Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ :Και όμως υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα!

Αποκλειστικό βίντεο του κ.Σοφιανόπουλου  που αποδεικνύει  την υπάρξη πετρελαίου στο Κερί της Ζακύνθου,αποκαλύπτωντας την προδοσία όλων των κυβερνήσεων σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Εικόνα
Το βίντεο αποτελείται απο 8 μέρη,σας προτείνουμε να τα κατεβάσετε,ωστε να τα έχετε στο αρχείο σας.



http://www.filoumenos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1290:binteo-apokalypsi-kai-omos-yparxei-petrelaio-stin-ellada&catid=40:2009-07-27-00-16-54&Itemid=69

O Nίκος Πουλιανός απαντά στην προπαγάνδα και τις αστειότητες περί αφροκεντρισμού


Η προπαγάνδα περί αφροκεντρισμού καλά κρατεί.Παρουσιάζουν πιθηκανθρώπους και Αφρικανούς σαν τους πρώτους Ευρωπαίους πριν 35.000 χρόνια,αγνοώντας προκλητικά τον 700.000 όρθιο ΝΟΗΜΩΝ άνθρωπο,τα 1.000.000 ετών ίχνη φωτιάς,τα 11.000.000 ετών οστά ανθρωποειδών στην Τρίγλια της Χαλκιδικής,μαζί με όλα τα υπόλοιπα ευρήματα από το σπήλαιο των Πετραλώνων του κυνηγημένου για τις ανακαλύψεις του Δρ.Άρη Πουλιανού.

Στην εκπομπή της ΝΕΤ παρεμβαίνει ο διδάκτωρ Ανθρωπολογίας κ.Ν.Πουλιανός και καταρρίπτει με επιχειρήματα όλη την άθλια προπαγάνδα που προέρχεται από τα "γνωστά κέντρα" του Αφροκεντρισμού και της "Μαύρης Αθηνάς". 
ΒΙΣΑΛΤΗΣ/visaltis.blogspot



Να για ποιούς η «κρίση» γίνεται ευκαιρία. Το Κατάρ αγοράζει «Εθνική» σε τιμή ευκαιρίας!


 
Σε τιμή ευκαιρίας σχεδιάζει να αγοράσει μετοχές της Εθνικής η κρατική εταιρεία επενδύσεων του Κατάρ από fund που εκπροσωπεί η Morgan Stanley, όπως προκύπτει από χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times, καθώς οι συζητήσεις αφορούν πακέτο μετοχών 5-7%, με συνολικό τίμημα περίπου 250 εκατ. ευρώ.
Με το χθεσινό, απογοητευτικό κλείσιμο της μετοχής της ΕΤΕ κάτω από τα 9 ευρώ (στα 8,80 με πτώση 2,87%), η χρηματιστηριακή αξία του 5% των μετοχών της τράπεζας είναι περίπου 267 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία του 7% φθάνει τα 374 εκατ. ευρώ. Αν το Qatar Investment Authority αγοράσει το 5-7% με 250 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα των F.T., η έκπτωση ακόμη και έναντι της εξαιρετικά χαμηλής σημερινής αποτίμησης θα είναι μεταξύ 6% και 33%!

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, το ενδιαφέρον των Αράβων της Q.I.A., τοποθετεί ακόμη χαμηλότερα τον πήχη των αποτιμήσεων των ελληνικών τραπεζών, καταδεικνύοντας ότι κάθε συζήτηση απόκτησης στρατηγικής συμμετοχής από ξένους επενδυτές σε ελληνικές τράπεζες αυτή την περίοδο αντί να συμβάλλει στην ενίσχυση των κεφαλαιοποιήσεων στο ΧΑ τις συμπιέζει ακόμη περισσότερο.

Αρκεί να αναφερθεί, ότι ακριβώς πριν από δύο χρόνια, όταν η Q.I.A. απέκτησε το 4% της Alpha Bank, αγοράζοντας ίδιες μετοχές που κρατούσε η τράπεζα, είχε δαπανήσει 296 εκατ. ευρώ. Σήμερα, με ένα πολύ χαμηλότερο ποσό, οι Άραβες συζητούν να αποκτήσουν το 5-7% της κατά πολύ μεγαλύτερης Εθνικής Τράπεζας.

Σημειώνεται, ότι κατά πάγια πολιτική της, η Q.I.A. περιορίζεται σε ρόλο στρατηγικού μετόχου μειοψηφίας με ποσοστό μέχρι 10% σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις, διατηρώντας παθητικό ρόλο σε σχέση με το μάνατζμεντ των τραπεζών στις οποίες αποκτά συμμετοχές. Έτσι, ακόμη και αν εξαντλήσει τα επενδυτικά της όρια, η κρατική εταιρεία επενδύσεων του Κατάρ θα αποκτήσει συμμετοχή στην Εθνική χαμηλότερη από αυτή που έχουν σήμερα τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ δεν αναμένεται να επιδιώξει την άσκηση επιρροής στη διοίκηση.

Η διοίκηση της Εθνικής έχει ξεκαθαρίσει με πρόσφατη ανακοίνωση, ότι δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κρίνοντας προφανώς ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις πιέσεις της συγκυρίας χωρίς άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση. Πάντως, όπως τονίζουν και οι F.T. στο δημοσίευμά τους, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Απ. Ταμβακάκης, διερεύνησε το επενδυτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης του Κατάρ, σε πρόσφατο ταξίδι του στον Περσικό Κόλπο.

Πάντως, για την αγορά των μετοχών οι συζητήσεις γίνονται με την Morgan Stanley, καθώς το Δημόσιο έχει πουλήσει όλες τις μετοχές της ΕΤΕ που κατείχε, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν να διαθέσουν μετοχές σε τόσο χαμηλή τιμή, χωρίς να κατηγορηθούν οι διοικήσεις τους για ξεπούλημα. Η αμερικανική τράπεζα εκπροσωπεί ξένα fund που επιδιώκουν σήμερα να απεγκλωβιστούν από την ελληνική αγορά, έστω και με πώληση των μετοχών τους σε πολύ χαμηλές τιμές.

Μέχρι στιγμής, εκτός από τις επενδύσεις από το Κατάρ στην Alpha και τη σχεδιαζόμενη είσοδο της Q.I.A. στην Εθνική, συμμετοχές στον τραπεζικό κλάδο στη χώρα μας διατηρούν άλλα δύο επενδυτικά fund από τον Περσικό: το fund του Άμπου Ντάμπι έχει μικρή συμμετοχή στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ το κρατίδιο του Ντουμπάι διατηρεί συμμετοχή στην Marfin Popular Bank. 

Το μεγάλο φακέλωμα με την ηλεκτρονική ταυτότητα...


  • Δεν υπάρχουν πλέον ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα
  • Σε τσιπάκι βάζουν όλες τις πληροφορίες
  • Μας έμειναν μόνο 6 μήνες ελευθερίας μέχρι την εφαρμογή του μέτρου!!!

Αν δεν αντιδράσουμε μας έμειναν μόνο 6 μήνες ελευθερίας!!! Ξέχασε όλα όσα ήξερες… Πολύ σύντομα, η ταυτότητά σου θα μοιάζει με την πιστωτική σου, καθώς σ’ ένα «έξυπνο» τσιπ θα ενσωματώνει όλα τα στοιχεία σου, όπως αριθμό δημοτολογίου, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κ.ά. Πριν λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη πως η Κάρτα του Πολίτη, η νέα «ηλεκτρονική ταυτότητα» αναμένεται να μπει στη ζωή μας το πρώτο εξάμηνο του 2011. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τα προσεχή χρόνια να αντικαταστήσει εντελώς ακόμη και την κλασική αστυνομική ταυτότητα που όλοι έχουμε. Δεν είναι αυτός ένας λόγος για να αισιοδοξείς ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή σου καλύτερη;
Η νέα «ταυτότητα» θα έχει σχήμα πιστωτικής και θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ που θα ενσωματώνει τον αριθμό δημοτολογίου σου, το ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου), τον αριθμό ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης), ενώ θα έχει φυσικά φωτογραφία, αλλά και το δακτυλικό σου αποτύπωμα. Επιπλέον, θα αποτελεί ένα «διαβατήριο» που θα σε βάλει σε μία νέα εποχή ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς, εισάγοντας τον αριθμό της και έναν κωδικό πρόσβασης, θα μπορείς μέσω Διαδικτύου να έχεις πρόσβαση στον ιατρικό σου φάκελο και σε πολλά ακόμη στοιχεία. Έτσι, πολύ σύντομα, με μία μόνο κάρτα, θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας την ως κάρτα δημότη, ασφαλισμένου, ασθενούς, νέου κ.ο.κ.
Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της πριν λίγες μέρες μάλιστα, τη χαρακτήρισε ως «κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ» και πρόσθεσε ότι θα περιέχει «όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετείται πολύ γρήγορα ο πολίτης όταν πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να μην προβληματίζεται από τη γραφειοκρατία».
Ήδη, στις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες ώστε, μέχρι τα τέλη του έτους, να έχουν μπει οι προϋποθέσεις, για να μπει η κάρτα πολίτη στη ζωή μας μέσα στο 2011, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τους Έλληνες πολίτες άνω των 18 ετών, θα εκδοθεί αντίστοιχη κάρτα Πολίτη τόσο για άτομα ηλικίας 12 έως 18 ετών, όσο και για τους μετανάστες (σύμφωνα με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία).

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Μαίανδρος, η λαβή των θεομάχων



"δεν πρόκειται για διακοσμητικό σύμβολο που απεικονίζει αόριστα τις συστροφές κάποιου ποταμού, αλλά για «λαβή μαχητών»"

«Μαίανδρος, η λαβή των θεομάχων»
Του Μ. Καλόπουλου

Κάποτε στο φως του φεγγαριού ο βασιλιάς της Φθίας ο Πηλέας. είδε μια πανώρια θεά να χορεύει μαζί με τις κόρες των νερών. Ήταν η θεά Θέτιδα, που η προφητεία του Προμηθέα την ανάγκαζε να παντρευτεί θνητό, ώστε να μη γεννηθεί αυτός, που θα ανέτρεπε τον παντοδύναμο Δία!

Το υπέροχο αυτό θέμα απεικονίζεται έξοχα στο εσωτερικό ερυθρόμορφης κύλικας[3] του 500 π.Χ. που τώρα βρίσκεται στο μουσείο του Δυτικού Βερολίνου. Η έξοχη αυτή απεικόνιση παρουσιάζει τον Πηλέα, να αψηφά τα φίδια της θεϊκής μεταμόρφωσης που τον δαγκώνουν παντού, καθώς και το λιοντάρι που ωρύεται γαντζωμένο στην πλάτη του. Ο Πηλέας νικά τις μεταμορφώσεις της πεντάμορφη θεάς, χρησιμοποιώντας την ιερή "χειρώνιο λαβή", ή «Μαίανδρο» όπως έγινε αργότερα γνωστό, το διάσημο αρχαιοελληνικό σύμβολο της ήττας των θεών!

Τα λεξικά πράγματι επιμένουν στην ανόητη στερεότυπη άποψη, πως Μαίανδρος είναι: «το διακοσμητικό αρχαιοελληνικό σχήμα που υπενθυμίζει τους ελιγμούς του ποταμού της Καρίας Μαίανδρου, όπου πρωτοευρέθη και εκ του οποίου έλαβε το όνομα». Μπορεί πράγματι να πήρε το όνομα απ' τον ποταμό πλησίον του οποίου πρωτοευρέθη, αλλά είναι ολότελα ανόητο να πιστεύουμε ότι τα απανταχού της γης ελληνοπρεπή αυτά ευρήματα, απεικονίζουν με πάθος τις χάρες και τους "ελιγμούς" ενός άγνωστου εν πολλοίς ποταμού της Ασιατικής Καρίας.[4]

Σημειώνουμε εδώ, ότι ο συσχετισμός της λαβής αυτής, ή μια χούφτα γαντζωμένη μεσ' στην άλλη, που σαφώς σχηματίζει το διάσημο ελληνοπρεπές γραμμικό σύμβολο του μαίανδρου, είναι εδώ ολοφάνερος. Δε βλέπω όμως πουθενά να σχολιάζεται έτσι, αυτός ο ολοφάνερος παραλληλισμός, που τόσο τιμά τον «παγκόσμια γνωστό ελληνικό Μαίανδρο», που απλά είναι γνωστός μόνο, ως ένα πανέμορφο διακοσμητικό γραμμικό εφεύρημα και όχι ως πιθανό ιερό σύμβολο ανύψωσης του ανθρώπου στο βάθρο του ισάξιου αντιπάλου των "θεών". Η μαιάνδριος ζεύξη των χειρών, είναι εξαίρετος συμβολισμός κάθε ηρωισμού και αξιοσύνης.



Εικόνα: Ο Πηλέας καταβάλλει τη Θέτιδα με τη "μαιάνδριο ζεύξη χειρών ή χιρώνιο λαβή"! Εσωτερικό ερυθρόμορφου κύλικα που χρονολογείται γύρω στο 500 π.Χ. Δ. Μουσείο Βερολίνου.

Απ' το πλήθος των αρχαιοελληνικών αγγειογραφιακών αναπαραστάσεων σαφώς διαφαίνεται ότι η λαβή αυτή, η χειρώνιος λαβή ή χειρώνιο πλέγμα ή όπως αλλιώς κι αν αποκαλούσαν την συγκεκριμένη αυτή λαβή στο παρελθόν, αποτελούσε το ιδιαίτερο ίσως και ιεροπρεπές έμβλημα των θεομάχων Ελλήνων ηρώων! Το μεγαλειώδες σχηματικό σύνθημα ότι και οι θεοί ηττώνται!

Ο Μαίανδρος λοιπόν ήταν πιθανότατα η γραφική παράσταση της θεϊκής ήττας, από ψυχωμένους θεομάχους ήρωες!


Εικόνα: Ο Ηρακλής καταβάλλει τον Τρίτωνα με την "μαιάνδριο λαβή".
Αγγειογραφία του 550 π.Χ. Αρχαιολογικό Μουσείο Ταρκυνία.

Την "μαιάνδριο λαβή", όπως δικαίως πλέον θα πρέπει να την αποκαλούμε, τη χρησιμοποιεί κατ' επανάληψη ο κατ' εξοχήν θεομάχος Ηρακλής, όπως φαίνεται τονισμένη ξεκάθαρα στην αριστουργηματική αυτή απεικόνιση της πάλης του Ηρακλή με τον Τρίτωνα, σε αγγειογραφία του 550 π.χ. όπου βλέπουμε τον Τρίτωνα να πασχίζει μάταια ν' ανοίξει μπροστά από το στήθος του, τα κλειδωμένα με την μαιάνδριο λαβή ατσαλένια δάχτυλα του ανίκητου ήρωα!

Την ολοφάνερη σχέση διακοσμητικού μαιάνδρου και μαιάνδριας λαβής μπορεί κανείς εύκολα επίσης να διαπιστώσει στο σύμπλεγμα Πηλέα και Θέτιδας[5] όπου η αξία της εν λόγω λαβής στο κέντρο της παράστασης υπερτονίζεται στεφανωμένη ολόγυρα απ' τον σχηματοποιημένο πλέον μαιάνδριο συμβολισμό. Δεν πρέπει επίσης να είναι τυχαίο, ότι πλήθος αγγειογραφιών που υπαινίσσονται θεϊκή ήττα, ή υπέρμετρο ηρωισμό, συχνά στεφανώνονται από μαίανδρο!

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η ευρύτατη διάδοση κατά την αρχαιότητα του παραπάνω μαιανδρικού συμβολισμού. Αποτελούσε ένα διαχρονικό δώρο των μυθολογικών χρόνων, στους κλασικούς και νεότερους χρόνους των μεσογειακών απογόνων του Έλληνα. Ένα υπέροχο σχηματικό σύνθημα, της υποχρέωσης σε υποχώρηση των εξουσιαστικών "θεών", ιερατείων και θρησκειών.

Αν μάλιστα σωστά υποθέτουμε ότι οι ερωτήσεις και οι ερμηνείες, είναι τα δυο χέρια των σοφών. Τότε η μαιάνδριος πεμπτουσία, δεν είναι άλλη απ' την αδιάσπαστη αλυσίδα ερωτήσεων και ερμηνειών, που αχρηστεύουν τους θεοποιημένους αινιγματοποιούς, μαζί με τα αινίγματά τους!

Μπορεί σαν λαός (αυτό αφορά μόνο τους σημερινούς έλληνες) να πάσχουμε (επειδή κάποιοι έτσι το θέλουν) από βαριά ιστορική αμνησία, δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να αφαιρούμε επίμονα αξία απ' τους συμβολισμούς των προγόνων μας, επιμένοντας με πάθος σε τυχάρπαστες ερμηνείες που κάποιοι εντελώς αβασάνιστα πρότειναν υποτιμώντας βάναυσα τον εξαίσιο αυτόν ιερό συμβολισμό.


Ο μαίανδρος είναι ένα γραμμικό παράγγελμα των προγόνων μας, για μάχη ενάντια στο αδύνατο! Μια υπέροχη σχηματική υπενθύμιση ότι στα δύο σου "χέρια" κρατάς το μυστικό της ήττας των καταδυναστευτών σου. Και αν μόνο τα δικά σου "χέρια" δεν επαρκούν, τότε ένωσέ τα με άλλους σ' ένα αδιάσπαστο αρμονικό σύνολο, ελληνοπρεπούς, μαχητικής, μαιανδρικής αλυσίδας, επιθετικών ερωτήσεων και απομοιθοποιητικών ερμηνειών! Αυτή είναι και η αποτελεσματικότερη μάχη ενάντια σε κάθε αυθαίρετης εξουσίας!

Ο ιερός μαίανδρος είναι ένα αιώνιο σύμβολο νίκης, που το χαρίζει η ελληνική αρχαιότητα στην πανανθρώπινη ελπίδα της τελικής απελευθέρωσης απ' τη δουλεία όλων ανεξαιρέτως των αρχαίων και νεότερων "θεών".

Μ. Καλόπουλος

_________________

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:

1 «Χείρων: που πρώτος εύρε την ιατρική δια βοτάνων» Suda chi. 267.

2 Pindarum Nemea. 4.60 // Schol. In Pindarum Nemea. 3.60.

3 Κύλιξ ή κύλικας: Ποτήρι ή κρασοπότηρο.

4 Καρία: Αρχαία χώρα της Μ. Ασίας. Ευρίσκετο απέναντι των νησιών Σάμου Ρόδου.

5 Ελληνική Μυθολογία Κακριδή Εκδοτική Αθηνών 3ος τόμ. σελ. 141.

6 Homerus Odyssea 4. 355-500.
Απ' το βιβλίο του "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ" 1995 Σελίδες: 219-222
ΠΗΓΗ

Tα ελληνικά είναι μια νεκρή γλώσσα(!!) υποστηρίζουν νεκροί εγκέφαλοι υπάλληλοι της "Λέσχης"



Το πρωί 21 Ιουνίου 2010, στις 9:20, στο Σκάι, στην εκπομπή του Άρη Πρωτοσάλτε μίλησε η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Δραγώνα για το Νέο Δημοτικό Σχολείο που θα ξεκινήσει πιλοτικά από το σχολικό έτος 2010-2011. Είπε ότι από την Α΄ και τη Β΄ Δημοτικού τα παιδιά θα μαθαίνουν αγγλικά για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική. Επίσης, είπε ότι τα ελληνικά είναι μία μικρή γλώσσα (!) σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι μιλάνε ελληνικά.

(Μήπως ξεχνάει η κυρία αυτή την εμβέλεια που είχε η ελληνική γλώσσα στην αρχαία ελλάδα, στα ελληνιστικά χρόνια, στην περίοδο του βυζαντίου; Μήπως είναι στο χέρι μας να την ξανακάνουμε μία παγκόσμια γλώσσα;)

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα μπορούσαν αντί των αγγλικών στην Α΄ δημοτικού να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά, εκείνη απάντησε ότι τα αρχαία ελληνικά είναι πλέον μία νεκρή γλώσσα!
(Μήπως ξεχνάει η κυρία ότι τα αρχαία ελληνικά είναι η μητέρα των γλωσσών; Να της υπενθυμίσουμε ότι έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου δίνουν διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια μιλώντας ελληνικά και γίνονται αντιληπτοί γιατί οι ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούν είναι ρίζες ξένων λέξεων; Να της υπενθυμίσουμε ότι οι περισσότερες επιστήμες χρησιμοποιούν ορολογία με ελληνικές λέξεις; Να της υπενθυμίσουμε ότι η αρχαία και η νέα ελληνική διδάσκεται σε ξένα πανεπιστήμια; Να της υπενθυμίσουμε ότι η Καινή Διαθήκη και η Αποκάλυψη γράφτηκαν σε γλώσσα ελληνική;)

Επίσης μίλησε για τη δασκάλα κα Νικοπούλου που δίδαξε στη Θράκη, ότι το πέρασμά της από τα σχολεία στα Πομακοχώρια ήταν ατυχές γιατί δίχασε την τοπική κοινωνία. (Αποσιωπά το γεγονός ότι η κα Νικοπούλου προσπάθησε να κάνει σωστά τη δουλειά της και να διδάξει την ελληνική γλώσσα στους Πομάκους που είναι Έλληνες πολίτες).
Ερωτώ: η ύπαρξη των αγγλικών από την Α΄ και Β΄ δημοτικού δεν θα προκαλέσει σύγχυση και μαθησιακές δυσκολίες στα παιδιά; Αντιθέτως, μετά από σχετικές έρευνες φαίνεται ότι τα αρχαία ελληνικά βελτιώνουν τις αντιληπτικές και οπτικές ικανότητες και λειτουργίες των παιδιών, που συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση της δυσλεξίας. Παραθέτω σχετικό άρθρο της Καθημερινής (Aρχαία Eλληνικά κατά δυσλεξίας, Aλεξάνδρα Kασσίμη, Καθημερινή, 29-5-2004).
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_29/05/2004_105308

Αισθάνομαι πληγωμένος και προδωμένος ιδιαίτερα με τη σκέψη ότι η παραπάνω συνέντευξη δόθηκε από ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας το οποίο μάλιστα είναι σε θέση να παίρνει και τις ανάλογες αποφάσεις... που μπορούν να αποβούν μακροχρόνια καταστροφικές.

Καλό κουράγιο αδέλφια και τα μάτια σας δεκατέσσερα!-agiabarbarapatras.blogspot.

Μεγάλη διάκριση Ελλήνων μαθητών από το Ευρωκοινοβούλιο.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΟΒΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ ΚΥΡΑ ΑΝΝΑ;



Μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας κέρδισαν σε σχολικό διαγωνισμό της Ε.Ε. την πρώτη θέση.

Σημαντική ελληνική διάκριση αποτελεί η επίσημη βράβευση του 1ου Γυμνασίου Τριανδρίας Θεσσαλονίκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έπειτα από την πρώτη θέση που κατέλαβαν οι μαθητές του σε σχολικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταπολέμηση της πλαστογράφησης, της πειρατείας και των απομιμήσεων.
Το ελληνικό σχολείο σχεδίασε ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο και δημιουργικό σχέδιο (logo) για την προώθηση της ευρωπαϊκής καμπάνιας κατά της πλαστογράφησης, των απομιμήσεων και των πειρατικών προϊόντων και κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε συνολικά 100 σχολικές συμμετοχές από 16 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ρωσία.

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου είχε την τιμή να απονείμει στους Έλληνες μαθητές το βραβείο τους, σε μια λαμπρή τελετή που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. J. Buzek και συντονιστή τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών κ. M. Barnier.Κατά την επίσημη παρουσίαση των νικητών ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι η διάκριση του ελληνικού σχολείου γεμίζει με ελπίδα και κουράγιο τους Έλληνες σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για την χώρα.

«Τα μάτια των νέων ανθρώπων βλέπουν μια Ευρώπη δημιουργική που σέβεται την πνευματική ιδιοκτησία. Μια Ευρώπη που καταδικάζει την πλαστογραφία και την πειρατεία προϊόντων και ιδεών. Όταν οι Έλληνες ενώνουν τις δυνάμεις τους πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα. Μπορεί η Εθνική μας ομάδα να αποκλείστηκε χθες από το παγκόσμιο κύπελλο, όμως αγωνίστηκε με ψυχή. Με ψυχή και με βαθειά πίστη στις δυνατότητες τους διαγωνίστηκαν και οι έλληνες μαθητές του σχολείου της Κεντρικής Μακεδονίας και σήμερα μας κάνουν περήφανους», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και προσέθεσε ότι η πειρατεία στην Ελλάδα αποτελεί μάστιγα της εθνικής οικονομίας με τον τζίρο του παραεμπορίου σχετικών προϊόντων να αγγίζουν το 1,2 δισ. ευρώ ετησίως.
Από την πλευρά τους, οι μαθητές του σχολείου της Τριανδρίας τόνισαν ότι για αυτούς η πλαστογράφηση δεν είναι ένα φαινόμενο που περιορίζεται σε προϊόντα. Ενώπιον του Επιτρόπου και πλήθους παρευρισκομένων η 15χρονη Ιλιάνα Παυλίδου δήλωσε εκ μέρους των ελλήνων μαθητών:

«Ο Παρθενώνας μπορεί να μην αντιγράφεται αλλά ένα «πειρατικό» πήρε τα γλυπτά του.

Επίσης, όλοι γνωρίζουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό σε όλο τον κόσμο, επιχειρείται όμως πλαστογράφηση της ιστορίας με την αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας».

«Να είστε βέβαιοι ότι εμείς τα παιδιά θα σας βάλουμε τα γυαλιά», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ελληνίδα μαθήτρια।
ΠΗΓΗ

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Σπηλιά στον πλανήτη Άρη ανακαλυψαν μαθητές γυμνασίου


To αρειανό ηφαίστειο Pavonis Mons σε παλαιότερη δορυφορική εικόνα (Φωτογραφία: NASA/JPL )




Σημαντική ανακάλυψη μικρών διαπλανητικών εξερευνητών

Ουάσινγκτον

Μαθητές γυμνασίου της Καλιφόρνια, που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της NASA, εντόπισαν σε εικόνες του Άρη μια μυστηριώδη τρύπα, η οποία είναι πιθανότατα η είσοδος μιας υπόγειας ηφαιστειακής σπηλιάς.

Όπως αναφέρει την Τρίτη το Space.com, η σπηλιά ανακαλύφθηκε από 16 μαθητές του γυμνασίου «Έβεργκριν» στο Κότονγουντ της Καλιφόρνια, οι οποίοι ταξίδεψαν στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα για να συμμετάσχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα.

Εκεί, είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ένα επιστημονικό ερώτημα για τον Άρη και να ζητήσουν από τη NASA να φωτογραφίσει συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη με τη βοήθεια των δορυφόρων της.

Καθώς εξέταζαν τις εικόνες, η προσοχή των 12χρονων μαθητών έπεσε σε μια παράξενη μαύρη κηλίδα στις πλαγιές του αρχαίου ηφαιστείου Pavonis Mons.

Την εικόνα κλήθηκε να εξετάσει ο Γκλεν Κάσινγκ της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας, ο οποίος εκτιμά ότι πρόκειται για έναν λάκκο με διάμετρο γύρω στα 170 μέτρα και βάθος 115 μέτρα.

Το πιθανότερο είναι ότι η τρύπα σχηματίστηκε όταν κατέρρευσε η οροφή μιας υπόγειας σπηλιάς.

Η ίδια η σπηλιά θα μπορούσε να είναι ένας «σωλήνας λάβας», δηλαδή ένας κατακόρυφος αγωγός ή κοιλότητα που σχηματίστηκε από την άνοδο λάβας πριν από δισεκατομμύρια χρόνια (ο Άρης δεν έχει πια ενεργά ηφαίστεια και πιστεύεται ότι είναι γεωλογικά νεκρός).

Οι σωλήνες λάβας, συνήθης σχηματισμός και στη Γη, ήταν εξάλλου το ερευνητικό αντικείμενο που είχαν επιλέξει οι μαθητές. Αυτό που ανακάλυψαν όμως ξεπέρασε τις προσδοκίες τους.

«Αυτός ο λάκκος ήταν άγνωστος για μας. Και είναι μόλις ο δεύτερος που ανακαλύπτεται στο Pavonis Mons» δήλωσε ο Δρ Κάσινγκ.

Ο γεωλόγος είχε εντοπίσει παρόμοιους σχηματισμούς στον Άρη το 2007 και διατύπωσε την υπόθεση ότι πρόκειται για εισόδους ηφαιστειακών σπηλαίων.

Η σπηλιά του Pavonis Mons ανακαλύφθηκε σε εικόνες που έλαβε η θερμική κάμερα του δορυφόρου Mars Odyssey.

Οι μαθητές έχουν ζητήσει τώρα νέα φωτογράφιση της περιοχής με έναν δεύτερο δορυφόρο, τον Mars Reconnaissance Orbiter.

Newsroom ΔΟΛ

 http://echedoros-p.blogspot.com/2010/06/blog-post_23.html

Τα «τάγματα εφόδου» των ξένων μυστικών υπηρεσιών και των μασόνων!!!


Όλοι η Ελλάδα σήμερα γνωρίζει αυτό που επιμελώς αποκρύπτουν τα ΜΜΕ και όλοι οι μηχανισμοί του καθεστώτος: Ότι οι λεγόμενοι «αντιεξουσιαστές», επιδοτούμενοι «υπερεπαναστάτες» και ποικίλοι «τρομοκράτες» είναι όργανα των ξένων μυστικών υπηρεσιών, «τάγματα εφόδου» του παρακράτους. Οι χώροι αυτοί των «αριστερίστικων» νεφελωμάτων έχουν εδώ και πολλά χρόνια αλωθεί από τις μυστικές υπηρεσίες. Αποτελούν τους προνομιούχους χώρους στρατολόγησης φασιστικών ομάδων κρούσης του κράτους και του παρακράτους. Η διείσδυση, βεβαίως, δεν έχει περιοριοριστεί μόνο σε αυτούς τους χώρους, αλλά στο ΣΥΝΟΛΙΚΟ πολιτικό στερέωμα από «άκρα δεξιά», μέχρι «άκρα αριστερά». Τέτοιοι παρακρατικοί θύλακες υπάρχουν και στα κόμματα. Τα κομματικά υποκείμενα της μεταλλαγμένης «αριστεράς» αποτελούν τους πολιτικά προνομιούχους, σήμερα, χώρους «παραγωγής» νεοταξικών ιδεών, αλλά οργανωμένων γενιτσάρων. Όλο αυτό το «κύκλωμα» των διεθνών οικονομικών κέντρων, των σπονσόρων και των μυστικών τους υπηρεσιών είναι καλοδουλεμένη εδώ και πολλές δεκαετίες και απλώνεται πάνω από την ελληνική κοινωνία σαν ένας

Σχέδιο Γλυξμπουργκ: Η ελλάδα ορμητήριο για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Διαβάστε και φρίξτε με την παράνοια και τον μισελληνισμό της ξενόφερτης βασιλικής οικογένειας των Γλυξμπουργκ έχοντας τον ουσιαστικό εκπρόσωπο τους τότε τη Φρειδερίκη, να επεμβαίνει στην πολιτική της ελλάδος, πίσω από τις πλάτες της κυβέρνησης, πίσω από τις πλάτες του ελληνισμού, και να ζητά με μανία από τον στρατηγό Μάρσαλ -σε εμπιστευτική επιστολή- να ξεκινήσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος από την Eλλάδα(!), έτσι ώστε η Eλλάδα να καταστεί πυρηνικό παρανάλωμα του πυρός μετά από τη σαρωτική αντεπίθεση της Ρωσίας ή/και της Κίνας. Υπενθυμίζουμε ότι τότε οι ΗΠΑ μπορεί να είχαν μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων (μικρής και μεσαίας ισχύος) αλλά οι ΕΣΣΔ και Κίνα διέθεταν άρτια εξοπλισμένο, ετοιμοπόλεμο και υπεράριθμο τακτικό στρατό με άρματα μάχης ταχείας επελάσεως, ενώ είχαν δοκιμάσει με επιτυχία το πρώτο τους πυρηνικό όπλο ήδη από το 1949.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:
Η ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, κατά την έκφραση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ντην Ράσκ « έσπρωχνε τις Ην. Πολιτείες και μαζί την Ελλάδα σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και μάλιστα ήταν πολύ ικανοποιημένη γι’ αυτό». Και ανεύθυνα, χωρίς συναίσθηση του ολοκαυτώματος που περίμενε την Ελλάδα, με μοναδικό ενδιαφέρον να διασώσει το θρόνο και το καθεστώς της, «πρόσφερε» το ελληνικό έδαφος ως χώρο εξαπολύσεως αυτού του πολέμου.
Σε πλήρη άγνοια της ελληνικής κυβερνήσεως, χρησιμοποιώντας «ειδικό Αμερικανό διαγγελέα» που προμήθευσε η CIA, η Φρειδερίκη επανειλημμένα έστειλε εμπιστευτικά μηνύματα στην Ουάσιγκτον, εξωθέντας την αμερικανική κυβέρνηση να «είναι σκληρή στη Ρωσία» και ν’ αρχίσει «αμέσως» τις επιθέσεις εναντίον της Σοβιετικής Ενώσεως από το ελληνικό έδαφος.
Τόση ήταν η φορτικότητα και η εξαλλοσύνη της «φιλοπόλεμης βασίλισσας» όπως την αποκαλούσαν επίσημοι Αμερικανοί, ώστε το Στέητ Ντιπάρτμεντ, που έμμεσα επληροφορείτο το περιεχόμενο των προσωπικών μηνυμάτων της, φοβήθηκε μήπως η Ουάσιγκτον ε επηρεαστεί και υπέδειξε-αλλά με τρόπο που δεν δεχόταν παρανοήσεις-«να μην ενθαρρύνεται» η Φρειδερίκη και να της διαμηνυθεί ότι οι Ην. Πολιτείες ξέρουν τι κάνουν

Αυτά συνέβαιναν το καλοκαίρι του –1950-, στις αρχές του πολέμου στην Κορέα, όταν στην Ελλάδα υπήρχε κοινοβουλευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Νικόλαο Πλαστήρα και ο εμφύλιος πόλεμος ουσιαστικά είχε τελειώσει. Αποκαλύπτονται τώρα από τον Αμερικανό συγγραφέα Λίοναρντ Μόσλυ στο βιβλίο του για τον στρατηγό Τζώρτζ Μάρσαλ, που κυκλοφόρησε κατ’ αυτάς στις Ην. Πολιτείες και στο οποίο περιέχεται μέρος της αποκαλυπτικής αλληλογραφίας της Φρειδερίκης με το στρατηγό. Σε μια από τις επιστολές της, ας σημειωθεί, η Φρειδερίκη πληροφορεί τον Μάρσαλ ότι η Κυβέρνηση στην Ελλάδα «αποτελείται από καμουφλαρισμένους κομμουνιστές», και δείχνει έντονα εχθρικές διαθέσεις και μαχητικότητα να καταπολεμήσει τις «σοσιαλιστικές διεισδύσεις» στην κυβέρνηση Πλαστήρα.

Η Φρειδερίκη, που γνωρίστηκε με τον στρατηγό Μάρσαλ το 1947-στο Λονδίνο, διατηρούσε εμπιστευτική αλληλογραφία και στενές σχέσεις με τον στρατηγό, κατά 40-χρόνια μεγαλύτερο της ως το θάνατο του το 1959-.
Η Φρειδερίκη είναι πολύ ενοχλημένη για το φιάσκο των Αμερικανών στην Κορέα, τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου. Και υποδεικνύει στον στρατηγό και στην αμερικανική κυβέρνηση (Τρούμαν) «αντεπίθεση σ’ όλα τα μέτωπα» πρώτα από την Ελλάδα, Του γράφει στις 20-Ιουλίου 1950:

«δεν θα ήταν καλή ιδέα ν’ αρχίσετε αμέσως επίθεση σε άλλο μέτωπο; Η Ελλάδα θα μπορούσε να ήταν αυτό το μέτωπο. Θα μπορούσε από τώρα, κιόλας, να προετοιμάζεται το έδαφος για να χρησιμοποιηθεί από τις Ην. Πολιτείες. Όλο το πολεμικό υλικό που χρειάζεται για τον οποιονδήποτε αριθμό δυνάμεων που θα απαιτηθούν για την επίθεση, πρέπει να συγκεντρωθεί εδώ και να κατανεμηθεί σε διάφορα μέρη της χώρας. Έτσι, εκείνο που θα χρειαστεί θα είναι απλώς να έρθουν αεροπορικώς και να αποβιβαστούν τα στρατεύματα μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα. Θα βρουν επί τόπου το βαρύ πολεμικό υλικό…

Που είναι ο Jimmy; Γράψε στο Google τον Bar Code του και θα τον βρεις!





Οι επιστήμονες μαρκάρουν ηλεκτρονικά με ετικέτα (tag) τα ζώα, για να παρακολουθούν τη συμπεριφορά τους και για να μπορούν να επιβλέπουν τα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη. Τώρα, ορισμένοι φουτουριστές ζητούν όλη η ανθρωπότητα να μαρκαριστεί ηλεκτρονικά το ίδιο. Ψάχνετε για ένα αγαπημένο πρόσωπο; Απλά δώστε στην Google το μικροτσίπ του.

Τα τσιπ, που ονομάζονται RFID (τσιπ ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων), εκπέμπουν ένα απλό ραδιοφωνικό μήνυμα που μοιάζει με έναν γραμμωτό κώδικα (bar code), οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Οι φουτουριστές λένε ότι τα τσιπ αυτά μπορούν εύκολα να εμφυτευτούν κάτω από το δέρμα στο χέρι ενός ανθρώπου.

Ήδη, η κυβέρνηση του Μεξικού έχει εμφυτεύσει χειρουργικά τα τσιπ, στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, στο άνω τμήμα των βραχιόνων του προσωπικού στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στην Πόλη του Μεξικού. Τα τσιπ περιέχουν κωδικούς ότι, όταν διαβάζονται από σαρωτές, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ένα ασφαλές κτίριο, καθώς και εμποδίζουν

Προετοιμασία για πόλεμο στη Μ. Ανατολή - Για επίθεση κατά του Ιράν από ΗΠΑ-Ισραήλ κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος


Οι ΗΠΑ σε συνεργασία με το Ισραήλ προετοιμάζονται να επιτεθούν στο Ιράν, αναφέρει ο τουρκικός Τύπος την Παρασκευή. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Milliyet», επειδή οι σχέσεις Τουρκίας- Ισραήλ δεν είναι καλές, η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας. Το σχέδιο, όπως αναφέρει η ίδια εφημερία, έχει ετοιμαστεί και έχουν καταλήξει και στις σχετικές συμφωνίες. Εκτός από αυτό, σημειώνει, Αμερικανικό πολεμικό αεροπλανοφόρο μαζί με πολεμικά πλοία του Ισραήλ πέρασε από τη Διώρυγα του Σουέζ στην Ερυθρά θάλασσα. Παράλληλα, ισραηλινά ελικόπτερα μετέφεραν βόμβες επίσης από το Σουέζ. Όλες αυτές οι κινήσεις δείχνουν, ότι Αμερική και Ισραήλ, να ετοιμάζονται να επιτεθούν στο Ιράν, εκτιμά η «Milliyet».

Δημοσίευμα των «Times»
Οι εκτιμήσεις της «Milliyet» δεν είναι άσχετες με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τhe Times», που αποκαλύπτει ότι η Σαουδική Αραβία διεξήγαγε ειδική άσκηση απενεργοποίησης των συστημάτων αεράμυνας, ώστε την κατάλληλη στιγμή να μπορεί χωρίς προβλήματα να επιτρέψει τη διέλευση ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο της, τα οποία θα έχουν αποστολή το βομβαρδισμό των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη, ότι το Ριάντ συμφώνησε να παραχωρήσει στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ένα στενό αεροδιάδρομο στα βόρεια της χώρας, ώστε να μικρύνει η απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν τα ισραηλινά αεροσκάφη, αν προχωρήσουν σε βομβαρδισμό του Ιράν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαδικασίες αυτές και οι ασκήσεις, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, και με την απόλυτη έγκριση του αμερικανικού Πενταγώνου. Κυβερνητικές πηγές της Σαουδικής Αραβίας, αναφέρουν ότι είναι ευρέως αποδεκτό στην κυβέρνηση του Βασιλείου, ότι υπάρχει ήδη συμφωνία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ, σε περίπτωση βομβαρδισμού των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Άλλωστε, η πολιτική αντιπάθεια για το θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης, αλλά και ο φόβος για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, θεωρείται από διεθνείς αναλυτές, κάτι κοινό μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας.
Οι πιθανότεροι στόχοι της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, σε περίπτωση βομβαρδισμού του Ιράν, θεωρούνται, οι εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου στις περιοχές Νatanz και Qom, οι αποθήκες φυσικού αερίου στο Ιsfahan και ο πυρηνικός αντιδραστήρας στο Αrak. Στους δευτερεύοντες στόχους περιλαμβάνεται και ο υπό κατασκευή πυρηνικός αντιδραστήρας στο Bushehr, που εκτιμάται ότι όταν θα ολοκληρωθεί θα έχει τη δυνατότητα να παράγει πλουτώνιο για πυρηνικά όπλα. Οι στόχοι αυτοί βρίσκονται ως και 2.250km μακριά από το Ισραήλ, απόσταση που υπερβαίνει την ακτίνα δράσης των ισραηλινών αεροσκαφών, ακόμη και αν αυτά ανεφοδιαστούν στον αέρα. Ένας ανοιχτός αεροδιάδρομος πάνω από τη Σαουδική Αραβία θα μειώσει αρκετά την απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη.
Μια επίθεση κατά του Ιράν θα χρειαστεί πολλαπλά κύματα βομβαρδιστικών, που θα πρέπει να περάσουν πάνω από την Ιορδανία, τη βόρεια Σαουδική Αραβία αλλά και το Ιράκ. Μια επίθεση κατά του Βushehr, που βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο, θα εμπλέξει πιθανότατα και τον εναέριο χώρο του Κουβέιτ, από τα νοτιοδυτικά. Οι ηγεσίες του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας είχαν πολλαπλές συναντήσεις για το ζήτημα, ενώ πληροφορίες φέρουν τον Meir Dagan, επικεφαλής της Mossad, να έχει συναντήσει αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, για να ζητήσει εγγυήσεις, ότι η χώρα τους θα επιτρέψει στα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο του Βασιλείου. Και οι δύο κυβερνήσεις έχουν αρνηθεί επανειλημμένα ότι αυτές οι συναντήσεις, έλαβαν χώρα.

Ρωμηοσύνη

Σαηεντολογία - Β' Μέρος

Where prejudice exists it always discolors our thoughts

Mark Twain

*Πάνω από 250.000.000 δολλάρια υπολογίζονται τα κέρδη της Σαηεντολογίας μόνο στις ΗΠΑ.

*500.000 δολλάρια δώρησε ο Tom Cruise στη Σαηεντολογία το 2004.

*Περισσότερες από 500 ιεραποστολές της Σαηεντολογίας ανά τον κόσμο.



L. Ron Hubbard

Στο εισαγωγικό σειμείωμα είχαμε δεί περιληπτικά, πως η Σαηεντολογία παρουσιάζει τον ιδρυτή της L. Ron Hubbard, σε αυτό το μέρος θα ασχοληθούμε εκτενέστερα, όχι για άλλον λόγο, πέρα από το να αντιληφθούμε τα επικοινωνιακά παιχνίδια, όχι μόνο της αυτής οργάνωσης αλλά και άλλων.

Ron Hubbard & Apartheid

Σύντομα, θα αναφέρω μερικά ιστορικά στοιχεία για το Apartheid της Νοτίου Αφρικής για όσους φίλους τυχόν δεν γνωρίζουν. Την περίοδο 1948-1994 το Εθνικό κυβερνών κόμμα της Νοτίου Αφρικής είχε επιβάλλει ρατσιστική πολιτική διακυβέρνησης, το Apartheid κατά τη διάρκεια του οποίου τα δικαιώματα των πολιτών της Ν.Α. εξαρτώνταν από το χρώμα του δέρματός τους. Πολλά ειδεχθή εγκλήματα διέπραξε το καθεστώς του Apartheid και όσοι το στήριζαν, εγκλήματα πολιτικά, ποινικά, ηθικά.

Ας δούμε και τις απόψεις του Hubbard:



Σαφώς κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να έχει όποιες πεπειθήσεις -κατά κανόνα εξυπηρετούν- τα όποια συμφέροντά του, υπάρχουν -ευτυχώς- και Δον Κιχώτες ακόμη. Βέβαια μην περιμένετε ειλικρίνεια (ολιγότερη ή περισσότερη) όταν μιλάμε για ποσά όπως αυτά που αναφέρω στην κεφαλίδα. θα ήταν αστείο. Όμως το να καμουφλάρει κανείς τα πιστεύω του ή ακόμα ακόμα να υποστηρίζει πως έχει πιστεύω είναι -σαφώς- λιγότερο επικίνδυνο σε σχέση με κάποιον που υποστηρίζει πως έχει την θεραπεία για μία σειρά παθογενών αλλα και ΨΥΧΙΚΩΝ ασθενειών ενώ -δεν την έχει-.

Τι εννοώ; Ας δούμε:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, τα κείμενα είναι στην Αγγλική γλώσσα, αναγράφονται οι ΠΗΓΕΣ από ειδησεογραφικά πρακτορεία καθώς και διαδικτυακά sites που κάλυψαν τα συμβάντα.




Η υπόθεση δεν είναι καθόλου αστεία, η σάτυρα τουλάχιστον που γίνεται από πολλές οργανώσεις κατά της Σαηεντολογίας δεν είναι αρκετή και σε καμία περίπτωση αρκετή. Άλλαξε τίποτα στη χώρα μας με τη σάτυρα; μάλλον όχι, το αντίθετο θα έλεγα. Πόσο μάλλον λοιπόν με έναν άρτια οργανωμένο οικονομικό οργανισμό. Και όλα αυτά δεν τα αναφέρω τυχαία. Στο επόμενο μέρος θα ασχοληθούμε με τη δράση της Σαηεντολογίας εν Ελλάδι. Όσοι από εσάς φίλοι είχατε ασχοληθεί με το ΚΕΦΕ παλαιότερα θα γνωρίζετε πως με εισαγγελική παρέμβαση τότε, το ΚΕΦΕ έκλεισε. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχω ενδείξεις πως μάλλον θα ασχοληθούμε ξανά με τη Σαηεντολογία στη Ελλάδα και όχι απλά ιστορικά αναφερόμενος στην υπόθεση του ΚΕΦΕ. Αυτά, εύχομαι καλή εβδομάδα, καλή δύναμη σε όλους και την επόμενη Κυριακή το επόμενο μέρος με τα του οίκου μας.

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Η γλώσσα μας σε 303 πανεπιστήμια από την Ινδία ως τη Βενεζουέλα.



Τα ελληνικά είναι μια δύσκολη και λίγο ομιλούμενη γλώσσα. Ποιος γνωρίζει όμως πως στην Αυστραλία υπάρχουν 18 πανεπιστημιακές σχολές και 149 δημόσια σχολεία που διδάσκουν τη πιέστε για μεγέθυνση νεοελληνική γλώσσα, στην Ινδία δύο πανεπιστημιακές σχολές, στην Ιταλία 15 πανεπιστημιακές σχολές και τρία δημόσια σχολεία, στην Ισπανία 20 πανεπιστημιακές σχολές και τρία δημόσια σχολεία;

Αλλά και στη Συρία, τη Λιθουανία, την Ιαπωνία, τη Νότιο Αφρική, τη Βενεζουέλα, τη Σλοβενία, τη Ρωσία, το Ισραήλ...
Διευθύνσεις και πληροφορίες για όλα τα ακαδημαϊκά, δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα που παρέχουν μαθήματα της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό περιέχει ο οδηγός στην αγγλική με τον...

τίτλο «Institutions Offering Courses of Modern Greek in Greece and abroad» (Ιδρύματα που προσφέρουν μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα και το εξωτερικό) που εξέδωσε το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων του
υπουργείου Παιδείας.

Ο νεοεκδοθείς οδηγός παρέχει διευθύνσεις και πληροφορίες για 303 πανεπιστημιακές σχολές σ' ολόκληρο τον κόσμο και για 269 δημόσια σχολεία, αφενός για μαθήματα «νέας ελληνικής για ξένους» που παρέχονται με οργανωμένο τρόπο στην Ελλάδα (από ακαδημαϊκούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς) και αφετέρου για τα πλήρη προγράμματα νεοελληνικών σπουδών, τα προσφερόμενα από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Σε επίμετρο δίνονται: μικρή δειγματοληψία κοινοτικών (παροικιακών, εκκλησιαστικών κ.ά) σχολείων στην αλλοδαπή όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, βασική βιβλιογραφία εγχειριδίων και βοηθημάτων για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως ξένης γλώσσας και τέλος οι διευθύνσεις των ελληνικών προξενικών αρχών στο εξωτερικό, όπου μπορούν να απευθύνουν οι ενδιαφερόμενοι τα σχετικά ερωτήματά τους.

Η νέα έκδοση αποτελεί πλήρη αναθεώρηση και συμπλήρωση της έκδοσης του 1995 με τον ίδιο τίτλο. Ο οδηγός όπως και οι δώδεκα μέχρι σήμερα εκδόσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας διατίθεται μέσω του βιβλιοπωλείου της «Εστίας» ενώ το υλικό του θα είναι σύντομα προσπελάσιμο και στους επισκέπτες της ηλεκτρονικής σελίδας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στο διαδίκτυο

Πηγή agrino org

Το είδαμε στο Πύλη Ιάσωνος

Ξαφνική αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής: Ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο


Επιτέλους φαίνεται ότι η άρνηση αναγνώρισης της πραγματικότητας μεταξύ των κυβερνώντων σε ότι αφορά την ύπαρξης πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων στον ελλαδικό χώρο - μία άρνηση που έχει καταγραφεί και με σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου - φαίνεται ότι παίρνει τέλος και ξεκινούν ουσιαστικές έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους. Τα παραπάνω αποκάλυψε με δηλώσεις του πριν λίγες ώρες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης. «Οι ενδείξεις που έχουμε στα εθνικά χωρικά ύδατα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να μας πείθουν ότι πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε έναν Δημόσιο φορέα, ο οποίος με αξιοκρατία και με πλήρη διαφάνεια θα προκηρύξει διαγωνισμούς, προκειμένου να έρθουν σοβαροί επενδυτές να ψάξουν για πετρέλαιο στον τόπο μας», είπε ο υφυπουργός. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος Μαϊου είχε δημοσιοποιήσει την πλέον ολοκληρωμένη μελέτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα για την ύπαρξη πετρεαλίου και φυσικού αερίου και τις γεωστρατηγικές παραμέτρους που περιέχει αυτή η ανακάλυψη. Σε ερώτηση για το ποιες περιοχές είναι υποψήφιες για έρευνα, ο υφυπουργός δήλωσε ότι «Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουμε αποκλείσει ότι υπάρχει πετρέλαιο. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου» και πρόσθεσε: «Μιλώ για έρευνες που ξεκίνησαν και για διαφόρους λόγους σταμάτησαν, χωρίς να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι.

Αλλά, έχουμε εκεί σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης κοιτασμάτων. Και αλλού, που δεν θεωρώ ότι είναι σκόπιμο και χρήσιμο να αναφερθώ». Ο Γ. Μανιάτης τόνισε ακόμη ότι οι σχέσεις στις έρευνες υδρογονανθράκων διέπονται από το Διεθνές Δίκαιο και ότι η χώρα μας δεν έχει διάθεση ούτε να καταπατήσει δικαιώματα της Τουρκίας, ούτε ασφαλώς και να εκχωρήσει σε οποιονδήποτε γείτονα δικαιώματα που είναι δικά μας. Ανέφερε ακόμη ότι είναι θέμα λίγων εβδομάδων να παρθεί η νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ανώνυμης εταιρίας με μία μετοχή, που θα ανήκει στο Δημόσιο, η οποία θα προσδιορίσει τις περιοχές (τα λεγόμενα «οικόπεδα») και θα προκηρύξει τους διαγωνισμούς για την προσέλκυση επενδυτών που θα αναλάβουν την έρευνα «και μετά να προχωρήσουμε, σε διάστημα ενός έτους το αργότερο, σε ανάθεση ερευνών».
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο ιστορικό των ερευνών στη χώρα μας, δηλαδή στο κοίτασμα του Πρίνου, που απέδωσε τα τελευταία 20 χρόνια πάνω από 120 εκατομμύρια βαρέλια καθώς και στο παράδειγμα της Νορβηγίας, η οποία τα τελευταία 15 χρόνια δημιούργησε τον λεγόμενο «κουμπαρά πετρελαίου», κρατώντας τα έσοδα από τα δικαιώματα των εταιριών εξόρυξης, που είναι σήμερα πάνω από 300 δισ. ευρώ, για να ενισχύσει τα ταμεία των συνταξιούχων.
Bέβαια μένουν ακόμα να γίνουν πολλά, όπως να δημιουργηθεί ο φορές εκείνος που θα προχωρήσει στις έρευνες και θα δώσει τις άδειες, αλλά είναι αναμφίβολα ενθαρρυντικό ότι από την φράση "Η Ελλάδα δεν έχει πετρέλαιο" του περασμένου Δεκεμβρίου, του Γ.Παπανδρέου, φτάσαμε στην απόφαση διενέργειας ερευνών.

defencenet

Guardian: «Πουλά νησιά η Ελλάδα»


Ευρισκόμενη σε απόγνωση για την αποπληρωμή των χρεών της και οδηγούμενη από την ανικανότητά της να βρει πόρους για την ανάπτυξη των υποδομών στα νησιά, τα...βγάζει στο σφυρί,αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian.
Το δημοσίευμα μνημόνευσε και στο Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Τώρα η Ελλάδα κάνει ευκολότερο στους πλούσιους και διάσημους να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, καθώς ετοιμάζεται να πουλήσει ή να προσφέρει μακροχρόνιες εκμισθώσεις σε κάποια από τα 6.000 ηλιόλουστα νησιά της, με σκοπό να αποπληρώσει τα «βουνά» των χρεών της.

Guardian: «Πουλά νησιά η Ελλάδα»
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εφημερίδα, μία περιοχή στη Μύκονο, συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτές που τίθενται προς πώληση. Η περιοχή αυτή ανήκει κατά το 1/3 στo ελληνικό Δημόσιο, που αναζητά αγοραστή προκειμένου να εισφέρει κεφάλαια και να αναπτύξει τουριστικό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών.
Δυνητικοί επενδυτές επίσης, αναζητούν ιδιοκτησία και στο νησί της Ρόδου και είναι κατά κύριο λόγο Ρώσοι και Κινέζοι. Οι επενδυτές και στις δύο χώρες αναζητούν λίγο από Μεσόγειο σαν προορισμό διακοπών για τους αυξανόμενους πληθυσμούς τους. Ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς, συγκαταλέγεται σε εκείνους που έχουν δείξει ενδιαφέρον, παρ'όλο που ο εκπρόσωπός του το διαψεύδει.
Ακόμη, αναφέρει πως στην ιστοσελίδα Private Islands έχει αναρτηθεί προς πώληση το νησί «Ναυσικά» στο Ιόνιο, προς 15 εκατ. ευρώ.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπάρχουν μικρά ακατοίκητα νησιά στην Ελλάδα τα οποία μπορεί να πωληθούν προς 2 εκατ. ευρώ έκαστο, δηλαδή φθηνότερα από μια κατοικία στο Τσέλσι.
Μόνο 227 ελληνικά νησιά είναι πυκνοκατοικημένα και η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δυνητικές πωλήσεις οφείλεται στην αδυναμία του κράτους να αναπτύξει τις υποδομές ή να περιφρουρήσει τις συγκεκριμένες περιοχές, αναφέρει το δημοσίευμα.
«Η ελπίδα είναι ότι η πώληση ή η μακροχρόνια μίσθωση ορισμένων νησιών θα προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα», τονίζεται στο άρθρο.
«Λυπάμαι που πωλούνται τα νησιά σας και οι περιοχές που ανήκουν στους Ελληνες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν τελευταίο θέρετρο», είπε ο Μάκης Περδικάρης, διευθυντής της Greek Island Properties.
Ωστόσο, το προτεραιότητα έχει η εξυγίανση της οικονομίας και του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές. Στόχος είναι να βρεθούν χρήματα», συμπληρώνει.
«Αντιμετωπίζουμε μία πολύ "χλιαρή" χρονική περίοδο κρατήσεων, τόνισε ο κ.Περδικάρης. Οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί πρακοτρες προσφέρουν μεγάλες εκπτώσες.
«Σ' αυτή τη μάχη, η χώρα σχεδιάζει επίσης την πώληση του σιδηροδρόμου και των εταιρειών ύδρευσής της. Οι Κινέζοι επενδυτές έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, καθώς ελέγχουν και κάποια από τα λιμάνια. Σε συμφωνία που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτόν ο μήνα, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε επίσης στην εξαγωγή ελαιολάδου στην Κίνα», πρόσθεσε.
Καθώς οι απεργίες έχουν παραλύσει την χώρα και και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια ενάντια στην οικονομία, Γερμανοί πολιτικοί απηύθυναν έκκληση στην Ελλάδα να πουλήσει νησιά, ιστορικά κτήρια και καλλιτεχνήματα προκειμένου να βρει πόρους. Τωρα η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι λαμβάνει υπόψιν τις απαιτήσεις τους, σημειώνει ο Guardian.
ΕΘΝΟΣ

Aνθελληνικό επεισόδιο στο αλβανικό Κοινοβούλιο


Ένταση επικράτησε σε χθεσινή συνεδρίαση στην Αλβανική Βουλή, όταν ζητήθηκε από την ολομέλεια και κατόπιν πρότασης του προέδρου του PDU Shpetim Idrizi, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα "θύματα της ελληνικής θηριωδίας κατά του λαού της Τσαμουριάς". Υπενθυμίζεται ότι η Αλβανία έχει καθιερώσει με νόμο από το 1994 την 27η Ιουνίου ως "ημέρα μνήμης γενοκτονίας των Τσάμηδων".
Ο βουλευτής και Πρόεδρος της Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Αλβανία, Βαγγέλης Ντούλες, αρνήθηκε να σηκωθεί, προκαλώντας την δαιμονισμένη αντίδραση του δεύτερου βουλευτή του PDU Dashamir Tahiri. O Tahiri δεν περιορίστηκε μόνο στη φραστική επίθεση κατά του Έλληνα βουλευτή αλλά έφτασε στο σημείο να τον απειλήσει ανοιχτά
από το βήμα της Βουλής. Η ένταση επεκτάθηκε ακόμα περισσότερο όταν από το βήμα ο Β. Ντούλες κατηγόρησε την Πρόεδρο της Βουλής για μεροληψία και για το γεγονός ότι δεν αντιδράει όταν ακούγονται ωμές απειλές κατά συναδέλφων. Η Jozefina Topalli αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά. http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

Ποδόσφαιρο και μπασκετ στην αρχαία Ελλάδα

„Έριχνε ψηλά την σφαίρα και την γη που έθρεψε πολλούς άρχισε να κτυπά με προικισμένα πόδια και να κάνη στροφές γρήγορες και εναλλασσόμενες, ενώ οι άλλοι νέοι τον ζητωκραύγαζαν και στον ουρανό υψώνονταν δυνατές φωνές.“

(Οδύσσεια θ 370/375)
Όχι μόνο ποδόσφαιρο
αλλά και μπάσκετ έπαιζαν οι αρχαίοι Έλληνες , το παιχνίδι το έλεγαν απόρραξη. Στην απόρραξη έπρεπε να χτυπήσει κανείς τη μπάλα δυνατά στο χώμα και ύστερα να δεχτεί το πήδημα της μπάλας στο χέρι του και να ξαναχτυπήσει. Μετριόταν ο αριθμός των βημάτων-όπως και σήμερα στην καλαθοσφαίριση- και τελικά έπρεπε να μπει σε δοχείο. Χωρίς μεγάλη φαντασία θα μπορούσε

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΥ - Ο ΤΟΤΕ ΥΠΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΤΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ

Διαβάστε τι γράφει ο Dr Καθηγητής Άρης Πουλιανός, Μέλος του Μονίμου Διεθνούς ΙνστιτούτουΑνθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών της UNESCO. (μπορείτε να το διαβάσετε εκτενώς εδώ)

Σήμερα πρωτοστατεί του πολέμου εναντίον μου ο Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Διευθυντή Αρχαιοτήτων του Υπουργείου του Ι. Τζεδάκι με τον οποίο βρισκόμασταν στα δικαστήρια για την φυγάδευση στο εξωτερικό του Μινωικού μικροκεφάλου της Ζάκρου, σπανιωτάτου ευρήματος και σοβαρού αποδεικτικού στοιχείου για την καταγωγή των Κρητών. Ευρήματος του οποίου τελικά, παρόλη την ύποπτη αδιαφορία επί εικοσηπενταετία των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού με τις ενέργειες μας, τόσο τις δικές μου όσο και του "Αδέσμευτου", επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από λίγο καιρό.

Κατά την πρόσφατη απογραφή και επεισοδιακή εγκατάσταση μας, ενώπιον Δικαστικών Αρχών, διαπιστώθηκε η απώλεια του δεξιού μοιριαίου οστού του Αρχανθρώπου, καθώς και ενός κιβωτίου με στάχτη της αρχαιότερης μέχρι σήμερα φωτιάς στη γη μας, ηλικίας πλέον του ενός εκατομμυρίου χρόνων, με σκοπό τον κλονισμό του αποτελέσματος των ερευνών μας.

Ευρήματα τέτοιας τεράστιας Επιστημονικής αξίας αν βρισκόταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της γης, όχι μόνο τα πανεπιστήμια, αλλά και οι κυβερνήσεις και οι λαοί θα επεδίωκαν με πάθος την διεθνή αξιοποίηση τους. Γιατί στην Ελλάδα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο;

Γιατί ο Υπουργός Πολιτισμού όχι μόνο τους καλύπτει αλλά δίνει ρητή εντολή στον Νομάρχη Χαλκιδικής Β. Βασιλάκη (κατά δήλωση του), να εκτελέσει κατεπειγόντως άμεση σφράγιση του Σπηλαίου και του Μουσείου, και να μην με αφήσει ούτε δευτερόλεπτο να πλησιάσω τα δικά μου ευρήματα;

Τι φοβούνται τόσο απεγνωσμένα ώστε να βάλουν ολόκληρη την εκτελεστική εξουσία όχι μόνο να παρεμποδίσει την εκτέλεση των Δικαστικών Αποφάσεων αλλά και να μου επιτεθούν με τραμπούκους για να με εξουδετερώσουν άμεσα σαν επικεφαλή των ανασκαφών και του Μουσείου; Τι προσπαθούν να καλύψουν;

Τι ήθελε νύχτα στις 14/2//97 ο καθηγητής κ. Κουφός μέσα στο σφραγισμένο Μουσείο με τους συνεργάτες του, ενώ εκκρεμούσε Δικαστική Απόφαση;
Ο ερευνητής - παλαιοανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός καταρίπτει όλα τα παραμύθια του Σιωνισμού κόντρα στο ανθελληνικό κατεστημένο ....





http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/06/blog-post_5206.html

Σε ποιον ανήκει το νερό;



H Green Attack θέτει ένα ρητορικό ερώτημα και απαντάει με σοβαρά επιχειρήματα...
Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων», δήλωνε στις 14/9/2009 ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ.
9 μήνες αργότερα, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία μιας εταιρείας «ομπρέλα», με την ονομασία «Ελληνικά Νερά Α.Ε.» κάτω από την οποία θα ενταχθούν η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και άλλες εταιρείες ύδρευσης της χώρας για να μπορέσουν να πουληθούν ως πακέτο στις πολυεθνικές του νερού SUEZ, VEOLIA και RWE.
Σε όλες τις χώρες όπου ο έλεγχος του νερού έχει περάσει σε ιδιώτες, η τιμή του έχει αυξηθεί δραματικά, η ποιότητά του έχει χειροτερεύσει, ενώ η πλημμελής συντήρηση των δικτύων ύδρευσης από τους νέους ιδιοκτήτες – επιχειρηματίες έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των διαρροών και την κατασπατάληση αυτού του πολύτιμου και περιορισμένου φυσικού πόρου...]
Συνδεθείτε με την Green Attack για να διαβάσετε ολόκληρη της ανακοίνωση.
---------
Το νερό λέμε εμείς ανήκει σ΄ αυτούς που ανήκουν τα βουνά, οι ακτές, ο αέρας και όλα όσα απλόχερα μας προσφέρει η φύση... δηλαδή στον άνθρωπο και όχι σε εταιρείες που σκοπεύουν στο κέρδος και στην εκμετάλλευση των φυσικών και ανθρώπινων πόρων...
ΠΗΓΗ

Περίεργο σκηνικό με τουρκικά πλοία να εισέρχονται στα αλβανικά χωρικά ύδατα.


Περίεργο σκηνικό με τουρκικά πλοία να εισέρχονται στα αλβανικά χωρικά ύδατα. Πιο συγκεκριμένα πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία με 1.125 άτομα με άδεια από το αλβανικό αρμόδιο υπουργείο θα καταπλεύσουν στα λιμάνια του Δυρραχίου και στην Αυλώνα. Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε, στις 24 Μαΐου, την άδεια προσωρινής παραμονής των τουρκικών πολεμικών πλοίων στην Αλβανία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο, οι λόγοι της εισόδου στα αλβανικά χωρικά ύδατα πέντε εκ των πλέον σύγχρονων πολεμικών πλοίων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων "παραμένουν μυστηριώδεις". Ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Αρμπέν Ιμάμι, μάλιστα φέρεται να έχει αναφέρει, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής για την έγκριση της άδειας παραμονής, ότι ο λόγος της επίσκεψης των τουρκικών πολεμικών πλοίων είναι οι κοινές ασκήσεις με τις αλβανικές ναυτικές δυνάμεις.

Ωστόσο, μία εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη εξέφρασε, επισήμως, στην «Γκαζέτα Σκιπτάρε» το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο αρνείται τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών ασκήσεων από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Εκτιμάται ότι πρόκειται για τα πλοία που συμμετέχουν σε άσκηση του τουρκικού ναυτικού στο Ιόνιο πέλαγος δυτικά της Κεφαλλονιάς.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε

ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΕΜΕΙΣ - ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΟΠΟΥ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΑΟΥΣ)
ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗΣ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

ΥΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΦΙΛΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ



Τον Μάρτιο του 1941 μαίνεται ο πόλεμος στη Β. Ήπειρο. Οι Ιταλοί εξαπoλύουν την τελευταία τους επίθεση, πρόκειται για την επίθεση της Άνοιξης (Primavera) στην οποία μετείχαν και τάγματα μελανοχιτώνων! Τότε η Κ.Ε του ΚΚΕ καλεί με ανακοίνωση την οποία κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου 1941 τους Έλληνες να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ...ΗΡΩΪΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!!

Η Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. καλεί τους φαντάρους, τους ναύτες και τους αεροπόρους μας να πάρουν στα χέρια τους την διοίκηση των μονάδων τους, εκλέγοντας προσωρινές επιτροπές που να αντιπροσωπεύουν όλους, από τον στρατιώτη μέχρι τον στρατηγό, όσους συμφωνάνε σε τούτο το πρόγραμμα δράσης. Να προτείνουν ειρήνη στους απέναντι αντιπάλους τους και να απαιτήσουν από το άλλο μέρος παραίτηση της Κυβέρνησης και σχηματισμό προσωρινής, αντιπολεμικής, αντιδιχτατορικής Κυβέρνησης μετώπου εθνικής σωτηρίας – ειρήνης, σταμάτημα του πολέμου, ακύρωση των πολιτικών και στρατιωτικών συμφώνων που κλείστηκαν από τους Εγγλέζους και προσανατολισμό της χώρας προς την Σοβιετική Ένωση. Η Κ.Ε. καλεί την εργατική τάξη και ιδιαίτερα τους εργάτες μεταφορών, ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, αυτοκινητιστές και εργάτες πολεμικών εργοστασίων να εφαρμόσουν το πιο φαρδύ ενιαίο, εργατικό, αντιπολεμικό μέτωπο, με τους αρχηγούς και με τους εργάτες όσους συμφωνούνε στη πλατφόρμα του μετώπου εθνικής σωτηρίας – ειρήνης συγκροτώντας επιτροπές εργασιακές και σωματειακές ομάδες να παλέψουν με συγκεντρώσεις, με διαδηλώσεις, με οικονομική και πολιτική απεργία…Να κάνει (ο λαός) ότι μπορεί για να σταματήσει τον πόλεμο που έφερε η αγγλόδουλη σπείρα προκαλώντας την Ιταλική εισβολή…Να πάρη παράδειγμα ολόκληρος ο ελληνικός λαός από τον ηρωικό αδελφό λαό της Βουλγαρίας…»

Ο «ΗΡΩΪΚΟΣ» ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ!!!! ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Η προδοσία συνεχίζεται και μετά την επίθεση των Γερμανών! Μανιφέστο της 3ης Μαΐου 1941 όπου το ΚΚΕ συμπεραίνει ότι «η συνέχισις του πολέμου της 28ης Οκτωβρίου 1940 έγινε αιτία να προκαλέσει την χιτλερική εισβολή» η οποία θα αποφεύγονταν αν το Έθνος μας «πετούσε τα όπλα και παραδινότανε ή συμμαχούσε με τον Άξονα, όπως ο ηρωικός Βουλγάρικος αδελφός» ! («Η ιστορία του ΚΚΕ», 1947, τόμος Α’)

Στις 14.4.1941 καλείται ο λαός «να σκεφθεί πόσο διαφορετικά θα ήταν η θέση του σήμερα, αν η επιστράτευση της 28ης Οκτωβρίου μετατρεπότανε σε λαϊκό ξεσήκωμα δεν έγινε, αιτία είναι η πλάνη του λαού ότι ο πόλεμος ήταν δίκαιος»!

Για το ΚΚΕ λοιπόν υπεύθυνος του πολέμου ήταν η «βασιλομεταξική σπείρα» και σε κύριο άρθρο του Ριζοσπάστη (17 Ιουνίου 1941) «ξεχνάνε» ότι μας επιτέθηκαν οι Ιταλοί και αποδίδουν την ευθύνη στο καθεστώς της 4ης Αυγούστου.

Μόνο ο τύπος του κόμματος μας στάθηκε ο μοναδικός και ατρόμητος πολέμιος των μεγάλων αυτών εχτρών της Ελλάδας κι ανάμεσα στο διωγμό το φοβερό που οργάνωσαν εναντίον του τα όργανα της διχτατορίας, κατάφερε ως το τέλος να συνεχίσει την έκδοση του και να χτυπά αλύπητα και ανειρήνευτα τον πρώτο εχθρό της χώρας μας την μισητή Βασιλο-μεταξική σπείρα. Μόνον ο τύπος μας ξεσκέπασε έγκαιρα το ξεπούλημα της χώρας μας στους Εγγλέζους ληστές, ιμπεριαλιστές και συνεπούμενα την έξοδο της Ελλάδας απ’ την ουδετερότητα. Μόνον ο «Ρίζος» μας βροντοφώναζε για τον κίνδυνο που διέτρεχε η χώρα μας με την έξοδο της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο πλευρό των Εγγλέζων και ενάντια στον άξονα, χωρίς κανένα συμφέρον για τον Λαό μας μα μονάχα για τα συμφέροντα του Εγγλέζικου κεφαλαίου, της Βασιλομεταξικής κλίκας και μιας γκρούπας της ντόπιας πλουτοκρατίας και καλούσε το λαό μας να παλέψει για την ουδετερότητα και ανεξαρτησία της χώρας μας. Και μέσα στη συνέχεια του καταστροφικού για το λαό μας πολέμου, μέσω του «Ρίζου» υπέδειξε το κόμμα μας σαν μοναδική σωτηρία για τη χώρα μας την ανατροπή της πουλημένης διχτατορικής σπείρας, την ανάληψη της εξουσίας από μια Κυβέρνηση Μετώπου Εθνικής – Σωτηρίας – Ειρήνης, που θα υπέβαλλε προτάσεις ειρήνης στον Άξονα χωρίς προσαρτήσεις κι αποζημιώσεις που θα προσανατολίζονταν οικονομικά και πολιτικά με την ΕΣΣΔ.

Ο αγώνας του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΚΚΕ που... κάποιοι προσπαθούν να διαχωρίσουν ήταν ΤΑΞΙΚΟΣ. Γι' αυτό στους συμμάχους των Γερμανών Βουλγάρους απευθύνθηκαν οι κομμουνιστές για να ελευθερώσουν πρωτοκλασάτα στελέχη τους.
Στις 28 Ιουνίου 1941 πήγανε στην φυλακή της Ακροναυπλίας 2 Γερμανοί αξιωματικοί της G.F.P. (Μυστική στρατιωτική Αστυνομία) μαζί με τον εκπρόσωπο της Βουλγαρικής πρεσβείας στην Αθήνα, και βάσει της υπ' αριθμόν 621 διαταγής της G.F.P. διατάζεται η αποφυλάκιση (!) 27 ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ!

Οι... πατριώτες δήλωσαν "Βούλγαροι υπήκοοι" εφ' όσον ο ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ, ΩΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ! από τους Βουλγάρους ΦΑΣΙΣΤΕΣ και ζήτησαν από αυτές να επέμβουν οι Γερμανοί για να αποφυλακιστούν από τη φυλακή γιατί -δήθεν- κρατούνταν ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ αλλά γιατί ήταν ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ! και αγωνίζονταν για την αυτονόμηση της Μακεδονίας!

Οι Γερμανοί απελευθέρωσαν τους παρακάτω:

  1. Ανδρέας Τσίπας, αναπληρωτής γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ!!!!
  2. Ανδρέας Τζίμας ή Σαμαρινιώτης ή Τζίμωφ, πρώην βουλευτής Καστοριάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και καθοδηγητής του ΕΛΑΣ Μακεδονίας...
  3. Κ. Λαζαρίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
  4. Λάζαρος Ζησιάδης ή Τερπόβσκυ, μέλος του Μακεδονικού γραφείου του ΚΚΕ
  5. Ζήσης Βελιόπουλος
  6. Ζήσης Καλλιμάνης
  7. Αναστάσιος Καρατζάς
  8. Πέτρος Κέντρος
  9. Λάμπρος Μόσχος
  10. Κυριάκος Μπιλάλης
  11. Αθανάσιος Πέϊκος
  12. Λάζαρος Μποζίνης
  13. Στέλιος Παπανεδέλιος
14. Δ. Τσιτσίνας
15. Νικόλαος Σωτηρίου
16. Μιχάλης Σκουπακίδης
17. Νικόλαος Χαϊβανίδης
18. Ρούσος Χαριζάνης
19. Εμμανουήλ Καζαντζής
20. Κωνσταντίνος Λάμπρου
21. Δημήτριος Λέσκας
22. Φώτιος Ουρούζης
23. Παντελής Τζίκας
24. Ιωάννης Κωνσταντινίδης
25. Θεόδωρος Ευθυμιάδης
26. Λάζαρος Ντάμιος
27. Εμμανουήλ Χαραλάμπους

Ο Λάζαρος Ζησιάδης ή Τερπόβσκυ από το Δενδροχώρι Καστοριάς μόλις απελευθερώθηκε προσλήφθηκε στην υπηρεσία της Βουλγαρικής Πρεσβείας και το 1943 έγινε γγ. του ΚΚ Μακεδονίας.

Ο Ανδρέας Τζήμας ή Τζίμωφ από τη Σαμαρίνα (εξού και το «Σαμαρινιώτης») βουλευτής Καστοριάς κατά το 1936, συνεργάστηκε με τον περίφημο τυχοδιώκτη Αλκιβιάδη Διαμάντη που εργαζόταν με την προστασία των Ιταλών για τη δημιουργία Κουτσοβλάχικου κράτους στην Πίνδο. Αργότερα έγινε πρεσβευτής της Π.Ε.Ε.Α. στον Τίτο.

Το κορυφαίο το αφήνω να το πει ο Ελευθέριος Σταυρίδης πρώην γ.γ του ΚΚΕ στο βιβλίο του «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ», σελ. 528:

«Ετυφέκισε το ΚΚΕ τα 27 αυτά στελέχη του δια την επαίσχυντο αυτή από πάσης απόψεως πράξις των και εκείνους εκ των ηγετών του που την ενέκριναν; OXI! Και ταύτα πάντα εγίνοντο καθ’ ην εποχήν το ΚΚΕ επηγγέλετο δια του ΕΑΜ «Εθνικήν Αντίστασην» κατά του κατακτητού και απελευθέρωσιν από του ζυγού του φασισμού»!

Και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι οι σύμμαχοι του ΚΚΕ (καθ’ όλη την διάρκεια της κατοχής) Βούλγαροι απήγαγαν 50.000 Βορειοελλαδίτες και τους πήγαν στην Βουλγαρία για καταναγκαστικά έργα. Όταν όμως αυτοί οι όμηροι επέστρεψαν και ζήτησαν αποζημιώσεις το ΚΚΕ ούρλιαζε: «κάτω τα χέρια από την δημοκρατική Βουλγαρία».
Τον Ιανουάριο του 1944 στις Καρυδιές Έδεσσας, ο Βούλγαρος εγκληματίας πολέμου Κάλτσεφ και ο Ανδρέας Τζίμας υπέγραψαν στο όνομα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ (όπως οι ίδιοι αναφέρουν)και του Βουλγαρικού στρατού το εξής συμφωνητικό:

«1) Αι επαρχίαι Κιλκίς Παιωνίας, Αλμωπίας, Γιαννιτσών, Εδέσσης, Αριδαίας, Φλωρίνης και Καστοριάς εκχωρούνται από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ως ζώνη δράσεως του ΣΝΟΦ.

2) Το ΣΝΟΦ έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τη ζώνη της δράσης του και σε άλλες νοτιότερες επαρχίες ύστερα από την εξασφάλιση πλήρους κυριαρχίας στις παραπάνω επαρχίες.

3) Ο Βουλγαρικός Στρατός κατοχής της Μακεδονίας παίρνει την υποχρέωση να καταλάβει τα αστικά κέντρα της Μακεδονίας υστέρα από την αποχώρηση των Γερμανών και την παράδοση τούτων εις τας αρχάς του ΕΑΜ.

4) Αποφασίζουν από κοινού ΕΑΜ και ΣΝΟΦ την δημιουργία αυτονόμου Μακεδόνικου Κράτους Σοβιετικής Oργάνωσης το οποίον θα ζητήσει να μπει κάτω από την προστασία της Ρωσίας.

5) Για την ενίσχυση ΕΑΜ-ΣΝΟΦ αναλαμβάνεται ή υποχρέωση της πλαισίωσης της Διεθνούς Μεραρχίας πού θα ιδρυθεί στο Καϊμακτσαλάν από Βουλγάρους αξιωματικούς και ο εφοδιασμός της με πυρομαχικά.

6) Να φροντίσουν οι Βούλγαροι για την κατασυκοφάντηση κάθε δυναμικού εθνικιστικού στοιχείου στις αρχές κατοχής, ώστε να μη αναπτυχθεί εθνικιστική κίνηση. Καθιερώθη τέλος ως σημαία της Σοβ. Δημ. Μακεδονίας η βουλγαρική τοιαύτη, με αντίθετο φοράν των χρωμάτων και με αστέρια εις το κέντρον».

ΚΑΛΤΣΕΦ ΤΖΙΜΑΣ


Όπως καλά διαβάσατε ιδρύεται αυτόνομο Μακεδονικό κράτος, ενώ ολόκληρες επαρχίες της Β. Ελλάδας εκχωρούνται στη ΣΝΟΦ!

Για το Σύμφωνο αυτό ο Kris Woodhouse αναφέρει ότι: «Εμφανίζεται ότι την υπέγραψαν ένας Έλληνας κομμουνιστής και ένας Βούλγαρος αξιωματικός του τακτικού στρατού, σε ένα χωριό στο βουνό Καϊμακσιλλάρ (στα ελληνογιουγκοσλαβικά σύνορα), τον Ιανουάριο του 1944. Έτυχε, την εποχή εκείνη, να επισκεφθεί την περιοχή Αμερικανός αξιωματικός της ΣΣΑ, συνοδευόμενος από έναν Έλληνα κομμουνιστή (τον Αντρέα Τζήμα). Στην αναφορά του, για την επίσκεψη αυτή, παρατηρούσε με έκπληξη, ότι ένας αξιωματικός με "κάποια ξενική" στολή τους συνάντησε σε ένα χωριό, στο βουνό Καϊμακσιλλάρ, τον Ιανουάριο του 1944. Η αναφορά αυτή ήταν γνωστή σε πολύ λίγα πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία κι εγώ·' και είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν ήταν γνωστή σε κανέναν, ο οποίος θα ενδιαφερόταν να κατασκευάσει μια σκευωρία. Η σύμπτωση είναι τουλάχιστο αξιοσημείωτη».

Woodhouse: Το Μήλο της Έριδος σελ. 243.

Επαληθεύεται λοιπόν ότι ο Α. Τζήμας ήταν στη περιοχή την εποχή εκείνη. Επί πλέον και ένας αξιωματικός με «Ξενική Στολή» (άρα αξιωματικός τακτικού στρατού) περιφερότανε μαζί με τον Α. Τζήμα στα Ελληνικά βουνά. Γιατί άραγε για τουρισμό;

Στο Μελισσοχώρι στις 20 Σεπτεμβρίου 1944 το ΚΚΕ και ο Βουλγαρικός στρατός κατοχής υπογράφουν το εξής «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ» συμφωνητικό :

«Σήμερον την 20ην Σεπτεμβρίου του 1944 εν Μελισσοχωρίω Μακεδονίας οι υπογεγραμμένοι αντιπρόσωποι του ΚΚΕ, του Βουλγαρικού Στρατού, του Ε.Λ.Α.Σ. και της Π.Ε.Ε.Α. συνεφωνήσαμε και αποφασίσαμε τα κάτωθι, προς ενίσχυσιν του κοινού απελευθερωτικού μας αγώνος καθώς και δια την μελλοντικήν μας συνεργασίαν.

ΑΡΘΡΟΝ 1ον. Άμεσος υποστήριξις του Ε.Λ.Α.Σ. με πολεμικόν υλικόν δια του Βουλγαρικού Στρατού.

ΑΡΘΡΟΝ 2ον. Ό Βουλγαρικός Στρατός δεν θα επιτεθή κατά του Ε.Λ.Α.Σ. και θα υποστήριξη τας επιχειρήσεις του και εναντίον Κυβερνητικών Στρατευμάτων και εναντίον Εθνικιστικών Σωμάτων.

ΑΡΘΡΟΝ 3ον. Κατά την Αγγλοαμερικανικήν απόβασιν εν Ελλάδι ο Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται να συμπεριλάβη εις τας τάξεις του Βουλγαρικά Στρατεύματα και να τα υποστηρίξη.

ΑΡΘΡΟΝ 4ον. Κατά την απόβασιν θα ενωθούν τα Βουλγαρικά Στρατεύματα και ο Ε.Λ.Α.Σ.

ΑΡΘΡΟΝ 5ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται εν περιπτώσει υποχωρήσεως να υποστήριξη τα Βουλγαρικά Στρατεύματα μέχρι συνόρων.

ΑΡΘΡΟΝ 6ον. Όλο το Βουλγαρικό πολεμικό υλικό το ευρισκόμενον εις Μακεδονίαν και Θράκην θα παραχωρηθή εις τον Ε.Λ.Α.Σ.

ΑΡΘΡΟΝ 7ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει τον έφοδιασμόν του Βουλγαρικού Στρατού.

ΑΡΘΡΟΝ 8ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει την προστασίαν της Βουλγαρικής μειονότητας και της περιουσίας αυτής και θα διευκολύνη έφ' όσον αύτη θα ζήτηση την αναχώρησίν της εις την Βουλγαρίαν, συναποκομίζουσα και την περιουσίαν της.

ΑΡΘΡΟΝ 9ον. Από κοινού άγων εναντίον εκείνων πού εναντιούνται εις τον Ε.Λ.Α.Σ. και το ΚΚΕ.

ΑΡΘΡΟΝ 10ον. Το ΕΑΜ, το ΚΚΕ και ο Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνουν να σχηματίσουν μίαν Διεθνή Μακεδονίαν μετά το τέλος του πολέμου.

ΑΡΘΡΟΝ 11ον. Κατάργησις συνόρων μεταξύ Βουλγαρίας - Ελλάδος και Σερβίας.

ΑΡΘΡΟΝ 12ον. Ουδείς Βούλγαρος θα συλληφθή εν Μακεδονία και Θράκη από τον Ε.Λ.Α.Σ.

Εν Μελισσοχωρίω την 20η-9-1944 Δια το Κ.Κ. Βουλγαρίας: Φιλίπποβιτς, Γραμ. Βουλγαρικής Λέσχης

Δια τον Βουλγαρικόν Στρατόν: Γιούνωφ, Υπολοχαγός

Δια τον Ε.Λ.Α.Σ.: Αυγερινός Δια την Π.Ε.Ε.Α.: Στασινόπουλος»

Έτσι λοιπόν; Το ΚΚΕ συμφωνεί με τους Βουλγάρους για μία «Διεθνή Μακεδονίαν»! και φυσικά ουδείς Βούλγαρος κατακτητής θα συλληφθεί στη Μακεδονία και Θράκη από τον ΕΛΑΣ!

Τέλος, όσοι δεν πείστηκαν σχετικά με τους Βουλγάρους ενημερώνω :

1) Χαρ. Κατωπόδης (καπετάν Αράπης, υπολοχαγός) στρατιωτικός αρχηγός του ΕΛΑΣ του ΚΑΪΜΑΚ-ΤΣΑΛΑΝ :

Στις 5 Ιουνίου 1944, ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ, τον δολοφόνησαν γιατί σε σύσκεψη στελεχών κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι πρόδωσε την αντίσταση και συνεργάζεται με Βουλγάρους.

2) Ζαχαρίας Ζαγορίτης από την Αρναία Xαλκιδικής, στρατιωτικός αρχηγός του ΕΛΑΣ Χολομόντως.

Εκτελέστηκε μετά από ενέδρα γιατί αντέδρασε για εκτελέσεις Εθνικών στελεχών Χαλκιδικής.

3) Περίπτωση 28ου Συντάγματος ΕΛΑΣ.

Όταν ιδρύθηκε το Σ.Ν.Ο.Φ. (Σλαυικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) από τον ΕΛΑΣ και στο οποίο μπήκαν και Βούλγαροι κομιτατζηδες που είχαν σταλεί στην Δυτική Μακεδονία, οι τελευταίοι άρχισαν να διακηρύττουν ότι «η Μακεδονία ανήκει στους Βουλγάρους» και να προκαλούν.

Η στάση αυτή των κομιτατζήδων προκαλεί αγανάκτηση στους Εθνικιστές Ελασίτες. Ο διοικητής του 28ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ ταγματάρχης Χρήστος Λαζαρίδης συνεννοείται με τους ανθ/γους Θεόδωρο Ευφραιμίδη και Πέτρο Δάγκα και αποφασίζουν να χτυπήσουν και να εξοντώσουν το κομιτατζίδικο τάγμα.

Το ΚΚΕ το αντιλαμβάνεται, τους συλλαμβάνει, τους βασανίζει και τέλος με «στρατοδικείο» τους καταδικάζει σε θάνατο!

Για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερα, υπάρχουν δύο αποκαλυπτικότατα βιβλία που προέρχονται από Εθνικούς συνδέσμους Ελασιτών, τα :

«Αποκάλυψις της Εθνοπροδοσίας του ΚΚΕ και των συνοδοιπόρων του», έκδοση 1961 του «συλλόγου Επαναπατρισθέντων εκ του παραπετάσματος» και το «Η Προδομένη Αντίστασις» του «Εθνικού συνδέσμου Μακεδονίας και Θράκης 1941-1945» έκδοση 1962।

ΠΗΓΗ