Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Ξεσκεπάζεται το δίκτυο των πρακτόρων στη Θράκη - Ομιλητικότατος ο 30χρονος κατάσκοπος


Ερευνούν διασυνδέσεις στα Βαλκάνια

Πυκνό μυστήριο καλύπτει την περίπτωση του 30χρονου Έλληνα υπηκόου που συνελήφθη πριν από λίγο καιρό να φωτογραφίζει στρατόπεδο στην Σαμοθράκη και οδηγήθηκε στις φυλακές με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες.
Ο νεαρός μουσουλμάνος έχει ήδη παραδεχτεί ότι ενήργησε κατασκοπευτικά σε οκτώ τουλάχιστον αποστολές για λογαριασμό της Τουρκίας και του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, λέγοντας ότι ελάμβανε για κάθε του αποστολή το ποσό των 500 ευρώ. Στην κατοχή του 30χρονου μουσουλμάνου είναι γνωστό πως βρέθηκε πλήθος (εκατοντάδες) φωτογραφιών από στρατόπεδα, αεροδρόμια, υδραγωγεία και δρόμους γύρω από στρατιωτικές βάσεις της Θράκης και νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Αυτά όμως αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος της αλήθειας που κρύβεται πίσω από την κατασκοπευτική δράση του νεαρού. Η αλήθεια περιέχει την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, που κρύβει απύθμενο παρασκήνιο, ιστορίες τρόμου και υποψίες για συνεργασία κατασκόπων με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις. Η σύλληψη του νεαρού μουσουλμάνου αποτελεί την άκρη ενός νήματος παρανομίας και δραστηριοτήτων που εκτείνονται σε πολλές χώρες και που αφορούν οργανώσεις θρησκευτικές αλλά και τρομοκρατικές.
Μέχρι στιγμής η Ελληνική κυβέρνηση έχει κρατήσει ιδιαίτερα χαμηλά (έχει σχεδόν εξαφανίσει) το όλο θέμα, ενώ ήδη στην υπόθεση αυτή εργάζονται δεκάδες πράκτορες της ΕΥΠ οι οποίοι συνεργάζονται με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αλλά και με τις πρεσβείες μας σε Σκόπια, Αλβανία, Μαυροβούνιο και Βοσνία!!! Η εμπλοκή των πρεσβειών προδίδει μεγάλο μέρος της κατεύθυνσης που έχουν πάρει οι έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων εάν δημοσιευτούν μάλλον θα προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στην γείτονα Τουρκία και στον πραγματικό της ρόλο στις εξελίξεις που υπάρχουν στα Βαλκάνια.
Ο εντοπισμός του κατασκόπου, τελικά, δεν ήταν και τόσο τυχαίος από τον στρατιώτη του στρατοπέδου της Σαμοθράκης. Τα πραγματικά γεγονότα διαφέρουν από τις δημοσιοποιήσεις κατά πολύ, αφού ο 30χρονος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση μήνες πριν από τις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας, οι οποίες είχαν ανακαλύψει τις δραστηριότητές του από τον Μάρτιο του 2008 και ήθελαν να αποκαλύψουν το δίκτυο συνδέσμων, επαφών και λειτουργιών που υπήρχε πίσω από τον 30χρονο.
Για λόγους καθαρά προσωπικής ασφάλειας, ο 30χρονος κρατείται στη φυλακή φρουρούμενος και απομονωμένος ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες προκειμένου ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του να τεθούν σε ειδικό πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, λόγω της σπουδαιότητας των πληροφοριών που έδωσε και που συνεχίζει να δίνει και οι οποίες διακριβώνονται και διασταυρώνονται ενδελεχώς. Οι συγγενείς του, πρώτου βαθμού, έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις κατοικίες τους, ενώ υπό αστυνομική προστασία βρίσκονται περίπου δέκα (10) πρόσωπα με τα οποία είχε πολύ συχνές κοινωνικές επαφές. Αυτές οι ενέργειες κρίθηκαν απαραίτητες προκειμένου να μην υπάρξει διαρροή πληροφοριών, αλλά κυρίως προκειμένου να μην υπάρξουν απαγωγές ή «σκληρά μηνύματα» προς τον 30χρονο, που θα τον εξαναγκάσουν να κρατήσει το στόμα του κλειστό.
Από την λεπτομερέστατη ανάλυση των πληροφοριών που προκύπτουν από τις φωτογραφίες, προκύπτει πως ο νεαρός φωτογράφιζε αποκλειστικά εκείνα τα σημεία των στρατοπέδων που δεν γίνονται διακριτά από τον τουρκικό δορυφόρο. Δηλαδή, συγκέντρωνε ποιοτικές πληροφορίες οι οποίες έδιναν «ανάγλυφες» εικόνες των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Τα «τυφλά» σημεία των αεροδρομίων και των θαλάσσιων περιοχών που γειτνιάζουν με τα τουρκικά παράλια, σημεία στα οποία υπάρχει έντονο στρατιωτικό ενδιαφέρον για την άμυνά τους, δόθηκε επίσης έμφαση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας, οι οποίες προχωρούν σε εμπεριστατωμένη έρευνα των υπαρχουσών φωτογραφιών.
Ο ίδιος ο συλληφθείς κατονόμασε δύο ακόμη συνεργούς του καθώς ένα δίκτυο τουλάχιστον εξήντα ατόμων, όλοι ομόθρησκοί του, οι οποίοι επιδίδονται επίσης στη συλλογή πληροφοριών και στην άσκηση κατασκοπείας εις βάρος της Ελλάδας. Σχεδόν όλοι από αυτούς έχουν ήδη προσαχθεί για ανάκριση, ενώ κάποιοι αναζητούνται (πιθανότατα έχουν διαφύγει λαθραία στην Τουρκία), ενώ για ορισμένους από αυτούς εκφράζονται σοβαροί φόβοι ακόμη και για τη ζωή τους.
Οι δικηγόροι του συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως οι φωτογραφίες που βρέθηκαν επάνω στον 30χρονο πελάτη τους δεν είναι απόρρητες, ωστόσο δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν την γενικότερη στάση (και κυρίως τις δράσεις που ομολόγησε) ο πελάτης τους.
Η όλη επιχείρηση εποπτεύεται προσωπικά από τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Δημήτρη Παπαγγελλόπουλο, ο οποίος βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με πέντε εμπειρότατους αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας.
Η αυστηρή φρούρηση του νεαρού μουσουλμάνου κρίθηκε ως άμεσης προτεραιότητας και εφαρμογής από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, λόγω ενός δυσάρεστου γεγονότος σε παρόμοια σύλληψη που είχε γίνει πριν από οκτώ χρόνια και ο τότε συλληφθείς (Κούρδος) βρέθηκε τελικά νεκρός στο Αττικό Νοσοκομείο. Προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη και για να διασφαλιστεί και το κύρος των εμπλεκομένων υπηρεσιών, αποφασίσθηκε η αυστηρότατη κράτηση του νεαρού μουσουλμάνου, του οποίου η ζωή μάλλον κινδυνεύει άμεσα από τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος.
Το όλο φωτογραφικό υλικό βρίσκεται στο στάδιο της αποκρυπτογράφησής του, αφού θεωρείται πως «στόχευε» στην συλλογή πληροφοριών από σημεία – στόχους αλλά και σε διόδους προς τη χώρα μας. Είναι συνηθισμένη τακτική των γειτόνων μας να προβαίνουν στη συλλογή στοιχείων που αφορούν τα κομβικά σημεία των Ελληνικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να πραγματοποιούν διάφορες ασκήσεις επί χάρτου ή επί κατασκευασμένων εγκαταστάσεων, οι οποίες χαρακτηρίζονται και ως «ασκήσεις ετοιμότητας», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας.
Η συλλογή πληροφοριών από τους δορυφόρους πετυχαίνουν διαρκή ανανέωση των χαρτογραφήσεων και δεν συνιστούν κατασκοπευτική δραστηριότητα οι γενικού τύπου πληροφορίες. Αν όμως αυτές συνδυαστούν με επίγειες πληροφορίες, τότε αποτελούν σοβαρές βάσεις δεδομένων προς αξιοποίηση.
Οι Ελληνικές υπηρεσίες ασφάλειας εκτιμούν πως ο συλληφθείς δεν ενεργούσε μόνο για λογαριασμό της Τουρκικής ΜΙΤ ή των στρατιωτικών αρχών της Τουρκίας, αλλά είναι σχεδόν βέβαιοι πως εκτελούσε και άλλα παρασκηνιακά συμφέροντα τα οποία δεν έχουν μέχρι στιγμής δημοσιοποιήσει (ενδέχεται να δημοσιοποιηθούν με την πλήρη αποκάλυψη του δικτύου που απλώνεται και σε χώρες της Βαλκανικής και αποκλειστικά σε μουσουλμανικές ομάδες και οργανώσεις)…

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hola, un placer haberme encontrado con tu blog, no he encontrado para seguirte a través de blogger, pero ya me he suscrito.
Un beso