Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

Αναπόφευκτη η κοινωνική σύγκρουση.

του Δημήτρη Βασιαγεώργη,
Realpolitics.gr Team
Οι εξελίξεις τρέχουν, πολλά αλλάζουν στην χώρα μας και επικρατεί μία γενικευμένη ένταση.
Πολλές φωνές ακούστηκαν περί διατήρησης της κοινωνικής συνοχής, ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να “τσακωθούν” μεταξύ τους. Επίσης, άλλοι μίλησαν για λαϊκή εξέγερση, ότι η κοινωνία δεν θα ανεχτεί τα νέα μέτρα και ότι προβλέπονται αναταραχές.
Δυστυχώς ούτε κοινωνική συνοχή μπορεί να υπάρξει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, και κατ’ επέκταση δεν θα γίνει καμία εξέγερση. Αυτό όμως είναι καλό:

Ήρθε η ώρα, οι Έλληνες πολίτες να ξεκαθαρίσουν τις διαφορές τους και να ονομάσουν ακριβώς τι και ποιος δεν τους “αρέσει”.
Ο ιδιωτικός υπάλληλος πρέπει να ξεκαθαρίσει στον δημόσιο, ότι δεν του αρέσει να τον κοροϊδεύει, δηλαδή να δουλεύει λιγότερο, να απολαμβάνει μονιμότητα εργασίας, να πληρώνεται παραπάνω, και μάλιστα να πληρώνεται από τους φόρους του ιδιωτικού.
Πρέπει ο πολίτης να καταδικάζει τις εκβιαστικές “απεργίες” από ομάδες που λόγω φύσης του επαγγέλματος τους, έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν τεράστια πίεση. Δεν μπορούν οι οδηγοί βυτιοφόρων, να αφήνουν μια ολόκληρη χώρα χωρίς καύσιμα. Ούτε οι αγρότες μπορούν να κλείνουν εθνικές οδούς, ούτε τα λιμάνια μπορούν να κλείνουν οι ναυτεργάτες, ούτε πτήσεις να ακυρώνονται από τους ελεγκτές.
Πρέπει ο πολίτης να είναι αυστηρός στον δικαστικό ή τον καθηγητή, που αρνήθηκε να συμμετάσχει στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, προβάλλοντας δικαιολογίες μικρού παιδιού.

Πρέπει να διαφωνήσουμε με τους δημοσιογράφους, δικαστικούς και άλλους, που με νύχια και με δόντια δεν θέλουν να προσαρτηθεί το ζημιογόνο ταμείο τους στο ΙΚΑ.
Πρέπει να απαιτήσει την ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων, και να ξεκαθαρίσει στους εργαζόμενους ότι δεν ανέχεται να πληρώνει ζημιές.
Έρχονται δημοτικές εκλογές. Πρέπει να κριθούν αυστηρά οι δήμαρχοι που έχουν αφήσει χρεωμένους σχεδόν όλους τους δήμους της χώρας. Οι τυχάρπαστοι κομματικοί πρέπει να παραγκωνιστούν.
Όλα αυτά και πάρα πολλά ακόμα πρέπει να ξεκαθαριστούν. Πολλές ομάδες στην Ελλάδα απολάμβαναν προνόμια, πάντα σε βάρος των υπολοίπων. Αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν τους ενδιαφέρει το κοινωνικό σύνολο, αλλά μόνο το άτομο τους. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, το πρόβλημα είναι ότι οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνουν ή δεν το παραδέχονται.
Συνεπώς, δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη, και χωρίς αυτήν δεν πρόκειται να υπάρξει κοινωνική συνοχή. Τώρα ευτυχώς αυτά αλλάζουν, οι Έλληνες έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους , θέτουν νέες βάσεις στις σχέσεις τους, και θα βγουν πιο ενωμένοι από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: