Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Kαλλικράτης - ο δούρειος ίππος της Ελλάδας

Βουλγαρική Εφημερίδα: Το Λονδίνο προτρέπει την Ελλάδα να φύγει από το Ευρώ






«Βρετανοί οικονομολόγοι ενημέρωσαν την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει το Ευρώ και να κηρύξει πτώχευση για το χρέος των 300 δισεκατομμυρίων που έχει, ώστε, να σώσει την οικονομία της» γράφει η βουλγαρική εφημερίδα «24 Часа», επικαλούμενη χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times.

«Σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Οικονομικών και Εμπορικών Ερευνών του Λονδίνου προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση ότι η παγίδα του χρέους μπορεί να αποφευχθεί εάν η χώρα αναγγείλει υποτίμηση για την τόνωση των εξαγωγών.

Κάτι τέτοιο όμως θα μπορούσε να γίνει μόνον αν η Ελλάδα γυρίσει πίσω στο δικό της νόμισμα».

Ο Doug Makuilyams επικεφαλής του λονδρέζικου κέντρου ερευνών, δήλωσε στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο, ότι το νέο ελληνικό νόμισμα στην πράξη έχει υποτιμηθεί κατά 15 % τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τον Makuilyams, αφήνοντας το Ευρώ, η υποτίμηση αυτή θα ήταν αναπόφευκτη και αυτό είναι ζήτημα χρόνου.

Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, πιθανότατα η Πορτογαλία και η Ιταλία.

Επισημαίνεται ακόμη στο δημοσίευμα, ότι η εγκατάλειψη του ευρώ από την Αθήνα θα είναι καταστροφική για τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, τι οποίες η Ελλάδα οφείλει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

 http://echedoros-a.blogspot.com/2010/05/blog-post_3060.html

Έρχεται παγκόσμιος φόρος τραπεζών;


Οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου είναι κοντά σε συμφωνία για την επιβολή ενός παγκόσμιου φόρου στις τράπεζες, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε (τον Φεβρουάριο) ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός Gordon Brown. Στην Ντάουνινγκ Στριτ εκφράζονται ελπίδες ότι μία τέτοια συμφωνία ενδέχεται να υπογραφεί κατά τη σύνοδο του G20, που θα γίνει στον Καναδά τον Ιούνιο.

Ο Μπράουν πιστεύει ότι η κοινή γνώμη έχει στραφεί αποφασιστικά υπέρ μιας παγκοσμίως συντονισμένης φορολογίας μετά τη κίνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, τον περασμένο μήνα, να αντλήσει 90 δισ. δολάρια από μια ειδική εισφορά που θα επιβληθεί στις τράπεζες.
Εκτιμάται δε ότι η επιβολή ενός τέτοιου φόρου θα κοστίσει στον χρηματοοικονομικό κλάδο πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. «Είναι ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο χτίζεται διεθνώς η συναίνεση για την ανάληψη δράσης σε αυτό το θέμα», είπε μιλώντας στους ‘Financial Times’ ο κ. Μπράουν, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής της επιβολής

Έπεσαν οι μάσκες;



  • Είναι γεγονός ότι δύο γείτονες μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους συζητώντας, παρά πετροβολώντας ο ένας τον άλλον
Του Βασίλη Κυρατζόπουλου
Ως πάγια ανθρώπινη και δημοκρατική αρχή ο διάλογος και η διαλεκτική πάντα παράγουν κάποια αποτελέσματα ως προς την επίλυση πολλών προβλημάτων. Όμως το ερώτημα που τίθεται είναι: Με ποια «Θεία δώρα» πρέπει να είναι προικισμένοι οι συνδιαλεγόμενοι, ούτως ώστε να υπάρξουν θετικές λύσεις των προβλημάτων;
Αν και η απάντηση έχει δοθεί απ’ όλες τις φιλοσοφικές και θρησκευτικές σχολές, επανερχόμαστε πάντα στο ίδιο σημείο. Εάν δεν υπάρχει ειλικρινής προσέγγιση χρειαζόμαστε χίλια «Θεία δώρα», εάν αναζητούμε δίκαιη λύση αρκεί μόνο ένα: η ειλικρίνεια.
Κάτω απ’ αυτή την προσέγγιση θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τη διήμερη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα. Δηλαδή κατά πόσο οι δύο πρωθυπουργοί είναι ειλικρινείς μεταξύ τους και κατά πόσο οι δύο χωριστά με τους λαούς τους;
Εφόσον δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις αποφάσεις που πάρθηκαν «κεκλεισμένων των θυρών», θα αρκεστούμε στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης που θέσαμε. Για τον Έλληνα πρωθυπουργό μπορούμε να επικαλεστούμε την μαρτυρία του κ. Dominique Strauss-Kan ότι οι οικονομικές προτάσεις επίλυσης του οικονομικού προβλήματος τέθηκαν από Ελληνικής πλευράς[1], και οι Έλληνες που διαθέτουν ακόμα μνήμη, ας θυμηθούν τις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου[2].
Χωρίς να επεκταθούμε στα του «οίκου μας», ας αναφερθούμε σε «αλήθειες» της απέναντι όχθης και καλύπτονται επιμελώς από την «άλλη τάξη πραγμάτων».
Οι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας ετοιμάζονται για δημοψήφισμα προς έγκριση ή απόρριψη αλλαγής του Συντάγματός τους (12/9/2010). Και μέχρι εκείνη την ημέρα η κυβέρνηση Ερντογάν δεν είναι διατεθειμένη να «ταράξει τα ήρεμα νερά» της πολιτικής ζωής. Άρα για 120 ημέρες θα ασχολούνται με «μεγαλεπήβολα σχέδια», που δεν θα επιφέρουν καμία βραχυπρόθεσμη αλλαγή στην πολιτική σκηνή του τόπου.
Οι φαινομενικές καινοτομίες του προτεινόμενου Συντάγματος είναι, η αποδυνάμωση του στρατού όσον αφορά την ανάμιξή του στον πολιτικό βίο της χώρας και η ενδυνάμωση των ανωτάτων πολιτικών δικαστηρίων, αναγκαία θεσμικά βήματα για τον εκδημοκρατισμό της χώρας. Όμως και με το προτεινόμενο Σύνταγμα τα πράγματα μένουν ως είναι ως προς την υπάρχουσα κοσμοθεωρία του Τουρκικού κράτους. Οι βασικές αρχές, μία γλώσσα, ένα έθνος, κοσμικό κράτος, Κεμαλισμός, παραμένουν ως είναι.
Οι γνώστες της τουρκικής πραγματικότητας γνωρίζουν κάποιες ζυμώσεις που γίνονται εδώ και είκοσι χρόνια σε θεωρητικό επίπεδο και σε διεθνή κλίμακα και κάποτε θα υλοποιηθούν. Άρα πρέπει να ψηλαφίσουμε την ρίζα της σημερινής επικρατούσας ιδεολογίας, που κάποιοι ατυχέστατα αποκαλούν «νεοθωμανισμός». Εφόσον καμία σημερινή επικρατούσα πολιτική δύναμη δεν στηρίζει την πραγματική πολυπολιτισμική μορφή της χώρας, η οποία απαγορεύεται και από το ισχύον αλλά και από το προτεινόμενο Σύνταγμα, και δεν θα ισχύουν οι «ευεργετικές ισλαμικές διατάξεις» της Οθωμανικής περιόδου, δεν υφίσταται Οθωμανικό περιβάλλον αλλά και δεν προσφέρεται έδαφος για να επαναδημιουργηθεί. Ας μην λησμονούμε ότι μέχρι τον 15ο αιώνα (σε Βαλκάνια, Ανατολία, Πόντο, Παλαιστίνη και Κασπία) οι πληθυσμοί στους οποίους κυριαρχούσαν οι συνεχιστές του Οσμάν, ήταν διαφορετικού πολιτισμού και διαφορετικής θρησκείας, που «ομογενοποιήθηκαν» με μηχανισμούς δεκαετιών, με αποκορύφωμα

Έτοιμη να εκραγεί η ανατολική Μεσόγειος




  • Για εξέγερση όλων των μουσουλμάνων εναντίον Ισραηλινών πρεσβειών καλεί η Χαμάς
  • Τουρκία: Το Ισραήλ θα υποστεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του
  • Τούρκοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη
  • Διεκόπη η Ελληνοισραηλινή άσκηση
  • Κρύβονται στο Indymedia τώρα που το Ισραήλ δολοφονεί ακτιβιστές
Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί από την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το ισραηλινό ιδιωτικό δίκτυο τηλεόρασης 10, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ.
Άνδρες των ομάδων καταδρομών του ισραηλινού ναυτικού επιχείρησαν να κάνουν νηοψία σε ένα από τα καράβια του στολίσκου, αλλά δέχτηκαν επίθεση με λοστούς, μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ σύμφωνα το ίδιο δίκτυο.
Το ίδιο δίκτυο δεν προσδιορίζει εάν μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών περιλαμβάνονται και ισραηλινοί στρατιώτες, ωστόσο από άλλες πηγές αναφέρεται ότι υπάρχουν και σοβαρά τραυματισμένοι Ισραηλινοί.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι νεκροί φτάνουν τους 16, ενώ οι τραυματίες τους 50. Το γερμανικό Spiegel μεταδίδει ότι ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονταν και Τούρκοι ένοπλοι που φέρονταν προετοιμασμένοι να κάνουν χρήση βίας αν δέχονταν πρόσκληση να παραδοθούν, όπως και έγινε.
Το αποτέλεσμα ήταν οι ισραηλινές δυνάμεις υπό

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Κάποιοι στη Δ. Θράκη έχουν ¨ξεφύγει¨ λίγο

Κυριακή 23-10-2010 έγινε στο τζαμί του μειονοτικού χωριού Εχίνος της Ξάνθης μία τελετή χάτιμ. Πρόκειται για τελετή περάτωσης των μαθημάτων Κορανίου. Παρόντες ήταν ο ψευτομουφτής Ξάνθης και εκλεκτός της Άγκυρας Αχμέτ Μέτε και ο τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς. Προσέξτε λοιπόν κάποιες φωτογραφίες από την εκδήλωση και κρίνετε μόνοι σας…

Υπήρχαν πάνω από 15 άτομα που κυκλοφορούσαν με την μπλούζα που βλέπετε. Η μπλούζα αυτή από μπροστά έχει όπως βλέπετε την σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας της ανεξάρτητης Δ. Θράκης !!! Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε την πίσω μεριά αυτής της μπλούζας με την φράση ¨Νεολαία του Λαλά Σαχίν Πασά¨. Ο Λαλά Σαχίν Πασάς ήταν ένας από τους Οθωμανούς στρατηγούς που συνέβαλαν στην κατάκτηση της Δ. Θράκης…

Οι τελετάρχες της εκδήλωσης ψευδομουφτής Ξάνθης και Τούρκος πρόξενος Σάρνιτς। Κύριε Παπανδρέου μην ανησυχείς. Αφού το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη παίρνει ψηλά ποσοστά στην μειονότητα, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Συνέχισε με το κανό σου….

ΠΗΓΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΗΡΩΪΚΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΡΑΓΩΝΑ!!

Όπως επισημαίνει, την απάντηση την δίνει το Ελληνικό Σύνταγμα άρθρο 16 παρ 2 το οποίο δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει καμία "ειδική γραμματέας".

Οι δημόσιο υπάλληλοι και λειτουργοί υποχρεούνται ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ τις εντολές θέσεις, οδηγίες και προτροπές που παραβιάζουν το Ελληνικό σύνταγμα, ακόμη και αν αυτές προέρχονται από Κυβερνητικά πρόσωπα

istoria1821uv3[2]Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της ΕΘΝΙΚΗΣ και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες (άρθρο 16, παρ 2)


Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή του κ. Ευτύχιου Νικόπουλου (οι επισημάνσεις με έντονα δικές μας)

Θεσσαλονίκη 29 Μαϊου 2010

Η ανάπτυξη ΕΘΝΙΚΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ είναι Άσκηση Πολιτικής ή εναρμόνιση στις επιταγές του Συντάγματός μας;

Τους τελευταίους μήνες η Ειδική Γραμματέας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων του Υπουργείου Παιδείας και διά βίου μάθησης, κα Θάλεια Δραγώνα, επαναλαμβάνει συνεχώς σε συνεντεύξεις της σε ΜΜΕ ότι η δασκάλα του Μεγάλου Δερείου Χαρά Νικοπούλου δεν πρέπει ν’ ασκεί πολιτική στο χώρο του σχολείου, χωρίς, όμως, ούτε μία φορά να εξειδικεύει και να διασαφηνίζει τι εννοεί. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι Χαρά Νικοπούλου είναι μία δασκάλα που κάνει πολύ καλά τη δουλειά της ως εκπαιδευτικός!!! Ποιο από τα δύο ισχύει δεν έχει ξεκαθαρίσει, μέχρι σήμερα η κα Δραγώνα. Η Χαρά Νικοπούλου είναι μία καλή δασκάλα, η οποία κάνει άριστα το εκπαιδευτικό της έργο και γι’ αυτό το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου μάθησης τη βράβευσε τον Μάρτιο του 2010 μεταξύ των ογδόντα καλύτερων εκπαιδευτικών, ή η Χαρά Νικοπούλου είναι μία χείριστη δασκάλα, η οποία αντί ν’ ασχολείται με το διδασκαλικό και εκπαιδευτικό της έργο ασκεί ανεπίτρεπτα πολιτική εντός των σχολικών αιθουσών και μάλιστα επί μικρών παιδιών του δημοτικού σχολείου; Ποιο από τα δύο είναι η αλήθεια; Και εάν είναι το δεύτερο για ποιον λόγο το Υπουργείο Παιδείας βράβευσε τη Χαρά Νικοπούλου;


Η ειδική γραμματέας του Υπουργείου μέσα στις θολές, ασαφείς και φυσικά χωρίς συγκεκριμένες ……..

αναφορές, κατηγορίες και αιχμές της προς τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, θεωρεί άσκηση πολιτικής εκ μέρους της ελληνίδας δασκάλας τη διδασκαλία στους μαθητές της, της ελληνικής ιστορίας, της επαναστάσεως του 1821, των ηρώων της ελληνικής επαναστάσεως, τη διδαχή τραγουδιών που σχετίζονται με τους ήρωες του 1821 και της επί τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων από τους Οθωμανούς, της διενέργειας παρελάσεων την 25η Μαρτίου, της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στους μαθητές του σχολείου και πολλές φορές και σε ώρες πέραν του αυστηρού διδακτικού ωραρίου, της διδασκαλίας στα παιδιά των Ελλήνων μουσουλμάνων και της εμπέδωσης από τους μικρούς μαθητές του μειονοτικού σχολείου ότι είναι γνήσια ελληνόπουλα, απόγονοι όλων αυτών που έχυσαν το αίμα τους άφθονο για να ζούμε όλοι σήμερα ελεύθεροι και ν’ απολαμβάνουμε τα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας.


Όλα τα παραπάνω, όμως, κα ειδική γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνονται και στις εγκυκλίους του Υπουργείου Σας προς τους δασκάλους όλων των σχολείων απανταχού στην ελληνική επικράτεια. Αναρωτιέμαι δε γνωρίζει η κα Θάλεια Δραγώνα ότι οι εγκύκλιοι και οι οδηγίες του ίδιου του Υπουργείου, όπου έχει επιλεγεί-τοποθετηθεί ως ειδική γραμματέας, προς όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες δάσκαλους, όπου κι εάν αυτοί υπηρετούν ομιλούν για υποχρέωση αυτών να διδάσκουν όλα τα παραπάνω. Δε γνωρίζει η κα Θάλεια Δραγώνα ότι το Υπουργείο Παιδείας δε διαφοροποιεί τη στάση του και τις οδηγίες του προς τους δασκάλους οι οποίοι υπηρετούν στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης, αλλά τ’ αντιμετωπίζει όπως και όλα τα υπόλοιπα σχολεία στην ελληνική επικράτεια. Υπάρχει κάποια εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που απαγορεύει τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης; Δεν προβλέπουν οι εγκύκλιοι του Υπουργείου τη διενέργεια παρελάσεων, τη διδασκαλία της ιστορίας της ελληνικής επαναστάσεως του 1821 και του ελληνικού αγώνα εναντίον των οθωμανών κατά τα τετρακόσια και πλέον έτη της σκλαβιάς μας;


Ως πρωτίστως Έλλην πολίτης, δευτερευόντως ως δικηγόρος και τέλος ως αδελφός της Χαράς Νικοπούλου, υπενθυμίζω στην "κα" ειδική γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας ότι το άρθρο 16§2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, το οποίο έχει ψηφίσει η Ελληνική Βουλή συμπεριλαμβανομένου και του σήμερα κυβερνώντος κόμματος, ορίζει ρητώς ότι «2.Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της ΕΘΝΙΚΗΣ και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». Το άρθρο αυτό «κα» ειδική γραμματέα δεσμεύει και υποχρεώνει συνταγματικά την εκάστοτε κυβέρνηση ν’ αναπτύσσει σε όλους ανεξαιρέτους τους Έλληνες πολίτες ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, επιταγή την οποία είναι υποχρεωμένοι ν’ ακολουθούν και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί. Το Σύνταγμά μας όχι μόνον δεν κάνει διάκριση μεταξύ των Ελλήνων πολιτών άλλα υποχρεώνει την πολιτεία και το κράτος ν’ αναπτύσσει υποχρεωτικά την εθνική και θρησκευτική συνείδηση σ’ όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες, όπου κι εάν αυτοί ζουν από το Καστελόριζο μέχρι τον Έβρο, από την Ήπειρο και τα Επτάνησα μέχρι την τελευταία εσχατιά της Ελλάδος. Γι αυτό άλλωστε και η υπ’ αριθμ. 16287/08.02.1978 εγκύκλιος της Διευθύνσεως Μειονοτικών Σχολείων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Τρόπος διορισμού διευθυντών και υποδιευθυντών των μειονοτικών δημοτικών σχολείων ως και αρμοδιότητες και καθήκοντα υποδιευθυντών των σχολείων αυτών», η οποία απευθύνεται στους Διευθυντές και Υποδιευθυντές των Μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων της Θράκης, ορίζοντας τα καθήκοντα διευθυντού και υποδιευθυντού στα εν λόγω σχολεία, αναφέρει στο άρθρο 2§4 ότι «Καταρτίζουν το χρονοδιάγραμμα των εκδηλώσεων κατά τις εθνικές επετείους, τις ημέρες αποτίσεως τιμής στους ήρωες και τις λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις» και στην §16 ότι «Καταρτίζουν τα σχέδια των παιδαγωγικών και διδακτικών εργασιών, ώστε να υλοποιούνται οι σκοποί της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ αγωγής και εκπαιδεύσεως, γι’ αυτό έρχεται σε επαφή με τα όργανα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας προπαρασκευάζοντας τις αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις». Η εν λόγω εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, η οποία ισχύει πλήρως και σήμερα είναι απολύτως εναρμονισμένη με την ως άνω συνταγματική επιταγή, φαίνεται, όμως, ότι και αυτήν την αγνοεί η ειδική γραμματέας του Υπουργείου.


Η "κα" ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και δια βίου μάθησης, τοποθετημένη σε μία θέση νευραλγική, όχι μόνον λησμονεί ανεπίτρεπτα το συγκεκριμένο σαφές άρθρο του ισχύοντος Συντάγματος, το οποίο και η ίδια με την ιδιότητα την οποία φέρει θα έπρεπε με συνταγματική υποταγή στον υπέρτατο νομοθετικό κανόνα του Ελληνικού Κράτους ν’ ακολουθεί, ως και τη σαφή εγκύκλιο του Υπουργείου, αλλά φαίνεται ότι τα παραβιάζει συνεχώς, εμμένοντας μέχρι σήμερα στη στάση της αυτή.


Το περίεργο και οξύμωρο είναι ότι το πολιτειακό όργανο του ελληνικού κράτους, [δηλαδή η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας], το οποίο υποτίθεται αποτελεί εκφραστή και θεματοφύλακα του Ελληνικού Συντάγματος και εφαρμοστή, ως πολιτικό και κυβερνητικό όργανο, του υπέρτατου νομοθετήματος της Ελληνικής Πολιτείας, το όργανο αυτό φαίνεται ότι δεν ενστερνίζεται τη συνταγματική επιταγή προς το Κράτος για ανάπτυξη εθνικής συνείδησης προς όλους τους Έλληνες, παραβιάζοντας πλέον τον υπέρτατο Ελληνικό Κανόνα Δικαίου, σε κρίσιμα και ευαίσθητα ζητήματα.


Είναι, όμως, σε όλους γνωστό και το επισημαίνω και στην ειδική γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, υπενθυμίζοντάς της το, ότι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εντολές, θέσεις, οδηγίες και προτροπές ακόμη και όταν προέρχονται από κυβερνητικά και πολιτικά πρόσωπα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ως τέτοιες δεν γίνονται αποδεκτές τόσο από τους Έλληνες πολίτες όσο και από τους Δημοσίους Υπαλλήλους και Λειτουργούς, οι οποίοι, μάλιστα οφείλουν και υποχρεούνται, βάσει του υπέρτατου πολιτειακού νομοθετήματος και με γνώμονα τις σαφείς επιταγές του Συντάγματος, να μην υπακούουν και να μην τις εφαρμόζουν ως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, χωρίς τούτο να επισύρει καμία απολύτως πειθαρχική ή άλλη ποινή.


Θα ήταν, λοιπόν χρήσιμο, αλλά και επιτακτικό η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο όσο και εάν κάποιοι δε θέλουν να λέγεται «ΕΘΝΙΚΗΣ», είναι εν τοις πράγμασι «ΕΘΝΙΚΗΣ» παιδείας, βάσει ρητής συνταγματικής επιταγής, να φρεσκάρει λίγο τη μνήμη της διαβάζοντας και πάλι προσεκτικά τη διάταξη του άρθρου 16§2 του Συντάγματος, ως και το άρθρο 2§§4 & 16 της ως άνω εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, αντί να δίδει συνεντεύξεις, που στηρίζονται σε ανύπαρκτα γεγονότα, θολές και ασαφείς κατηγορίες και θέσεις παραβιάζουν κατάφωρα το Ελληνικό Σύνταγμα, στο οποίο υποτίθεται ότι υποχρεούται να υπακούει.



Με εκτίμηση

Ευτύχιος Νικόπουλος
ΠΗΓΗ

KAI TOTE... O AΡΤΟΣ ΠΕΤΡΩΣΕ !


Το «ες έδαφος φέρειν»

στην Κάρπαθο


Το άρθρο αυτό αποτελεί ένα φωτογραφικό οδοιπορικό των θλιβερών καταστροφών των αρχαίων ελληνικών ναών τής Καρπάθου από τους χριστιανούς.

Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία έχουν ληφθεί από το βιβλίο Η Θαμμένη Ελλάδα, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από την «Ελεύθερη Έρευνα» κάνοντας κλίκ εδώ. [200 σελίδες, 355 έγχρωμες φωτογραφίες, αρχείο μορφής pdf (60 ΜΒ).]































Αρχαία κιονόκρανα
χρησιμοποιούνται
για τη στήριξη
χριστιανικών εικόνων
στην Αγία Σοφία Αρκάσας.


Η κολυμβήθρα τής Αγίας Σοφίας Αρκάσας είναι αρχαίο ανάγλυφο,

τοποθετημένο ανάποδα, με σκαλισμένες τις εννέα Μούσες.


















Τεράστιες οι εικόνες τής καταστροφής τού προϋπάρχοντος ελληνικού ιερού στην παλαιοχριστιανική τής Αγίας Σοφίας Αρκάσας. Ο ναός βρίσκεται στην περιοχή τής Ακρόπολης τής αρχαίας Αρκεσίας, όπου εκτός των τμημάτων των κυκλωπείων τειχών που σώζονται, υπήρχε ναός τής Αθηνάς.




















Ο εικονιζόμενος σταυρός με τον πετρωμένο άρτο βρίσκεται πλησίον τής μονής τής Παναγίας τής Λαρνιώτισσας στην Ακρόπολη τού αρχαίου Ποτιδαίου, εκεί όπου στην αρχαιότητα υπήρχε ναός τής Λινδίας Αθηνάς.















Στην Κοίμηση τής Θεοτόκου Μενετού άλλες από τις αρχαίες κολώνες βρίσκονται μέσα κι άλλες έξω· μερικές από αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί και στην παλαιοχριστιανική τής Aγίας Αναστασίας Παλαιόκαστρου Αρκάσας.


1-2. Δύο αρχαία κιονόκρανα, το ένα «εξαγιασμένο» με χαραγμένο σταυρό από την Κυρά-Παναγιά Καρπάθου.

3. Η στηριζόμενη σε αρχαίο κίονα Αγία Τράπεζα τής Κυρά-Παναγιάς.

4. Αρχαίο κιονόκρανο στο ιερό τής Κοίμησης τής Θεοτόκου Όθου.

5. Η επί αρχαίου κίονα Αγία Τράπεζα τής Ζωοδόχου Πηγής Πηγαδιών.

6. Το ιερό τής Αγίας Πελαγίας Σπόων.

7. Τεμάχιο αρχαίου μαρμάρου έξω από την Παναγία -Μητρόπολη Καρπάθου- στο Απέρι.

8. Ο Άγιος Ιωάννης Βρυκούς στη θέση τής αρχαίας Βρυκούς, κατοικημένης από τη Μινωική εποχή με σπουδαία ευρήματα (λαξευτούς τάφους, τείχη κ.λπ.).



Ερείπια τής παλαιοχριστιανικής τής Αγίας Φωτεινής Άφωτης Καρπάθου,

η οποία έχει ανεγερθεί επί κατεδαφισθέντος ιερού των Διοσκούρων.

200 μέτρα από το βορειότερο σημείο τής Καρπάθου βρίσκεται το μικρό νησί Σαρία -ενωμένο κατά την αρχαιότητα με την Κάρπαθο- στο οποίο υπήρχε η πόλη Νίσυρος, μιά από τις τέσσερις οχυρωμένες πόλεις τής αρχαίας Τετράπόλης (οι άλλες τρεις ήταν το Ποτίδαιο, η Αρκεσία κι η Βρυκούς). Στην περιοχή υπήρχε ναός τού Πορθμίου Ποσειδώνα, ο οποίος λατρευόταν σε όλη την Κάρπαθο, σήμερα όμως, στο ίδιο σημεία βρίσκεται ο χριστιανικός ναός τής Αγίας Αικατερίνης. Όλοι οι παλαιοχριστιανικοί ναοί τής Σαρίας, όπως και πολλά άλλα μεταγενέστερα οικοδομήματα έχουν ενσωματωμένα αρχαία αρχιτεκτονικά μέλη, όπως η Αγία Σοφία με ένα αρχαίο κιονόκρανο.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Κάσο, ένα μικρό νησί νότια τής Καρπάθου. Στο Εμπορειό υπάρχει η Παναγία με αρχαίες μαρμάρινες στήλες, ενώ στο χωρίο Πόλι, στη θέση που βρισκόταν η αρχαία πόλη, υπάρχει η Αγία Τριάδα.

Γιάννης Λάζαρης

www.freeinquiry.gr


Kατεβάστε δωρεάν ολόκληρο το βιβλίο
Η Θαμμένη Ελλάδα κάνοντας κλίκ εδώ.

[200 σελίδες, 355 έγχρωμες φωτογραφίες,
αρχείο μορφής
pdf (60 ΜΒ).]

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Στον πίνακα που βλέπετε ανωτέρω, εμφανίζονται τα ποσά τα οποία θα δανείσουν στην Ελλάδα οι διάφορες χώρες της ευρωζώνης. Θα μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί πως είναι δυνατόν η Πορτογαλία και η Ισπανία, χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα όπως εμείς, να μας δανείζουν χρήματα. Η απάντηση είναι απλή, όμως είναι ταυτόχρονα ένα μαχαίρι στην πλάτη της Ελλάδος. Ένα μαχαίρι που κάρφωσε ύπουλα και εκ προμελέτης ο σημερινός πρωθυπουργός, έχοντας ως συνεργούς την σιωπή και απόκρυψη της αλήθειας, από δημοσιογράφους και Μ.Μ.Ε. με πουλημένη συνείδηση και νοικιασμένη γραφίδα. Προσέξτε λοιπόν: η Ισπανία δανείστηκε την περασμένη Πέμπτη 2,345 δις €, με επιτόκιο 3,532% και θα μας δανείσει σε λίγες μέρες με επιτόκιο 5%. Δηλαδή η επιχείρηση « σώστε την Ελλάδα» θα αποβεί για την Ισπανία επικερδής αφού θα της προσπορίσει κέρδη με επιτόκιο 1,5%. Τούτο σημαίνει ότι από την σωτηρία της Ελλάδος η Ισπανία θα βγει κερδισμένη με 150 εκατομμύρια € σε μικρό χρονικό διάστημα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για την Πορτογαλία. Εκεί όμως που η «σωτηρία της Ελλάδος» προσλαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, αν όχι κομπίνας, είναι τα κέρδη της Γαλλίας και της Γερμανίας που δανείζονται με 1,5% και μας δανείζουν με 5%. Περιθώριο κέρδους 3,5% σε ποσό 41 δις €, δηλαδή όφελος 1,440 δις €. Γίνεται λοιπόν αμέσως αντιληπτό γιατί η κυβέρνηση, ενώ είχε την δυνατότητα να δανειστεί μέχρι και τον Ιανουάριο, με επιτόκιο γύρω στο 2% δεν το έπραξε. ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΛΛΑΣ να καταφύγει στον περίφημο «μηχανισμό στήριξης» για τον οποίον υπερηφανεύεται ο πρωθυπουργός. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μηχανισμό στήριξης, αλλά για κερδοφόρα επιχείρηση της ευρωζώνης σε βάρος της Ελλάδος. Επίσης έτσι εξηγείται με τον πιο σαφή μάλιστα τρόπο, η συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου να γυρίζει από χώρα σε χώρα, από τηλεόραση σε τηλεόραση και να διαλαλεί πως θα χρεωκοπήσουμε αν δεν δανειστούμε χρήματα. Λογική και απολύτως φυσιολογική συνέπεια η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από τους διάφορους οίκους αξιολόγησης και η εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού και των spreads σε δυσθεώρητα ύψη. Δυστυχώς αυτή είναι η ΜΟΝΗ αλήθεια για την υπόθεση της δήθεν παρά λίγο πτώχευσης της χώρας μας. Οι κομπίνες της SIEMENS και του χρηματιστηρίου ωχριούν μπροστά της. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διακρατική απάτη που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί. Οι Έλληνες καλούνται να κρίνουν και θα αποφασίσουν (σύντομα μάλιστα) αν τους αξίζει τέτοια προσβολή.
Τάσος Καρ.
 
απο Φιλοτιμία

Ο αρχαιότερος τάφος της Κεντρικής Αμερικής



Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο νότιο Μεξικό έναν τάφο 2.700 ετών μέσα σε πυραμίδα και ίσως είναι ο αρχαιότερος που βρέθηκε ποτέ στην Κεντρική Αμερική.

Ο τάφος ανήκει σε έναν άνδρα που πέθανε σε ηλικία 50 ετών και τάφηκε με περιδέραια από πυρίτη και αντικείμενα από οψιανό καθώς τριγύρω του βρέθηκαν κεραμικά δοχεία. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Εμιλιάνο Γκαλάγκα ο τάφος χρονολογείται μεταξύ του 500 και 700 π.Χ.

«Είναι ένα από τα πρώτα ευρήματα που διαπιστώνεται ότι η πυραμίδα χρησιμοποιείται ως τάφος και όχι μόνον ως θρησκευτικός χώρος ή ναός» είπε ο Γκαλάγκα στην εφημερίδα Guardian.

Οι πυραμίδες που δημιουργήθηκαν πολύ πριν από τον ισπανόφωνο πολιτισμό και αναπαριστούσαν κυρίως την κατεύθυνση της υποχθόνιας ζωής προς τον ουρανό, όπου στο υψηλότερο σημείο βρισκόταν συνήθως ένας ναός.

Ο τάφος βρέθηκε σε μια τοποθεσία που δημιουργήθηκε από τους ιθαγενείς Ζόγκε, στην περιοχή της Τσιάπας δε Κόρζο, στο νότιο Μεξικό. Είναι σε μια πυραμίδα που είναι τουλάχιστον 1000 χρόνια παλαιότερη των πυραμίδων των Μάγια.

Ο θαμμένος –πιθανώς ήταν ιερέας ή κυβερνήτης της περιοχής- και ενταφιάστηκε με μεγαλοπρέπεια.

Οι αρχαιολόγοι άρχισαν να σκάβουν την κορυφή της πυραμίδας τον περασμένο Απρίλιο προκειμένου να μελετήσουν την εσωτερική δομή της πυραμίδας ώσπου έφθασαν στο κενό του τάφου. Αποκαλύφθηκε ένας θάλαμος 4χ3 μέτρα και βρισκόταν περίπου 6 ή 7 μέτρα κάτω από την κορυφή της πυραμίδας.

Δίπλα στα οστά του νεκρού άνδρα βρέθηκαν και οστά ενός νεαρού παιδιού και εικάζεται πως εσφάγη για να θυσιαστεί τη στιγμή της ταφής.

Τα κοσμήματα που βρέθηκαν πιθανόν να προέρχονται από άλλες περιοχές όπως είναι η Γουατεμάλα και το κεντρικό Μεξικό καθώς και τα 15 αγγεία που ήταν στον τύμβο δείχνουν επιρροές από την τέχνη Olmec, που θεωρείται η ‘μητέρα κουλτούρα’ της περιοχής της κεντρικής Αμερικής.

Όπως επισημαίνουν οι αρχαιολόγοι δεν υπάρχει κάποια σύνδεση του ταφικού αυτού μνημείου με τα νεώτερης εποχής ταφικά μνημεία των Μάγια.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΗΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΩΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ


Πολλοί άνθρωποι στο Μεσαίωνα, ιδιαίτερα γυναίκες, βρισκόταν κάτω από φοβερούς διωγμούς από τη καθολική και βυζαντινή Εκκλησία(Inquisition). Στις περισσότερες φορές κατέληγαν μετά από βασανιστήρια να δικαστούν σε θάνατο, πολλάκις να καούν ζώντας στο πύρ. Ξέρει ο αναγνώστης περί τι είδος άνθρωποι επρόκειτο και τι είδος "έγκλημα" έκαναν οι άνθρωποι αυτοί? Ας δούμε πρώτα το ρόλο των θρησκειών στη πυραμίδα της εξουσίας:

Τέτοιου είδους ανθρώπων υπάρχουν και σήμερα σε κάθε κράτος του κόσμου, μόνο που σήμερα οι γύρο συναθρωποί τους πρώτα τους αποφεύγουν σχεδόν όπως ο διάβολος το λιβάνι, στο επόμενο στάδιο τούς καταδικάζουν τρελούς και δαιμονικούς και στο τελευταίο στάδιο τους κλείνουν στο ψυχιατρείο.

Γιατί αυτό?

Διότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα αναγκαστικά λειτουργούν και αντιδρούν βάση των προγραμμάτων που προγραμματίσθηκαν από μικρής ηλικίας, προερχόμενα από τους κόλπους της θρησκείας και της παιδείας, αγκυροβολημένα στο υποσυνείδητο, όπως αυτά είναι:

  • Επικοινωνία με πνευματικά φωτεινά όντα, μπορούν μόνο άτομα της εκκλησίας και μοναχοί από τα κελιά τους. Μόνο αυτοί βρίσκονται και είναι σε επαφή με την αλήθεια του θεού!
  • Ένας πιστός στον έξω κόσμο δεν μπορεί να επικοινωνεί με πνευματικά όντα διότι είναι, ήταν και θα είναι αμαρτωλός και αν το πράξει, σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε επαφή με δαίμονες και ποτέ με όντα του φωτός.
  • Δέν υπάρχει άλλο φωτεινό όν εκτός από τον Ιησού Χριστό και κανείς πιστός, εκτός της ορθόδοξης ιεραρχίας, δεν είναι άξιος να επικοινωνήσει μαζί του.
  • Ο έκαστος που επικοινωνεί με άλλους κόσμους και όντα βρίσκεται, κατά την ορθοδοξία, υπό κατάληψη σκοτεινών όντων ή δυνάμεων και επομένως πνευματικά άρρωστος, δαιμονισμένος, επικίνδυνος μή κολλήση τον "Ιό" και σε άλλους και πρέπει να απομονωθεί από τους υπολοίπους πιστούς.

Αυτά αγαπητοί αναγνώστες είναι βαθύς μεσαιωνικός σκοταδισμός.Δέν έχει αλλάξει τίποτε στοιχειώδεις από το μεσαίωνα έως τώρα στο μεταφυσικό τομέα τών δομών πίστεων.

¨Οπως βλέπεται στην εικόνα μία από τις ποιό δυνατές βάσης που έκτισαν οι ιλλουμινάτι την αυταπάτη τους, τη Μάτριξ, είναι οι θρησκείες. Μέσω των θρησκειών αφήνουν οι άνθρωποι τον εαυτό τους παν εύκολα να ελέγχοντε υποσεινήδητα απο άλλες δυνάμεις. Αντιθέτως υπερασπίζουν με λύσσα τα αυτά προγράμματα νομίζωντας ότι είναι ορθά και θεικά. Στά νάνο-τσιπ αντιδρούμε, στα προγράμματα του υποσεινήδητου που έρχονται απο όλους τους τομείς της ζωής, όχι. Πίσω από όλα κρύβεται ο φόβος. Ο φόβος της Μάτριξ, μη τυχόν μάθει ο άνθρωπος ποιος πραγματικά είναι τότε το ολόγραμμα της θα καταρεύσει ευθύς και μαζί της και οι ιλλουμινάτι ώς γεννήματα και τέκνα τών αφεντικών τους, των ερπετοειδή νεφελίμ.

Δύο παραδείγματα από τη καθημερινότητα:

Πρώτο: Δύο αδέλφια, και οι δύο επιστήμονες, σε ένα ελληνικό χωριό ξυλοκοπούν τη μητέρα τους. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και κατόπιν συνεννόησης, κλείνουν τη μητέρα τους στο ψυχιατρείο.

Δεύτερο: Πές σέ έναν τυχαίο Έλληνα στο δρόμο ότι επικοινωνείς με πνευματικά φωτεινά όντα. Σε κλάσματα δευτερολέπτου θα σε κοιτάξει στραβά και θά σου πεί ότι τα όντα που παρουσιάζονται πρέπει να είναι οπωσδήποτε δαίμονες. Δυστυχώς έτσι έχουν προγραμματίσει τον Έλληνα, οι πρίγκιπες του Σκότους. Η ίδια η ερώτησε σε ινδιάνους της αμερικής θά σου απαντούσαν με κατανόηση ότι αυτό είναι αυτονόητο και αναγκαία πράξη για τον άνθρωπο διότι είναι η σύνδεση μας με τη πηγή.

Τι ήταν το "κακό" λοιπόν που έκανε η μητέρα αυτή στο πρώτο παράδειγμα. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο το πλανήτη, που γεννιούνται με ιδιαίτερες θεικές ικανότητες, αυτές της ενόρασης, διόρασης και το άνοιγμα του τρίτου ματιού. Για τη θρησκεία μας αυτές οι θεικές ικανότητες ειναι σατανικές, γιαυτό μετά τη γέννηση μας σφραγίζεται άρρον άρρον το τρίτο μάτι μας για να μην ανοίξει ποτέ στη πάροδο της ζωής μας. Σε όλες τις εποχές υπήρξαν άνθρωποι με αυτά τα χαρίσματα, όπως για παράδειγμα ο Πυθαγόρας, ο Πλάτων, ο Σωκράτης, ο Ορφέας, ο Ιησούς Χριστός κ.ο.κ. Μάλιστα ο Σωκράτης προφήτεψε τη νίκη(την είδε σε ενόραση) των Αθηναίων μία μέρα πριν τη μάχη στη Ποτίδαια της Χαλκιδικής αφού πήρε ο ίδιος μέρος και αφού πρώτα είχε επικοινωνία το δαιμόνιο του(η ψυχή του στα αρχαία ελληνικά) με τα όντα του φωτός στα εσωσύμπαντα.

Τί κοινό λοιπόν έχουν όλοι αυτοί οι γίγαντες του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και της ΑΓΑΠΗΣ?

Η απάντηση είναι ότι όλοι τους επικοινωνούσαν με τη πηγή, την αληθινή πατρίδα τους, τις εσωδιαστάσεις του φωτός και ΖΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Ήταν παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους και κανείς από αυτούς δεν δίδαξε ότι ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ, ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ, ΣΕ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΜΑΤΙΟ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΣ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ. Αυτό σημαίνει για έκαστο άνθρωπο στη γη ότι μπορεί να έχει πρόσβαση στη πατρίδα του που την εγκατέλειψε για μικρό διάστημα, τούς κόσμους του φωτός από εκει που ήλθε και εκτός αυτού μπορεί να έχει και πρόσβαση και σε άλλα γήινα ζωικά Βασίλεια που ζούν παράλληλα με το άνθρωπο όπως τα ντέβας, Έλβας κ.α. αφανείς πρός το παρόν για μας διότι βρίσκονται σε υψηλότερο κραδασμό. Δεν θα αργήσει πολύ και αυτοί οι κόσμοι θά γίνουν ορατοί σε όλους μας, μην ξεχνούμε ότι μπαίνουμε με ταχύτητα στη 4. και 5. διάσταση.

Ημαστε ΠΟΛΛΥΔΙΑΣΤΑΣΙΑΚΑ ΟΝΤΑ. Πώς μπορούμε κάτι που είμαστε να το αρνούμαστε επίμονα?

Τά άνωθεν λέγοντα έρχονται σε σφοδρή σύγκρουση με τη Μάτριξ που ζούμε και αυτά είναι τα προγράμματα της έκαστης θρησκείας αλλά και της ιατρικής. Ολοι τους προσπαθούν να αποκρύψουν μία ΦΟΒΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ότι ο άνθρωπος ειναι

ΑΓΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΑΓΑΠΗ

ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.


Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Άλλη μια επιτυχία του Τζέφρυ. Τέλος ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη!

Άτυπο διάβημα για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη - Αλλαγή στάσης της Μόσχας

Άλλη μια επιτυχία του Τζέφρυ.Τέλος ο αγωγός  Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη!Αλλαγή της Ρωσίας στην μέχρι σήμερα στάση της έναντι της κοινών ελληνορωσικών αμυντικών και ενεργειακών προγραμμάτων καταγράφεται πλεόν με μεγάλη σαφήνεια, όπως έχει ήδη σημειώσει από την περασμένη εβδομάδα το defencenet.gr. To πρώτο άτυπο διάβημα και μάλιστα για ένα θέμα που ευθύνεται κυρίως η Βουλγαρία, τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, επιδόθηκε χθες από την Μόσχα και θα κριθεί από την πρόοδο του προγράμματος του ΤΟΜΑ BMP-3HEL τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, η τελική κατεύθυνση που θα λάβουν οι ελληνορωσικές σχέσεις.

Στις 19-5-2010 ο Ρώσος πρεσβευτής Vladimir I. Chkhikvishivili επέδωσε άτυπο διάβημα στον Έλληνα υφυπουργό αρμόδιο για τα ελληνορωσικά ενεργειακά projects Γιάνη Μανιάτη υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αναφερόμενος μάλιστα στον «υψηλό εκνευρισμό του Ρώσου πρωθυπουργού, τόσο για την στάση της Βουλγαρίας, όσο και την στάση ελληνικής κυβέρνησης που αποφεύγει να πιέσει την Βουλγαρία για το έργο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη».

Πρακτικά μετέφερε την οριστική απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης το έργο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη να λειτουργήσει ως συνοδευτικό στο έργο Σαμσούντα-Τσεϊχάν, ακόμα και αν η Βουλγαρία, σταματήσει να σαμποτάρει το έργο: Η βουλγαρική κυβέρνηση ζήτησε άλλους 6 μήνες παράταση για να εκπονήσει νέα περιβαλλοντική μελέτη για τον αγωγό! Η εναλλακτική περίπτωση είναι να ακυρωθεί το έργο, κάτι που πλέον η Μόσχα θεωρεί πιο πιθανό.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου μία εβδομάδα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Σ. Σμάτκο είχε προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς την ακύρωση του έργου. «Eξετάζεται η συγχώνευση των δύο ανταγωνιστικών αγωγών Σαμψούντα-Τσεϊχάν και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, καθώς ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά έχει σταματήσει να εξελίσσεται ως πρόγραμμα με υπαιτιότητα της Βουλγαρίας».

Η δήλωση αυτή είχε γίνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Ντ. Μεντβέντεφ στην Τουρκία και ο κ. Σμάτκο είχε επιρρίψει ευθύνες στη Βουλγαρία και την μετέδωσε πρώτη στην Eλλάδα το defencenet.gr.

Σε ότι αφορά την συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ε.Βενιζέλο, σίγουρα το κλίμα δεν ήταν τόσο βαρύ, ίσως γιατί τα όσα διαμείφθηκαν ήταν προς την θετική κατεύθυνση…

ΤΟ ΣΑΒΟΥΩΤ - ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ

Μιά ακόμη εβραϊκής καταγωγής χριστιανική γιορτή

ΤΟ ΣΑΒΟΥΩΤ - ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΟι γιορτές τού χριστιανικού εορτολογίου δεν έχουν άμεση σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό και τις γιορτές στην αρχαία Ελλάδα, όπως δήθεν ισχυρίζονται ελληνοχριστιανοί θεωρητικοί. Από τότε που επιβλήθηκε ο χριστιανισμός, με βάση τον ιουδαϊσμό αναπτύχθηκε κι όχι τις εθνικές γιορτές.

Σε παλαιότερες αναρτήσεις μας εξετάσαμε την εβραϊκή καταγωγή τής γιορτής τού Πάσχα (βλ. Εβραϊκό Πεσάχ - χριστιανικό Πάσχα, Ένας αφανής, αλλά πλήρης εξεβραϊσμός των Ρωμιών. Τα έθιμα και οι συμβολισμοί τού Πάσχα), των Χριστουγέννων (βλ. Χριστούγεννα και Χανουκά), καθώς και τής βυζαντινής -λεγόμενης- μουσικής (βλ. Βυζαντινή μουσική: Η αυθεντική συνέχεια τής εβραϊκής). Στο άρθρο αυτό θα εξετασθεί η εβραϊκή καταγωγή τής Πεντηκοστής.

Από το Σαβουώτ στην Πεντηκοστή

Η γιορτή τής Πεντηκοστής (Σαβουώτ, στα εβραϊκά) οφείλει το όνομά της, στο ότι γιορταζόταν από τους Εβραίους πενήντα ημέρες μετά το Πεσάχ. Με το όνομα αυτό απαντάται μόνο στα δευτεροκανονικά βιβλία(1) της Παλαιάς Διαθήκης και στους Εβραίους ιστορικούς Φίλωνα(2) και Ιώσηπο(3). Στην Παλαιά Διαθήκη καλείται «εορτή των εβδομάδων»(4) ή «εορτή τής συγκομιδής των πρωτογεννημάτων»(5). Οι Εβραίοι έπρεπε να μετρήσουν επτά εβδομάδες μετά το Πεσάχ και την πεντηκοστή ημέρα να τελέσουν την γιορτή τής Πεντηκοστής(6). Κατά την γιορτή αυτή πρόσφεραν στο ναό μέρος των πρωτογεννημάτων ως έκφραση ευχαριστίας προς τον Γιαχβέ για τη συντελεσθείσα παραγωγή του αγρού(7). Δεν ήταν όμως μόνο ευχαριστία για τους καρπούς, αλλά και ανάμνηση, για το ότι ο Γιαχβέ τους είχε δώσει τη «ρέουσα μέλι και γάλα» γη(8).

Όταν οι Εβραίοι προσκυνητές τής γιορτής τής Πεντηκοστής πλησίαζαν στο ναό, οι ιερείς έβγαιναν έξω ψάλλοντας κατάλληλους γιορταστικούς ψαλμούς και παρελάμβαναν τα πρωτογεννήματα, τα οποία απέθεταν εμπρός από το θυσιαστήριο, ενώ οι προσκυνητές πρόσφεραν θυσίες(9). Μετά την καταστροφή τού ναού τής Ιερουσαλήμ (70 μ.Χ.), οπότε δεν ήταν δυνατόν να γίνει η προσφορά των πρωτογεννημάτων, η γιορτή τής Πεντηκοστής προσέλαβε άλλο περιεχόμενο, την ανάμνηση τής νομοθεσίας (των δέκα εντολών), που παρέδωσε ο Γιαχβέ στον Μωυσή στο όρος Σινά(10). Η παράδοση αυτή επικράτησε έκτοτε στη ραββινική γραμματεία(11).

Η χριστιανική Πεντηκοστή δεν έχει καμμία διαφορά από την εβραϊκή. Στις «Πράξεις» αναγράφεται, ότι οι απόστολοι είχαν συγκεντρωθεί, για να γιορτάσουν την Πεντηκοστή ως γνήσιοι Εβραίοι που ήσαν. Έγινε τότε μεγάλη βοή και παρουσιάστηκαν γλώσσες σαν φωτιάς, κάθε μία από τις οποίες κάθησε επάνω σε κάθε απόστολο, οπότε «επλήσθησαν άπαντες πνεύματος αγίου» και άρχισαν να μιλούν ξένες γλώσσες(12).


Φωτοτυπία από φυλλάδιο,
το οποίο ενημερώνει
γιά τις εορταστικές εκδηλώσεις τής Πεντηκοστής
στη Φλόριντα των Η.Π.Α.
υπό τη "σκέπη"
τού Άστρου τού Δαβίδ.


Οι Εβραίοι παίδες και η αγία Σιών

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ψαλλόμενα από τους ιερείς στους χριστιανικούς ναούς τής χώρας μας την ημέρα τής Πεντηκοστής(13), με τα οποία επισημαίνεται η εβραϊκή καταγωγή τού Ιησού και των αποστόλων:

* «Ότε το Πνεύμα σου κατέπεμψας Κύριε, καθημένοις τοις αποστόλοις, τότε οι των Εβραίων παίδες θεωρούντες, εξίσταντο θάμβει, ήκουον γαρ αυτών φθεγγομένων ετέραις ξέναις γλώσσαις, καθώς το Πνεύμα εχορήγει αυτοίς.» Οι Εβραίοι παίδες άκουγαν τους αποστόλους να μιλάνε ξένες γλώσσες, η μητρική επομένως γλώσσα των αποστόλων ήταν η εβραϊκή.

* «Γλώσσαις αλλογενών, εκαινούργησας Χριστέ τους σους μαθητάς, ίνα δι' αυτών σε κηρύξωσι τον αθάνατον Λόγον και Θεόν.» Η ψαλμωδία κάνει λόγο για γλώσσες αλλογενών, επομένως το γένος τόσο των αποστόλων, όσο και του Ιησού ήταν το εβραϊκό (βλ. Ιησούς: Κήρυκας μίσους, διχασμού και μισελληνισμού).

Οπωσδήποτε από τις ψαλμωδίες δεν λείπουν οι σιωνιστικοί εκθειασμοί:

* «Τάδε λέγει Κύριος. Τα τέκνα Σιών, χαίρετε και ευφραίνεσθε

* «Χαίρε Σιών αγία, Μήτηρ των Εκκλησιών, Θεού κατοικητήριον

* «Νυν εκ Σιών γαρ εξελήλυθε νόμος

* «Σιών αγία η Μήτηρ Εκκλησιών απασών, εν η πυρός εν είδει, το Παράκλητον Πνεύμα επί τους αποστόλους κατήλθε φρικτώς, χαίρε νυν και εόρταζε την κοσμοπόθητον όντως Πεντηκοστήν, συν ημίν πανηγυρίζουσα

* * *

Η καταγωγή τού χριστιανισμού ουδεμία άμεση σχέση έχει με την Ελλάδα και τους Έλληνες. Στους ρωμιοοχριστιανούς προπαγανδιστές, που υποστηρίζουν τη δήθεν ελληνικότητα της Ορθοδοξίας, θα απευθύνω την φράση, που αναφέρεται στις «Πράξεις» (2,13) και την οποία «έτεροι χλευάζοντες έλεγον», όταν άκουγαν τους αποστόλους την Πεντηκοστή να μιλούν ακατανόητα: «Γλεύκους μεμεστωμένοι εισί» (είναι γεμάτοι γλυκό κρασί).

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1. Τωβίας 2,1 και Β΄ Μακ. 12,32.
2. «Περί των δέκα λόγων», 160.
3. «Ιουδαϊκή Αρχαιολογία», ΙΙΙ, 10.6, ΧΙΙΙ, 8,4, ΧΙV, 13,4.
4. «Έξοδος», 34,22, «Δευτερονόμιον», 16,9.
5. «Έξοδος», 23,16.
6. «Δευτερονόμιον», 16,9.
7. «Δευτερονόμιον», 16,3.
8. «Δευτερονόμιον», 26,9.
9. «Δευτερονόμιον», 26,10.
10. Βασιλείου Βέλλα, «Εβραϊκή Αρχαιολογία», εκδ. «Αποστολικής Διακονίας», 1996.
11. Pes. 68b.
12. «Πράξεις», 2,1-13.
13. «Πεντηκοστάριον».

Ίων Δημόφιλος
Πηγή...

Καταργείται η διδασκαλία των Ελληνικών στο εξωτερικό

Η Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε πως: δεν θα διεξαχθούν οι φετινές εξετάσεις γλωσσομάθειας που προβλέπονταν από την με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011.

Καταργείται η διδασκαλία των Ελληνικών στο εξωτερικόΔηλαδή η υπουργός πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωρά στην κατάργηση της ελληνικής γλώσσας πρώτα στο εξωτερικό. Οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται στο εξωτερικό είναι κυρίως δάσκαλοι και φιλόλογοι που διδάσκουν κυρίως σε ελληνικά σχολεία, τα ελληνόπουλα στην Αμερική, την Γερμανία, την Αυστραλία και όπου γης υπάρχουν Έλληνες. Επίσης, διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και σε πανεπιστημιακά τμήματα του εξωτερικού για ξένους που ενδιαφέρονται να την μάθουν.

Για να καταργηθεί λοιπόν η ελληνική γλώσσα και να εισέλθει ως επίσημη η αγγλική, όπως έχει δεσμευτεί η υπουργός, πρέπει πρώτα να σταματήσει η διδασκαλία της στο εξωτερικό. Με την πρωτοφανή αυτή απόφαση, ολοκληρώνεται ο πόλεμος στην διδασκαλία της ελληνικής στο εξωτερικό, ο οποίος είχε αρχίσει από την στιγμή που επιβλήθηκαν μειώσεις στο επιμίσθιο των εκπαιδευτικών του εξωτερικού παράλληλα με αύξηση της φορολογίας του, δώρο και αυτό της "σοσιαλιστικής" "πατριωτικής" κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ούτως ή άλλως πλέον δεν μπορούσαν να συντηρηθούν Έλληνες εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό. Αλλά για να είναι σίγουρη η υπουργός πως δεν θα βρεθεί κανένας τρελός που θα χαλάει από την τσέπη του για να διδάσκει ελληνικά, απαγόρευσε τελείως τις αποσπάσεις στο εξωτερικό. Ο λόγος τώρα ανήκει πρωτίστως στις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού, οι οποίες θα πρέπει να μιλήσουν για το ποιος και για ποιο λόγο επιδιώκει τον αφανισμό τους.

Μέγα το μυστήριο στο Δία. Εξαφανίστηκε μια ζώνη!

Χάθηκε η SEB-South Equatorial Belt-Νότια Ησημερινή Ζώνη στον πλανήτη Δία. "Αυτό είναι ένα μεγάλο γεγονός", δήλωσε ο ειδικός της NASΑ Glenn Orton. Βλέπουμε στη φωτογραφία του Αυγούστου 2009 τις δυο γνωστές νεφώδεις ζώνες, ενώ στη φωτογραφία του Μαϊου 2010 εμφανίζεται μόνο η Βόρεια Ησημερινή Ζώνη. Οι επιστήμονες μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν κάποια εξήγηση για το φαινόμενο και η πρώτη προσπάθεια προσέγγισης είναι, ότι όπως στη Γη εμφανίζονται νέφη σε μεγάλα ύψη από σταγονίδια νερού, προφανώς κάποια ανεξήγητη νέφωση από σταγωνίδια αμμωνίας περικυκλώνουν τη Νότια Ζώνη του μεγαλύτερου πλανήτη του Ηλακού συστήματος. Βέβαια, η εξασθένηση της Νότιας Ζώνης είχε παρατηρηθεί αρκετό καιρό πριν, αλλά όχι η πλήρης εξαφάνιση. Βέβαια, στην πολύ καλή φωτογραφία του Αυστραλού ερασιτέχνη αστρονόμου Anthony Wesley, που κάνει το γύρο του κόσμου και χρησιμοποιεί η NASA για να μιλήσει για το φαινόμενο, βλέπουμε, έστω αχνά να υπάρχει η νότια ζώνη, που σημαίνει ή ότι αδυνατίζει συνεχώς μέχρι απόλυτης εξαφάνισης ή κάτι από επάνω από τη νεφώδη ζώνη εμποδίζει να φανεί καθαρά, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το πλάτος τη ζώνης είναι δυο φορές η διάμετρος της Γης και 20 περίπου φορές η έκτασή της.

Είναι μυστήριο και περιμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξή του.


Jupiter Loses a Stripe (Before and After, 568px)

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΝΤ!


Διάβασα πρόσφατη έρευνα του ΔΝΤ η οποία έχει χρηματοδοτηθεί μεταξύ άλλων και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την οποία προκύπτει ότι το ΔΝΤ δουλεύει για τους πλανητάρχες (πολυεθνικές αιχμής και τραπεζικούς κολοσσούς όπου γης), και για να μη σας κουράζω η στρατηγική που χρησιμοποιεί και θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί (όσο την βρίσκει ανταποδοτική) είναι τριαξονική:

Άξονας 1: Εσκεμμένη απορρύθμιση των υγιών κρατικών οικονομιών.
Άξονας 2: Υπαγωγή των πάντων στο ιδιωτικό παγκόσμιο κεφάλαιο.
Άξονας 3: Συνεχή συγκέντρωση της γνώσης (αιχμής) στους ελάχιστους που δουλεύουν για τους πολυεθνικούς και παγκόσμιους τραπεζικούς κολοσσούς.


Ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιείται κατά κόρο τα τελευταία ιδίως χρόνια για την επίτευξη των σκοπών αυτών είναι η προπαγάνδα άλλοτε για ενημέρωση για "επενδυτικές ευκαιρίες", άλλοτε για την ανάγκη για "ευρύτερη δυνατή συναίνεση", άλλοτε ως συστράτευση για τη σωτηρία του πλανήτη μέσω της "Κλιματικής Συνθήκης", άλλοτε για σύγκλιση με τους όρους της Λισσαβώνας, κ.ο.κ.

Είναι απίστευτο το πόσο πολύ δουλεύουν συνεχώς με παγκόσμιες συνεχείς τηλεδιασκέψεις, συνεχή reports, και εκ νέου διασκέψεις ώστε να προσεταιρίζονται όλους τους ηγέτες και τις κυβερνήσεις στο "κοσμοσωτήριο έργο τους". Για παράδειγμα, μόνο για την Κλιματική Συνθήκη διαβουλεύονται εντατικά κάθε βδομάδα με feedbacks από τις κατά τόπους κυβερνήσεις και πάει λέγοντας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές τονίζουν ότι η τριαξονική στρατηγική αυτή έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική για την επίτευξη των στόχων της Λισσαβώνας! Δεν μπορώ να σας αναφέρω για ποια έρευνα πρόκειται, αφού όλες οι έρευνες του ΔΝΤ τουλάχιστον έχουν προειδοποίηση στην πρώτη σελίδα η οποία απαγορεύει να αναφέρουμε ότι οι έρευνες αυτές αντιπροσωπεύουν απόψεις του ΔΝΤ. Τώρα κατά πόσο δεν αντιπροσωπεύουν απόψεις του ΔΝΤ από την στιγμή που προέρχονται από αυτό και χρηματοδοτούνται από αυτό και τους εταίρους του, αυτό είναι άλλη ιστορία.

Ρε σε τι "αγγελικό" κόσμο πάμε, τρομάρα μας!

Πηγή

http://www-voulgari.blogspot.com/2010/05/blog-post_14.html

Προβοκάτορας-Οσα δεν φτάνει η εξουσία, βάζει άλλους να τα φτάσουν.

Προβοκάτορας-Οσα δεν φτάνει η εξουσία, βάζει άλλους να τα φτάσουν.


Η κατάχρηση του όρου «προβοκάτορας» ειδικά από την Αριστερά, ώστε να ερμηνεύει λάθη, ήττες και αδυναμίες, αποφεύγοντας την αυτοκριτική, αλλά και η συστημική προβοκατορολογία της αντικατασκοπίας και των μυστικών υπηρεσιών κάνει ακόμα πιο δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψέματος, ευφάνταστου αστυνομικού σεναρίου και υλοποιήσιμου σεναρίου της αστυνομίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΪΧΣΤΑΓΚ ΩΣ ΤΗ MARFIN
ΚΕΙΜΕΝΟ | ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΟΛΙΤΗ (politi@enet.gr)

«Ανεγκέφαλοι τραμπούκοι», «προβοκάτορες», «ηλίθιοι που το σύστημα θα τους πλήρωνε για τις υπηρεσίες τους», αλλά και «ψευτοεπαναστάτες χούλιγκαν», «φετιχιστές της βίας, που δρουν με την ανοχή των διαδηλωτών»... Δεκάδες εκδοχές, κάποιες αντικρουόμενες, ακούστηκαν για τον εμπρησμό της Marfin στις 5 Μαΐου, που προκάλεσε το θάνατο τριών εργαζομένων και «καπέλωσε» με τον πιο μακάβριο τρόπο μία από τις μαζικότερες εργατικές πορείες των τελευταίων χρόνων.

Ανάμεσα στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ και στις ανακοινώσεις των κομμάτων, ανάμεσα στα χειρόγραφα σημειώματα στο σημείο του εμπρησμού, αλλά και στα σχόλια στο ίντερνετ, στις επιστολές ατόμων και συλλογικοτήτων, στις κουβέντες των φίλων και στα πηγαδάκια των παγωμένων διαδηλωτών, πολλές ερμηνείες και ερωτήματα διατυπώνονται για τις συλλογικές και ατομικές ευθύνες, για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, για την οδύνη και την αδυναμία να αποτραπεί ένας εμπρησμός που δεν σκότωσε μόνο τρεις αθώους αλλά επιχείρησε να βάλει την ταφόπλακα στις λαϊκές αντιδράσεις, να στοχοποιήσει τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές ως δυνάμει συνενόχους. Μαζί με την αυτονόητη καταδίκη του τριπλού φονικού, την επίρριψη ευθυνών και την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, πέρα από τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει (δυστυχώς όχι κατόπιν εορτής, αλλά κατόπιν κηδείας) στην Αριστερά και στον αντιεξουσιαστικό χώρο για τη στάση απέναντι σε πράξεις τυφλής βίας, κάποιες λέξεις ακούγονται πιο συχνά από άλλες: «προβοκάτορες», «προβοκάτσια», «αντικειμενικά προβοκατόρικη ενέργεια».

Συνώνυμη, σχεδόν, της συνωμοσιολογίας, η προβοκατορολογία, η τάση να ερμηνεύει κανείς τα ιστορικά γεγονότα επικαλούμενος αποκλειστικά μυστικούς πράκτορες, σκοτεινούς συνωμότες και «μαύρες χείρες» που κινούν παρασκηνιακά τα νήματα προς χάριν κάποιων «πεφωτισμένων», είναι στην ουσία μία μεταφυσική και ελιτίστικη θεώρηση της ιστορικής κίνησης, που υποτιμά (αν δεν εκμηδενίζει) την πάλη των τάξεων και αναπαράγει το κυρίαρχο μοντέλο ότι η Ιστορία γράφεται από τα άτομα και όχι από τη δράση των μαζών. Η κατάχρηση του όρου «προβοκάτορας» ειδικά από την Αριστερά, ώστε να ερμηνεύει λάθη, ήττες και αδυναμίες, αποφεύγοντας την αυτοκριτική, αλλά και η συστημική προβοκατορολογία της αντικατασκοπίας και των μυστικών υπηρεσιών κάνει ακόμα πιο δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψέματος, ευφάνταστου αστυνομικού σεναρίου και υλοποιήσιμου σεναρίου της αστυνομίας. Το αν ευθύνονταν ή όχι προβοκάτορες για όσα τραγικά συνέβησαν την 5η Μαΐου είναι ένα ερώτημα που, ακόμα και αν απαντηθεί, δεν μπορεί να φέρει πίσω στη ζωή τους αδικοχαμένους, ούτε απαλλάσσει από τις ευθύνες τους όσους θέλουν έμπρακτα να υπερασπίζονται τις ανθρώπινες ζωές όταν άλλοι μιλάνε για κέρδη και ζημιές.

Χωρίς να σπεύδουμε να επιβεβαιώσουμε ή να αρνηθούμε τον προβοκατόρικο χαρακτήρα του εμπρησμού (κάτι που πιθανότατα να μη μάθουμε ποτέ, όπως ποτέ δεν εξιχνιάστηκαν αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν), έχει ενδιαφέρον να δούμε πότε χρησιμοποιήθηκε ξανά ο χαρακτηρισμός «προβοκάτσια», ποιες είναι οι ετυμολογικές και ιστορικές ρίζες αυτού του τόσο παρεξηγημένου και φθαρμένου όρου, που όμως δεν λέει να εγκαταλείψει το πολιτικό λεξιλόγιο.

1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ;
«Ατομο που με εντολή τρίτων διεισδύει λαθραία σε μια ομάδα, σε έναν πολιτικό χώρο, σε μια συγκέντρωση, διαδήλωση ή άλλη εκδήλωση, για να προκαλέσει σύγχυση, ταραχή και να υποκινήσει τους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν απόψεις ακραίες ή να εκτραπούν σε ενέργειες βίαιες ή παράνομες, με στόχο τη δυσφήμιση, την ενοχοποίησή τους ή την πρόκληση αντιποίνων εναντίον τους. Π.χ.: Αποκαλύφθηκε η δράση προβοκατόρων σε κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς (Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής, Ιδρ. Μαν. Τριανταφυλλίδη).

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ;
«Το να προκαλεί κανείς σκόπιμα αναταραχή, δυσαρέσκεια ή βίαιες ενέργειες, από άτομο ή ομάδα, με σκοπό την πραγματοποίηση των επιδιώξεων και των συμφερόντων του ή κάποιου τρίτου» (Νέο Ελληνικό Λεξικό Εμμ. Κριαρά). Στο λεξικό του Δημητράκου η λέξη «προβοκάτσια» δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η λέξη «προβοκάτωρ» ως «ο προκαλών εις μάχην» - από το λατινικό provocator. Ως πηγή της λέξης «προβοκάτσια» αναφέρεται η ρώσικη λέξη provokatsija, από το λατινικό provocatio (πρόκληση) και το γαλλικό provocateur.

3 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο «AGENT PROVOCATEUR»;

Σήμερα η διασημότερη χρήση της φράσης είναι η ομώνυμη εταιρεία σέξι εσωρούχων. Στα γαλλικά ο προβοκάτορας εμφανίζεται ως «agent provocateur», πράκτορας πιθανότατα σε διατεταγμένη υπηρεσία της αστυνομίας, που διεισδύει σε πολιτικές οργανώσεις με σκοπό να ωθήσει τα μέλη τους σε πράξεις που θα τα παγιδεύσουν και θα τα ενοχοποιήσουν - στη Δικαιοσύνη ή στην κοινή γνώμη. Η δράση προβοκατόρων του κράτους έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, από την τσαρική Ρωσία ώς την Αμερική του Ψυχρού Πολέμου και το πρόγραμμα CointelPro του FBI ενάντια στους Yippies και τη Νέα Αριστερά, με πρόσφατο κρούσμα τη χρήση προβοκατόρων στις περσινές διαδηλώσεις στο Λονδίνο ενάντια στους G20.

4 ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ;

Σικάγο, πλατεία Χέιμαρκετ 1886: Η βομβιστική ενέργεια στην πλατεία Χέιμαρκετ του Σικάγου, στις 4 Μαΐου του 1886, λειτούργησε ως προβοκάτσια, ενοχοποιώντας τους ηγέτες του αναρχοσυνδικαλισμού, παρόλο που ποτέ δεν αποδείχθηκε στο δικαστήριο αν πράγματι την προκάλεσαν προβοκάτορες ή όχι. Οι πυροβολισμοί που ακολούθησαν προκάλεσαν το θάνατο αδιευκρίνιστου αριθμού πολιτών και οχτώ αστυνομικών, κυρίως από φίλια πυρά. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει μία κοινά αποδεκτή ερμηνεία για την ταυτότητα του βομβιστή, έχει όμως επισημανθεί ο ρόλος της ιδιωτικής αστυνομίας των Pinkertons που δρούσαν ως απεργοσπάστες και χαφιέδες. Αρκετοί αναρχοσυνδικαλιστές οδηγήθηκαν στην αγχόνη.

Βερολίνο, εμπρησμός του Ράιχσταγκ, 1933: Η πιο διάσημη φασιστική προβοκάτσια, που ενορχήστρωσαν τα πρωτοπαλίκαρα των Χίτλερ, Γκέρινγκ και Γκέμπελς για να ενοχοποιήσουν τους κομμουνιστές. 27 Φεβρουαρίου του 1933 το γερμανικό κοινοβούλιο τυλίγεται στις φλόγες. Συλλαμβάνεται ένας ολλανδός εργάτης, που πάνω του βρίσκεται βιβλιάριο του Κ.Κ. Στο εδώλιο ως συνωμότες οδηγούνται και οι βούλγαροι ηγέτες της Κομιντέρν, Διμιτρόφ, Ποπόφ και Τάνεφ. Στη δίκη της Λειψίας η σκευωρία ξεσκεπάζεται και οι κομμουνιστές ηγέτες απελευθερώνονται. Ο ολλανδός Μαρίνους βαν ντερ Λούμπε εκτελείται.

Μιλάνο, πιάτσα Φοντάνα, 1969: Ισχυρή έκρηξη στην Αγροτική Τράπεζα, στην πλατεία Φοντάνα του Μιλάνου, 12 Δεκεμβρίου 1969, σκοτώνει 17 άτομα και τραυματίζει 88. Συλλαμβάνονται αναρχικοί ως ύποπτοι και ένας απ' αυτούς πέφτει νεκρός από τον 4ο όροφο της Ασφάλειας, ο αναρχικός Τζιουζέπε Πινέλι. Γι' αυτόν αργότερα θα γράψει ο Ντάριο Φο τον «Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού». Οπως αποδείχθηκε -χρόνια αργότερα-, η βομβιστική ενέργεια έγινε από ακροδεξιούς, με τη συνεργασία πρακτόρων της νατοϊκής αντικομμουνιστικής οργάνωσης GLADIO.

Βαρκελώνη, «Scala» (κέντρο διασκέδασης), 1978: Τρία χρόνια μετά το θάνατο του δικτάτορα Φράνκο και την αποκατάσταση της ισπανικής δημοκρατίας, οι αναρχοσυνδικαλιστές της CNT έχουν μεγάλη δύναμη στα εργατικά συνδικάτα και είναι οι μόνοι που αντιτίθενται στο Σύμφωνο της Μονκλόα, που επιχειρεί μία συναινετική μετάβαση χωρίς να θίγει το συνδικαλισμό του φρανκισμού. Τη νύχτα της 15ης Ιανουαρίου του 1978, ύστερα από την πιο πετυχημένη πορεία ενάντια στο Σύμφωνο της Μονκλόα στη Βαρκελώνη, κοκτέιλ εκρηκτικών τυλίγει στις φλόγες το πολυτελές κέντρο διασκέδασης «Scala» και σκοτώνει τέσσερεις εργαζομένους. Η αστυνομία συλλαμβάνει αναρχικούς και ελευθεριακούς και η CNT δυσφημίζεται και διασπάται. Από τα 120.000 μέλη απομένουν μόλις 6.000. Ο φάκελος της υπόθεσης κλείνει ως απόρρητος ίσαμε το 2035. Λίγα χρόνια μετά τον εμπρησμό, ένας από τους υπόπτους, ο Χοακίν Γκαμπίν Χερνάντεζ, παραδέχεται ότι ήταν πληρωμένος προβοκάτορας της Ασφάλειας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_1255.html

Kώστας Ηλιάκης

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Και τώρα το σενάριο της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»


  • Τι θα συμβεί αν το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης αποτύχει; Τι θα γίνει αν τον Οκτώβριο το ΔΝΤ δει ότι η ελληνική οικονομία είναι τόσο χάλια που δε σώζεται με τίποτε; Πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη όταν θα αντιληφθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να συμμαζέψει το κράτος και την οικονομία;
Μπορεί μια χώρα να βγει από την Ευρωζώνη αυτόματα; Η απάντηση είναι όχι αφού η Συνθήκη της Λισαβόνας δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Δεν επιτρέπει ουσιαστικά σε μια χώρα μέλος της Ευρωζώνης να χρεοκοπήσει, να ζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους και να ξεχάσει το κοινό νόμισμα για αρκετό καιρό.
Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα γλιτώνει; Η απάντηση είναι και πάλι όχι, αφού όπως όλα δείχνουν ο δρόμος της χρεοκοπίας δεν έχει διέξοδο με αποτέλεσμα η Ευρώπη να αναζητά ένα μοντέλο διάσωσης που δεν θα αντιβαίνει τους κοινοτικούς κανόνες αλλά και δεν θα αφήνει ανοχύρωτη όλη την Ευρώπη η οποία κινδυνεύει να «μολυνθεί» από τον ελληνικό ιό.
Έτσι, τις τελευταίες ημέρες ακούγονται όλο και περισσότερο στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες τα σενάρια περί «ελεγχόμενης χρεοκοπίας». Πρόκειται για ένα κοστούμι που ράβεται στα μέτρα της Ελλάδας και το οποίο προβλέπει τα εξής:
Όταν δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της, όταν τα δανεικά στερεύσουν, το χρέος και το έλλειμμα εκτιναχθούν τότε θα δηλώσει στην Κομισιόν ότι αδυνατεί να πληρώσει τους πιστωτές της.
Επειδή όμως η Κομισιόν δεν θα μπορεί να «πετάξει με τις κλωτσιές» την κακή Ελλάδα, θα τις επιβάλλει σκληρές ποινές: Αποκλεισμό από τις αγορές για δανεισμό και το βασικότερο, θα κλείσει εντελώς τις στρόφιγγες του κοινοτικού χρήματος. ΕΣΠΑ δηλαδή τέλος…
Τι θα κάνει τότε η Ελλάδα; Θα ζητήσει μόνη της να κηρύξει πτώχευση και να βγει από την Ευρωζώνη με τη θέλησή της. Τότε θα μπορεί να επιστρέψει στη δραχμή και να κάνει υποτίμηση, η οποία σύμφωνα με τον Κ. Σημίτη θα είναι της τάξης του 30%. Θα γίνουμε δηλαδή 30% φτωχότερη μέσα σε μια νύχτα και θα μεταμορφωθούμε σε Βουλγαρία και Ρουμανία.
Μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν αυτό το σενάριο φουντώσει τις επόμενες ημέρες και κορυφωθεί εκεί γύρω στον Οκτώβριο. Δεν θα πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά για πραγματικότητα.
Να δούμε, όμως, όταν θα φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να σταθεί, ή θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.
Πηγή

Στο κυνήγι των κερδοσκόπων η Ελλάδα


  • "...«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι τράπεζες δεν θα μπορούν πια να εκβιάζουν τα κράτη», είπε την Τετάρτη η Merkel, έπειτα από την απόφαση της Γερμανίας να κηρύξει τον πόλεμο στις δυνάμεις της αγοράς, απαγορεύοντας το κερδοσκοπικό σορτάρισμα στα κρατικά ομόλογα..."
Της Κορίνας Σαμάρκου
Στα δικαστήρια απειλεί να οδηγήσει τους κερδοσκόπους που έπαιξαν με την τύχη της ελληνικής οικονομίας ο Γιώργος Παπανδρέου. «Δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να κινηθούμε δικαστικώς», δήλωσε ο πρωθυπουργός όταν δέχτηκε σχετική ερώτηση. Και μπορεί να είναι σίγουρος ότι το μήνυμα έχει φτάσει στα αφτιά αυτών που πρέπει, στη Wall Street, αφού οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και μάλιστα στην υψηλότατης θεαματικότητας εκπομπή του γνωστού δημοσιογράφου Fareed Zakaria, ο οποίος έχει φιλοξενήσει τις ισχυρότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου.
Τα ονόματα που φέρονται να εμπλέκονται στην ελληνική υπόθεση είναι ιδιαίτερα βαριά. Μέχρι πρότινος η απειλή δικαστικής δίωξης μπορεί να ακουγόταν κενή. Οι αμερικανικοί τραπεζικοί κολοσσοί γιγαντώθηκαν τόσο τα τελευταία χρόνια σε οικονομική και πολιτική επιρροή, ώστε έφτασαν να θεωρούνται όχι μόνο υπεράνω του νόμου, αλλά και ισχυρότεροι από τις πιο ισχυρές κυβερνήσεις. Παλαιότερα, η όποια δικαστική μάχη της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε παράγοντες των αγορών θα έμοιαζε με κυνήγι μαγισσών.
Όμως σήμερα η Αθήνα πρωταγωνιστεί στον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ κυβερνήσεων και τραπεζών διεθνώς. Από τις ΗΠΑ έως την Ευρώπη, κυβερνήσεις αποκαλύπτουν τις συνωμοσίες, κερδοσκοπικά παιχνίδια και το πλέγμα της σύγκρουσης συμφερόντων μέσω των οποίων τραπεζικοί και επενδυτικοί όμιλοι κατάφεραν να προωθούν προϊόντα και υπηρεσίες επιζήμια για το δημόσιο.
«Οι κερδοσκόποι είναι οι εχθροί μας», δήλωνε πριν από λίγες ημέρες η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, την ίδια στιγμή που και στις ΗΠΑ οι μεγαλύτερες τράπεζες κατηγορούνται για συνωμοσία, για τη δράση τους στην αγορά των δημοτικών ομολόγων καθώς και για απάτη στην αγορά της στεγαστικής πίστης.
Στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα τέσσερις ξένοι τραπεζικοί κολοσσοί κάθισαν στο σκαμνί δικαστηρίου του Μιλάνου. Οι UBS, Deutsche Bank, JP Morgan και Depfa κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν το δήμο του Μιλάνου κατά τη χρηματοδότησή του μέσω ενός swap ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Ο δήμος ισχυρίζεται ότι στη συμφωνία αυτή επιβαρύνθηκε με κρυμμένες χρεώσεις ύψους 56 εκατ. ευρώ, οι οποίες προστέθηκαν στα τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ των προμηθειών που κατέβαλε στις τράπεζες. Η ετυμηγορία σε αυτή τη δίκη μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ένα κύμα αγωγών, καθώς μόνο οι ιταλικοί δήμοι υπολογίζεται ότι υπέστησαν ζημιές έως και 8 δισ. ευρώ σε ανάλογες συμφωνίες χρηματοδότησης, αναφέρουν οι ειδικοί. Μάλιστα, οι Ιταλοί έκαναν σαφή την πρόθεσή τους να στριμώξουν τους τραπεζίτες. Η δίκη ανατέθηκε στον Oscar Magi, έναν υψηλού προφίλ και σκληρής γραμμής δικαστή.
Μια καταδικαστική απόφαση σε βάρος των τεσσάρων αυτών τραπεζών στην Ιταλία θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύτιμο χαρτί στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης. Και αυτό γιατί τα παιχνίδια που έπαιξε η Goldman Sachs στην Ελλάδα ξεκινούν με ένα deal παρόμοιο με αυτό που εξετάζεται στο Μιλάνο, με το περίφημο πια swap του 2002. Με αυτό η επενδυτική τράπεζα βοήθησε την Αθήνα να κρύψει μέρος του χρέους της. Ουσιαστικά έβαλε τουλάχιστον ένα λιθαράκι στον εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών της χώρας, πάνω στον οποίο αργότερα στήθηκε ένα ολόκληρο σίριαλ κερδοσκοπίας, με το όνομα της Goldman Sachs να εμφανίζεται σε κάθε ένα από τα επεισόδιά του.
Εάν πράγματι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να κινηθεί νομικά σε βάρος της Goldman, δεν θα δυσκολευόταν να βρει αποδείξεις για τη δράση της. Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήδη έχει κάνει το πρώτο βήμα, αποδεικνύοντας ότι ο συγκεκριμένος τραπεζικός όμιλος δεν είναι τόσο άτρωτος όσο πολλοί πίστευαν. Οι χρηματιστηριακές αρχές των ΗΠΑ κατάφεραν να βρουν επαρκείς αποδείξεις για να μηνύσουν την Goldman, με την κατηγορία της εξαπάτησης των πελατών της, αφού διαπιστώθηκε ότι τους πουλούσε προϊόντα σε βάρος των οποίων είχε στοιχηματίσει. Κατά «σύμπτωση», σε αυτό το παιχνίδι σε βάρος των πελατών της, η Goldman είχε συνεργαστεί με το γνωστό κερδοσκόπο John Paulson, τον ίδιο που πιστεύεται ότι πόνταρε επιθετικά στη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Διευρύνεται το ευρωπαϊκό μέτωπο
ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ για συνωμοσία κατά της Ελλάδας είναι αρκετές, και μάλιστα μπορεί κανείς να τις βρει ακόμα και στις σελίδες του αγγλοσαξονικού οικονομικού Τύπου. Δημοσίευμα των Financial Times το Μάρτιο αποκάλυπτε ότι η Goldman Sachs είχε διοργανώσει στα τέλη του Ιανουαρίου δείπνο με θέα την Ακρόπολη, κατά τη διάρκεια του οποίου 10 κερδοσκόποι του εξωτερικού (πελάτες της τράπεζας), συνωμότησαν για να επωφεληθούν από την ελληνική κρίση. Άλλο δημοσίευμα της Wall Street Journal αποκάλυψε το Φεβρουάριο ένα ακόμα «μυστικό δείπνο» κερδοσκόπων, το οποίο αυτή τη φορά είχε λάβει χώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Μανχάταν.
Εκεί, τρώγοντας λεμονάτο κοτόπουλο και φιλέ μινιόν, σε ένα δείπνο που είχε διοργανώσει η χρηματιστηριακή εταιρεία Monness, Crespi, Hardt & Co, τα ισχυρότερα hedge funds του πλανήτη συμφώνησαν να επιτεθούν από κοινού στο ευρώ, βάζοντας στο στόχαστρο την Ελλάδα. Σε αυτή τη συνάντηση συμμετείχαν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο γνωστός από την κερδοσκοπική επίθεσή του στις τράπεζες κατά την κρίση του 2008 David Einhorn της Greenlight Capital, εκπρόσωποι του hedge fund του George Soros καθώς και της SAC Capital, της εταιρείας του μυστικοπαθούς διαχειριστή Steven Cohen.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει βρει πολύτιμους συμμάχους στη δράση της κατά των κερδοσκόπων στην Ευρώπη. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι τράπεζες δεν θα μπορούν πια να εκβιάζουν τα κράτη», είπε την Τετάρτη η Merkel, έπειτα από την απόφαση της Γερμανίας να κηρύξει τον πόλεμο στις δυνάμεις της αγοράς, απαγορεύοντας το κερδοσκοπικό σορτάρισμα στα κρατικά ομόλογα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει ήδη δράση για την καλύτερη εποπτεία της σκοτεινής αγοράς των credit default swaps (των ασφαλίστρων έναντι χρεοκοπίας που σύμφωνα με ένα σενάριο επιτάχυναν την ελληνική κρίση), όπως και για την ενίσχυση της διαφάνειας γύρω από τη δράση των hedge funds. «Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν αρέσει να βρίσκονται κάτω από το φως του ηλίου. Θα τους τυφλώσουμε με φως», δήλωνε αυτή την εβδομάδα ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος, Michel Barnier.