγησή του, σε καμία περίπτωση δεν είναι απλή ή μονομερής.
Οι λόγοι είναι πολλοί, αλληλοδιαπλεκόμενοι και ανατροφοδοτούμενοι όπως ο κατάρρευση του Κεντρώου/Κεντροαριστερού χώρου, η αδυναμία των αντιμνημονιακών κομμάτων (ΑνΕλ, ΣΥΡΙΖΑ, οι υπόλοιποι είναι …..στον κόσμο τους!)

ΣΑΝ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Η ενέργεια των αρχαίων τόπων λατρείας


Ο Alvin Holm είναι καθηγητής Αρχιτεκτονικής στην Pensylvania και λάτρης της αρχαίας Ελλάδας. Ευρισκόμενος στη χώρα μας για να μιλήσει σε συνέδριο στη Σαμοθράκη με θέμα τα "Καβείρια Μυστήρια" , μίλησε για τις αόρατες δυνάμεις που κρύβει μέσα της η αρχαία αρχιτεκτονική και η επίδραση που έχουν στον ψυχισμό αλλά και στο σώμα μας οι αρχαίοι ναοί.
"Οι αρχαίοι ναοί, εμπεριέχουν τον Θεό"
Alvin Holm : "Οι ναοί εμπεριέχουν τον Θεό ή τη Θεά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και μας επηρεάζουν όπως συμβαίνει και με ένα μουσικό όργανο, σε ένα υπόκωφο επίπεδο. Η αντήχηση της γης βρίσκει αγωγό τους κίονες οι οποίοι λειτουργούν σαν μπαταρίες. Αυτές με την σειρά τους παράγουν ένα είδος ενέργειας και μας επηρεάζουν χωρίς όμως εμείς να το γνωρίζουμε. Όταν κανείς πλησιάζει μεταξύ αυτών των κιόνων μπορεί να νιώσει την ένταση.
Μπορείς να κλείσεις τα μάτια και να περάσεις μεταξύ των κιόνων γνωρίζοντας ότι κάτι συμβαίνει. Υπάρχει η γενική υπόθεση ότι πρόκειται για θεραπευτικά κέντρα ακόμη και αν δεν ασκληπιείο. Εδώ λαμβάνει χώρα η θεραπεία, είτε αυτή είναι ψυχική, πνευματική η φυσική. Όταν βρίσκεσαι κοντά σε ναό δεν είναι αναγκαίο να μπεις μέσα. Αρκεί να σταθείς μπροστά ή δίπλα στο ναό ή καλύτερα μεταξύ των κιόνων και θα νιώσεις την αναταραχή μέσα στο σώμα σου να μεταφράζεται σε αρμονία".
Το μυστικό της ιερής γεωμετρίας
Alvin Holm : "Οι ναοί βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία. Δεν είναι κάθε σημείο κατάλληλο. Σημεία όπου η ενέργεια είναι αντιληπτή από την υπερευαίσθητη ψυχή. Οι ναοί είναι κατασκευασμένοι έτσι ώστε να ενισχύουν αυτές τις ενέργειες. Σήμερα, αν και δεν είμαι ο μόνος που σκέφτεται κατά αυτό τον τρόπο, αν και εφαρμόζω τις αρχές αυτές στους ναούς, μου φαίνεται πως πρόκειται για μια πολύ χαμηλή αντήχηση της τάξης των 8 χερτζ. 7.9 χερτζ πολύ χαμηλό επίπεδο κάτω από το όριο αντίληψης το οποίο λαμβάνεται μόνο από το σώμα μας και μόνο υποσυνείδητα".
Πως αναγνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες τους ιερούς τόπους δύναμης
Alvin Holm : "Πολύ πριν τους έλληνες η ανθρωπότητα σε κάθε μέρος τους κόσμου κατανόησε πως ορισμένα πετρώματα κάθετα τοποθετημένα ήταν σημαντικά. Βάζοντας τα χέρια γύρω τους κατανόησαν την ενέργειά τους. Η σπουδαία συμβολή των ελλήνων ήταν να βελτιστοποιήσουν και να καθορίσουν αυτές τις αναλογίες όπως αυτές του βιολιού Συνεπώς δεν γίνεται καμία βελτίωση στους ναούς του 4ου-5ου αιώνα. Ήταν τόσο καλοφτιαγμένοι που δεν υπήρχε περιθώριο βελτίωσης. Επιπλέον αυτό αποτυπώνεται και καθορίζεται στα μαθηματικά".
Γιατί νιώθουμε περίεργα στους αρχαίους τόπους λατρείας;
Alvin Holm : "Μερική ευθύνη φέρει η τοποθεσία. Υπάρχουν ιδιαίτερες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο που συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα και πολλά από αυτά δεν είναι μαρκαρισμένα με ναούς, άλλα με πέτρινους κύκλους. Η Ελληνική και πάλι επιτυχία αφορά στην βελτιστοποίηση τους. Δεν πρόκειται πλέον για ορθούς ασμίλευτους λίθους στο έδαφος αλλά για μια μπαταρία πετρωμάτων.
Η αρχαία αυτή πολύτιμη γνώση αποδίδεται κυρίως στον Πυθαγόρα για τον οποίο πολλοί υποστηρίζουν πως μελετούσε πρότερη γνώση, ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι η γνώση προήρθε από τη Μεσόγειο και έπειτα διασκορπίστηκε. Άλλοι μιλάνε για γνώση που ήρθε από τον βορρά. Ωστόσο η γνώση αυτή σαφώς ξεπερνά τον άνθρωπο. Η επιτυχία ωστόσο παραμένει πως αυτοί οι άνθρωποι μπόρεσαν να αντιληφθούν την τάξη του σύμπαντος και πως αυτό αναπνέει, τον ρυθμό της γης".  arxaia-ellinika


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

EΞΩΓΗΙΝΟ DNA; Νέα θεωρία για την δημιουργία του ανθρώπου


Όπως αναφέρει το Discovery.com, επιστήμονες από το Καζακστάν πιστεύουν ότι το ανθρώπινο DNA έχει κωδικοποιηθεί με ένα εξωγήινο σήμα από ένα αρχαίο εξωγήινο πολιτισμό.
Το ονομάζουν "βιολογικό SETI" και οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο μαθηματικός κώδικας στο DNA του ανθρώπου δεν μπορεί να εξηγηθεί από την εξέλιξη.
Με λίγα λόγια, ζούμε, και μέσω της αναπνοής γινόμαστε φορείς ενός ξένου μηνύματος που είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση εξωγήινης ζωής από ότι μέσω της ραδιοφωνικής μετάδοσης.
"Μόλις καθοριστεί, ο κώδικας μπορεί να μείνει αμετάβλητος στα κοσμολογικά χρονοδιαγράμματα. Στην πραγματικότητα, είναι η πιο ανθεκτική κατασκευή που είναι γνωστή," γράφουν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό Ίκαρος. "Ως εκ τούτου, αποτελεί μια εξαιρετικά αξιόπιστη αποθήκευση για μια έξυπνη υπογραφή.
"Μόλις το γονιδίωμα επανεγγράψει σωστά το νέο κώδικα με μια υπογραφή μένει παγωμένο στο κύτταρο και των απογόνων του, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να παραδοθεί μέσα στο χώρο και το χρόνο."
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται, επίσης, ότι το ανθρώπινο DNA διατάσσεται έτσι ακριβώς ώστε να υποδηλώνει ένα «σύνολο αριθμητικών και ιδεογραφικών προτύπων μίας συμβολικής γλώσσας".
Η έρευνά τους, έχει οδηγήσει τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι έχουμε εφευρεθεί "έξω από το ηλιακό μας σύστημα, αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια πριν".
Η διατριβή υποστηρίζει την υπόθεση ότι η Γη είναι το αποτέλεσμα διαστρικών μορφών ζωής που διανέμονται από μετεωρίτες και κομήτες.
Έτσι, αν είμαστε μόνο φορείς εξωγήινης επικοινωνίας, τι ακριβώς είδος μυστικού μηνύματος μεταφέρουμε στο DNA μας;
Και αν αποτελούμε δημιουργία εξωγήινων, ποιος δημιούργησε αυτούς;
Από disclose
Απόδοση Κειμένου dorieas

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΗ: Τι συνέβη πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια;


Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το τι συνέβη όταν πριν από 66 εκατομμύρια έτη ένας μεγάλος αστεροειδής έπεσε στη Γη προκαλώντας την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.
Μια νέα μελέτη σκιαγραφεί την εικόνα της Γης αμέσως μετά τη τρομερή σύγκρουση. Σύμφωνα με τους ερευνητές ο πλανήτης μας έγινε ένας κυριολεκτικά κολασμένος κόσμος όπου τα πάντα αποτεφρώνονταν κάτω από έναν κατακόκκινο ουρανό.
Κρητιδική... κόλαση
Ερευνητές του ινστιτούτου περιβαλλοντικών ερευνών CIRES πραγματοποίησαν μια προσομοίωση για να δουν τι συνέβη στη Γη μετά την πτώση του αστεροειδή πριν από 66 εκατομμύρια έτη. Η προσομοίωση αποκάλυψε μια εικόνα που ακόμη και εκφράσεις όπως «βιβλική καταστροφή» μοιάζουν πολύ φτωχές για να την περιγράψουν.
Η προσομοίωση έδειξε ότι η σύγκρουση προκάλεσε μια πλανητική θύελλα φωτιάς, όπως τη χαρακτηρίζουν οι ερευνητές. Τα δάση αποτεφρώθηκαν όπως και ο,τιδήποτε άλλο δεν ήταν προστατευμένο κάτω από το έδαφος ή κάτω από το νερό. «Είναι πιθανό ότι η συνολική ποσότητα υπέρυθρης θερμότητας ισοδυναμούσε με εκείνη που θα παραγόταν αν σε όλη την επιφάνεια της Γης ανά επτά χλμ υπήρχε έκρηξη μιας βόμβας υδρογόνου ενός μεγατόνου» αναφέρει ο Ντάγκλας Ρόμπερτσον, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Μια βόμβα υδρογόνου ενός μεγατόνου έχει ισχύ παρόμοια με εκείνη 80 πυρηνικών βομβών σαν εκείνη που έπεσε στη Χιροσίμα.
Εξαφανίστηκε το 80% των ειδών
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο η θερμοκρασία στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας άγγιξε τους 1500 βαθμούς Κελσίου και ο ουρανός απέκτησε ένα έντονο κόκκινο χρώμα. Η θεωρία της πλανητικής θύελλας φωτιάς δεν είναι καινούργια και υπάρχουν μάλιστα και κάποια ευρήματα όπως στρώματα καπνού που χρονολογούνται στο όριο μεταξύ Κρητιδικής και παλαιογενής περιόδου περίπου ένα εκατομμύριο έτη μετά την σύγκρουση. Τα στρώματα αυτά οποία υποδηλώνουν την ύπαρξη μιας παγκόσμιας πυρκαγιάς. «Τα δεδομένα που προκύπτουν μας δείχνουν ότι σε όλο τον πλανήτη εκδηλώνονταν συνεχώς εκτεταμένες πυρκαγιές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανισθεί το 80% της ζωής στη Γη» υποστηρίζει ο Ρόμπερτσον. Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Geophysical Research-Biogeosciences».
[Πηγή Το Βήμα-Science]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1204 Οι Σταυροφόροι εισβάλλουν στην Κωνσταντινούπολη


Η Δ' Σταυροφορία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Πάπα Ιννοκέντιου Γ' το 1201, για την κατάληψη των Αγίων Τόπων, που κατείχαν οι Μουσουλμάνοι. Ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου 1204, με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και την προσωρινή κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, χωρίς τη θέληση του Ποντίφικα.
Μετά την αποτυχία της τρίτης Σταυροφορίας (1189-1192) για την κατάληψη των Αγίων Τόπων, το ενδιαφέρον των δυτικοευρωπαίων ατόνησε. Την Ιερουσαλήμ, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας και της Αιγύπτου, ήλεγχε η μουσουλμανική δυναστεία των Αγιουβιδών. Το λατινικό Βασίλειο της Ιερουσαλήμ μόνο κατ' όνομα υπήρχε, περιορισμένο σε λίγες πόλεις στις ακτές της Παλαιστίνης.
Το ενδιαφέρον για μια νέα σταυροφορία ανακίνησε ο πάπας Ινοκέντιος Γ' το 1198. Στην αρχή συνάντησε τη γενική αδιαφορία των εστεμμένων της Ευρώπης, που είχαν τα δικά τους προβλήματα να επιλύσουν. Τον επόμενο χρόνο, κάποιοι ευγενείς, κυρίως από τα εδάφη της σημερινής Γαλλίας, πείσθηκαν να συγκροτήσουν ένα εκστρατευτικό σώμα, με επικεφαλής τον Κόμη Τιμπό της Καμπανίας. Ο Τιμπό πέθανε τον επόμενο χρόνο και αρχηγός της Δ' Σταυροφορίας ανακηρύχθηκε ο ιταλός κόμης Βονιφάτιος ο Μομφερατικός. Το σχέδιο προέβλεπε τη συγκέντρωση των Σταυροφόρων στη Βενετία και από εκεί θα κατευθύνονταν στην Αίγυπτο, όπου θα άρχιζαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, με σκοπό την κατάληψη της Ιερουσαλήμ.
Τη δύναμη των Σταυροφόρων συγκροτούσαν 33.500 άνδρες και 4.500 άλογα και τη διεκπεραίωσή τους στην Αίγυπτο ανέλαβαν έναντι ανταλλαγμάτων οι Ενετοί το 1200. Ζήτησαν 85.000 αργυρά μάρκα, τα μισά εδάφη που θα κατακτούσαν οι Σταυροφόροι και προθεσμία ενός έτους για τις ετοιμασίες της φιλόδοξης εκστρατείας. Το 1201 το μεγαλύτερο μέρος των Σταυροφόρων έφθασε στη Βενετία. Όμως, οι ηγέτες τους δεν τήρησαν τη συμφωνία και μόλις και μετά βίας συγκέντρωσαν 51.000 αργυρά μάρκα. Οι Ενετοί εξοργίσθηκαν και τους φυλάκισαν στο νησάκι Λίντο, έως ότου αποφασίσουν για την τύχη τους.
Ο γηραιός δόγης Ερρίκος Δάνδολος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την περίσταση και να χρησιμοποιήσει τους Σταυροφόρους για τους δικούς του σκοπούς. Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου έγινε η επίσημη τελετή υποδοχής τους, ο δόγης πρότεινε στους αρχηγούς τους να επιτεθούν πρώτα στο λιμάνι της Ζάρας στη Δαλματία (σημερινή Κροατία), προκειμένου να ξεπληρώσουν τα χρέη τους. Η Ζάρα, που προμήθευε με ξυλεία τον στόλο του δόγη, είχε αποσκιρτήσει από τη Βενετία και βρισκόταν υπό προστασία του βασιλιά των Ούγγρων Έμερικ. Οι κάτοικοί της ήταν χριστιανοί και μάλιστα καθολικοί.
Για την επιχείρηση συμφώνησε απρόθυμα ο παπικός αντιπρόσωπος Καρδινάλιος Καπουάνο, όχι όμως και ο Πάπας Ινοκέντιος, που απείλησε με αφορισμό όσους σταυροφόρους στραφούν εναντίον χριστιανών. Τη σχετική επιστολή του φρόντισαν να την κρατήσουν μυστική οι επικεφαλής της εκστρατείας. Η επιχείρηση τελικά πραγματοποιήθηκε. Η πόλη της Ζάρας καταλήφθηκε, ύστερα από σύντομη πολιορκία και ο Πάπας Ινοκέντιος Γ' πραγματοποίησε την απειλή του.
Ο αρχηγός των Σταυροφόρων Βονιφάτιος ο Μομφερατικός δεν πήρε μέρος στην εκστρατεία κατά της Ζάρα, φοβούμενος ίσως τις παπικές κυρώσεις. Πήγε να επισκεφθεί τον εξάδελφό του Φίλιππο της Σουηβίας, ο οποίος φιλοξενούσε τον συγγενή του βυζαντινό πρίγκηπα Αλέξιο Άγγελο, γιο του ανατραπέντος αυτοκράτορα Ισαάκιου Β' Άγγελου. Ο Αλέξιος Άγγελος ζήτησε βοήθεια από τον Βονιφάτιο για να ανατρέψει τον θείο του αυτοκράτορα Αλέξιο Γ' Άγγελο και να επαναφέρει στον θρόνο τον τυφλό πατέρα του. Στα ανταλλάγματα που προσέφερε ήταν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, στρατιωτικές δυνάμεις για την ενίσχυση της εκστρατείας των Σταυροφόρων στην Αίγυπτο και την υποταγή της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης στον Πάπα.
Ο Βονιφάτιος θεώρησε δελεαστική την πρόταση και μαζί με τον Αλέξιο Άγγελο μετέβησαν στην Κέρκυρα για να συναντήσουν τους Σταυροφόρους που συμμετείχαν στην κατάληψη της Ζάρα και να ενημερώσουν τους αρχηγούς της Σταυροφορίας. Κάποιοι συμφώνησαν με την εκτροπή της Σταυροφορίας, άλλοι διαφώνησαν και αποχώρησαν, επιστρέφοντας στις πατρίδες τους.
Ανάμεσα σε αυτούς που είδαν με καλό μάτι την πρόταση του Αλέξιου ήταν και οι Ενετοί. Λαός ναυτικός, επιζητούσαν την αύξηση της επιρροής τους στην Ανατολή εις βάρος της Γένουας και της Πίζας, που ήταν οι κύριοι ανταγωνιστές τους. Επιπροσθέτως, τους μισούσαν και ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για τη σφαγή των συμπατριωτών τους, στη διάρκεια των αντιπαπικών ταραχών στην Κωνσταντινούπολη το 1182. Από την άλλη πλευρά, το Βυζάντιο σπαρασσόταν από εμφύλιες διαμάχες και την καταστροφική πολιτική των τελευταίων Κομνηνών και της δυναστείας των Αγγέλων. Βρισκόταν σε προφανή παρακμή, ενώ είχαν αρχίσει οι αποσχιστικές τάσεις από φιλόδοξους τοπάρχες. Ο λαός στέναζε από τη βαριά φορολογία.
Ο στόλος των Ενετών και Σταυροφόρων έφθασε προ των τειχών της Κωνσταντινούπολης στις 23 Ιουνίου 1203. Οι νεοφερμένοι έμειναν κατάπληκτοι από όσα έβλεπαν τα μάτια τους: «Δεν μπορούσαν να φαντασθούν ότι υπήρχε στον κόσμο τόσο οχυρή πόλη. Είδαν τα υψηλά τείχη, τους ισχυρούς πύργους, τα θαυμαστά παλάτια, τις μεγάλες εκκλησίες, που ήταν τόσες πολλές ώστε κανείς δεν θα το πίστευε αν δεν τις έβλεπε με τα μάτια του. Το μήκος της, το πλάτος της, έδειχναν πως ήταν βασιλεύουσα». Με τα λόγια αυτά περιγράφει τις πρώτες του εντυπώσεις ο ιστορικός και εκ των ηγετών της Σταυροφορίας Γοδεφρείδος Βιλλεαρδουίνος.
Αρχικός τους στόχος ήταν να αποκαταστήσουν στον θρόνο τον Ισαάκιο Β' Άγγελο. Οι κάτοικοι της Πόλης τους υποδέχθηκαν εχθρικά, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Αλέξιου Άγγελου. Στις 17 Ιουλίου οι Σταυροφόροι αποβιβάσθηκαν στη στεριά και επιτέθηκαν από τη νοτιοανατολική πλευρά της Πόλης. Έβαλαν μία μεγάλη φωτιά, που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην Πόλη. Οι κάτοικοι στράφηκαν κατά του αυτοκράτορα Αλέξιου Γ' Άγγελου, ο οποίος έφυγε την ίδια νύχτα από την Πόλη. Ο Ισαάκιος Β' Άγγελος αφέθηκε ελεύθερος και αποκαταστάθηκε στο θρόνο του. Την 1η Αυγούστου ο γιος του Αλέξιος Άγγελος αναγορεύθηκε σε αυτοκράτορα, ως Αλέξιος Δ' Άγγελος. Το Βυζάντιο βρισκόταν και πάλι σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου, αφού υπήρχαν δύο νόμιμοι αυτοκράτορες (Αλέξιος Γ' Άγγελος και Αλέξιος Δ' Άγγελος.
Ο νέος ηγεμόνας βρήκε τα ταμεία άδεια και γρήγορα συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις του προς τους Σταυροφόρους. Διέταξε τότε να καταστραφούν εικόνες και αντικείμενα λατρείας, μόνο και μόνο για να πάρει τον χρυσό και τον άργυρο που περιείχαν. Ο λαός εξαγριώθηκε και θεώρησε ιεροσυλία την απόφαση αυτή του αυτοκράτορα. Ο αυλικός Αλέξιος Δούκας, γνωστός και ως Μούρτζουφλος, εξαιτίας των πυκνών φρυδιών του, εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση. Τον ανέτρεψε και τον στραγγάλισε. Ο Αλέξιος Δούκας ανέβηκε στο θρόνο ως Αλέξιος Ε'. Ο πρώην αυτοκράτορας Ισαάκιος Β' Άγγελος πέθανε ύστερα από λίγο, από φυσικά αίτια.
Οι Σταυροφόροι και οι Βενετοί, χωρίς προστάτες πλέον σε μια εχθρική γι' αυτούς περιοχή, βρέθηκαν προς στιγμή σε αμηχανία. Πάντως, στις 8 Απριλίου 1204 επιτέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για μια ακόμη φορά, προκειμένου να τιμωρήσουν τον δολοφόνο του Αλέξιου Δ' Άγγελου. Ο Αλέξιος Ε' αντέταξε ισχυρή άμυνα, με σύμμαχο τον άσχημο καιρό. Οι επιτιθέμενοι το θεώρησαν θεϊκό σημάδι και θέλησαν να λύσουν την πολιορκία. Οι καθολικοί κληρικοί που τους συνόδευαν κατόρθωσαν να τους πείσουν να παραμείνουν και να καταλάβουν την Πόλη, με τα επιχειρήματα ότι οι Βυζαντινοί είναι προδότες και δολοφόνοι επειδή σκότωσαν τον σεβαστό Αλέξιο Δ' και ότι είναι χειρότεροι από τους Εβραίους. Ο Πάπας Ινοκέντιος Γ', για μια ακόμη φορά, είχε διαμηνύσει στους Σταυροφόρους να μην επιτεθούν και να μην σκοτώσουν ούτε ένα χριστιανό, αλλά και πάλι η σχετική επιστολή του απεκρύβη από τους παπικούς απεσταλμένους.
Στις 12 Απριλίου 1204, οι Σταυροφόροι πραγματοποίησαν την τελική τους έφοδο κατά της Κωνσταντινούπολης, βοηθούμενοι και από τον καλό καιρό. Ο αυτοκράτορας Αλέξιος Ε' Μούρτζουφλος την είχε εγκαταλείψει κι έτσι την κατέλαβαν με σχετική ευκολία, παρά την αντίσταση της αυτοκρατορικής φρουράς, που την αποτελούσαν οι σκανδιναβοί Βάραγγοι. Για τρεις μέρες οι «Στρατιώτες του Χριστού» επιδόθηκαν σε παντός είδους βανδαλισμούς και φρικαλεότητες. Δεν δίστασαν να βεβηλώσουν ακόμη και ιερούς χώρους, ανεβάζοντας στον πατριαρχικό θρόνο μία πόρνη, σύμφωνα με τον ιστορικό Νικήτα Χωνιάτη. Όταν ο Πάπας έμαθε για τις βδελυρές πράξεις των Σταυροφόρων εξέφρασε την ντροπή και τον αποτροπιασμό του.
Για τα επόμενα 59 χρόνια ο ελλαδικός χώρος θα ζήσει υπό καθεστώς Φραγκοκρατίας. Η τάξη θα αποκατασταθεί το 1261, με την εκδίωξη των Λατίνων και την ανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τον Μιχαήλ Η' Παλαιολόγο.
Η Τέταρτη Σταυροφορία, μόνο κατ' όνομα υπήρξε. Σχεδόν κανένας από τους λατίνους μαχητές δεν πάτησε το πόδι του στους Αγίους Τόπους, παρά μόνο διοχέτευσαν όλη τους την ενέργεια στην καταστροφή του Βυζαντίου. Η κληρονομιά που άφησε πίσω της η Τέταρτη Σταυροφορίας είναι η ολοκλήρωση του Σχίσματος μεταξύ Καθολικής Δύσης και Ορθόδοξης Ανατολής και ο τεμαχισμός της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας σε λατινικά (Πριγκιπάτο της Αχαΐας, Βασίλειο της Θεσσαλονίκης, Βασίλειο των Αθηνών, Βασίλειο του Αιγαίου, Ηγεμονία της Κωνσταντινούπολης) και ελληνικά κρατίδια (Δεσποτάτο της Ηπείρου, Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας, Αυτοκρατορία της Νικαίας). Η αποτυχία του να ελέγξει του Σταυροφόρους έγινε μάθημα στον Ινοκέντιο και τους διαδόχους του στην Αγία Έδρα κι έτσι δεν υποστήριξαν αμέσως καμία από τις επόμενες Σταυροφορίες.
Οκτακόσια χρόνια αργότερα, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' εξέφρασε τη λύπη του για τις ωμότητες των Σταυροφόρων, οι οποίοι «εστράφησαν εναντίον των εν Χριστώ αδελφών μας», όπως ανέφερε το 2001 σε επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ανάλογη ήταν και η συγγνώμη του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α', κατά τη συνάντησή τους στο Βατικανό το 2004.
[Πηγή sansimera.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr